**Zmeurici de iulie-august 2009 (18)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

mamidevladut uite aici o explicatie pe scurt despre SIDS:
"Studiile epidemiologice arata ca moartea survine mai frecvent in cursul noptii, intereseaza varsta de 8 zile-1 an, are incidenta maxima la 2-5 luni, predomina la baieti, in cursul iernii, si la sugarii cu mame tinere cu un nivel socio-economic si educational precar (5,6,7). Studiile epidemiologice si investigatiile complexe post mortem efectuate de societatile internationale au nominalizat 3 factori majori de risc in etiologia SIDS: decubitul ventral in cursul somnului, hipertermia si fumatul mamei. a. Decubitul ventral. In cursul somnului pozitia in jos a fetei cauzeaza obstructia nazala, apnee si disfunctie respiratorie. Obligativitatea introducerii decubitului dorsal in SUA din 1994 a scazut considerabil incidenta SIDS, de la 1,2 morti nascuti vii in 1992 la 0,56 morti in 2001 (6). Obstructia cailor respiratorii este favorizata de saltele moi, de acoperirea sugarului inclusiv la cap, de dormitul in pat cu mama, de prematuritate
REVISTA ROMANA DE PEDIATRIE - VOL. LVI, NR. 4, AN 2007"

neoficial, stiam ca pericolul de SIDS este pana la 6 luni..

Citat:
citat din mesajul lui mamidevladut

neata zmeurici,
Pogos si eu sunt in aceeasi stare, mai ales acum in preajma sarbatorilor, cand toata lumea merge acasa, la parinti. Eu nu am cum, parintii mei si sora nu sunt in tara, asa ca tot in casa o sa stau si de sarbatori. La fel ca tine patesc si eu in fiecare zi,dar marea mea problema nu e ca fac acelasi lucru zilnic, ci faptul ca mereu sunt singura. Le-as face cu mare placere pe toate sa stiu ca e cineva cu mine acasa si mai am cu cine vorbi, dar asa.......sotul si Vladut vin seara, pun masa, facem baie la copii si apoi fiecare il ia pe al lui si la nani.Chiar ma gandeam ca mi-e dor sa mai vad un film de la cap la coada cu bolul de floricele in brate.Dar speram ca o sa treaca si perioada asta grea si vin vremuri mai bune si pt noi.
Alinutza despre libidou ti-as spune ca e minunat dar lipseste cu desavarsire..., cred ca organismul se adapteaza la situatie. La noi eu dorm cu Codrin iar sotul cu Vladut asa ca nu prea avem cum sa ne intalnim Probabil cand va fi si Codrin la gradi si Vladut la scoala o sa avem si noi loc in casa de asa ceva.
Anemona nici la noi nu a aparut, ne-a zis dr. ca la 6 luni daca nu apare pana atunci il refacem.
Voiam sa va intreb si eu daca bebeii vostri dorm toata noaptea pe burtica? Codrin asa doarme cel mai bine si nu stiu daca mai e pericol la varsta asta?

Mami de Vladut cel Dragut (04.02.2001) si Codrinel cel Voinicel(20.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna fetele ! Am revenit si noi dupa o saptamana in care am stat numai in brate . Sunt lesinata de spate . Dar se pare ca a inceput sa sta si in patut si sa si manance . Eu am marele noroc ca locuiesc cu mama mea si ma ajuta enorm , ca altfel saptamana trecutra cred ca .
Noi am inceput diversificarea cu suc de fructe si cereale , in rest nu am indraznit sa-i mai dau nimic . Voi ce le mai dati in afata de suc de fructe ?
Va trimit si noi niste pozici cu http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/LauraMaria5Luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

moni !

mqqm da, o sa ii fac si ei ID

merg sa mai fac ceva la dizertatie, aseara m-am culcat la 2:30. sunt zombie azi, evident

