America (185)
Raspunsuri - Pagina 7
sinzi_ana spune:
Eu stiu ca cortizonul poate creea si dependenta...
Andreea, N. se va face bine fara, sunt sigura!!!
Carmenbr spune:
Andreea, albuterol nu e steroid. E bronhodilatator asa cum ai spus. Se face o data la 4 ore. Pulmicourt e steroid care se pune la nebulizer.
Sanziana, hai sa nu exageram, nu o speria. Probabil ca cortizonul lichid creeaza dependenta si doar daca il iei luni in sir, ma gandesc. Dar de obieci tratamentul cu steroizi lichizi tine cateva zile, 5-6 zile. Ala nu creeaza dependenta. Ca sa nu mai zic de ala de la inhalator. Eric de 3 ani are steroizi pentru inhalator, ma refer la Pulmicourt. Nu a creat absolut deloc dependenta. Ii dau doar cand incepe tusea, de obicei 6-7 zile, cateodata si mai putin. Trec luni pana face iar crize de tuse. Ultima data a avut o pauza de 9 luni. In ultimul an i-am facut inhalatii cu Pulmicourt doar 2 ture. Daca ma intrebai acum 2 ani iti ziceam ca se intampla cam o data pe luna. deci clar nu e dependenta, de la 1 data pe luna la de 2 ori pe an. Iar daca nu ii dau Pulmicourt la nebulizer, am toate sansele sa ajung la cel lichid si asta chiar nu vreau.
Dar sa nu uitam, Eric are astm alergic. Eu zic ca e prea periculos astmul si crizele de wheezing ca sa ne speriem de o tura de cortizon. Nu vreti sa stiti ce inseamna un copil care se sufoca, se innegreste pentru ca nu mai poate respira. mai bine de steroizi decat o criza din asta. Sincer!
Dar repet Andreea, tu stii cat de urat suna tusea lui si cat de urat suna wheezingul. Eric, mai ales noaptea, face crize de tuse din care nu se opreste 30-40 minute, tuseste non-stop, cateodata pana la voma.
Sanatate multa!
Ramona J spune:
Carmen, ma bucur ca Eric face mai rar tratament cu Pulmicort.
Andreea, ma bucur ca-i mai bine Nicholas. Daca trebuie sa-i dai Prednison nu te speria foarte tare de varianta din nebulizer. Cantitatea inhalata este infinit mai mica decit daca-i dai sirop. Siropul e mai scary, dar numai la doze repetate.
Andrada, I feel for you ca stii ca si noi sintem patiti si cu croup. Tare Marcu, te lasa gura-casca astia micii citeodata! Mi-a zis si mie o teacher la un moment dat ca stie tot ce se intimpla la noi in casa. Ea zimbea, dar pe mine m-au trecut toate apele instantaneu.
CamiM spune:
Andreea multa sanatate puiutului mic.
Andrada super Marcu..
Corina noi am inceput cu cereale de orez si apoi oatmeal si barley. Si am stat pe formula infant pana dupa un an(bine ca fetele mele papau rar formula, ca in rest aveau tzitzi) si dupa un an am trecut pe lapte de vaca (la indicatia pediatrilor). Am tot vazut poze cu fete frumoase foc, sunt superbe amandoua!!
Panterutzo super fain bradul dar baiatul si mai si..
Mai ziceti de cadouri pentru fifitze asa mai mici. Noi am luat deocamdata pentru Sofia o trotineta cu casca si clopotel(foarte important!!- clopotelul) cu Dora, iar pentru Sabina un aspirator cu Alba ca Zapada(nu radeti dar e innebunita dupa aspiratoare, nu stiu de unde pasiunea asta ca eu fug de treburile casnice ca proverbialul drac de tamaie, sigur se arunca in neam..)
