Cand sa inceapa scoala? La 6,5 sau la 7,5 ani?
Raspunsuri - Pagina 3
corinadana spune:
Mama "mi a dat bani de inghetata" pana la 24 de ani
, am zis hai sa fac si facultate, eu la 20 de ani studiam...
La 19 ani ce independenta castigata??? asta daca te rezumi la 12 ani de scoala.
Nu i deloc ridicol si fiecare isi stie ritmul copilului sau.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Roxana_G spune:
Nici eu nu stiu care e decizia cea mai buna. Eu voiam sa o inscriu pe Alex la anul in clasa I, asta insemnand 6 ani si 7 luni. Educatoarea spune ca este pregatita, si eu gandeam la fel. Oricum nu mai are ce face la gradi, deja stie multe lucuri, le-a mai facut si anul trecut cand au lucrat impreuna grupa mare cu pregatitoare. Este la gradi de la 1 an si 8 luni, este deja al5lea an pentru ea.
Pe de alta parte nu stiu daca se simte ea pregatita. Mai degraba imi fac griji comportamental: nu are rabdare prea multa, nu sta intr un loc, se plictiseste usor, nu e mare iubitoare de reguli si disciplina. Ma tem sa nu fie o corvoada prea mare pentru ea si un motiv de nemultumire permanenta a invatatoarei. Pe de alta parte 7 ani si 7 luni deja e prea mult...
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bird70 La 19 ani va fi deja adult responsabil, cu independenta castigata, cu experienta traitului pe cont propriu si va putea sa inceapa facultate plus munca. |
Exact asa ca tine si-a facut planurile o cunostinta...Si sa stii ca chiar au mers lucrurile asa cum le-a gandit ea pt copilul sau...pana pe la 23 de ani, cand "adultul" s-a lasat pacalit de niste "prieteni" sa faca un imprumut serios la banca pt a incepe o afacere, in care, of course, va fi si el implicat. Numai ca, "prietenii" au "uitat" sa incheie un contract cu acesta si s-a trezit cu factura de la banca ce trebuie platita luna de luna cativa ani buni. Acum, din salariul lui mai raman putini bani, asa ca adultul mananca din banii parintilor.
Fiecare copil / adolescent / adult are ritmul sau. Daca eu bat cu pumnul in masa ca principiile mele sunt cele mai sanatoase, nu inseamna ca am si dreptate.
Asta e valabil pt oricine, inclusiv pt tine.
allinta
cristina22 spune:
Roxana-si Andreiut-ul meu a mers la scoala la 6,9 ani.
Teoria cu rabdarea si disciplina eu zic, din experienta, ca nu trebuie sa te retina, pt ca pana la urma toti vin de la gradinita, indiferent ca au 6 sau 7 ani.

C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
Gabrielama spune:
Nu exista o regula general aplicabila; depinde de copil, de cat este de pregatit si de doritor sa mearga la scoala.
A mea va merge la 6 ani si 5 luni; este pregatita si fizic si psihic si abia asteapta sa mearga la scoala.
Pe de alta parte, mie personal mi se pare ca la 7 ani si 8 luni, de exemplu, un copil este prea mare pentru clasa 1; va termina liceul la aproape 20 de ani; nu stiu daca are vreo importanta ca va cere bani de inghetata de la parinti la varsta aia, insa mi se pare mult prea mare sa fie in liceu la aproape 20 de ani.
In aproape toate tarile din lume, varsta de incepere a scolii este stabilita prin lege - de pilda, trebuie sa inceapa scoala in anul in care implineste 6 ani. Este unul dintre multele lucruri care lipsesc invatamantului din Romania.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
crissandrada spune:
Eu am doua fetite. Una nascuta in septembrie si care este acum in calsa I si are 7 ani si una nascuta in ianuarie care e inca micuta are 1 an si 11 luni si merge la cresa. Cu cea mare nu am avut nici o problema cu scoala s-a acomodat foarte bine si are si timp berechet sa se joace. In maxim o ora are temele facute. Si scrie foarte frumos. Pe cea mica am de gand sa o dau la scoala la 6 ani si 8 luni. Ea oricm stie si va sti o multime de lucruri de la sora-sa. Va face 4 ani de gradinita pt ca va intra in grupa mica la 2,8 ani. La aproape 8 ani mie personal mi se pare mult prea mare. Iar gandindu-ma in viitor la 19-20 de ani nu-i va mai fi mintea la scoala, cel putin nu la cerintele de liceu cum spunea si bird70.
Andries sunt masini pe carele poti coduce de la 16 ani
.
Criss
de
Alessia si
Andrada
Soleil spune:
Si eu am problema asta - a mea e nascuta in martie, deci aceeasi problema: 6 ani si 6 luni sau 7 ani si 6 luni.
Ea acum e la gradinita, la grupa mare. Am inscris-o dupa ce a facut 3 ani si a luat-o de la inceput cu grupa mica, n-a evaluat nimeni copiii sa vada in ce grupa ii inscrie.
De 2 luni ma tot framant si nu stiu ce sa fac. Educatoarea mi-a spus ca e pregatita pentru scoala. Chiar ne-a rugat sa ii spunem care-s copiii care pleaca la scoala anul viitor ca sa lucreze separat cu ei. Probabil vrea sa "suplineasca" grupa pregatitoare.
Nu stiu. Chiar nu stiu ce facem.
Eu zic ca exagerati un pic cu liceul asta - pana la urma copiii astia vor termina liceul la 18 ani sau la 19 ani. Si-un pic - 3-4 luni, dupa cum sunt nascuti. Nu cred ca sta vreunul pana la 20 ani, numa' sa ramana repetetent eventual.
Cat despre banii de "inghetata"... io am capatat d'astia pana la 23 de ani, cand am terminat facultatea si m-am angajat
. La 19 ani abia intram in facultate.
Si daca-i vorba de cata minte au, apai poate ca-i mai bine sa plece de-acasa (la facultate au ba) la 19 ani in loc de 18, mai au un an la dispozitie sa se mai coaca
.
ingridnen spune:
Cristi este nascut in martie... vom merge la scoala in septembrie 2010, la 7 ani si 6 luni.
Acum santem inca la gradi (al 4-lea an
) si cand il vad ce "copilaros" este, ce repede se plictiseste, ce se enerveaza cand nu ii "iese" ceva din prima... imi pare bine ca nu l-am dat la 6.5 ani la scoala, sper sa se mai maturizeze un pic
Ingrid si Cristi 6 ani si 9 luni
sorana spune:
Cum zicea Sabina eu n-am avut problema asta Monica fiind nascuta in septembrie. 7 ani fix mi se pare ideal, 8 parca e mult, 6 parca e putin.
In cazurile de 6 ani si jumatate trebuie sa-ti evaluezi realist propriul copil. Si mai trebuie sa-ti evaluezi si asteptarile. Bagati un oki la subiectul cu "cls I" ca sa stiti la ce sa va asteptati.
Personal am asteptari de genul "numai FB" de la copil. De fapt sunt mai rea de atat si vreau "peste 90 de puncte din 100". Ce scade sub 90 puncte inseamna din punctul meu de vedere lucru suplimentar.
Daca nu ai asteptari mari ca si rezultat scolar "timpul de lucru" se va micsora si atunci nici capacitatea de concentrare nu mai e asa importanta.
Si intrebarea este - copilul tau e pregatit sa faca teme timp de 1 ora? Poti incerca. 1 ora la birou cu concentrare maxima ca sa zic asa. Si la finalul orei sa mai stie cat fac 2 plus 3
. Daca nu poate sta 1 ora atunci va face pauze si temele se vor intinde pe 2-3 ore (din cauza pauzelor) ceea ce va duce la pierderea timpului de joaca si la franjurarea nervilor mamei ![]()
Ca idee ajuta foarte tare daca copilul stie sa citeasca. Fi-mea e la o scoala "de cartier" cotata destul de jos ca rezultate si nici macar nu e la invatatoarea cea-mai-cea, adica cea mai recomandata (pentru ca mie nu mi-a placut
) - si circa jumatate din clasa citea cursiv la inceputul cls I!!!
Sorana si Monica (7 ani)
Alizee spune:
Multumesc mult pt raspunsuri.

Sorana, am citit putin din acel topic si m-am edificat; fii-mea nu stie sa scrie litere, este doar in grupa mare, nu pregatitoare. Dar se poate concentra pe o activitate, care ii place, si 4 ore fara intreruperi.
Totusi, nu o voi da la scoala fara a trece si prin grupa pregatitoare; asta inseamna ca va incepe clasa I la 7 ani si jumatate.
La cat de grea este programa de clasa I, prefer sa o las la gradinita inca un an pt a fi pregatita, si fizic si psihic, pt munca de elev.
allinta