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

buna si de la noi

noi suntem trezi de la 7 dimineata dupa ce a dat tonul la treziri de o mare arta: 12, 1.30, 3, 4, 6 si 7. Ma gandesc ca strumful asta mic nu e destul de solicitat in timpul zilei...insa efectiv obosesc dupa o ora plina cu el, iar Eric are putine momente de introspectie (cand cearta jucariile din carusel sau isi coordoneaza miscarile in centru de activitati)...asa ca dupa o pauza de maxim 15 minute trebuie sa o luam de la capat. Pe de alta parte, in timpul zilei, are parte de 4 napuri (dintre care unul chiar de 2 ore). Asa ca noaptea la el e bairam si la mine frichineala de mare clasa.

mqqm am vazut niste pozici tare dragalase. Pepitul chiar are aer de ardelean cuminte...noh, da' si eu cred ca are cu cine sa semene la personalitate (cu mami adica). Ca la fizic...sper sa nu ma aleg cu rosii...da' parca incepe sa aduca cu tati mai mult..gresesc? Meh..stiu traseul pepitului..de la zilele infernale la ardeleanul cuminte de acum...da' eu tot nu incetez sa ma mir cum s-a schimbat pepitul de la niste amarate de probiotice??!!! Apropo...noi mai avem accese de voma, da' sunt rare alea si de obicei pe fond de agitatie extrema din partea lui Eric. Nu ai vazut cupil mai nerabdator sa creasca... numai in picioare ar sta...numai cu noi la masa..si daca se poate si cu mainile in mancarea noastra...

baiii....m-ati deprimat total cu libidoul. Ma asteptam sa zica lumea ca zguduie blocul (fie vorba, eu am o prietena care e la al doilea copil si spune ca niciodata nu a fost sexul mai bun ca acum). Io recunosc ca am parte de o mama tare inteleapta si cu capul pe umeri..si una dintre filosofiile ei in ale casniciei consta in "sex frecvent ca altfel pleaca sotul la altele". Asa ca venea saraca la 5-6 dimineata sa ma inlocuiasca din co-sleepingul cu Eric si sa ma trimita la sot.."du-te mai mama si la el ca ii este frig singur" Ca eu ma duceam si bagam cornul in perna, asta e o alta treaba, dar ce vreau eu sa zic ca trebuie sa fie macar un "I must" pana ce ajunge la " I wish" ca ne iesim din mana si vorba maica'mii dam din buze singure

noce nu stiu sa-ti explic foarte bine rationamentul in baza caruia trebuie sa sapam transee...ideea este sa intri in camera neobservat de el, si probabil trainerului i s-a parut normal sa mergi spre copil sub nivelul lui (adica sub nivelul patutului).

moniland esti cool mami

mai revin io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buna dragutelor

Sunt in urma cu vreo doua capitole dar sper sa recuperez.
Noi am ramas fara bunici pana de craciun cand mergem noi la ei.
Matei a adormit iar ana sta tolanita pe perne. Nu vrea sa mai stea si ea la orizontala. face urat vrea numai in fundulet.
Matei de vreo doua saptamani ma termina. Seara pana la 1 noaptea are program de plans ras iar plans. Dupa ce papa seara adoarme si in jumatate de ora se trezeste si incepe panarama. Cred ca e de la gingiute. Nu i-am luat nici un gel pt gingii. Cand apar dintii astia?
Ca se chinuie mititelul de mi se rupe sufletul cand il vad.
Nu papa nici bine cum papa el o data. La intrecut Ana la greutate.
Miercuri mergem si noi la pediatra sa vedem ce ne mai zice.

Am vazut poze cu zmeurici spiridusi si zmeurice dragalase
Am pus si noi poze noi.
Mai vb
Ana e maraicioasa
Pupici.

Daca doriti sa votati un pitic o puteti face AICI

elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti

Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

merg sa citesc capitolul trecut ca acolo am ramas si revin

_
mami de pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

sunt moarta de somn...m-am culcat tarziu si edi mi-a dat trezirea la 9.as mai fi dormit, dar e o ora super buna si asta.

acum iar singura cu pustii, macar Edi doarme...caci cu marco nu am nicio sansa.

