*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (256)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Cris, nu le-am facut Varilixul, ca e o boala pe care consider ca trebuie sa o faca cand sunt mici; e mai complicat cand esti adult. Plus ca citisem ca e valabil 5 ani, trebuie refacut ulterior, nu? Eh si prefer sa o faca iarna, decat vara. Cum ne-o fi norocul.

Ma duc sa-l despachetez pe Stef, taman ce-a facut un 39,7 dupa un supozitor cu Novocalmin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ioana, sanatate multa lui Stef!

CristinaH, refacere rapida piciorului lui Iris!

Miha, bine ca m-ai intrebat de vorbitul Riannei, ca eu chiar vroiam sa mentionez o chestie ce o observ la ea, si vroiam sa vad daca mai sunt copii care se lovesc de aceeasi problema. Rianna si-a dat drumul foarte repede si foarte bine la engleza, intelege zic eu in proportie de 90% si vorbeste tot cam pe-atat, destul de corect si cu putine dezacorduri, avand in vedere timpul relativ scurt in care a fost expusa exclusiv la engleza si intr-un mediu in care nu se vorbeste altceva decat engleza. Problema e ca face dezacorduri majore in romaneste. Nu si-a saracit vocabularul, eu insist cat de des pot ca acasa sa vorbim romaneste, nu a uitat ce a stiut, insa... parca a ramas la acelasi nivel, nu avanseaza. Ba mai mult, vorbeste tare... haios, dar la modul trist. Exemple: "tu sa-ti arat la mine cum sa fac", "cine-i acolo?" - raspuns: "mine!" Astea imi vin in minte acum, plus ca nu face diferenta intre feminin si masculin, "geanta tau" in loc de geanta ta, "iepurasul a lu' mine" in loc de iepurasul meu, chestii de genul asta care le aud in continuu de la ea. O corectez cat pot de mult, dar nu stiu daca are de-a face cu faptul ca e bilingva, sau daca e varsta... Pareri, sugestii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Buna dimineata dragelor,

Postez si eu rapid, am fost super ocupata in we acesta, simbata cu petrecerea de sf de an al companiei si asta-seara am avut niste invitati din alt oras ( forumista de-a noastra ).

Mihaela , frumos mesajul tau, cuvintele calde si incurajatoare, iti multumesc.
Din pacate nu stiu sa primesc laude, m-as fastici , mi s-ar parea ca nu mi se cuvin si nici sotul meu nu este generos cu ele, este "omul faptelor" si-mi da destule dovezi de afectiune si recunostintza ( daca nu mi le da, mi le iau singura, cind merg la cumparaturi ) , dar nu verbale.

Ai dreptate, femeile au fost crescute si educate sa fie bune gospodine, sotii, mame. pe vremuri stateau acasa si asta le era singura preocupare in timp ce barbatul era intretinatorul familiei. Lucrurile s-au schimbat mult de-atunci, femeia a ramas cu aceleasi "indatoriri" in casa plus job si multe altele, si de aici ia nastere femeia - caracatitza, care trebuie sa-si intinda tentaculele in toate partile si sa faca fata tuturor solicitarilor.

O casa curata si ingrijita, copii curati, barbat "calcat" inseamna un calificativ bun pentru o femeie, concept care ni s-a inoculat de mici, iar daca "stai "acasa, cu atit mai mult trebuie sa excelezi in ceea ce faci, desi, "statul " asta-i un paradox, este de fapt un job fara ore de program fiindca esti la dispozitia si cheremul tuturor. cit de bine iti faci jobul si cit de mult te implici ramine la alegerea fiecareia dintre noi.

mie, de exemplu, imi place confortul dat de o casa aranjata, curata, cu lucrurile puse in ordine, chiar daca asta presupune un efort in plus ( si, ca sa nu fur din timpul petrecut cu copiii mei, incerc sa fac totul dupa ce ai casei sint la culcare, la fel si cu micile 'placeri vinovate" , cum ar fi forumul, ca dovada orele la care postez ). si daca musafirii pe care ii invit pe la noi au parte de o cina gustoasa , din servicii de masa frumoase, intr-o casa curata, cu o muzica buna, tot asa aleg sa-mi tratez si familia, nu cu mai putin, consider ca trebuie / merita rasfatati si este datoria mea, chiar daca ei nu ma preseaza in nici un fel si se multumesc cu putin , chiar daca am cel mai intelegator si flexibil barbat din citi exista pe pamintul acesta, care incearca sa ma dea pe brazda de ani de zile si imi repeta ca nu vrea sa traiasca intr-un spital sau muzeu, ca vrea o casa normala, cu dezordine, cu paturi nefacute si praf pe mobila ca sa ne ajute imunitatea . singura imi aleg tinte greu de atins citeodata ( fiindca timpul trece repede , mai ales cind ai de-a face cu copii mici ), de aici porneste si renuntarea de sine fiindca, ce rost are sa mai pierd timpul ca sa arat bine, sa ma ingrijesc , si-asa nu prea ma vede nimeni, mai bine fac ceva util prin casa. imi mai iau cite o "portie" de rasfat cind merg la coafor sau cosmetica si in felul acesta imi am "doza" de energie pentru alte cateva saptamani de smotruit si trebaluit.

