la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 4
first_carmen spune:
Ai mei se culca in jurul orei 21 cind le dau si laptele. Mai devreme daca sunt obositi (in ultimile 2 zile chiar la 20 ... mi-au cerut ei nani si lapte).
Cu putina muzica in surdina, din cind in cind cu o poveste si in ultima vreme o lumina mica doar pe hol si cu usa intredeschisa.
Luna1 spune:
Laura total de acord cu tine, nici eu nu cred ca mi-as putea culca copilul la 7 ca l-ar mai vedea pe tac'so in weekend, insa nici la 23.00. Daca un parinte nu poate fi acasa cu copilul pana in ora 9 pm mi se pare ok ca acel copil sa doarma la acea ora, nu mi se pare un motiv plauzibil sa stea copilul sa-si astepte tatal pana la 10 noaptea.
Fetita nu merge la gradi, mama ei lucreaza doar 4 ore pe zi intre 1 si 5 deci e cu ea acasa dimineata pana la 12,30 si seara dupa 5,30. Si sunt convinsa ca ar vrea si ea cateva ore in plus. Insa tot asa, in weekend fac cu randul si se trezeste sotul ei sambata cu fetita ca sa doarma ea mai mult.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
nushulica spune:
sincer mie nu mi se pare ok ca un copil sa adoarma la 23,pe noi rar ne apuca ora 22,de obicei la 21-21.30 dupa baita bea laptic si adoarme(fara lumini aprinse,tv,zgomot in casa etc) si dimineata intre 7-8 trezirea...mai doarme 2-3ore ziua intre 12-15
eu cand aud de peritol,fenobarbital mi se ridica parul pe mine
de David
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Noe sincer n-am vrut sa "urechez" pe nimeni, normal ca si eu as dormi pana la 11 in weekend insa facem cu randul, sambata dorm eu tarziu su se trezeste sotul iar duminica ma trezesc eu. Insa eu fara cele 2-3 ore de relaxare seara nu pot, mi se pare ca sunt vesnic pe fuga, vesnic spal guri, funduri, asist la wc, etc. Lasand la o parte beneficiul copiilor, de ce sa nu recunoastem ca desi suntem mame bune, perfecte pentru copiii nostri avem totusi nevoie de macar 2 ore pe zi de liniste, relaxare. Sau macar sa am timp sa ma cert cu al meu. Un copil trezit la 10 si culcat la 23 noaptea e aproape permanent langa parinti deci cand va mai certati? Acum sincer, noi ca mame avem genetic sacrificiul in noi dar sa recunoastem ca ei ca tati se simt complet neglijati cand apar copiii si daca ii mai lasam si noi sa stea pana la miezul noptii alaturi pai... serios vorbind, sotii vostri ce zic ca nu mai apuca si ei 1 ora cu iubita lor, care pentru ora aceea e doar iubita lor, nu mama copiilor. (Sa nu se inteleaga ca ma refer la sex neaparat). Noe felicitari Biei ca stie ce vrea. Sa stii ca te admir din umbra pe la alte subiecte. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
pai da, eu sunt totally de acord cu tine:) ziceam doar ca inainte sa inceapa programul asta de scoala/gradi, era cam varza programul de somn
si, intr-adevar, si pentru mine orele alea de seara dupa ce adoarme ea sunt aproape vitale, chiar daca nu ies nicaieri sau nu fac mare lucru, am si eu mare nevoie de ele...
cat despre facutul cu randul in weekend, nu prea e cazul la noi, eu dorm cu ea si in curand o sa fim oricum numai noi doua...asta e, ma adaptez, ca probabil la 15-16 ani ai ei, o sa trag de ea in weekend sa se dea jos de la leneveala in pat:)
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
anaemi spune:
Multumesc mult de raspunsuri !
Sunt sigura ca programul o sa se schimbe cand o sa trebuiasca sa mearga la gradinita/scoala. (o sa incepem sa exersam din timp)
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 SI ca sa sochez pana la capat asa cum zicea si Noe, aici copiii se culca f devreme, fetita englezoaica a prietenilor nostrii se culca la ora 7 seara. O pun in pat, ii zic noapte buna si gata. Ei sunt socati ca pe a mea o mai prinde 9 seara. Nici nu vreau sa incerc un exercitiu de imaginatie cum ar fi sa se culce fii-mea seara la 7. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
haha, asa ziceam si eu si culmea, daca inainte, cand se culca tarziu, trebuia sa stau eu langa ea, basically sa o "adorm", de cand ajunge in pat la 7PM adoarme singura:O:)pentru noi asta a fost o mare realizare si nu stiu daca are legatura cu faptul ca dupa o anumita ora seara devine grumpy si maraita si nu ma mai pot intelege cu ea----asa ca la ora 7 mergem in pat, uneori poveste, apoi pupicul de noapte buna si eu stau in biroul meu, vis-a-vis de camera ei si lucrez putin la "net" pana adoarme
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
maraki spune:
Programul baietelului meu pana sa inceapa gradinita acum o luna, era: somn 22.30-23.00 pana la 10.30-11.00-11.30 uneori si 12.00. Din saptamana in care a inceput gradinita si se scula la 7.00 a cerut singur sa faca nani la ora 19.30 pt ca era foarte obosit. Dimineata se scula imediat si spunea gradinita, nu am avut probleme de acomodare cu programul de somn, am fost norocosi. Acum doarme cel tarziu la 20.00 pana dim. la 7.00, fara program de somn dupa amiaza.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
mamitzica spune:
Si copilul meu se culca intre 8-8.30 si il scol la 6.20 peste saptamina,iar in week end cind vrea el,dar de multe ori se scoala singur la 6.Are 4 ani jumate.
nona_denis spune:
Cei care adorm la orele 19 - 20, au aceleasi ore de culcare si vara?
Fimiu' (6 ani) nu mai poate adormi inainte de ora 22 orice as face, decat foarte rar, atunci cand nu doarme la gradi. In rest ora de culcare este 22, maxim 23, iar trezirea la 6,30. Mie tare bine mi-ar prinde sa adoarma mai devreme.
Vivela spune:
al meu, desi e mic, se culca pe la 22 si se trezeste la 7-7,30 pt gradinita. si acolo mai doarme o ora-doua.
nu pare sa fie obosit, dar da, as vrea sa se culce mai devreme, n-am gasit insa metoda care sa functioneze.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 13+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba