America (185)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, vezi ca io nu uit...ai promis ca vii incoa...si parca imi aduc aminte ca spuneai ca prin ian...hihi...stii ca ti-am pastrat loc

Mai fetelor...eu am o foame de o saptamana incoace...nu ma satur nu nimic...nu stiu ce-i cu mine...as manca incontinuu, si la 10 min iar imi e foame...Iar analizele mi-s bune

Irina, abia astept sa veniti incoa sa facem Ajunul in familie cu vin si fripturi (da-mi si mie o lista cu jucarii pe care le ARE Aidan...sa vad si eu ce NU ARE...desi am luat cate ceva...ma mai atrag niste chestii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Am nevoie si eu de ajutor. Corina, stiu ca tu ai experienta cu spelling bee. A venit Alexandru cu o lista de sute de cuvinte, jumate din ele nu le pot pronunta si sint destule care nu stiu ce inseamna.
De unde ne apucam? Cum e mai bine sa le abordam? Ma gindesc ca intii sa ne lamurim ce inseamna fiecare si sa caut pe internet pronuntia corecta. Help!

Lume multa, oameni putini

Ramona intai ai mare grija si vezi daca le cere sa zica cuvantul intai apoi spelluit apoi cuvantul iarasi. Daca le cere asa, asa sa repetati.
Au fost copii care au inceput direct sa spell si au pierdut chiar daca spelluitul a fost bun. Altceva! litera mare se zice tare ca i mare, daca are cuvant compus din doua cuvinte se zice pauza. Mare grija la ce indicatii va dau.

Raluca a avut 400 cuvinte, a invatat in ture de 25 apoi repetam in ture de 50. Apoi in ultimele zile cate 200 si 200.

ALTCEVA invata l sa si le "scrie" pe mana cumva sa scrie cu dreapta pe stanga in zona dintre cot si incheietura mainii si in acelasi timp sa zica tare. E muuuult mai usor ca le "vede" cumva.
Si vezi si tu la astea tricky cu s sau c sau la cer se tot incurca cauta de fa niste conectii cumva, glumite.

Cate cuv. aveti?

BAFTA! nu o sa le uite!!! cand speluieste in concurs sa si "citeasca" de pa mana sa NU se uite la audienta. E f usor asa!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Corina! Habar n-aveam, dar stiam eu ca tu ai experienta. Iau notite si sa vad cum le descurcam. Deocamdata site-ul dat de Sinzi imi este de ajutor, dar acolo Alexandru scrie cuvintele si-mi dau seama ca nu-i tot aia, trebuie sa le spuna live.
Acuma nu-i bai daca nu face mare brinza, macar invata o multime de cuvinte noi. Multumesc mult!
E imposibil sa le invete pe toate, sint peste o mie de cuvinte. Sint grupate dupa origine (sint tari cele Old English, Dutch, nu mi-e rusine nici cu German). Ca doar cine n-a auzit de schipperke sau de muishond, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mergi cu cel dat de Macrina! e f bun, noi pe ala il folosim, are si pronuntie.
Aoleuuuuuuuuuu ce multe sunt

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ramona dar are Alexandru concurs de spelling ? sau cum de are atita amar de cuvinte de invatat de spelluit si asa de comune ... sa nu ma i zic ca-i in prag de vacanta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ramona, succes la spelling bee! Eu sper sa n-ajungem la asa cevauri, suna horror!

Sanziana, am zis, dar uite la astia de la scoala ca imi trimisera o scrisoare cum ca fi-miu lipseste cam prea mmult si dc. mai lipseste o incurcam, il trimite la summer school sau il lasa repetent Nu stiu pe ce baza, ca academica n-au cum, da' cica dc. lipsesti prea mult se considera "habitual" absence. Fi-miu a lipsit 10 zile semestrul asta, cu boli plus calatorii, nici nu mi se pare mult, dar pe ei ii "hurt" la ratings, au pierdut "four star school rating" NUMAI din cauza de "attendance" cica, ca's multi strainezi care una-doua se cara in timpul scolii prin diverse locuri exotice . Asa ca nu ma mai aventurez in calatorii care nu's necesare, ma pusera astia cu botu' pe labe Ma duc maine la principal sa imi explice si mie, acu dc. 10 zile is prea multe, dc. copilul e bolnav sa zicem 15 zile si isi face toate temele (cum le-a facut fi-miu--si materialele pe care tb sa le faca in clasa) si il testeaza si e la nivel corespunzator, ce au de gand sa faca? Ca mie nu mi-e clar din scrisoarea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Ruxi, asa mi-au facut si mie cu scrisoarea asta.. Dar uitasera sa-mi spuna ca-n ziua aia il dusesera pe fi-miu la nurse ca aproape ii sparsese capu un tampitel..
Ii doare-n papuci, se iau dupa lege, altceva nimic nu conteaza.

Mergi la inceput

Ruxij, vezi ca astia te dau si in judecata pentru absente multe. Daca zici ca se intimpla relativ des la voi in zona poate ca n-o fi chiar asa, dar aici daca treci de 9 absente pe an e destul de complicat. Ne da si niste hirtii cu informatii la inceputul anului, semnam ca am priceput ce si cum etc.

Vio, e spelling bee. Nu stiu ce le veni sa dea ditamai lista si cu asemenea cuvinte.

Corinadana, imi place si mie freedictionary, dar linkul de la Sinzi e de ajutor in situatia asta. Pot sa fac liste cu cuvintele si apoi Alexandru exerseaza de pe liste. Nu-i perfect, ca nu au toate cuvintele si nu-mi place ca in loc sa-ti spuna ce inseamna cuvintul, le folosesc in propozitie si citeodata nu reiese clar ce inseamna, tot trebuie cautat in dictionar. I-am pus deja cuvintele care vin din spaniola si le-a repetat in seara asta. Din 72 de cuvinte 10 n-au fost pe site. Not too bad, plus mai avem de cautat definitia la citeva. Chestia e ca le si pronunta ei, ca eu nici nu stiu de unde sa incep la unele dintre ele, ati vazut cam cum sint.
Lasa Ruxij, sa munceasca. Ne-am facut de lucru in vacanta de iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu totusi cred ca tb sa fie vorba de 9 absente nemotivate, nu motivate, ca mie mi-a trecut acolo 6 de ilness. Asta vreau sa discut cu tanti asta.

Mergi la inceput

Conteaza daca a fost bolnav, sigur.
Dar uite ce zice la noi school district: "a student may not be given credit for a class unless the student is in attendance for at least 90 percent of the days the class is offered".

Mergi la inceput