INDEMNIZATIA de 85% din salariu.....?????

INDEMNIZATIA de 85% din salariu.....????? | Autor: mamikutza

Link direct la acest mesaj

BUNA MAMICI!!! Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de 85%. Daca am lucrat (si platit impozite) timp de 11 luni(complete) si pe parcursul celei de-a 12-cea luna am nascut...mai am dreptul la aceasta indemnizatie???? Am pe cartea de munca peste 11 luni lucrate (dar nu 12 luni complete). Sau s-ar calcula si concediul prenatal de 42 zile (ca pana acum nu mi-am luat deloc concediu)(daca mi-as lua acest concediu ar completa 12luni)dar nu stiu daca se mai calculeaza (pt ca acesta ar continua dupa data nasterii).... De la asistenta soc. am primit raspunsuri contradictorii..... Poate ma poate ajuta vre-o mamica.... VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kammer05 spune:

Sa-ti traiasca bebelusul mamikutza!Of din pacate eu cred ca tre sa fie 12 luni complete.Eu iti spun acum cum a fost in cazul meu -bine in cazul meu beneficiind de indemnizatia de 600Ron dar presupun ca se aplica aceasi regula si-n cazul celei de 85%-cand am depus dosarul mi s-a cerut cotizatia din luna sept(eu nascand in luna septembrie) anul anterior pana-n luna septembrie anul curent cand am nascut,deci practic pe 13 luni cu tot cu luna in care am nascut.Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Scuze, nu inteleg eu ceva, poti sa mai dai detalii? Cele 11 luni si cateva zile lucrate sunt inainte de concediul prenatal? Ideea e sa fie 12 luni lucrate pana la data nasterii, dar in alea 12 luni intra si concediul - de odihna, medical, prenatal. Ex. eu am avut 10 luni serviciu si 2 luni prenatal.
Oricum venitul de pe luna in care ai nascut nu se ia in calcul, ci se socoteste de 2 ori cel din luna precedenta (a 11-a).

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Hai ca acum am recitit. Da, se pune si prenatalul, trebuie sa ai 12 luni pe cartea de munca pana la nasterea lui bb, dar in astea 12 luni intra si concediul (am mai zis-o, da' nu la fel de clar).

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Fata a lucrat 11 luni si ceva si nu si-a luat deloc prenatal pana la nastere. Prenatalul si-l ia acum, dupa ce a nascut. In primul post scrie ca a nascut si ca nu si-a luat deloc prenatal...

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamikutza

BUNA MAMICI!!! Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de 85%. Daca am lucrat (si platit impozite) timp de 11 luni(complete) si pe parcursul celei de-a 12-cea luna am nascut...mai am dreptul la aceasta indemnizatie???? Am pe cartea de munca peste 11 luni lucrate (dar nu 12 luni complete). Sau s-ar calcula si concediul prenatal de 42 zile (ca pana acum nu mi-am luat deloc concediu)(daca mi-as lua acest concediu ar completa 12luni)dar nu stiu daca se mai calculeaza (pt ca acesta ar continua dupa data nasterii).... De la asistenta soc. am primit raspunsuri contradictorii..... Poate ma poate ajuta vre-o mamica.... VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL

Concediu prenatal este clar ca nu-ti mai poti lua.
In calcul intra 12 luni inaintea nasterii. Se va lua in calcul si fractiunea de luna, cu conditia sa fi lucrat macar jumatate din ea. Prin exceptie, aceasta luna va admisa si daca are mai putin de jumatate acoperita.
Deci, nu ar trebui sa intampini dificultati.

P/S. Ce treaba are asistenta sociala aici?

Mergi la inceput