Cand sa inceapa scoala? La 6,5 sau la 7,5 ani?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
fetita mea e nascuta in septemebrie, deci nu am avut dilema ata, insa are in clasa multi colegi care au inceout scoala la 6 ani jumate si care e descurca foarte, foarte bine. Prietenea ei cea mai vbuina face 7 ani in martie si e f pe faza, mai pe faza ca fimea cand se dau temele de exemplu.
Eu zic sa o dai la scoala. E un an castigat. Insa trebuie sa ai i incredere in invatatoare, sa fie mai blanda si mai moderna un pic. A noastra e super, nu le da f f multe teme, dar au resuist, cu tioata ameteala asta de gruipe si zile libere sa fie f avansati ca materie. Copiii stiind materia:)
deci e poate si fara kilu de teme, mergand pe intuitie si inteligenta.
Imi place asa mult doamna, ca ma gandesc sa-l dau pe Gh la 6 ani....(intre ei sunt 5 ani diferenta)
am scris polologhioa asta ...sa zic deci concluzia:
da, aa da fetita la scoala, dar m-a preocupa sa gasesc o invatatoare f buna.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Nicoleta spune:
Allinta, pe scurt, unii copii sunt pregatiti pentru clasa I la 6 ani, unii la 7 ani. Trebuie doar sa ne dam seama care ce si cum. (Eu nu as tine in grupa pregatitoare un copil care este pregatit pentru clasa 1.)
(Cat ne permite inca... legea (aici la 6 ani impliniti copiii merg in clasa I). Ma intreb ce ar face parintii cu copii de 7 ani daca legea s-ar schimba - curand, parerea mea! - iar programa si invatatoarele ar ramane "aceleasi"...
)
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei 
ADINUTZA spune:
Si eu cred ca difera de la copil la copil. Conteaza cat e de dezvoltat intelectual dar si fizic, pentru ca trebie sa faca fata cerintelor zilnic, prezenta nu e ca la gradinita - optionala ci obligatorie.
Fetita mea va merge la scoala peste 2 ani, la 7 ani si 9 luni.
Stie sa citeasca de la sfarsitul grupei mijlocii, este pregatita intelectual, dar fizic nu cred ca va rezista. E si foarte slabuta, are doar 17 kg, cred ca nici nu ar putea sa-si care ghiozdanul si in plus din grupa ei de la gradinita din 30 de copii nu pleaca nici unul la scoala si sunt multi care vor implini 8 ani in clasa I.
Eu nu vad un capat de tara in a termina scoala cu un an in plus sau in minus, important e sa te bucuri de fiecare perioada a vietii.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
noi
Bazar pentru Bogdan
Si ingerii au nevoie de ajutor
Finutzul Bogdan-Andrei
pe DC
Lala_D spune:
Eu am mai raspuns la astfel de subiecte si in trecut , unele persoane imi cunosc deja opinia ![]()
Nu mi-am schimbat-o pe percurs ![]()
Pustiul meu a mers la scoala la 6 ani si 3 luni neimplinite - in Romania.
De ce ?
Deoarece :
- a inceput gradinita la 3 ani direct in grupa mijlocie la alegerea psihologului si directoarei gradinitei care au concluzionat ca psihologic si intelectual nu se incadra la cea mica.
- s-a acomodat perfect in colectivul format din copii mai mari cu un an nefiind nicio diferenta intre ei. A facut astfel grupa mijlocie, mare si pregatitoare.
- isi dorea sa mearga la scoala, psihologic, fizic si emotional era pregatit
- inainte de a lua decizia finala am avut o intrevedere cu psihologul gradinitei ce l-a testat, discutii ample cu ambele educatoare , un test cu viitoarea invatatoare. Toti au concluzionat ca este apt de scoala. Si au avut dreptate.
A fost si inca este un elev model, cu rezultate superbe, excelente. Nu au fost probleme desi este cel mai mic din clasa ( ca varsta, nu ca fizic) si mai este si stangaci.
