la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Monica - sunt constienta ca la 2 ani sunt mai maleabili ca la 4. De asta incerc sa fiu strong acum si ii fac program. Problema nu tine neaparat de sac - pentru ca de multe ori nu il tin in sac (transpira) cand adoarme, ci il pun dupa aceea, adormit, cand il transfer in patul lui. Problema este de consecventa si de programul parintilor. Banuiesc ca la 4 ani un copil care nu a fost de ff mic obisnuit sa adoamra la ora x nu iti va adormi nici de l-ai pune in sacul sacilor. Daca vrei sa ii schimbi programul Dianei se poate face numai cu consecventa si faptul ca merge in colectivitate ajuta foarte mult. E un pic mai haotic banuiesc pana se aseaza toate.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Bine faci,daca poti.Diana n-a avut niciodata program fix nici la masa, nici la somn (si in general nu prea am obligat-o la nimic).De mica a fost extrem de voluntara si stia ce vrea si ce nu vrea.Cu toate astea n-a avut si nici acum n-are probleme cu memoria,cu atentia etc. ba dimpotriva.
Programul cat de cat mai regulat a inceput abia de la 2 ani si 9 luni de cand a inceput grupa mica la gradinita,unde ii place mult si nici macar in primele zile nu a plans.Si in programul asta atat de regulat intra deocamdata si adormitul dupa ora 22

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Liliana a mea doarme o ora doua ziua si se culca laq maxim 21.00. Nu cred ca e vorba neaparat de culcatul unui copil la 19 ci mai degraba de culcatul f tarziu la ore precum 23-24.

Monica ma simt ranita. De crezi ca pe ai mei de 8 ani jumate si 2 ani si 4 luni i-a obligat cineva ceva? Doar pentru ca dorm la ora 21? Nu, fata mea e de-o independenta extrema, la 2 ani a decis ca nu mai vrea pampers, mananca singura si se imbraca singura de ex, deci nu cred ca a o obliga ar intra in discutie. Este doar vorba de obisnuinta si de consideratie pentru un progrma sanatos pe care il va avea in viata, plus consideratie fata de dinamica familiei mele, formata inclusiv din sot. Ca tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: sotii celor cu copii culcati la 23-24 sunt fericiti de situatie? Nu doresc deloc sa petreaca 1 ora cu iubita lor care de multe ori uita sa fie iubita si devine doar mama?

P.S. Presimt ca acest subiect se transforma intr-unul de ordinul AP contra abuzatoarelor de copii care "obliga" copii sa aiba program de somn.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baiatul meu are 5 ani si se culca la 8 seara si se scoala la 7.30 dimineata. La 7.30 facem baita, citim povestea si la 8 se da stingerea. Programul asta normal il are de cind a inceput gradinita si nu mai doarme dupa amiaza. Cind dormea dupa amiaza se culca si la 11 noaptea, desi noi il puneam in pat pe la 9.30. SIncera sa fiu, programul de acum e mai bun si pentru noi si pentru el, care se scoala singur si odihnit la 7.30, dar cu cun copil foarte mic nu se poate aplica pentru ca ei au nevoie si de somnul de dupa amiaza. Copiii de gradinita si scolari mici mi se pare obligatoriu ca la 8 sa fie in pat pentru a da randament si pentru a avea asi toate orele de somn, dar fiecare face cum crede.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Liliana a mea doarme o ora doua ziua si se culca laq maxim 21.00. Nu cred ca e vorba neaparat de culcatul unui copil la 19 ci mai degraba de culcatul f tarziu la ore precum 23-24.

Monica ma simt ranita. De crezi ca pe ai mei de 8 ani jumate si 2 ani si 4 luni i-a obligat cineva ceva? Doar pentru ca dorm la ora 21? Nu, fata mea e de-o independenta extrema, la 2 ani a decis ca nu mai vrea pampers, mananca singura si se imbraca singura de ex, deci nu cred ca a o obliga ar intra in discutie. Este doar vorba de obisnuinta si de consideratie pentru un progrma sanatos pe care il va avea in viata, plus consideratie fata de dinamica familiei mele, formata inclusiv din sot. Ca tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: sotii celor cu copii culcati la 23-24 sunt fericiti de situatie? Nu doresc deloc sa petreaca 1 ora cu iubita lor care de multe ori uita sa fie iubita si devine doar mama?

P.S. Presimt ca acest subiect se transforma intr-unul de ordinul AP contra abuzatoarelor de copii care "obliga" copii sa aiba program de somn.

Ha ha ... stai calma ca nu-s din "secta" AP ,cel putin io.
Iar cand ziceam de "obligat" nu ma refeream ca cele ce le-ati facut un program i-ati abuzat sau mai stiu eu ce .Dar pur si simplu cel putin a mea daca nu vrea ea sa faca ceva,nu vrea si gata, nu ii poti impune cu forta nimic,doar cu negocieri intense.Si la chestii gen mancatul la comanda,scosul pampersului,adormitul la comanda ... nu am insistat (nu zic ca nu am incercat,dar m-am lasat pagubasa daca si cand am vazut ca n-am cu cine) . Ca norocul ca si-a mea e independenta tare a inceput devreme sa le faca singura pe toate (vorbit, imbracat/dezbracat, mers la wc etc.)

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana83

Am o intrebare pentru mamicile din afara tarii: copii vostri dorm la pranz? Baietelul meu se culca pe la 9 -9 30 in conditiile in care mai doarme si de la 12-2 ziua. Cu siguranta si el s-ar culca la 7-8 daca n-ar mai dormi la pranz dar mi se pare inacceptabil sa tin un copil de un an si 3 luni 10-11 ore fara somn , asa ca prefer acest program.

Baietii au 6 ani, merg la scoala insa si acolo au program de odihna la pranz si de cele mai multe ori adorm. Ii lasa cam vreo ora. Si in weekend au acasa program de somn, insa dorm cam 2 ore.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Este doar vorba de obisnuinta si de consideratie pentru un progrma sanatos pe care il va avea in viata, plus consideratie fata de dinamica familiei mele, formata inclusiv din sot. Ca tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: sotii celor cu copii culcati la 23-24 sunt fericiti de situatie? Nu doresc deloc sa petreaca 1 ora cu iubita lor care de multe ori uita sa fie iubita si devine doar mama?

Cu toate ca nu asta e subiectul o sa iti raspund eu: programul nostru de culcare nu e "sanatos" dar sa vezi ce sanatos e sa fii femeie dimineata, si dupa ora 24 . Daca vrei poti -poate sa se culce copilul la ora 18 , ca daca nu vrei tot gasesti scuze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Baiatul meu are 5 ani si se culca la 8 seara si se scoala la 7.30 dimineata. La 7.30 facem baita, citim povestea si la 8 se da stingerea. Programul asta normal il are de cind a inceput gradinita si nu mai doarme dupa amiaza. Cind dormea dupa amiaza se culca si la 11 noaptea, desi noi il puneam in pat pe la 9.30. SIncera sa fiu, programul de acum e mai bun si pentru noi si pentru el, care se scoala singur si odihnit la 7.30, dar cu cun copil foarte mic nu se poate aplica pentru ca ei au nevoie si de somnul de dupa amiaza. Copiii de gradinita si scolari mici mi se pare obligatoriu ca la 8 sa fie in pat pentru a da randament si pentru a avea asi toate orele de somn, dar fiecare face cum crede.

Asta e explicatia si e simpla,copiii care dorm la amiaza e logic sa nu vrea sa se culce devreme seara,deci nu inteleg de ce trebuie sa ne pierdem vremea cu dispute fara rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avasancuta spune:

Buna,
Am citit cu mare interes tot ce s-a scris despre acest subiect, pentru ca eu am o mare problema in privinta asta: fetita mea are trei ani si doua saptamini, nu doarme dupa-amiaza de mai bine de doi ani, si nu reusesc sa o culc mai devreme de 23.45. Este adevarat ca nici nu se trezeste inainte de 10, dar cel mai des doarme pina la 11. O duc la gradinita dupa-amiaza, pentru ca programul meu de lucru incepe la 13.
Asa cum spunea una dintre doamne, fac tot posibilul sa o culc mai repede. Dar nici o sansa: vrea la olita, daca nu vrea la olita, parca ar mai minca ceva, daca ii spun ca deja a mincat atunci ii este sete, daca ii amintesc faptul ca apucat sa bea o cana de lapte atunci trebuie sa vada daca dorm jucariile, sau pur si simplu imi spune ca, daca nu ii spun eu o poveste, ar putea sa imi spuna ea mie una... Citeodata sint buimaca, pentru o parte din lucrari mi le fac noaptea, dupa ce se culca si e liniste in casa, sint seri in care pur si simplu nu o ascult. Dar nu pot sa nu o aud: isi cinta singurica, recita ceva... dar nu doarme.
Cind adoarme dupa-amiaza - foarte rar, poate o data la doua luni - e dezastru: s-a intimplat ieri, iar azi-noapte la 1.45 lupul suiera, scufita rosie il batea pe vinator, bunica minca niste sandvisuri iar mie imi vijiiau creierii de oboseala. Daca are cineva vreo idee, cu bucurie incerc orice varianta.
Va multumesc,
Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Luna, iti raspund eu la intrebare. Atunci cind adormea la 11 noaptea, picam si noi frinti dupa ce faceam un dus si mai puneam ordine prin casa. De cind copilul doarme de la ora 8, avem si noi timp pentru noi, ca adulti care mai au nevoie si de momentele lor.
Cit despre transformatul subiectului in mame abuzatoare si mame care lasa copiii liberi pina la ora 1 noaptea pentru ca "nu vor" sa doarma, sper sa nu se intimple si aici. A respecta opinia/personalitatea copilului inseamna cu totul altceva decit a-l culca la miezul noptii pentru ca asa vrea el. Eu am o cunostinta care isi culca fetita de 2 ani la 1-2 noaptea pentru ca plinge daca o pun in pat si o iau de la joaca, asa ca exagerarile adultilor pot ajuge foarte departe.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Citat:
Este doar vorba de obisnuinta si de consideratie pentru un progrma sanatos pe care il va avea in viata, plus consideratie fata de dinamica familiei mele, formata inclusiv din sot. Ca tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: sotii celor cu copii culcati la 23-24 sunt fericiti de situatie? Nu doresc deloc sa petreaca 1 ora cu iubita lor care de multe ori uita sa fie iubita si devine doar mama?

Cu toate ca nu asta e subiectul o sa iti raspund eu: programul nostru de culcare nu e "sanatos" dar sa vezi ce sanatos e sa fii femeie dimineata, si dupa ora 24 . Daca vrei poti -poate sa se culce copilul la ora 18 , ca daca nu vrei tot gasesti scuze

Mergi la inceput