La multi ani licurici de ian-feb2009(73)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariya

am schimbat si semnatura pt cine observa....amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Aryia, la multi ani lui Amedeo si nu mai fii suparata! Eu notez/salvez toate sfaturile care mi se par interesante sau care cred ca imi vor folosi in viitor, dar nu mai scriu pe net si de aceea poate pare ca se trece cu vederea, dar nu e asa. Nu tot timpul avem energie, timp sau starea necesara de a scrie. Nu mai fii suparata!Lisa cat inseamna 30 oz? Ca n-am timp de googalit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

lisa trimite-mi PM... te pup

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia
Ingrid,daca ai face kinetoterapie,i-ar merge foarte bine...si cred ca si-ar da drumul mai usor.Sper sa nu te superi,era doar o idee.
Ledi, nu am de ce sa ma supar! Din pacate, kinetoterapia nu este o optiune pt noi. Unde locuiesc eu, la 30 km de Severin, in Orsova, un orasel de aprox 10.000 locuitori, cu populatie imbatranita (f multi tineri plecati in Timisoara sau alte locuri) nu exista kinetoterapeuti. Ca sa-l duc in Severin, la 30 km, poate dura drumul si peste o ora cu masina, deoarece drumul este in lucru de un an, inceput in sapte locuri, abandonate pe timpul iernii cu semafoare etc., etc., etc. Acolo ar trebui sa gasesc un kineto pe la vreun spital, si cu gripele astea....
Dar a inceput sa fie destul de activ doar ca inca nu vrea sa mearga, dar, cum zicea si IrinaC, va merge. In cartea mea scrie ca tre' sa mearga intre 12 si 15 luni, deci mai este vreme, avem doar 10 luni si 11 zile. Eu inca am speranta
Te admir cum faci fata! Sa-i dea D-zeu lui David o viata frumoasa si sa nu-l deranjeze boala lui deloc.
Imi aduc aminte de un reportaj pe vremuri, cu o fata nascuta fara maini in urma radiatiilor bombei atomice de la Hirosima care, intrebata fiind, daca i se pare ca are ceva in minus fata de ceilalti oameni a raspuns ca ea este asa de cand se stie, ca poate face tot ce-si doreste si ca nu, nu simte ca are ceva in minus, ci doar ca ceilalti au ceva in plus. Poate ca David isi va forma o rutina si va face fata bolii intr-un fel in care nu-i va afecta viata. Bine ca a avut sansa sa fie descoperit din timp si ca primeste cel mai bun tratament si sa speram ca va avea o forma ffff usoara a bolii. Oricum te admir cat de bine faci fata si ma bucur sa citesc ca David se simte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ingrid,aprox 900 ml

Va rugam un vot pentru ANA,multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Aryia,sotul trebuie sa se implice si el. Eu cu un copil innebunesc in casa(motivul real pt care am acceptat sa merg la bucatarit la biserica). la noi e asa: eue stau toata ziulica cu ea pana intra Cristi pe usa,cam la 5 seara. de la 17-19.00 el sta exclusiv cu ea. eu pe calculator sau in bucatarie sau fac o baie.ultima masa tot el i-o da. ma mai relaxez si eu ca o iau pe aratura.
explica-i ca ai nevoie de el si de sustinerea lui,poate poate merge. bafta multa!

Va rugam un vot pentru ANA,multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

ariya si eu sunt in aceeasi situatie doar ca am un singur bebe
si eu singura cu ea toata ziua
da seara cand il prind pe sot ... il mai manipulezzzzzzzzz
si maine merg si eu la dentist si la o mica plimbareeeeeeee