Nu au fost probleme cu temele ( exista un subiect la care noi mamicile cu copii actualmente in clasa a patra am scris inca de cand erau bobocei ), nu a existat varianta neatentiei, sculatului din banca etc. Cei 3 ani de gradinita si-au spus cuvantul. A facut si inca face si sport de 3 ori pe saptamana, in mod organizat la un club cu examene, cupe, competitii - am avut timp si a fost ok si din punctul asta de vedere.
Concluzia mea :
- varsta copilului nu este atat de importanta !
Important este sa fie pregatit emotional, fizic si sa aiba un minim de cunostinte dobandite in grupa pregatitoare.
- vorbiti cu educatoarea, psiholog si viitoarea invatatoare, ei sunt in masura sa va indrume in mod obiectiv ! Si nu in ultimul rand ascultati ce isi doreste copilul.
Daca copilul este pregatit pentru scoala, din toate punctele de vedere expuse mai sus este pacat sa mai stea in gradinita .
Daca nu este pregatit atunci inca un an de gradinita poate aduce schimbari majore.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
cristinamh spune:
eu as vota cu 7.5, am vazut la copiii de la noi din grupa care au plecat la scoala la 7 ani impliniti, ba chiar la 7.8 ani, ca le-a fost mult mai usor.
am avut si doua surori, diferenta un an si ceva intre ele, cea mare pleca la scoala, iar cea mica s-a dus de dragul ei. educatoarele le-au spus parintilor ca e prea mica, nu e pregatita, dar au luat decizia cea mai usoara pentru ei.
recent am vb cu viitoarea invatatoare a baietelului meu, i-am zis ca face 7 ani in august. "bine, dar cati ani de gradinita are?" 4. "aaa, e ok atunci!". din discutii mi-am dar seama ca nu se uita intai la varsta... daca nu apucam sa facem si grupa pregatitoare, ne recomanda calduros sa mai stam un an in gradinita.
si e drept ca muncesc mult, iar la capitolul rabdare stam de la foarte prost in jos. chiar nu stiu cum o sa stea 50 min nemiscat, fara sa se duca de 3 ori la buda, sa bea de 5 ori apa...
si, pentru ca tot veni vorba de anturaj, cand anul trecut a plecat la scoala jumatate de grupa, l-a apucat si pe el... dar i-a trecut cand i-am explicat ca fiecare va merge la alta scoala, oricum nu vor merge impreuna.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Încercam sa învatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decât sa câstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna
Alizee spune:
Multumesc frumos pt raspunsuri. 

M-au ajutat foarte mult sfaturile voastre.
Abia pe la sfarsitul anului scolar voi sti daca ea este sau nu pregatita pt scoala. Fetita este in grupa mare; ar mai avea inca un an de gradinita : grupa pregatitoare.
Cu siguranta, acesti ani de gradinita au o mare importanta in evolutia sa de viitoare eleva.
Nu voi mai pleca urechea la nici-o parere contrara convingerilor mele si voi astepta ca puiul meu sa termine si grupa pregatitoare, inainte de a o da la scoala.
allinta
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui allinta Multumesc frumos pt raspunsuri. ![]() ![]() M-au ajutat foarte mult sfaturile voastre. Abia pe la sfarsitul anului scolar voi sti daca ea este sau nu pregatita pt scoala. Fetita este in grupa mare; ar mai avea inca un an de gradinita : grupa pregatitoare. Cu siguranta, acesti ani de gradinita au o mare importanta in evolutia sa de viitoare eleva. Nu voi mai pleca urechea la nici-o parere contrara convingerilor mele si voi astepta ca puiul meu sa termine si grupa pregatitoare, inainte de a o da la scoala. ![]() allinta |
Allinta , da , ai dreptate. Este foarte important ce invata in grupa pregatitoare. Nu se compara ca si programa cu cea mare.
Asa cum am spus mai sus pustiul meu facuse grupa pregatitoare, in intregime si la modul cel mai serios inainte de a merge la scoala, chiar daca a mers la 6 ani.
S-a cunoscut trecerea prin aceasta programa si l-a ajutat enorm.
