la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sabina, da, eu de pe la 17,45 ii puneam muzica, trageam perdele, daca dormea pana dupa 18,00, noaptea la 12 inca nu dormea.
Deci am studiat cazul da ? Sa fie clar

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Monica - da, asa este, au temperamente diferite dar sunt si organizati de maniere diferite (nu zic mai bine sau mai putin bine, zic "diferit"). Sa stii ca Robert este super capos, este la granita dintre Taur si Berbec si provine dintr-o familie de incapatzanatzi si crede-ma ca nu reusesc sa fac nimic cu el daca nu vrea el. Nu are inca 2 ani dar toata lumea zice ca este capooooos de capos

Eu cum procedez cu el in general - il fac sa vrea sa faca lucrul respectiv Sau il "limitez": de exemplu la somn noi fiind mici avem sac de dormit - oarecum il impiedica sa sara din pat dar tot ramne destul de mobil. Faptul ca acum sta linistit a venit dupa ceva vreme de zbantzuiala prin pat. Totusi am tinut la acest program de somn. Au fost seri in care s-a zbantzait in pat in jur de o ora, seri in care cedam, plina de nervi, la pranz la fel - de fiecare data l-am pus pe barbata-miu sa continue el operatiunea de stat cu ochii in tavan. Cand eu nu mai pot de nervi - dau stafeta la altul. In nici un caz nu il iau pe bebe de acolo. Sau hai sa zic ca il iau intr-o seara cand chiar nu se poate - dar am grija sa ma organizez mai bine a doua zi si ma intorc la ritualul de nani si la programul nostru normal. Ideea e sa nu il obisnuiesc sa se culce tarziu.

Dupa ce o lasi pe Diana sa faca ce vrea ea pana la ora x (e normal, uneori chiar nu ai ce sa le faci + t aduc intr-o stare de nervi etc) a doua zi cum procedezi ? Dar a treia ? Poate ca aici este cheia.