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmenbr Adriana, inhalatiile sunt aproape sigura ca si la voi au fost cu steroizi, dar varianta pentru aerosoli. Tu mai tii minte ce medicamente ai pus pentru inhalare? Wheezingul se tratateaza in general cu steroizi pentru inhalatii. Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! |
Al nostru a fost Albuterol pt inhalator si de la nemti la ER am primit Sultanol pt nebulizator, ni s-a spus ca sunt pt dilatarea bronhiilor.Cu nebulizatorul a fost totdeauna mai bine decat cu inhalatorul.
Andrada, de aia mai vreau un baiat, sa semene toti cu neamu' meu! :))
Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
buflea spune:
Corina, eu la 1 an i-am trecut pe ai mei de pe Similac, pe lapte de vaca ... am inceput treptat, initial am amestecat formula cu putin lapte si intr-o saptamana am scos de to Similacul. Eu cred ca e mai bun / sanatos laptele de vaca decat formula.
Philipa, sanatate micutului - ai mei nu au astm dar Alex a avut o data croup - Doamne ce m-am speriat ca nu stiam ce sunt latraturile alea ...si el era speriat saracul de ce sunete scotea. Am fost la doctor si mi-a dat si mie ceva cu steroizi dar eu nu i-am dat ...
Si eu zic sa nu te grabesti cu medicatia, dar sa o ai in dulap ...daca vezi ca are vizibil probleme de respiratie (ca vad ca zici ca nu are) si tuseste de se ineaca, atunci da-i.
Miere, mare noroc cu laptopul ala - eu am vreo 5 pe acasa, care mai de care mai prost - le tot aduce barbatul de la serviciu.
Pantero - dragut bradul dar ce e asa de mic si gras ? Ieri am facut si noi bradul - Doamne ce bucurie pe copii ... fetelor, ma gandeam cu barbatul, ce pacat ca nu ii putem filma non-stop - nu stiu daca asa sunt numai ai mei, poate pentru ca sunt foarte apropiati de varsta si se impulsioneaza unul pe altul ? - dar efectiv, cand am adus bradul in casa ziceai ca au luat LSD - sareau si tipau si radeau, erau atat de fericiti, se alergau unul pe altul sau veneau la brad, il miroseau si urlau in toata casa "it smells like Christmas" ... apoi evident ca am avut si putina drama, ca avem 2 Mosi Craciuni de aceeasi inaltime, la fel de frumosi dar din pacate unul canta si unul nu - si de aici, fugareala, tipete, urlete, plansete ...etc. Una peste alta, ma gandeam ca eu cred ca nu m-am maturizat suficient, ce bucurie au avut copiii ca am bagat bradul dar nu va pot spune cata placere mi-a facut mie toata seara de ieri
ocebine spune:
Mama, ce scrieti...nu mai tin pasul deloc.
Simbata a trecut ca un fulger (am senzatia ca timpul se comprima din ce in ce mai mult)...pina m-am invirtit la piata...am luat si brad spre disperarea sotului (ca doar mie imi vin idei fulger...a devenit super-pregatit in orice moment...avea sfoara, patura si bunjee cords in trunk)!!!
Am dat o fuga la BJ pentru party favors (le-am lichidat tot stocul de snow tubes)...erau niste cozi absolut imense...am plasat sotul la o coada iar eu cu plodul mic m-am asezat la alta coada (sa vedem cine ajunge mai repede - ca ma grabeam sa termin de decorat tortul facut de mama). Stind la coada am mai schimbat doua vorbe cu barbatul din dotare, asa peste cozi.