Frustrarea este ca munca unei femei casnice nu se vede mai deloc, mereu este cate ceva de facut si nu ai satisfactia muncii duse la bun sfarsit, renunti si tai din lista prioritatilor tale in favoarea treburilor casnice si , chiar si asa, uneori este greu sa tii pasul.

Eu cred ca fiecare femeie renunta la ceva, intr-un fel sau altul; o femeie care-si petrece timpul la serviciu renunta la bucuria de-a sta mai mult cu familia ei, o femeie care-si petrece timpul acasa renunta la lumea "de-afara", nu cred ca este usor pentru nici una dintre ele.


Meems, exact asa vorbeste si Rachie, din pacate.

Sanatate tuturor, un we placut si calduros,







Life is not the way it's supposed to be... It's the way it is.
The way we cope with it, is what makes the difference.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Bianca si Mihaela sa aveti parte de minuni in fiecare zi de la copii pentru multi ani!

Ina la subiectul cu femeia perfecta n-am ce cauta. Daca ai fi vazut ce cozonac am prestat ieri (in conditiile in care bucataresc maxim o data pe saptamana), iti crestea moralul.
Daca mai discutati mult pe tema asta o sa am consider o mare nesimtita. Pentru ca nimic nu-i perfect in viata mea si totusi ma simt destul de bine cu mine si cu ceilalti.

Dulciuri care agita - Daaa! Agita chiar inainte de ingurgitare. Mihai ne zice in teorie sa nu-i mai luam dulciuri ca-i stricam dintii. In practica insa cand primeste ceva "Dar mai ai? De ce nu-mi dai?". Si cand era sugar o singura patratica de ciocolata mancata de mine il impiedica sa adoarma usor seara. Si uneori ziceam: "ei, doar o bucatica"...

Mihaela multumesc pentru apreciere. Ocazie cu care mi-am dat seama ca am uitat sa precizez: design-ul nu-mi apartine, insa si copierea lui a fost complicata pentru mine. M-am legat si eu la cap sa fac un site fara niciun fel de cunostinte solide in prealabil, conditie in care am lucrat la el vreo 6 luni, e drept ca acasa printre strumfi. Nu stiu ce-ai reusit sa vezi, pentru ca in ziua in care am dat link-ul s-a virusat. Mi-a parut rau pentru asta pentru ca au oamenii astia niste produse foarte faine calitativ. Si mai avem inca multe de actualizat si alte multe de introdus.

Varicela, depinde de noroc, la Mihai la gradi a facut toata gradinita in vreo 2 luni au dat ping-pong cu ea la toata lumea, Mihai a facut-o ultimul, si a mai ramas un baietel care n-a facut-o deloc. Se incubeaza in 15 zile.

Soanso, sa va simtiti mai ceva ca acasa! N-as stii ce sa sugerez cu petrecerea. Nu stiu daca ti-am mai zis, in ziua in care l-am nascut pe Mihai, era o singura persoana pe care o stiam nascuta in acea data, era vorba de o fosta colega pe care o cheama ... Sorana. Acum stiu doua.

Super ideea cu ceasul colorat, nu m-as fi gandit.

Mai Stefan strengarel fa-te bine pentru tine si n-o tine pe mami cu necaz!

meems, nu ma pricep la problema pusa cu limbajul, dar parca n-am auzit niciodata vreun roman crescut altundeva sa vorbeasca corect romaneste.


