Albinutze de Mai-Iunie 2009(47)
Raspunsuri - Pagina 5
dani3lla spune:
LauraOana imi pare rau pt masuta voastra de sticla...spune-i sotului ca,daca te iarta, nu mai ai pretentii asa de mari de la Mos Craciun...poate merge
andata foarte inspirat taticul.Stai asa ca nu inteleg ce este Engerix-ul asta.E vaccinul care se face gratis sau e ceva in plus fata de vaccinurile obligatorii?Si,oricum daca ai respectat schema 2-4-6 luni de ce sa te grabesti?
DANA mamica fericita de botos Denis Andrei
meu scump prelucrate Sf Andrei Flmulete BB mic
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dani3lla alic abia astept sa-mi zambeasca dintosul...deja fac concurs cu mama ..."care-l vede prima"...nici nu se trezeste bine dimineata ca sarim amandoua pe el si-l controlam la gingii...ce o gandi mititelu nu stiu dar dupa privirea lui sigur am avea un shoc daca am afla ce gandeste Cat despre diversificare eu am sustinut ca nu "diversific" copilul dupa nici un fel de carte.Tin cont doar de anumite aspecte gen alimente care sunt alergene sau care ,consider eu, sunt mai "grele" pt burtoiul lui bb si pe care aleg sa le introduc mai tarziu si in rest mancam orice.Parerea mea(pe care am mai spus-o o data) este ca "dupa carte" ajungem sa papam anumite alimente abia la majorat.Tot parerea mea este ca fiecare copil are ritmul lui de crestere si dezvoltare si nu se poate incadra in tiparele unei carti.Insa in cazul in care cineva se hotaraste sa tina fix pasul cu o carte ar trebui sa tina pasul cu o carte autohtona scrisa de pediatrii autohtoni pt ca (din nou parerea mea)fiecare popor are un stil propriu de viata si de alimentatie(de exemplu cand am cerut la o brutarie in Franta 3 paini vanzatoarea m-a intrebat de 5 ori daca atatea doresc - cred ca am cumparat productia pe o zi intreaga).In plus (la naiba cate pareri am)cred ca daca procedez ca "la carte" si sa pasez legumele si fructele pana se face cea mai fina pasta din lume copilul va ajunge sa mestece cand voi fi eu Captain Planet motiv pentru care eu am ales sa-i pasez tot cu ...furculita Asta nu inseamna ca nu le respect pe mamele care tin cont strict de carti specifice.E in puterea fiecarei mame sa stie ce e cel mai bine pt puiul ei si sa procedeze ca atare. Si acum astept direct ...salata...cu lamaie daca se poate DANA mamica fericita de botos Denis Andrei meu scump prelucrate Sf Andrei Flmulete BB mic |
doar atat pot sa mai spun...
ALICe, mamic de bebic Natalic
II DATI UN VOT NATALIEI la pag. 3? multumim!
gabi78 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui alic
observ ca incep sa se divulge cate putin din secretele diversificarii... ps: nu mai sunt rosii? ALICe, mamic de bebic Natalic II DATI UN VOT NATALIEI la pag. 3? multumim! |
Nu inteleg! Ce secrete? Eu nu tin secret ce le dau copiilor sa manance.
Andata sa stii ca si baiatul meu a acceptat greu piureul de legume. La vremea respectiva am sunat, am intrebat pe toti pe care ii cunosteam. De la o colega de servici am primit urmatorul sfat: se pregatesc mai multe castronele de piureu de legume fiecare amestecat cu altceva. Unul cu lapte, unul cu zeama de lamaie, unul simplu, unul cu putina sare si parca aa zis si cu bors. Incerci si ii dai sa vezi la care dintre ele se stramba mai putin. Normal ca faci chestia asta la inceput si apoi dupa o vreme ajungi la gustul normal.
Eu nu mai tin minte pe care l-a acceptat Tudor, dar ceea ce pot sa va spun este ca de la 8 luni nu i-am mai facut mancare separat ci i-am dat ciorba de la noi, facuta fara vegeta, cu mai putina sare si acrita cu bors.
LauraOana eu nu am dat niciodata cartof dulce si nici nu stiu ce e sau cum arata ... Cartof normal am dat mereu.
Aaa si despre vaccin ... pe mine m-a sunat doctora a a adus vaccinul si sa ma duc sa i-l faca Biancai. A zis ca ma pot duce mai devreme si sa nu astept pana la 6 luni fix. Cred ca isi vor lua zilele alea fara plata si ceva concediu si de saptamana viitoare nu o sa mai gasim nici picior de medic.
Sa il ajutam pe Andrei!
alic spune:
Gabi, am uitat sa pun ghilimele
ALICe, mamic de bebic Natalic
II DATI UN VOT NATALIEI la pag. 3? multumim!
andata spune:
citat din mesajul lui dani3lla andata Stai asa ca nu inteleg ce este Engerix-ul asta.E vaccinul care se face gratis sau e ceva in plus fata de vaccinurile obligatorii?Si,oricum daca ai respectat schema 2-4-6 luni de ce sa te grabesti? |
Dana, e vaccinul in mod normal gratuit, antihepatic, care se face simultan cu celalalt la 6 luni (cam ca la fel cu cel de la 2 luni, cand a avut tot doua intepaturi). Numai ca asistenta ne-a spus ca nu li s-a mai trimis de vreo 3 luni vaccinul asta si trebuie sa il cumparam noi. Referitor la graba, ea a argumentat ca primesc vaccinurile pentru nascutii unei luni odata si trebuie facute cat mai repede din momentul in care le primesc. Ghinionul Ioanei ca e nascuta la sf. lunii si trebuie sa le faca mai repede. Totusi, mi se pare mult prea repede, de aceea lungesc si eu cat pot... desi am vazut ca unele vaccinuri au anumite conditii de depozitare si nu stiu nici daca e bine sa o lungesc prea mult...
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
http://paul-mihaita.blogspot.com
SSABrya spune:
Buna seara fetelor.
In primul rand multumesc pt vot.
In al 2 lea rand nici Bryanna nu a vrut piureul de fructe, in schimb pe cel de legume l-a acceptat imediat, iar de cand avem in meniu si carnita sau galbenus de ou, nu-i mai trebuie nmk. La branzica stam mai rau, dar i-am dat cu smanatana si parca ar merge. Problema ramane totusi la fructe. Dar o sa incerc si eu cu fructe din compot, poate asa ii va placea.
In al 3 lea rand, eu ii fac si vaccinurile optionale si doctora mi-a spus ca trebuie sa fie cel putin 30 zile intre vaccinuri, nu conteaza daca mai devreme sau mai tarziu de luna la care se face, adik vaccin la 6 luni si inca nu a implinit.
In rest noi inca ne chinuim noaptea, felicitari mamicilor care pot dormi mai mult de 2 ore fara intrerupere, azi-noapte am dormit cel mai mult 1 ora jumate.
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=3588.
mami de Bryanna Gabriela 02.06.2009
SSABrya spune:
Si era sa uit....
Cum sta treaba cu albumul de 6 luni. Scuzati-ma dar n-am inteles. Unde sau cui trebuie sa-i trimit poza?
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=3588.
mami de Bryanna Gabriela 02.06.2009
dani3lla spune:
citat din mesajul lui gabi78 Andata sa stii ca si baiatul meu a acceptat greu piureul de legume. La vremea respectiva am sunat, am intrebat pe toti pe care ii cunosteam. De la o colega de servici am primit urmatorul sfat: se pregatesc mai multe castronele de piureu de legume fiecare amestecat cu altceva. Unul cu lapte, unul cu zeama de lamaie, unul simplu, unul cu putina sare si parca aa zis si cu bors. Incerci si ii dai sa vezi la care dintre ele se stramba mai putin. Normal ca faci chestia asta la inceput si apoi dupa o vreme ajungi la gustul normal. Eu nu mai tin minte pe care l-a acceptat Tudor, dar ceea ce pot sa va spun este ca de la 8 luni nu i-am mai facut mancare separat ci i-am dat ciorba de la noi, facuta fara vegeta, cu mai putina sare si acrita cu bors. LauraOana eu nu am dat niciodata cartof dulce si nici nu stiu ce e sau cum arata ... Cartof normal am dat mereu. Sa il ajutam pe Andrei! Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09) |
Stii cu ce a inceput baiatul meu sa se "diversifice"?Cu ciorba de stevie..."achita" cu bors
dani3lla spune:
citat din mesajul lui alic Gabi, am uitat sa pun ghilimele ALICe, mamic de bebic Natalic II DATI UN VOT NATALIEI la pag. 3? multumim! |
Eu le-am vazut
dani3lla spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andata
Dana, e vaccinul in mod normal gratuit, antihepatic, care se face simultan cu celalalt la 6 luni (cam ca la fel cu cel de la 2 luni, cand a avut tot doua intepaturi). Numai ca asistenta ne-a spus ca nu li s-a mai trimis de vreo 3 luni vaccinul asta si trebuie sa il cumparam noi. Referitor la graba, ea a argumentat ca primesc vaccinurile pentru nascutii unei luni odata si trebuie facute cat mai repede din momentul in care le primesc. Ghinionul Ioanei ca e nascuta la sf. lunii si trebuie sa le faca mai repede. Totusi, mi se pare mult prea repede, de aceea lungesc si eu cat pot... desi am vazut ca unele vaccinuri au anumite conditii de depozitare si nu stiu nici daca e bine sa o lungesc prea mult... http://community.webshots.com/user/annadana1 http://ganduri-de-mama.blogspot.com/ http://paul-mihaita.blogspot.com |
Pai daca tot te pune sa-l cumperi eu zic sa te duci cand implineste 6 luni...Daca l-au primit ei la policlinica si ti-l face gratis ar fi bine sa te duci acum.Intr-adevar vaccinurile se tin la frigider dar poti sa stii ca nu au patit si ei la fel cu frigiderul...cat mai vrei sa tina femeia mana la freon?Oricum intre vaccinuri e bine sa treaca cel putin o luna asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji ca ar fi prea devreme