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronica75Ingrid nu cred ca trebuie sa iti faci griji fiecare copil are ritmul sau. Am 2 nepoti si i-am vazut crescand - cel care a mers mai tarziu si a vb mai greu e mult mai destept decat celalalt.
Eu cred ca pana la vre-o 3 ani nu trebuie comparati.
Intradevar, pe noi ne-a surprins in mod placut Alice...sper sa continue tot asa.
Mai mai linistit. Eu nu vreau sa ma mai stresez, dar e, totusi, destul de greu sa vezi toti licuricii merg si al meu nu, dar asta e! Incerc sa nu ma stresez si il stimulez cum pot. Telefoanele sunt la mare pret, ar face orice ca sa le capete! Cu astea-l pacalesc cel mai bine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flowerbeeIngrid, fiecare copil are ritmul lui. Sper ca nu am inteles gresit din mesajul tau, dar nu vad legatura intre dezvoltarea unui copil si faptul ca nu mananca chestii din comert tratate cu de toate, inclusiv hormoni. Tocmai, eu stiam ca e f bine sa ii dai carne de la pasari din batatura, legume netratate etc. Ma bucur ca ai de unde sa procuri produse naturale. Noi suntem pe punctul de a epuiza stocul de pasari si curcani si furnizorului nostru de la tara.
Da, Bee, nu ai inteles , probabil nu m-am exprimat eu prea bine. Dr. ne-a spus ca nu e bine sa mancam produse cu hormoni ca duc la dezvoltarea prea rapida a copilului, de exp. fetitelor le vine ciclul prea repede, le creste parul pubian mai repede, etc., etc. si asta nu e tocmai bine. La fel cu mersul prea repede. El spunea ca copii ar trebui sa mearga intre 12-15 luni (sigur cu mici exceptii), ca daca un copil merge la 3 luni de exp. te cam sperii. El asa ma linistea cand ii spuneam ca la mine la clubul scutecelor sunt bebei care merg la 6 luni si jumatate (si al meu avea 9 luni si nu mergea), iar el mi-a spus ca asta nu e tocmai bine, dar poate spunea ca sa ma linisteasca pe mine ca eram f speriata. Oricum m-am mai linistit, fiecare bebe are ritmul lui si gata. Probabil ca mamicilor cu bebei repede mergareti le da o alta explicatie. Daca ar avea 15 luni si nu ar merge ar fi rau, na, ca acum ma linistesc si singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Hai Ingrid, nu-ti face draga atatea probleme cu mersul. Nu stiu care dintre licurici a mers la 6 luni jumate, Vladut cred ca a mers cel mai repede, dar parca totusi nu chiar asa repede. Si Aidan a fost mai rapid, la el chiar ca nu se prea potriveste chestia cu hormonii din mancare, din cate stiu Miere i-a dat doar mancare organica (fara pesticide sau hormoni) si s-a dezvoltat rapid locomotor. In orice caz, al tau are doar 10 luni, NU ai de ce sa-ti faci probleme, o sa mearga sigur cand o sa-i vina timpul. Tu sigur ca poti sa-l incuarajezi, dar nu te stresa. Eu, de exemplu am mers la 12 luni, sora-mea la 13.

Poze

Carla

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput

Of, Aryia ce te inteleg! Asa era si mama! 3 copii: doi mai mari si al treilea la 9 ani distanta de al doilea, decretel, deh!
Si sotul nu numai ca nu o ajuta niciodata, ba mai avea si diverse pretentii, ale lui cu intaietate. Si mers la serviciu mereu, doar timpul legal de 3 luni stat acasa. Mama nu avea (bunica a murit inainte de a ma naste eu), soacra, cea mai mare scorpie pe care am cunoscut-o, cand venea la noi era cel mai sclifosit musafir, si fara bona sau femeie la curatenie, fara pampers, fara masina de spalat automata, mai cresteam si porc si gaini, desi stateam la oras, etc., facea si muraturi, si dulceturi, si prajituri, si bulioane, compoturi, nu avea aspirator sau mixere, blendere. Cum s-a descurcat? Greu, dom'le, greu. Acum ca am copil o inteleg, dar e un mister pentru mine, de unde atat putere. Pentru mine e o sfanta. Mi-aduc aminte ca se culca mult dupa ce noi toti (inclusiv taica-meu) adormea si se trezea prima, uneori o strigam si nu raspundea, alteori vorbea singura, atipea in orice pozitie. Asa ca te cred ca ti-e greu cu 3 copii, mi-e greu mie cu unul, dar cu 3.

Mergi la inceput