Pogos te inteleg perfect. eu mai merg seara sa fzc o baie, sa ma relaxez cu lumanarici si alte cele....si ma trezesc cu marco in cada. ce mai pot zice?
Si Ana ta se culca la ore dintr-alea?
Mqqm am probat laptele din congelator, lapte praf nici nu am in casa.
super jumperul ala, la noi e asa saraca oferta si asa de scumpe sunt.
Elenada sunt superbi puiutii. cand plecati?
am si eu o intrebare pt. tine, poate ma poti ajuta: noi vom cununa in aprilie, finii fac la catolici, noi suntem ortodoxi. se poate?
Moniland pai arati bine mamico, de-aia ai agatat.
nu mergi sa vezi fetitele defel? spo la shopping.
Inutsa tare bancul. bafta cu lucrarea.
Andreea e simpatica laura. vad cA FOLOSIm aceleasi suzete.

s-a trezit bebe, asa ca revin mai tarziu.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

romanitza,anielas si danielle bine ati revenit!

noce piciul tau mai are un pic si o ia la fuga e belea ce mutrite face el!

blanca eu ii fac baita in camera noastra si pun cadita pe masa de calcat... este la fix! dar foarte curand ne mutam in cada mare pt ca al meu deja sta bine in fundulet. desi pediatra a zis ca sa il tin maxim la 45 grade nu m-am inteles cu el si facea un scandal monstru... nu e chip sa stea asa sau intins! in bouncer care e inclinat se impinge in coate pana ajunge in fundulet...
de carucior, noi ne uitam la el ca plimbarile le facem numai in wrap.

motana vazut craciunita mumoasa
si al meu cupil s-a echipat si a plecat sa il ajute pe mos craciun!

trimit mesajul asta sa nu se piarda si revin...

_
mami de pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Buburuza , ce frumos este ,ar trebui sa-i costumam pe toti si sa le facem o poza de grup , ar fi super tare.....sa vezi atatea zmeurele frumoase la un loc......mama mama ce sa zic ar fi cea mai tare poza de craciun

http://picasaweb.google.ro/meleea9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Elou-elou!
Giova mi-a parut bine de cunostinta!Imi pare rau ca eram in viteza si nu ne-am nimerit sa stam mai ghini de vb.Esti o finuta si mi-a placut mult parul tau, cn te vede nu zice ca ai 2 copii.Edisorul tau e un serios si un cuminteMa bucur ca ai rezolvat cu alea.Noi ne agitam sa depunem dosarul cic, pt ca primaria lucra pana in 16.
Alinutza si eu cam le numar p destele de la o mana prestarile.Ma seaca lipsa romantismului, ca e pe fuga.Oricum primeaza nevoia de somn la amandoi asa ca...asteptam vremuri mai bune...pensiaTare mama ta!Parca tu ai spus ca iei calivita si ca esti multumita? Am intrebat in farmacii si nu au.Trebuie neaparat sa iau vitamine ca sunt la limita cu tot.
Pony fierul a fost prescris ochimetricSi nu m-am repezit sa i-l dau,dar paloarea a persistat,bine o fi si genetic, ca si eu sunt alba.Oricum nu-i dau doza prescrisa,ii dau mai putin,dar cum spuneam facem kk de la elverde de cand luam fier,dar e prezent.Nu mai ii dau supozitoareSi multumesc dar de aici la a scrie o carteeeeeeee...eheeee!
Legat de diversificare,eu am un mixer vertical de la braun si ma gandeam sa iau un aparat de gatit pe aburi pt tot familionul daca tot investesc sa aibe viata mai lunga...insa nu stiu ce sa iau:steamer sau: http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=1&categoryId=394&itemId=1437 sau http://www.altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=1&categoryId=378 sa-mi spuenti daca bat campii
fug ca s-a trezit puiul sper sa mai revin

Mergi la inceput