Puiuti de Randundunici 2008!! (342)
Raspunsuri - Pagina 19
Kya spune:
Aoleu, mi-e rau!
iar febra, iar salvare, iar spital... off, bietul copil!
Alice de ce zici de BV? Nu sunt shuturi, e doar o intrebare. Stiu ca si Ariel zicea ca nu e bun. Eu nu stiu nimic de el, si eram curioasa. Eu ii dau Sanzianei Imunogrip junior, si vad ca pana acum e ok.
Raluca mamica de
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Simo27 spune:
Mie mi se face rau,pe cuvant .....nu stiu de la ce ii este asa rau Mufarinului,dar ma apuca

!
Simo
cu
,mami de DAVID
si de SAM
ariel_7000 spune:
alice, BV, ca si luivac-ul sunt vaccinuri cu administrare orala. sunt facute din animalute si sunt introduse in organism ca sa "stimuleze" sistemul imunitar, sa-l puna calare pe eventualele bacterii care vor patrunde. deci, atat BV, cat si L, protejeaza NUMAI bacterian! nu au nicio treaba cu virozele! acum, ii spuneam si olgutei pe mess, s-a declarat "open season" pentru VSR (Virusul sincitial respirator), care este responsabil de mai toate problemele in perioada noiembrie-martie. el este responsabil de laringite, bronsiolite, pneumonii, otite (ca si complicatii). are o evolutie rapida si urata, ataca in special pe un fond de organism slabit imunitar, iar picii nu au sistemul imunitar format complet, cica pe la 7-8 ani s-ar produce asta. mai am 1 an!!!!! ... la alex....
partea proasta e ca VSR nu da imunitate, ci din contra, da o sensibilizare a corpului. cel infestat e contagios 7 zile, este bolnav 7-15 zile, insa virusul ramane in corp pana la 2 luni dupa aceea!!! orice factor "nociv", pe fondul sistemului imunitar scazut, poate duce la o noua reinfectare...deci, cheia e la marirea imunitatii!
tratament nu este, decat pt cei imunodepresati sau care au boli cronice (ribavirina), iar de prevnit, cica s-a scos un "ceva", nu e chiar vaccin, este un anticorp monoclonal, dar este teribil de scump (cam 100 mil pe 5 doze, cat dureaza tratamentul) si se da numai la copiii cu probleme, in special la prematuri, caci ei sunt grupa de risc maxim.
acum, tot la imunitate trebuie lucrat, caci se pare ca lasa ceva urmari VSR-ul asta, mai ales la cei afectati pulmonar...se presupune o oarecare legatura cu formele bronsite astmatiforme sau astm...
de scapat, cica nu scapa mai nimeni de el, caci este extrem de contagios, se ia mai ales prin contact cu suprafetele infectate, pe care traieste 7 ore si prin picaturile de saliva...cica 90% din copiii pana la 2 ani au avut cel putin o data infectie cu VSR ...
da, sa revenim la BV...mie homeopatul si dr-a la care merg acum, mi-au zis clar ca slabeste sistemul imunitar... si ca nici nu are niciun efect asupra virozelor, care sunt marea problema a sezonului...mai nasol e ca dupa asta, apare gripa sezoniera, cea de febr-martie...
eu am avut toata ziua 38.5, aum vad ca a scazut la 38, nu am mai luat NIMIC decat echinaceea si imunostim, am lasat febra sa dea cu virusii de pamant...in rest, nu simt nimic, decat nasul putin snorcait, putin tuse din cand in cand, dar asta e natura" mea pana in aprilie...
sov, superba poza asta!!! http://family.webshots.com/photo/2817286480102206853FIIYYw
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Olgutzika spune:
Kya, sunt niste bacterii in BV-ul ala, are din cate stiu stimuleaza sistemul imunitar. O hiperstimulare la ce are BV-ul in el e posibil sa il faca susceptibil la infectii de alt soi, habar nu am. E un rationament cam plat, si neargumentat, deci nu puneti baza, ca nu e stiintific
. Nu zice nimic la contraindicatii, la reactii adverse, dar nah...teoria conspiratiei ![]()
Olga
mamica de
Sophie, 25 feb 2008
Magazin de modelism
Olgutzika spune:
Ei, si Arielul judeca la fel...of, sa se termine, ma!!!! Cumplite virozele astea 
Olga
mamica de
Sophie, 25 feb 2008
Magazin de modelism
mstela spune:
Aoleu,Doamne,ce aud iar de Mufarin???

Am bagat un ochi mai devreme si asa m-am bucurat cand am auzit ca-i mai bine...si acum ce citesc??
ofof..Doamne ajuta lui
si tuturor copilasilor.
Cateva vorbe ce vroiam sa le spun:
pentru bitza si alice ce au sarit cu sfatul bun.Pai chiar asa voi face,voi trece la cartulii mici..altfel,nu mere,cere cartea ea s-o tot rasfoiasca doar.
Si i-o dau cu riscul de a indoi paginile,dar de rupt nu le rupe.![]()
Alice
bravo super mami.Bineinteles ca ne ajuta sfaturile tale...imi place ca ai atata rabdare.Si eu inventez uneori povesti,dar uneori sunt atat de obosita si fizic si psihic incat ma urasc fiindca nu-i pot da destula atentie..
Raluca,parca tu ai pus intr-o zi un link cu site-ul de unde cumperi tu de Mos un calut pt Sabin cu o chestie pe post de sanie??Plssss,mai stii link-ul???
mami de TEA (1.04.08)
mimonix spune:
Multa sanate Mufi 
Luny
Nu-mi vine sa cred 
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN... spre doi)
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea 
ariel_7000 spune:
fetelor, un remediu homeopat anti febra mare, testat si pe pielea mea, a copiilor, cunoscutilor: BELLADONA 30 CH, cu administrare repetata, la 15 min, acte 2-3 bobite, la bebei, dizolvate in apa, fara a fi atinse.
cotrobaind prin mesajele de la homeoaptul meu,
, am gasit ce imi recomanda acum 2 ani, pe vremea asta, cand eram graviduta si ma feream de medicamente: eupatorium perfoliatum 9 ch, ca imunizant,
mercurius solubilis: amigdalita acuta, secretii nazale muco-purulente, tuse productiva mucopurulenta
sambuccus nigra - Corize ,Laringite striduloase
Corize uscate cu obstructie completa a nasului
Trezire brusca a copilului catre miezul noptii, cu sufocare intensa, tuse, dispnee (laringita striduloasa) ameliorare în pozitia asezat
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
luny spune:
nu stiu cu ce sa incep
..de la 38,5 cu paracetamol in fund, in 30 min avea 40,6.. cu frisoane si mainile vinetii si marmorat.. in cada cu el cu ta-su cu tot, care era tot mai alb..sun eu la 112, cica vine o salvare, ies in strada, dupa 5 min, nimic, urc in casa..intre timp, Mufa era scos din apa si parea ok..in 5 min, simtim iar cum se incinge raau, iar in apa
L cu el in cada..si de-o data il aud pe om ca-i e raaau, ca-i plesneste capul de durere, ca vomita
..ceea ce se si intampla, noroc ca a apucat sa iasa din cada si sa ia un lighean.Initial credea ca s-a panicat din cauza copilului si d-aia ii e greata, dar uite ca nu..cred ca a facut atata indigestia, cine stie ce mizerie de mancare a mancat ieri la spital...eu, cu un ochi pe Mufa in baie, cu gura pe sot sa vad daca a lesinat sau nu
..mama naibi, trec 30 min, nema salvare, ii pun diclogesic si imi da prin cap ideea sa sun la salvarea de la mine de la serviciu..dau peste un medic ce ma invata ce sa fac: frectie ca lumea cu spirt, ptr ca-i deschide porii si asa elimina febra, pe piept, spate, maini, picioare, pana devine pielea rosie, apoi impachetari un un cearsaf ud.. intre timp, ajunge salvarea, il vede cum e, spune ca am facut bine pana acum, a fost ff ok frectia, dar ca sa nu se agite/enerveze, nu folosim cearsaf ud, ci dresul ala cu botosei, ud cu apa rece si o caciula subtire de bbc care sta bine pe frunte si tample, udata doar frontal, nu in intregime, sa aiba ca o compresa rece pe frunte si tample doar..si a stat dr-ita cu noi vreo ora, i-am luat temperatura la 20 min, si scadea frumos, Mufa se colora la loc, incepuse joaca cu madama, era ok.. asa am scapat, desi ambii sustineau initial sa mergem la spital, unde pana la urma tot impachetari i s-ar fi facut, dar mai brutal sa scada rpd febra, nu sta nimeni acolo sa-l bibileasca...
am vrut doar sa va spun sa stiti si voi in caz de nevoie de frectia cu spirt si apoi dres ud si caciula/compresa pe frunte.. acum dorm amandoi, sunt epuizati..dar Mufa e bine, fara febra, insa Dumnezeu stie ce-o fi la noapte.. ideea e sa avem grija cu febra.. a, si era fosta colega de-a lui Stanciu, nu a comentat nimic din ce ne-a spus el azi dimi![]()
Am vorbit cu Naty mai devreme la tel, si-i povesteam..ii spuneam la un moment dat, ca spre deosebire de iub, eu nu am intrat in panica, parca nu simteam nimic, dar stiam ce sa fac..el zicea ca-s aproape inconstienta de prea relaxata, ca e fff serios ce se intampla, si eu.. prea calma..Naty zice ca ne tabacim...
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!