Mamagiuliei - Robert are 1 an si 8 luni.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Aha al tau are doar 2 ani si mai sta in sac.Stai sa ajunga la 4 ani ca a mea si-atunci sa vezi distractie . Si-a mea e capricoarna deci capoasa.Eu pur si simplu nu ma mai agit,asta este progamul ei - doar in jur de 22 incepem cu cititul povestilor si pana in jur de 23 pica lata .Cand va incepe scoala si nu va mai dormi la amiaza, probabil ca se va culca si ea ceva mai devreme de obosita ce va fi.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Sabina - Nu il trezesc niciodata pe Robert la pranz dar niciodata somnul de pranz nu atinge ora 19. Acum e foarte bine reglat, se cere singur la somn la 11 - 12 maxim ziua si doarme cam 2 ore. Am avut perioade cand nu voia sa adoarma la pranz - incercam cam 1 ora, 2 si renuntam - daca pana la urma il ajungea somnul si imi adoarmea pana in ora 4 - maxim 5 era ok, il lasam, dar dupa ora 5 nu l-am mai lasat sa adoarma, il stimulam, ne jucam, vedeam noi ce faceam si il culcam de-a binelea pe la 7 - 7 jumate. Nedormitul la pranz s-a intamplat exceptional, daca dormise prea mult in noaptea respectiva sau se sculase f tarziu. Deci orele de somn de pranz erau "acoperite" de somnul de dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Cred ca depinde si de obiceiurile fiecarei zone, in functie de clima de cat de repede se insereaza, de programele gradinitelor/scolilor/ si a altor centre etc. Asa ca paralele Romania/alta tare din punctul meu de vedere nu prea are sens. In plus, obiceiurile in familie, timpul petrecut de familie impreuna, programul parintilor pot fi diferitr de la o tara la alta, popor la altul. Nu's de ce dar mie mi se pare atat de firesc lucrul asta, ca suntem diferiti ca mod de adaptare, nevoi, inclusiv la nevoia de somn. In conditiile in care amandoi parintii lucreaza si ajung dupa 17-18 acasa intradevar este mai comod sa scoti copilul o ora afara sa-l alergi, apoi cina si apoi pa, pa singurel in pat la 19. Eu am avut zile in care nu au dormit la pranz si intradevar pe la 19-20 au cazut, dar de pe la 18 asa nu prea mai aveai cu cine vorbi asa ca de unde timp de calitate. Asa ca am preferat sa doarma la praz (desi unul e in grupa pregatitoare si fetita e in clasa 1)pentru ca vor si au nevoie, iar cand ajungem noi acasa sunt fresh si petrecem timpul impreuna. Ne jucam, ne plimbam, mergem la spectacole, au activitati (inot de ex,) admiram stelele cu telescopul, ptiu, ptiu am fost si la artificii la ora 21, impreuna, toti 4. La gradinitele din Romania se practica dormitul la pranz, si daca dorm pana la 4-5 nu stiu cum ar mai adormi la 19. Si ma gandesc ca in cazul in care copilul nu doarme la pranz si-l iei acasa de la program prelingit la 17, o acitivitate doua dupa aia, acasa masa, baie si somn. Unde este apropierea de familie, joaca impreuna? Eu personal tin la asta. Imi povestea o cunostinta ca al ei copil de 3 ani sta la bunica cat e ea la servici. Iese la 6 apoi se duce la bunica, se joaca un pic, apoi la 7 se duc spre casa si copilul adoarme in masina. Siea e fericita pana dimineata. Ce sa mai zic de timp de calitate ca nici macar timp petrecut nu este. Atata timp ct adorm dupa 22 (am si eu o limita), isi fac orele de somn, care ar fi problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Monica - sunt constienta ca la 2 ani sunt mai maleabili ca la 4. De asta incerc sa fiu strong acum si ii fac program. Problema nu tine neaparat de sac - pentru ca de multe ori nu il tin in sac (transpira) cand adoarme, ci il pun dupa aceea, adormit, cand il transfer in patul lui. Problema este de consecventa si de programul parintilor. Banuiesc ca la 4 ani un copil care nu a fost de ff mic obisnuit sa adoamra la ora x nu iti va adormi nici de l-ai pune in sacul sacilor. Daca vrei sa ii schimbi programul Dianei se poate face numai cu consecventa si faptul ca merge in colectivitate ajuta foarte mult. E un pic mai haotic banuiesc pana se aseaza toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e, asta cu ora 19 au fot exceptii numarate pe degete la GH,. la Sofia insa se intampla sa se culce la ora 15, desi sculata la 7....
cat a fost bebe a dormit extrem de putin, se scula devrem,e si se culca tarziu, orice as fi incercat eu....
De cand cu gradi/scoala, se culca rezon.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Cred ca depinde si de obiceiurile fiecarei zone, in functie de clima de cat de repede se insereaza, de programele gradinitelor/scolilor/ si a altor centre etc. Asa ca paralele Romania/alta tare din punctul meu de vedere nu prea are sens. In plus, obiceiurile in familie, timpul petrecut de familie impreuna, programul parintilor pot fi diferitr de la o tara la alta, popor la altul. Nu's de ce dar mie mi se pare atat de firesc lucrul asta, ca suntem diferiti ca mod de adaptare, nevoi, inclusiv la nevoia de somn. In conditiile in care amandoi parintii lucreaza si ajung dupa 17-18 acasa intradevar este mai comod sa scoti copilul o ora afara sa-l alergi, apoi cina si apoi pa, pa singurel in pat la 19. Eu am avut zile in care nu au dormit la pranz si intradevar pe la 19-20 au cazut, dar de pe la 18 asa nu prea mai aveai cu cine vorbi asa ca de unde timp de calitate. Asa ca am preferat sa doarma la praz (desi unul e in grupa pregatitoare si fetita e in clasa 1)pentru ca vor si au nevoie, iar cand ajungem noi acasa sunt fresh si petrecem timpul impreuna. Ne jucam, ne plimbam, mergem la spectacole, au activitati (inot de ex,) admiram stelele cu telescopul, ptiu, ptiu am fost si la artificii la ora 21, impreuna, toti 4. La gradinitele din Romania se practica dormitul la pranz, si daca dorm pana la 4-5 nu stiu cum ar mai adormi la 19. Si ma gandesc ca in cazul in care copilul nu doarme la pranz si-l iei acasa de la program prelingit la 17, o acitivitate doua dupa aia, acasa masa, baie si somn. Unde este apropierea de familie, joaca impreuna? Eu personal tin la asta. Imi povestea o cunostinta ca al ei copil de 3 ani sta la bunica cat e ea la servici. Iese la 6 apoi se duce la bunica, se joaca un pic, apoi la 7 se duc spre casa si copilul adoarme in masina. Siea e fericita pana dimineata. Ce sa mai zic de timp de calitate ca nici macar timp petrecut nu este. Atata timp ct adorm dupa 22 (am si eu o limita), isi fac orele de somn, care ar fi problema.

Ai mare dreptate.Plus ca dupa parerea mea intervine in problema si genul mamei : mai permisiva sau mai "militaroasa" si deci ceva mai obsedata de programul copiilor (fie el de somn,de masa etc.) Si-asta tema de zz

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Iulia eu nu m-a referit la culcatul la ora 19, cum spuneam nici ai mei nu se culca la 19 ci la 21. Mi se pare totusi tarziu dupa aceasta ora. Intre ora 17 si ora 21 petrec zic eu de ajuns timp de calitate cu copiii mei ca apoi, dupa 21, sa petrec timp de calitate numai cu sotul sau doar pentru mine sa simt ca mai sunt si femeie. Si apoi ma pot culca si eu in ore umane mie la ora 23 si sa ma trezesc la 7 a doua zi si sa o iau de la capat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mi se pare f, corect sa tinem cont si de varsta copiilor. Normal ca un copil care are sub 2 ani doarme altfel decat unul care are 4,5 sau 6 ani. Sunt activitati extra-scolare care se fac dupa ora 17 si se termina la 18:30-19 cel mai devreme. Pana ajungi cu copilul de la dans/engleza etc acasa, se face 19;30, trebuie sa mai si manance, sa stea cu parintii macar o ora. Normal ca ajungi la ora 21-22 cu toata lumea bantuind prin casa. Pe cand la un copil de 1-2 ani e la fel de normal sa doarma mai mult si mai devreme.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Am o intrebare pentru mamicile din afara tarii: copii vostri dorm la pranz? Baietelul meu se culca pe la 9 -9 30 in conditiile in care mai doarme si de la 12-2 ziua. Cu siguranta si el s-ar culca la 7-8 daca n-ar mai dormi la pranz dar mi se pare inacceptabil sa tin un copil de un an si 3 luni 10-11 ore fara somn , asa ca prefer acest program.

Mergi la inceput