1 ian. 2004 se aplica si retroactiv?

1 ian. 2004 se aplica si retroactiv? | Autor: rub

Link direct la acest mesaj

Din cate am aflat, de la 1 ianuarie 2004, indemnizatiile lunare pentru cresterea copilului vor fi de maxim 85% din salariul mediu brut pe economie.
Ce se intampla cu persoanele aflate deja in plata? Continua dupa vechea formula, proportionala cu valoarea salariului avut, sau intra in noua reglementare?

Robert David
www.robertdavidsite.tk

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Daca nu se mai modifica legislatia pana atunci, persoanele aflate deja in plata vor primi indemnizatia in acelasi cuantum precum cel anterior datei de 01.01.2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Byl spune:

Da am vazut ieri ca s-a votat chestia asta cu 85% si o sa fie o suma de aproximativ 6 mil net! Nu cred nici eu ca se va lua retroactiv!

aaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Stiti ce s-a votat concret?
http://www.cdep.ro/proiecte/2003/200/80/6/pl286.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rub spune:

"Articol unic: Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2003 pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si pentru modificarea art II si III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2003."

Sec. Ma intreb daca "ei" stiu ce au votat sau au aflat din ziare astazi despre ce e vorba.
Orice s-ar spune, chiar daca 92% din viitoarele mame vor primi un salariu mai mare, celelalte 8% sunt furate de stat.
In momentul in care vrei sa ai un copil si ai un serviciu bun, respectiv o cariera, te gandesti foarte bine la momentul in care incepi aventura si calculezi daca ai bani sa cresti respectivul copil.
Dupa noua ordonanta, daca ai cariera, ce-ti mai trebuie copil?
Ce nevoie are Romania de copii bine hraniti si de o generatie cu mai mult creier?!
Romania se poate multumi cu o masa electorala care vine din 4 in 4 ani si da cu stampila. Nu conteaza calitatea noastra ca oameni ci, pentru "ei", conteaza cantitatea.
Eu consider ca noua Ordonanta de urgenta (23) este injositoare pentru femeile care au invatat carte, au o slujba buna, un salariu bun si vor sa aiba un copil.
Practic, ordonanta 23 le descurajeaza pe aceste femei sa mai aiba copii.
Cred ca e nevoie de un nou protest electronic, asemanator celui din primavara, cel pentru abrogarea ordonantei 9. Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rub spune:

Motivele invocate de pres. Iliescu si de "defunctul" ministru M. Sirbu in primavara pentru noua forma a ordonantei 9 (ordonanta 23) au fost "solidaritatea sociala". Cred ca aceasta expresie risca sa devina deranjanta daca mai este folosita. Sunt sigur ca domnii ministri nu se gandesc la solidaritatea sociala decat cand trebuie sa mai justifice o lege facuta prost.
In momentul cand politicienii isi vor reduce cheltuielile pe care le fac cu nonsalanta, atunci o sa acceptam si noi "solidaritatea sociala". Pana atunci, ramane o vorba in vant.

Mergi la inceput