Poznasi smecherasi de mai - iunie 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 20
monet spune:
dragele mele, hop si eu. am citit ultima pagina, da' ma intorc sa mai citesc. sper ca sinteti bine, cu mari si cu mici
io, tot aburita, aburita si fara servici. n-avem bani sa ne permitem sa n-am io servici (mai ales ca trebe platit inapoi imprumutu' ce l-am luat pentru bat-o-ploaia-de-scoala-de-business; nici nu va zic cit, ca picati pe spate.... doamne-ajuta!), da'-mi place, dom'le, imi place asa de mult sa am timp asa mult sa ma ocup de copii, de sot, de casa, de curte, de gradina..... schimb mobilele prin casa, tablourile pe pereti - nu lucruri noi, ci cele ce le avem, dar acuma ca am timp, ma delectez cu ochi ascutit de 'design ideal', fac mincare, ascult muzica, ma si apuca sa scriu o poveste fantastica - inca n-am zis nimanui, ca asa cum ma stiu de aventuriera, cine stie ce-mi mai trece prin cap sa fac si nu mai termin povestea, hihi .
oricum, ce vroiam sa spun ii ca imi place sa petrec asa mult si bun timp cu fetele. citim, sintem seriosi, da' ne si prostim, o gramada, mai ales cind ne deghizam in altii decit sintem .... curge imaginatia, girla!
si pe-aici or fost trei luni de frig, cum nu s-o mai pomenit pe meleagurile astea de decenii intregi. ca sa vezi..... dar asteptam vara calda si buna si-atunci sa vezi mers la plaja.
cam asta este. am vrut numa' sa mai scriu un pic.
am citit de unii copilasi ca dorm dupa-masa. las' ca-i bine. un copil de virsta 4 la 10 ani, trebe sa doarma cam 11 ore din 24. deci, faceti socoteala. ale mele nu mai sorm demult de dupa-masa. se culca cam la 9pm si se scoala la 7am. 10 ore, is mai zgubiloase ele, asa, ce sa zic
o, lia are deja 6 dinti lipsa: 4 jos si doi sus (mijloc) si 3 jos i-or si iesit dintii permanenti. tre' sa-i fac niste poze, ca-i tare smecheruta stirba
pup pe toata lumea cu drag
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
"Decembrie09"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
monet spune:
uau, ce fain scrieti. ce dor mi-o fost de voi....
irinush, copiii tai sint niste artisti, amindoi; sa-i pup si scuip, sa nu-i deochi. cind va planificati sa calatoriti inapoi in jermanie? a-ha!!! am vazut dintisoru' lipsa!!! bravo, cris! bravo, cris!
paloma, ce fain, are si cristina dinti noi - ma gindeam io ca nu-i lia unica cu dintii care nu mai vor sa-i stea in gura
bertha, pruncii tai, minunati! bravo, darius, de primul dinte care si-o facut datoria! (ce subiect decent avem si noi acuma: stirbii scumpi si dintisorii lor care li se misca si cad )
diana, cum zici tu? sa te vada cienva cind esti numa' tu cu copiii acasa si toti trei se vaicaresc? te pup, scumpa mea . stii ce-ar zice cineva? ca esti o mama veritabila, cu prunci unu' si unu' (si unu'), pin' la trei . sa traiti!!
alus, pupici gramada tie, juliei si lui mateusz!
vanessa, ce vrednic cata, cu dintisorii lui! trebe sa ma interesez si io despre seal-uirea maselelor din spate. suna interesant.
doamne-ajuta pe sora ta.....
iulia, bravo pentru schimbarea serviciului - ceva mai bun? ceva mai bine platit? ceva ce-ti place mai mult? si pupici baietilor destepti!
albinuta, ce fain povestesti de pruncii tai, si cel mic, si cea mare. vrei sa zici ca nu-l dai pe cosmin in clasa intii la 6 ani si-un pic? lia o sa mearga in clasa intii la toamna; deci la 6 ani si 4 luni. io nu-mi fac mari probleme. copila ii timiduta, dar iute si cred ca atmosfera o sa-i priasca. sigur, eu o sa fiu linga ea, atita cit are nevoie. in schimb maya, cum ii nascuta la sfirsit de octombrie, o merge la scoala numa la 6 ani si 10 luni.... ceea ce-i foooooarte bine pentru ca maya-i o zvapaiata si cred ca se nimereste bine sa mearga un pic mai 'tirziu' la scoala. sa va spun ceva de maya: zilele trecute lia citea o cartulie, 16 pagini, scris mare. termina lia, ia maya cartea. si incepe sa zica, cursiv. eu am ramas masca. stiti ce-o facut? o memorat textul (erau niste pozulice deasupra textului, pe fiecare pagina). memorat fantastic. mot-a-mot! la inceput, am crezut ca citeste fata - uau, mai bine ca lia, ma gindeam - dar m-am prins ca mayuca zicea din memorie cind am pus-o sa-mi arate cu degetu' care-i cuvintu' cutare sau cutare. fain? nu stiu. m-o cam pus pe ginduri. tre' sa fiu atenta cu maya, sa nu pacaleasca invatatoarea ca stie citi .
laurina, ce fain ii mihnea din ce povestesti
nicoleta, bravo biei cea cu pofta de mincare. fain ii cind maninca copiii, asa-i?
laureta, mua-mua copilelor frumoase! si curaj inisei cu dintisoru'!
scriu si beau cafea. la prinz. singura acasa. uau, ce bine-i. io n-am baut cafea pina acuma, dar avind vreme sa-mi casc ochii cind merg la alimentara, gasesc tot felu' de chestii interesante. printre care si cafeaua asta arabica care zice ca are in ea caramel, vanilie si liqueur. mama, ce buna-i. o si beau cu frisca prospat batuta.
va pup si va doresc o simbata-duminica relaxanta si placuta.
"Decembrie09"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
monet spune:
o, am uitat sa va spun ca saptamina trecuta m-am tuns scurt-scurt-scurt. o s-o rog pe lia sa-mi faca o poza.
"Decembrie09"
tnicoleta spune:
Buna fetele
Hop si eu, dupa un we de incarcat bateriile pe sfert. Trebuirile casei nu mai sufereau amanare. Sambata ne-am si petrecut, a fost ziua lui Alex. Mey a implinit si el 5 anisori si e mandru de asta. Duminica am fost la Decatlon sa ne luam de incaltat, asa ca ne-am innoit cu totii.
Monet Imi pare rau ca nu mai ai serviciu si de aici problemele financiare. Dar uite, ca tot raul spre bine. Pretreci cu fetele mai mult timp, te relaxezi si savurezi cafea. ce buna e. fetelor destepte.
Irinusha Te rog, sa imi dai reteta de briose cu ciocolata. Ne-ai mai dat-o odata, da eu nu mai tin minte pe unde am salvat-o. Ma niste ciocolata prin frigider pe care n-o papa nimeni si trebuie totusi consumata.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Irinusha spune:
O saptamana faina fete dragi!
Nico, uite aici reteta cum o aveam intr-un mail, am mai adaugat una ca tot era si ea acolo:
muffin-i cu ciocolata
200 g ciocolata (amaruie e mai buna)
250 g faina
30 g cacao
2 lingurite praf copt/natron
110 g unt
100 g zahar
2 oua
170 ml lapte
praf de sare/zahar vanilat/ alte mirodenii dupa gust - eu pun de obicei scortisoara la tot de cioco
Se marunteste ciocolata.
Intr-un castron se pune faina, praful copt, cacao si 3/4 din ciocolata si se amesteca bine.
Intr-o oala se topeste la foc mic untul. Cand e gata se amesteca (telul) cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si oulele. Aceasta compozitie se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura de bucatarie, nu ne trebuie mixer.
Se pune in forma de muffin-i, estul de ciocolata se imprastie pe deasupra (nu-i musai, se poate pune toata inauntru, arata doar mai "bine" si cu cioco deasupra ... barem ptr. copii) se coace la foc potrivit (180 grade) cam 20 min. ...sunt mai bune mai molute.
muffin-i cu jeleu
220 g faina
125 g zahar
1 ou
2 lingurite praf de copt/natron
200 ml lapte batut
6 linguri de unt topit (eu le-am inlocuit cu ulei sau am completat cu ulei ca niciodata n-am stiut cat sunt 6 linguri in unt tare)
zahar vanilat/praf de sare/ marmelada/ Nutella
Se procedeaza cam la fel ca la cele de sus ... cele lichide se amesteca (plus zaharul) si se toarna peste faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna in forma de muffn-i doar jumatate, se pune inauntru o lingurita de marmelada/nutella si se acopera cu aluat de muffn-i. Ai grija, unele marmelade se lasa la fund, cele cu samburi, gen de capsuni, mai ales.
Pofta buna!
Sa purtati incaltamintea sanatosi si voiosi!!!
Mona, iti scriu, acum chiar ma tin de promisiune ... am o groaza de mail-uri de scris si m-am puturosit ... nu stiu ce-i cu mine.
Va pup!
Schimb si subiectul! Sanatate!
Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni
O palma nu inseamna educatie!ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!
albinutza spune:
Monet, mi-ai inseninat ziua cu optimismul tau !
si eu tot fara servici sunt din octombrie anul trecut,(de aceea am eu asa mult timp de DC) la fel am savurat fiecare clipa petrecuta cu picii mei. n-au mai fost ei rasfatati asa, saracutii, niciodata. ei au tot stat ba cu o bona, ba cu alta si cred ca se vede lucrul asta in comportamentul lor, mai ales la cosmin care nu a fost stimulat mai deloc de bona cu care a stat.
acuma, am o mare dilema, am sustinut un concurs pentru ocuparea unui post, fara sa cred ca am mari sanse de reusita . nimeni din familie, nici copiii nici sotul nu doresc ca au sa incep serviciul s-au obisnuit asa de bine cu mine acasa incat acum le e foarte greu .
hotararea nu ar fi asa greu de luat daca salariul nu ar fi asa de mic din care v-a trebui sa platesc si o femeie cel putin pt zilele de vacanta si pt zilele in care cosmin ar raci.
pe de o parte imi doresc sa incep serviciul, sa mai fac si altceva, sa ma mai ingrijesc si de mine ( am luat ceva kg in plus de cand stau acasa) pe de alta parte ma gandesc ca e o oportunitate sa-mi petrec mai mult timp cu copiii si sa-i sustin cat pot eu de bine.
hai ca iar m-am intins...v-am spus ca acum am timp.
cosmin a reusit sa ma uimeasca prin faptul ca vrea sa doarma la gradinita, chiar ii place.azi dimineata l-am intrebat daca vin sa-l iau la pranz si sub nici o forma nu a vrut.
pupici