Andries spune:
Mai e un aspect la cere eu m-am gandit (desi poate pustiul meu ar vrea la scoala la 6 ani si 2 luni cat va avea la anul): ce fac eu cu el in clasa a XI-a la cei 17 ani ai lui? cand va avea colegi si prieteni de 18 ani spre 19 ani, cu masina, carnet, prietene si mai stiu eu ce barzauni in cap? Mai ales ca al meu e destul de competitiv si nu va suporta sa stea doeparte si sa nu faca si el fix aceleasi tampenii...ma gandesc ca e una sa ai 18 ani intr-o gasca de 18-19 decat 17 in aceeasi gasca de 18 sau 19.
Andries
monica70 spune:
Eu am dat-o pe-a mea la gradinita la grupa mica la 2 ani si 8 luni,deci va merge la scoala la 6 ani si 8 luni dupa ce va termina inclusiv grupa pregatitoare,deci va avea 4 ani de gradinita.Ar fi si culmea sa o pun sa repete grupa pregatitoare numai ca sa mearga la scoala la aproape 8 ani ca sa nu fie cumva in urma altora mai mari! Pana acum s-a descurcat excelent la gradinita, chiar fiind printre cei mai mici din grupa ei si sunt acolo copii chiar si cu un an jumate mai mari decat ea.Psihologic cred ca ar fi pregatita de scoala chiar si la 5 ani si 8 luni,pentru ca stiu ce stie si ce poate! Fizic probabil n-ar fi "pregatita" nici la 10 ani
ca are acum la 4 ani doar 14 kg ,asta e silueta ei,ca doar seamana pe mine.Totusi chiar cred ca nu conteaza cate kg ai ca sa poti incepe scoala ![]()
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
bird70 spune:
Mie mi se pare ireal sa ai adulti de 19-20 de ani la liceu
. Nu vi se pare ca in felul asta le taiati aripile? La 20 de ani sa mergi inca la parinti sa ceri bani de inghetata? Nu e putin ridicol? Sau sa sune de la scoala, stiti D-na Popescu, Ionica a venit iarasi cu lectiile nefacute (Ionica fiind un adult de 20 de ani)
. Eu la 20 de ani nu mai stateam cu parintii, eram maritata si aveam copil. Imi aduc aminte cat am asteptat sa fac 18 ani, sa termin liceul, sa merg la facultate, sa ma mut de acasa. Si am avut parinti super cu care m-am inteles foarte bine dar m-am simtit adult si vroiam sa am viata mea. Mie mi se pare ca fortati adultii astia sa fie infantili, sa fie copii atunci cand nu mai sunt. Programul de liceu este gandit pentru minori, cu ore obligatorii, cu teme, etc. La facultate programul este gandit pentru adulti, cursuri la care te duci daca vrei, flexibilitate in alegerea laboratoarelor/ seminariilor, etc. Eu personal nu mi-as tine copiii in liceu pana la 20 de ani. Sper ca la varsta asta sa fie independenti, eventual plecati de acasa (nu am sa-i dau afara dar sper sa se poata descurca singuri). Copiii mei termina liceul, cea mare o luna dupa ce face 18 ani, cea mica la 17,5 ani. Cea mare (clasa a 9-a) mi-a zis ca ar vrea dupa liceu sa calatoreasca un an prin Australia cu prietenii si sa lucreze in diferite locuri cate 2-3 luni (e traditional aici). Cred ca e foarte bine, ar ajuta-o sa se descurce ca adult independent, sa lucreze, sa-si gestioneze banii, sa-si gaseasca mancarea
, fara sa aibe constrangerile unui job permanent sau a unui curs la facultate. La 19 ani va fi deja adult responsabil, cu independenta castigata, cu experienta traitului pe cont propriu si va putea sa inceapa facultate plus munca. Gasesc relatiile dintre parinti si copii mult mai sanatoase aici pentru ca nu vezi adulti sufocati intr-un costum virtual de copil. Aici adolescentii sunt incurajati sa fie independenti, sa-si castige banii de buzunar si este o mandrie si pentru tanar si pentru parinti sa fie independenti, plecati de acasa la varste de 18-19 ani.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation