la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu sunt de acord cu recomandarea cu peritolul sau produse ce dau somnolenta.

Insa sunt total de acord ca nu e normal ca un copil sa se culce la 22.00-23.00 si sa se trezeasaca la 10. Nu cred in zicala "asa e copilul meu, asa e programul lui". Daca cititi postarile veti vedea ca majoritatea copiilor in Romania cu mici exceptii se culca f tarziu, 22-23,30, ma indoiesc ca Romania este o tara cu copii nocturni.

Aici in functie de varsta copii se culca intre 7 pm si 9 pm. Ai mei la 8,30 sunt in pat la 9 dorm.

Pentru a schimba programul copiilor trebuie sa vrea si parintele, ori de multe ori aud afirmatia "imi convine ca se scoala la 10 dimineata ca dorm si eu mai tarziu". Nu e normal, orele de seara sunt cele mai odihnitoare pt copil pe langa faptul ca v-ar fi si voua mai usor sa aveti o ora doua inainte sa mergeti la somn in care sa va relaxati, sa discutati cu partenerul probleme ce nu-i privesc pe copii. Altfel daca copii se culca la 23 voi la ce ora va culcati? 1 noaptea?

Solutii exista fara medicatie, e foarte simplu de altfel, le dati desteptarea intre 7-8 o saptamana si bagati in pat la cel tarziu 9 dupa o baie buna si un pahar cu lapte cald si va garantez ca isi vor schimba programul. Asta daca nu renuntati dupa 3 zile ca "uite ce frumos doarme saracul la 10 dimineata dupa ce mi-a scos peri albi pana la 23,30 aseara".

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Cristi nu l-ea "avut" niciodata cu somnul, spre disperarea mea

Acum e mare, in sfarsit, aproape 7 ani.... se culca la ora 23 si il scol la ora 8. Mai doarme o ora dupa-amiaza, dar numai cand este cu bona, cu noi nici gand sa se culce.
Ajung la concluzia (in week-end) ca eu dorm mai mult decat el

Ingrid si Cristi 6 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Insa sunt total de acord ca nu e normal ca un copil sa se culce la 22.00-23.00 si sa se trezeasaca la 10. Nu cred in zicala "asa e copilul meu, asa e programul lui". Daca cititi postarile veti vedea ca majoritatea copiilor in Romania cu mici exceptii se culca f tarziu, 22-23,30, ma indoiesc ca Romania este o tara cu copii nocturni.

Aici in functie de varsta copii se culca intre 7 pm si 9 pm. Ai mei la 8,30 sunt in pat la 9 dorm.

Pentru a schimba programul copiilor trebuie sa vrea si parintele, ori de multe ori aud afirmatia "imi convine ca se scoala la 10 dimineata ca dorm si eu mai tarziu". Nu e normal, orele de seara sunt cele mai odihnitoare pt copil pe langa faptul ca v-ar fi si voua mai usor sa aveti o ora doua inainte sa mergeti la somn in care sa va relaxati, sa discutati cu partenerul probleme ce nu-i privesc pe copii. Altfel daca copii se culca la 23 voi la ce ora va culcati? 1 noaptea?

Solutii exista fara medicatie, e foarte simplu de altfel, le dati desteptarea intre 7-8 o saptamana si bagati in pat la cel tarziu 9 dupa o baie buna si un pahar cu lapte cald si va garantez ca isi vor schimba programul. Asta daca nu renuntati dupa 3 zile ca "uite ce frumos doarme saracul la 10 dimineata dupa ce mi-a scos peri albi pana la 23,30 aseara".

anul trecut cand a inceput Bia gradinita, eu eram socata de cat de devreme merg la somn copiii expatilor; maxim h7-7:30, in conditiile in care Bia mea mergea la somn pela 22
dar incet incet dupa ce a renuntat la somnul de peste zi, a inceput sa ceara la somn sau sa o vad eu obosita mai devreme pana am ajuns la 7PM...
se trezeste foarte devreme--singura, in weekend la fel si eu sunt genul care vrea sa doarma MULT dimineata, dar asta e...
cofeina intravenos ca pana la urma ea stie cel mai bine cate ore de somn are nevoie (cam 11 h la varsta asta, nu?)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

anaemi, medicul pediatru mai bine iti dadea un sfat cum sa modifici putin programul de somn al copiilor, daca tot dorea sa fie de ajutor.

mie intervalul de adormire intre orele 19.30-21.00 mi se pare perfect pentru copii.stiu ca inainte de 0.00 sunt niste ore extraordinare, in care organismul se odihneste cel mai bine si pe alea trebuie sa le prinda copiii. si eu ar trebui sa le prind pentru ca stiu ca orele alea sunt de fapt somnul de frumusete...ce mai e in plus dupa orele 0.00 e bonus.

noi la 20.30 suntem in pat si la 21.00 toata lumea doarme. la 7 dimineata sau mai devreme, zburdam prin casa, mai nou pe papuci cu tocuri pe gresie!!! si in weekend abordam acelasi program de zgomote si ne cerem scuze vecinilor de fiecare data cand ii intalnim.

o sugestie daca-mi permiti: incearca sa le modifici programul incet-incet; culca-i cu 15-30 minute mai devreme saptamana aceasta; saptamana urmatoare inca 15-30minute...si tot asa, pana ajungi la orele 20-21, sau chiar mai devreme. important e sa fii tu consecventa si sa respecti ritualul, sa te organizezi in asa fel incat sa ai timp de baite, povesti si alte minunatii pana la ora aceea. intr-o luna poti influenta pozitiv ora de culcare. vara intr-adevar si noi suntem mai pasari de noapte pentru ca e super in parc, dar spre toamna-iarna revenim iar la programul de gaini. varstele sunt foarte apropiate de ale voastre. mult succes si sunt convinsa ca nu esti deloc o mama rea, asa ca nu pune la suflet vorbele pediatrului.

am editat ca am uitat sa pun un i

Mergi la inceput

Noe sincer n-am vrut sa "urechez" pe nimeni, normal ca si eu as dormi pana la 11 in weekend insa facem cu randul, sambata dorm eu tarziu su se trezeste sotul iar duminica ma trezesc eu.

Insa eu fara cele 2-3 ore de relaxare seara nu pot, mi se pare ca sunt vesnic pe fuga, vesnic spal guri, funduri, asist la wc, etc. Lasand la o parte beneficiul copiilor, de ce sa nu recunoastem ca desi suntem mame bune, perfecte pentru copiii nostri avem totusi nevoie de macar 2 ore pe zi de liniste, relaxare. Sau macar sa am timp sa ma cert cu al meu. Un copil trezit la 10 si culcat la 23 noaptea e aproape permanent langa parinti deci cand va mai certati? Acum sincer, noi ca mame avem genetic sacrificiul in noi dar sa recunoastem ca ei ca tati se simt complet neglijati cand apar copiii si daca ii mai lasam si noi sa stea pana la miezul noptii alaturi pai... serios vorbind, sotii vostri ce zic ca nu mai apuca si ei 1 ora cu iubita lor, care pentru ora aceea e doar iubita lor, nu mama copiilor. (Sa nu se inteleaga ca ma refer la sex neaparat).

Noe felicitari Biei ca stie ce vrea. Sa stii ca te admir din umbra pe la alte subiecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Orele de somn difera in functie de varsta. Eu stiu asa: de la 1 la 3 ani copilul are nevoie de 12-14 ore de somn, de la 3 la 5 ani de 11-13 ore, de la 5 la 12 ani de 10-11 ore. Atata timp cat isi fac orele de somn, totul este OK. Asa ca un copilas de gradinita, mai ales unul care a renuntat la somnicul de pranz, trebuie sa mearga la nani intre 8-8,30 - cel tarziu 9 seara ca sa doarma suficient pana la 7 dimineata. Exceptii pot face weekendurile si vacantele, dar e bine sa se ramana undeva prin zona si candva sa se recupereze orele de somn pierdute.
Adolescentii trebuie sa doarma 8-9 ore iar adultilor le sunt suficiente 7 ore, desi unii "functioneaza" si cu 6, chiar mai putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:

La fel vroiam si eu sa scriu,am mai tot scris pe la subiecte cu culcatul ca am observat ca in Ro,copiii se culca f tirziu.
Parerea mea e ca timpul petrecut cu copilul de la 21 la 23.30 nu e unul de calitate,orele astea sunt mult mai potrivite pt somn.

Pt cei mici care mai dorm la prinz,somn dupa 16 nu e prea ok,somnul de amiaza e pina in 15.30-16 iar cei mai mari,nu mai au nevoie de somn dar la 19.30-20 in pat.

Sigur,vara cind e f cald,vacanta,concedii practicam si noi somn la prinz si seara o avem mai lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Somniferele ies din discutie, ca doar suntem oameni intregi la cap.

Mergi la inceput

SI ca sa sochez pana la capat asa cum zicea si Noe, aici copiii se culca f devreme, fetita englezoaica a prietenilor nostrii se culca la ora 7 seara. O pun in pat, ii zic noapte buna si gata. Ei sunt socati ca pe a mea o mai prinde 9 seara.

Nici nu vreau sa incerc un exercitiu de imaginatie cum ar fi sa se culce fii-mea seara la 7.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

SI ca sa sochez pana la capat asa cum zicea si Noe, aici copiii se culca f devreme, fetita englezoaica a prietenilor nostrii se culca la ora 7 seara. O pun in pat, ii zic noapte buna si gata. Ei sunt socati ca pe a mea o mai prinde 9 seara.

Nici nu vreau sa incerc un exercitiu de imaginatie cum ar fi sa se culce fii-mea seara la 7.

fata prieteni tale merge la gradinita? Ce interval e intre momentul cand ajunge acasa si ora de somn?

Eu cred ca foarte mult conteaza programul general al familiei. Ca daca parintii trebuie la 8 fix sa fie la munca, clar ca si cei mici se culca/trezesc mai devreme. Daca parintii pot ajunge si la 9-9:30 la servici, probabil a sunt genul care prefera sa doarma de la 6:30 la 7:30 dimineata decat de la 23:30 la 12 noaptea. Al meu sotz de ex. nu se culca inainte de ora 1 noaptea, dar dimineata ar da orice pt 5 minute in plus de stat in pat. Daca tu, ca parinte, ajugi acasa dupa ora 18, cum sa culci copilul la 19? Noi cu greu reusim sa ne 'adunam' toti, sa mancam si sa stam de vroba toti 4 inainte de ora 20, 20:30. Deci clar programul copiilor e si in functie de cel al parintilor.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput