col uterin ingust cum s epoate largi

Buna,
am si eu o intrebare:
doctoritza a zis ca sotia are colul uterin ff ingust si rigid (desi neobisnuit pentru varsta ei 30 ani) si din cauza asta atunci cand se introduc embrionii prin cand se face fertilizarea in vitro se face rana acolo din cauza acestui col uterin ingust si rigid. Din cauza ranii embrionii nu mai prind.
Stie cineva cum se poate largii acest col pentru ca la fertilizare sa intre usor sau sa se inmoaie (tratament ceva).
va multumec mult pentru ajutor.
Raspunsuri

felicia_ spune:
Nu stiu tratament, dar stiu ca se poate face dilatare de col, in timpul punctiei, cand e sub anestezie.
Bafta!

pogonici1977 spune:
dar la ce dct merge sotia ta..poate e nevoie sa mergi sa cauti si alta parere a unui alt dct
mai devreme sau mai tarziu......minunea va aparea si pe strada mea..............

goldi spune:
Probabil ca este o stenoza de col si acum sunt 2 variante: ori medicul nu este asa de priceput, ori stenoza este foarte accentuata.
Si pentru una si pentru alta, sunt rezolvari.
De ex. exista medicamente care "inmoaie" colul uterin si care se folosesc inainte de chiuretaje, histeroscopii, biopsii, etc.
Sau ... exista si alti medici
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

vreaucopil spune:
pai da stiu ca exista medicamente care sa inmoaie colul uterin da din cate am vazut astea sunt pentru intrerupere de sarcina. Adica rezolva cu inia o pauzarea colului uterin da ce te faci ca nu ramane insarcinata....
Exista un medicament care sa inmoiaie colul uterin si sa nu impiedice sa ramana insarcinata?

vreaucopil spune:
buna ziua,
Revin cu aceleais intrebari si ceva mai multe detaliiimi cer scuze daca ma repet ce am scris mai sus.
Cum se poate inmuia un col uterin rigid. Doctorita zice ca asa e el de la natura si nu de la o stenoza de col uterin ceva. Desi sotia a suferit de anexita pt mult timp si a ajuns la spital cu duri de ovare etc pe care spitalul le-a tratat cu diferite antibiotice si durerea a disparut. Noi am anuns la aceasta doctoritza dupa ce s-a vindecat de anexita asta si ce mai avea.
A facut testul papa nocolau si a iesit ca are doar o vaginoza.
Intrebarile care se nasc acum sunt urmatoarele:
Este posibil ca sa fi fost o stenoza de col uterin si dupa vindecare sa fi ramas tesut in exces si doctoritza actuala sa fi interpretatat asta ca fiind de la natura cu toate ca i-am spus de problema cu anexita etc (nici nu stiu daca ar putea avea legatura anexita cu stenoza da ma rog intreb ca de...)
Daca acest tesut este rigid sau de la natura sau cum o fi el exista vreo metoda chirurgicala de a largii intrarea in colul uterin sau tratament ceva (fara sa afecteze si capacitatea de a ramane insarcinata)?
Sau exista vreun tratament care sa inmoaie colul uterin pentru ca sa se poata patrunde usor si in acelasi timp sa se poata face o fertilizare in vitro ? (stiu ca exista medicamente care inmoaie dar in acelasi timp sunt si intrerupatoare de sarcina).
Va multumesc mult pentru ajutor.

doula spune:
Vreaucopil sper ca inca mai urmaresti acest subiect cu toate ca nu ai mai primit un raspuns de ceva timp. Te rog sa imi trimiti un PM sau email si voi incerca sa iti ofer cateva idei.
Numai bine
Andreea
"As we are conceiving our babies, our babies are conceiving us as parents" - Conscious Conception
www.feminitate.org/" target="_blank">Feminitate - trup si suflet de femeie
FEM -descopera-ti feminitate - program pentru semnele fertile