In spatele meu aud in cristalina limba romaneasca "Uite si asta, a dracu' sta cu barbatu' ala la 2 cozi" (un barbat rostea dulcele grai)...Femeia, raspunde: "Care, ma?"...el politicos: "Asta blonda cu copilul asta ce-o fi" (mie deja imi crescuse nivelul de iritare)...femeia devine nitel confuza:"care barbatul dracului?"...El: "ala mare cu fruntea lata...daca o fi barbatul lu' asta"....eeeeeee....pina aici mi-a fost: M-am intors, si zimbitoare am trintit-o: "doamna, nu-i frumos...nu-i frumos sa vorbiti despre lume in felul asta"..."Duamna" paleste...si cu un glascior mieros:"aaaa, era cu voi?" Barbatul inca nu si-a dat seama ca s-a schimbat limba: "Pai de ce stati la 2 cozi?"...ea ii da coate...el nu se lasa, se ratoieste in continuare femeii:"pai sa aleaga o coada o data"!!! Am intors spatele si-am plecat.
Am supravietuit petrecerii...seara cu o sticla de sampanie (data de tata de ziua lui) am supervised copiii la decorat pomul de Craciun.
Duminica ne-am rasfatat cu o iesire la Nutcracker (eu de dimineata m-am dus la facial si m-a cam maltratat o rusoaica de si acuma sint rosie...zici ca-s Rudolph )
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Am dat o fuga la BJ pentru party favors (le-am lichidat tot stocul de snow tubes)...erau niste cozi absolut imense...am plasat sotul la o coada iar eu cu plodul mic m-am asezat la alta coada (sa vedem cine ajunge mai repede - ca ma grabeam sa termin de decorat tortul facut de mama). Stind la coada am mai schimbat doua vorbe cu barbatul din dotare, asa peste cozi. In spatele meu aud in cristalina limba romaneasca "Uite si asta, a dracu' sta cu barbatu' ala la 2 cozi" (un barbat rostea dulcele grai)...Femeia, raspunde: "Care, ma?"...el politicos: "Asta blonda cu copilul asta ce-o fi" (mie deja imi crescuse nivelul de iritare)...femeia devine nitel confuza:"care barbatul dracului?"...El: "ala mare cu fruntea lata...daca o fi barbatul lu' asta"....eeeeeee....pina aici mi-a fost: M-am intors, si zimbitoare am trintit-o: "doamna, nu-i frumos...nu-i frumos sa vorbiti despre lume in felul asta"..."Duamna" paleste...si cu un glascior mieros:"aaaa, era cu voi?" Barbatul inca nu si-a dat seama ca s-a schimbat limba: "Pai de ce stati la 2 cozi?"...ea ii da coate...el nu se lasa, se ratoieste in continuare femeii:"pai sa aleaga o coada o data"!!! Am intors spatele si-am plecat. |
Hahahahaha ! ! ! Am patit-o si noi asa ..eram cu barbatul in supermarket si vede al meu o mana stanga cu un ceas "nu stiu de care" si imi spune asa pe romaneste - vezi ce ceas are asta, asa vreau si eu unul, numai ca modelul mai inferior, care nu are cronomentru si "nu mai stiu ce" ... la care ala se intoarce si ii spune barbatului - "mvaiiii, ca nu va luati modelul inferior, ca asta face si drege ..." . Barbata-meu nu e prea social din fire, cand i-a explicat ala ce si cum, mai avea putin se baga sub fusta mea
buflea spune:
Ah ! Aveam urmatoarele intrebari pentru voi :
- ce e cu globul ala de care au vorbit fetele - pentru ce varsta e globul si ce face ?
- ce cadouri faceti masculilor din dotare ? Sa ma inspir si eu ...
- ce cadou faceti soacrelor din dotare ? - Sanzi si care mai aveti una bucata soacra pe semnatura ?
- vreau sa-l inscriu pe Alex (5 ani) la hochey din ianuarie si m-am uitat pe cerintele de echipament ... Holy Moly, fetelor care aveti hocheisti acasa, ce e aia ? Pai daca ma uit in gura lor, numai echipamentul ma costa $200 ...voi ce echipament ati pus pe ei ? Nu pot sa "hocheiasca" doar cu casca si cu batul ? Ati luat cotiere, piep, pantaloni, genunchi, manusi ...etc ?