"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

N/am mai intrat iar pe forum de cateva zile...Dan a bolit rau de tot..cred ca a fost cea mai severa viroza de cand il cunosc eu.Daca la inceput am crezut ca e doar "stilul barbatilor" de a trece peste ceva de genul asta dupa vreo 3 zile de stat in pat ..mi-am dat seama ca de fapt chiar a fost o forma urata de tot si bine ca a trecut ca l-am tinut in carantina 5 zile..a fost foarte greu ca andreea tot timpul vroia cu tati al ei si ma tot intreba de ce nu o mai pupa tati.I-am tot ecplicat ca e bolnav si nu vrem sa ia si ea..pe moment priceopea apoi o lua iar cu bocitul ....Acum sa speram ca nu a trecut vreun carcalac pe la copii ...

Mihaela La multi ani si din partea noastra pentru Maya! Sa cresca mare si sanatoasa,sa ramana vesela si plina de energie asa cum este acum!
Cu mutatul din Bucuresti v-ati mai gandit?

Azi dimineatza ne-am trezit cu apa prin bucatarie..am chemat instlatorul si se pare ca era un filtru spart...acum e iar totul OK.Bine ca il cunoaste Dan pe om si asa a venit foarte prompt...cred ca nu a trecut mai mult de o jumatate de ora pana a venit si a reparat.

Va scriam saptamana trecuta de Andreea ca ii e tot somn so frig...pana la urma inclin sa cred ca au fost fitze...de atunci nu s-a ma plans nici de somn nici de frig...oricum o tin sub observatie.....
Bebele meu a ajuns la 9 kg...nu se prea da in vant dupa mancare,sper sa nu fie fitzos ca sora-sa,in schimb lapte baga la greu...seara pana nu bea 300 de ml nu se lasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

A...si vroiam sa scriu si eu de varicela...pe unde ma duc numai de asta aud...Am vb cu prietena mea cu care in ultimul tip de facem revelioanele(cel putin ultimii 4 ani)..si amandoi baietii ei sunt cu varicela...si acum imi puneam problema daca pana la revelion mai este riscul sa fie contagiosi..unul dintre ei a avut eruptia abia acum 2 zile.Nu vreau sa risc ..eu nu am avut boala in copilarie si o alta prietena a luat-o de la copii anul trecut si a facut o forma urata rau cu febra mare si stare de rau vreo saptamana nu a fost in stare sa se dea jos din pat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

'neata!
Am dus fetele la bunici, am revenit in Buc. Ma bucur ca se anunta ninsori.
Mult de lucru, Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Guten morgen!

Nu am avut timp de forumareala in ultima vreme, ca am tinut-o tot intr-un bricolaj de casut si in gatit bunataturi.

Sarah mi-a facut sambata febra si sambata spre duminica noapte am tinut-o tot cu febra dupa Novocalmin. Ieri insa nu a avut nimic, ca trebuia sa se mobilizeze pentru serbarea de azi. Asa ca am dus-o la gradi, da' stau ca pe ghimpi sa nu primesc vreun telefon de la eductaoare. Sper sa fi fost o viroza stil Nati, de 24 de ore.





Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noki sanatate Sarei, sa se termine aici beleaua! Si succes la serbare!

Ioana daca tot ii iei sange fa-i si ASLO.
Sanatate muta!

Ina daca e asa cum zici, eu vad doar 2 solutii la pb ta:
1. Ordinea, curatenia si dichisul casei mele sunt extrem de importante pentru mine. Am decis asa, deci merg inainte cu efortul asta si nu ma mai frustrez si deprim.
2. Ordinea, curatenia si dichisul casei sunt niste chestii colaterale si datoria mea e sa le mentin cat de cat pe linia de plutire. Am decis asa deci merg inainte pe stilul asta si nu ma frustrez si deprim
.

In niciunul din cazuri perfectiunea nu va putea fi atinsa.


Petrecerea lui Nichita a fost foarte reusita, copiii s-au distrat cu Dodo, mancarea a fost excelenta dar degustata mai mult de parinti decat de odrasle, jucariile lui Nichita au fost amortizate din plin de toti copilasii. Ce sa mai pomenim de tort
Dovada ca se poate organiza si acasa o petrecere foarte reusita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Ioana sanatate multa lui stef . cat despre bube, de va face sa treaca repede.

lavi spor la treaba. Vacanta frumoasa fetelor

nokisor tot cu capul gol, sarah? Sanatate multa

mihaela

coralia varicela este contagioasa numai in eruptie, mergeti fara grija si fugi degraba si vacineaza-te.

mitza, anda, ce mai zicem de concurs?

Noi cu sanatate stam un pic mai bine, au zacut pana ieri, matei inca nu este refacut tuseste rau, alexia insa se simte bine.
Am tuns-o pe alexia azi , cand vine mihai fac poze si va arat the new look.



Mergi la inceput