Albinutze de Mai-Iunie 2009(47)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Citat:
citat din mesajul lui SSABrya

Si era sa uit....
Cum sta treaba cu albumul de 6 luni. Scuzati-ma dar n-am inteles. Unde sau cui trebuie sa-i trimit poza?

http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=3588.

mami de Bryanna Gabriela 02.06.2009

La alic pe mail trebuie trimisa poza mai exact pe adresa asta alicebirladeanu@rdslink.ro

DANA mamica fericita de botos Denis Andrei
meu scump prelucrate Sf Andrei Flmulete BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Si sa va spun o chestie pe care eu o traiesc pe propria mea piele.

Diversificarea cu Tudor am facut-o "ca la carte". Nu am iesit cu un milimetru pe langa ce imi spunea doctora. Legume date cate una la n-spe zile, mese dupa ceas, nu sare, nu zahar, nu aia nu aia ....
Rezultat: Tudor s-a saturat repede de porcariile alea de piureuri lipsite de gust, a inceput sa refuze mancarea eu normal ca ma panicam ca nu mananca si il fortam pana cand nu a mai mancat deloc!
Acum desi nu are decat 2 ani si 9 luni jumate ii dau orice repet ORICE vrea. Vrea sa manance friptura de porc ii dau .. o bucatica fara grasime normal. Daca mai vrea una ii mai dau si astfel stie daca ii place sau nu. I-am dat pizza, cremvusti, pate de ficat din comert, ou prajit, chiftele, mici si orice altceva am mancat noi si a vrut si el.
Rezultat: Tudor mananca acum cu placere, cere de mancare si nu mai am probleme cu el.

La Bianca am refuzat total sa mai fac acelasi lucru. I-am pus pe buze asta vara pepene, i-am dat branza cu smantana din portia lui fratseu, i-am dat carnita tot din portia lui fratesu. Nu va inchipuiti ca i-am dat cine stie cat, dar i-am pus si ei pe buze si daca a cascat gura i-am mai dat odata.
Cu ea sunt foarte relaxata si sunt constienta ca mamelor care sunt la primul copil le este greu sa fie asa, dar pe cat este posibil incercati sa va relaxati si sa faceti cum credeti ca e bine pentru voi si pentru copilul vostru.

Am o mie de exemple pe care vi le pot da intre ce consider ca am gresit cu Tudor si acum nu mai fac, dar pe primul loc sta Relaxarea si o usoara detasare. Un fel de cainii latra ursul merge.

Sa il ajutam pe Andrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi78

Diversificarea cu Tudor am facut-o "ca la carte". Nu am iesit cu un milimetru pe langa ce imi spunea doctora. Legume date cate una la n-spe zile, mese dupa ceas, nu sare, nu zahar, nu aia nu aia ....
Rezultat: Tudor s-a saturat repede de porcariile alea de piureuri lipsite de gust, a inceput sa refuze mancarea eu normal ca ma panicam ca nu mananca si il fortam pana cand nu a mai mancat deloc!
Acum desi nu are decat 2 ani si 9 luni jumate ii dau orice repet ORICE vrea. Vrea sa manance friptura de porc ii dau .. o bucatica fara grasime normal. Daca mai vrea una ii mai dau si astfel stie daca ii place sau nu. I-am dat pizza, cremvusti, pate de ficat din comert, ou prajit, chiftele, mici si orice altceva am mancat noi si a vrut si el.
Rezultat: Tudor mananca acum cu placere, cere de mancare si nu mai am probleme cu el.

La Bianca am refuzat total sa mai fac acelasi lucru. I-am pus pe buze asta vara pepene, i-am dat branza cu smantana din portia lui fratseu, i-am dat carnita tot din portia lui fratesu. Nu va inchipuiti ca i-am dat cine stie cat, dar i-am pus si ei pe buze si daca a cascat gura i-am mai dat odata.
Cu ea sunt foarte relaxata si sunt constienta ca mamelor care sunt la primul copil le este greu sa fie asa, dar pe cat este posibil incercati sa va relaxati si sa faceti cum credeti ca e bine pentru voi si pentru copilul vostru.

Am o mie de exemple pe care vi le pot da intre ce consider ca am gresit cu Tudor si acum nu mai fac, dar pe primul loc sta Relaxarea si o usoara detasare. Un fel de cainii latra ursul merge.

Sa il ajutam pe Andrei!

Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09)

Lasa-ma te rog sa te pup...ai descris exact ce aveam eu pe limba mai devreme dar fiind la primul copil nu am vrut sa se creada ca sunt fata lu' "stie tot".Eu sa stii ca sunt cea mai buna prietena cu "relaxarea" si,ca si Bianca,denis a gustat pana acum multe alimente "interzise"...un pic pe limbuta de gust asa.

DANA mamica fericita de botos Denis Andrei
meu scump prelucrate Sf Andrei Flmulete BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi78

Sa il ajutam pe Andrei!

Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09)

Si eu i-am dat Bryannei a guste cate ceva din ce mancam noi, ciorbica, piure sau altele i am vazut ca ii plac f mult, dar sincera sa fiu mi-a fost cam frica. Zeama chioara pe care i-o fac eu nici nu vrea sa o vada, in schimb cand i-am dat supa de rosii sau ciorba de stevie se uita cu niste baleeee la mine...., dar mai mult de o lingurita 2 n-a vazut mititica. Pai eu ma mir de ce nu mananca, dar cand gust din mancarea ei ma stramb mai rau ca ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraOana

fetele din germanica la cartoful dulce ii spune tot "süßkartoffel" pe germana? ca eu aici nu am gasit...dani3lla eu niciodata nu am nimerit cartoful dulce pina acu doar "normali" a papat sebestian

Da, asa se numeste - süßkartoffel. Ai aici descrierea si poza. Si eu am cumparat la primul copil cand l-am diversificat, are acelasi gust cu dovleacul nostru pe care il stim de la bunici (kürbis).

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_Ioana spune:

Seara buna!abia acum am reusit sa mai intru fiindca dupa masa asta am fost tot plecati in vizite la rude.am pus fata la nani mai devreme, mi-am terminat treaba prin casa si de hranit cateii si pisica si acum vreau sa merg sa ma pun in pat.dar am vrut mai intai sa va salut.
as vrea si eu sa trimit la alic pe mail o poza cu Alexia la sase lunitze, daca se poate.
nu mai stiu ce am mai vrut sa zic.merg la somnic si eu ca sunt franta.o noapte placuta va doresc!
usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

apropos de gustul mancarii bebelusilor si adaosul de zahar / sare ca sa aiba mancarea gust:
Vorbeam la un moment dat cu un pediatru si-i spun si lui despre problema asta. Si el ma intreaba senin daca imi place mai mult Lyches sau Fructul pasiunii.
... ... aaa, Lyches n-am mancat decat din conserva, iar Fructul pasiunii inca nu l-am gustat ..
- Pai vezi, nici bebelusii nu stiu ce gust TREBUIE sa aibe mancarea care ne place noua. Ei mananca ardei cu gust de ardei, zucchini cu gust de zucchini si mar cu gust de mar ...

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

Fetelor, in legatura cu "datul de grinda" pentru cele care nu stiu. La noi cam asa sta treaba:
pe 1 ianuarie, doar bebeii botezati, moasa copilului trebuie sa vina acasa la bebe, sa ii aduca hainute si bani si il ridica la tocul usii si spune niste urari : sa fie sanatos, norocos etc. Ceva de genu asta.
Am plecat ca s-a trezit. a dormit prea mult 40 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Gabi, exact la fel si eu. Acu Maia mananca din sup ape care o fac pentru Karo, cu carne de pasare de curte, si e foarte multumita. Ea de fapt s-a autodiversificat la 4 luni jumate cu o felie de pizza.

SSABrya, trebuie sa cauti conditiile in care copilul doarme mai bine: mai cald, mai frig, acoperit, neacoperit, singur in camera, cu tine in pat…Karo a dormit bine cu mine, Maia acum e singura in camera, in frig, pe perna mea de alaptare –deci e inconjurata de bratele pernei – si a reinceput sa se trezeasca doar o data pe noapte. A, are un ceas care ticaie sub patutz.

Laura, vezi ca lumanarile parfumate is cancerigene, toxice, etc..

Anda, felicitari pentru dintuci! Sigur iese medic stomatolog!

Daniella, am citit eu tot mesaju’, azi am dormit lemn 3 ore, sunt fresh! Azi-noapte am avut insomnii ca am facut prima data Tiramisu si l-am insiropat cu o cafia tareeeeee si am mancat cu sotul seara si am stat pana la 2, macar ne-am “luat la intrebari”.

Philip, cu ce faci aerosolii? Daca are wheezing, eu cred ca-i bronsiolita, eu una i-as da antibiotic (am o amica, a avut copilul 4 bronsiolite tratate doar cu aerosoli, acum are astm bronsic fiindca nu a primit antibiotic si s-au cronicizat. Sunt virale dar…cu toate astea trec la prima doza de antibiotic. Eu nu m-as risca. Antibioticul nu-i deloc mai toxic ca nurofenul, iar flora se reface); dra mea le da dexametazona injectabil, cica ii scapa de spital ca pleaca acasa bine. asta cu fereala excesiva de cortizoni io o consider o prostie, sunt substante asemanatoare cu cele produse in corp. Cand fac bine, e bine. Cand Maia a avut muci si tuse, i-am facut seara aerosoli cu 0.5 ml de dexa. D-ra a zis ca ea ar fi pus pariu ca la cum tusea facea bronsiolita.

Alic, uleiurile da, la plafar; biscuitii i-am copt la foc mic, nu stiu cat timp, pana au fost maro inchis. Am mai facut 2 ture de atunci, aia fara gluten i-am facut fara hrisca ca da gust nashparliu.

La scos mucii cu batista, fetele mele stau. Le iau in brate, le spun “acum face mami brum brum, sa nu te sperii, e aspiratorul, scoatem mucii cu Mucalinda”; si cat merge aia le cant ceva. Asa au stat smirna si la aerosoli. Trebuie explicat inainte si gata. Karo in vara cerea "scoatem mucii cu Mucalinda?"

fetelor, Maia mea gata, merge de-a busilea. Toata ziua e pe jos, n-am treaba. Karo s-a lipit de Ice Age, vrea "veveritza cu balon" asa ca mai respir. Va pusilim si somnic lin!

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby-iry spune:

daniella-nici noi nu avem dintisori,asa ca nu esti singura, si ms de raspuns;fetita mea nu sta nici in fundulet,nesprijinita,asa ca,cred ca nu e timpul sa o pun in premergator.
LauraOana-eu cred ca te complici prea mult cu"süsskartoffel",cartofii rosii sunt f dulci,sunt ka,Kartofii noi,se ia cu mana coaja,sunt multe feluri de cartofi rosii,acceia care ii stiu eu sunt made in Franta si sunt ceva kam scumpi,dar tot cartof se numeste.
alic-ti-am trimis si eu poze cu bebita mea la 6 luni
SSABrya-dai si tu cereale seara si va dormi mai bn ,ca si pe mn ma teroriza-se maimutika
Si o intrebare pt toate fetele:bebeii vostrii sta singuri in fundulet sau doar sprijiniti?

reby-iry

Mergi la inceput