Vacanta-cu teme sau ...fara?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

A venit vacanta,si anul acesta dureaza 3 saptamani.La scoala doamna le-a dat foarte putin de scris(2-3 pagini in carte,cateva randuri care erau neterminate intr-un caiet special...),si ma intreb,daca e vacanta asa de lunga,nu o fi prea putin pentru un copil de clasa I?Eu cred ca daca o las libera-libera uita pana in ianuarie sa lege literele.Voi cum veti proceda?Ii lasati pe copii sa se relaxeze total?Le mai "oferiti"cate ceva "bun"de scris intre o repriza de joaca si una de televizor?

Este MULT prea mult pt varsta de 6-7 ani.
Sistemul este mult prea invechit in RO, scoala trebuie sa se faca de placere la varste mici, nu tot cu teme pt vacanta ca acum 30 de ani.
Macar voi parintii, nu le mai dati suplimentar.Nu uita nimic.
Cum se face ca in alte tari copii incep sa aibe teme (una pe sapt, poate) la 9-10 ani.Si nu uita.
A muncit copilul un semestru, lasa-l sa se bucure de copilarie , de iarna.Nu ii da mai mult decat are deja, asta in nici un caz nu o sa-l faca sa iubeasca scola, din contra.
E cea mai rea situatie in care poate un copil sa fie in clasa intai : sa urasca sa mearga la scoala.
Atat parintii cat si invatatorii trebuie cu mare grija si fara presiuni sa le insufle dragostea /curiozitatea pt scoala.

Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Fie-mea nu are deloc teme de vacanta (vacanta are 2 saptamani aici). Si mi se pare ok, in definitiv si eu vreau sa ma odinhesc atunci cand am concediu.
Insa noi exersam cu ea prin joaca. Avem multe jocuri in care trebuie sa numere, sa adune sau sa scada, jocuri la care trebuie sa scrie...si asa e mai placut si pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu una as prefera ca in timpul scolii sa nu mai aibe teme, ca oricum repeta destul de mult la scoala (si ar trebui sa recunoastem ca sunt destul de isteti micutii si fara sa ii plictisim acasa cu ceea ce stiu deja din clasa). In vacanta insa, trei patru exercitii la mate si doua trei propozitii la romana, pe zi, nu mi se pare rau. Pustiul meu chiar se amuza testandu-ne pe noi: "tati, ia ghici cat fac 2+4+3-5?" Iar daca ii intoarcem intrebarea sau raspundem gresit, ne corecteaza. Adica e ca o joaca. Si nu e deloc stresat de temele de vacanta (pe care de altfel le-a terminat de mult). Plus ca nu il fortam niciodata sa faca daca nu are chef. Si este "relaxat total", cum spunea happiness in prima postare. Cred ca mai multe procese de constiinta ne facem noi, parintii, decat ei, care iau lucrurile mult mai usor.

Mergi la inceput