Pufuleti2010 (72) - Bravo Larisel!!!
Raspunsuri - Pagina 10

lorex spune:
lorex spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui xela_07 Am zis sa ma bag si eu in seama cu naturala vs cezariana ca deh e interesant  . Sa va spun povestea mea pe scurt. M-am pregatit ptr nastere normala si fara epidurala ca deh asa e normal si cel mai bine. Ma distrez cum ajung marii cercetatori la concluzii evidente dupa f multe si elaborate studii, asta si apropo de alaptare (laptele de mama e cel mai bun - si cat le-a trebuit "desopere" tb asta) Deci pentru ca e un proces normal, fiziologic as zice, nici nu-ti trebuie multa carte sa iti dai seama ca normal,fara anestezie si alte taieturi este cel mai bine. Asa vroiam si eu ... numai ca in general o idee iti faci despre cum o sa nasti si alta se intampla in realitate. Ca e mai devreme decat trebuia, ca e mai tarziu decat trebuia, ca in loc de un travaliu scurt e unul f lung, ca travaliul a fost f scurt si era sa nasti in masina, ca e cezariana si tb naturala, ca tb naturala si a fost cezariana, ca nu a venit dr tau si ai nascut cu dr de garda, ca s-au purtat urat cu tine la spital, ca nu a avut nimeni grija de sentimentele tale de tanara mamica nestiutoare si toata lumea te-a repezit, ca Doamne fereste tu sau bebe ati avut probleme la nastere sau in timpul nasterii si lista poate contiuna... La mine bebe a avut dubla circulara de cordon (nu se face cezariana doar ptr asta - 30% se nasc asa) dar tot speram sa nasc natural. La 6 dim mi s-a rupt apa, la spital contractiile m-au apucat pe la 3 dupaamiaza si nu aveam dilatatie decat 3, dr meu a venit la pranz si mi-a spus ca nasc a doua zi. Dr de garda mi-a spus ca e mai "safe" sa imi faca cezariana si eu nu am comentat. S-a declarat ca e fatul in suferinta fetala ca sa ma poata opera dar sincer nu am obiectat(nici o mamica nu cred ca putea face asta). Ideea e ca la 9 seara m-a operat si a fost f bine ptr ca matza mea avea cordonul de 4 ori in jurul gatului si sigur ar fi fost probleme la nasterea normala. Probleme pe care le-as fi pus pe seama faptului ca m-am incapatanat eu sa nasc normal. Cezariana de care mie mi-a fost f frica (nu m-am operat de nimic in viata mea inainte) s-a vindecat f repede si eu mi-am revenit nesperat de bine. A doua zi urcam si coboram scari. Am scris atat sa pot concluziona ca din pacate nu stim ce ne rezerva viitorul. Fiti pregatite pentru surprize. Si sa nu va intereseze decat ca voi si bebe veti fi sanatosi. Este foarte clar ca e bine (daca va intreba cineva  ) sa optati ptr naturala. Este f normal sa nu te taie ptr ca asa vor ei si sa poti sa faci anestezie la cerere ta daca dr iti permite. Realitatea este in unele cazuri alta ... Este foarte normal sa nu te impotrivesti cand dr iti spune ca tb sa faci cezariana si sa o faci (poti cere lamuriri, de ce si in ce fel) dar se presupune ca neavand pregatirea lor ei stiu mai bine ce tb ptr ca mama si copilul sa fie bine in final. Nu sunt deacord nici cu cezariana la rece, nici nu nastrea provocata - ptr ca iar este o chestie "nenormala" dar si aici se poate discuta pana maine. Deasemeni nu judec fetele care vor si au posibilitatea sa aleaga cezariana doar pentru ca le e frica de durere  , este perfect alegerea lor in cunostinta de cauza. Ideea e ca oricum ar fi nasterea in sine (naturala sau cezariana) e f naspa dupa parerea mea dar se compenseaza si nu se compara cu nimic atunci cand iti vezi copilul. Probabil ca mame tb sa trecem prin aceste sacrificii sa avem dreptul la minunea de dupa. | 
Sunt intrutotul (parca asa se scrie mai nou, nu?
 ) de acord cu ce ai spus tu.Asta vroiakm sa spun si eu..
) de acord cu ce ai spus tu.Asta vroiakm sa spun si eu..Vreau sa transmit cu ocazia asta si un mesaj fetelor care descurajeaza pe cele care aleg, voit sau nevoit, cezariana!
Va rog, nu ne mai speriati, pt ca..uite, eu fac parte dintre cele care nu au incotro; din motive de sanatate nu am voie sa nasc natural.Si chiar nu vreau sa stiu cate riscuri presupune o cezariana...as fi vrut sa pot naste natural.Cred in tot ce e natural, dar...ce pot face!
Va rog, nu ne mai descurajati...nu vreau sa-mi daradie fundul si sa lesin de frica in preajma operatiei, ca si asa nu ma gandesc nici o secunda la asta ca ma trec toti fiorii.
AVEM SI NOI NEVOIE DE SPRIJIN SI INCURAJARE!

28+ ....9 kile
  28+ ....9 kile   

AMR....18 de zile pana la urmatorul eco

www.flickr.com/photos/44547000@N05/sets/" target="_blank">album

lorex spune:
lorex spune:
| citat din mesajul lui elena_iulia Annaiss bine ai venit! sa ai un bebe sanatos si la termen! Mariucasara sunt de acord cu tine, mi se pare ca trebuie sa ai mai mult curaj ca sa alegi ceza, eu sunt ingrozita de-a dreptul ca ajung acolo mai ales ca desteptii din capatul lumii Suceava nu au auzit decat de anestezie totala  , nu ca de anestezie epidurala ar fi auzit  , aici daca vrei natural pai natural ai  Elena  34+  cu  Iustin | 
DE CE NU VII SA NASTI IN IASI??
Avem multi medici buni...
 28+ ....9 kile
  28+ ....9 kile   

lorex spune:
lorex spune:
| citat din mesajul lui al3csa Fetelor nu-mi vine sa cred ca s-a dus aproape un capitol azi asa de repede .. Si inca nu si-a facut lorex aparitia de seara  | 
Here I am!

Aproape am umplut doua pagini!

Ce face ginerelul meu?
 28+ ....9 kile
  28+ ....9 kile   

lorex spune:
lorex spune:
 Stai ca mi-am mai amintit una - alta..
Cum fac si eu sa-mi modific tipul de scriere la semnatura...nu vad nici un buton pe nicaieri..as vrea sa-l fac mai mic , mi se pare prea mare si am vazut ca unele dintre voi il au si colorat..
Cris_mario, nu baga in seama ce spun fetele ca deloc nu este egal cu mai rar.Sunt invidioase  :P
Glumesc! Sunt de acord cu ele! 
Mai e putin...te inveti si fara pan' al urma 
Azi vad ca am o predispozitie uriasa la..pofte...mi-am facut in mall de cap cu o shaworma si un pepsi (mentionez ca din principiu nu inghit asa ceva, dar in sarcina asta mi-a fost pofta de orice)..iar acum...observ ca ... ...cineva a pomenit de varza intr-o expresie gen "am facut-o varza" iar mie mi s-a facut pofta de varza;
...cineva a pomenit de varza intr-o expresie gen "am facut-o varza" iar mie mi s-a facut pofta de varza;
peste inca vreo doua pagini zice cineva ca "s-a socat" si mie mi s-a facut pofta de socata (bautura aia facuta din flori de soc)...poate daca punea H dupa S, nu-mi venea ideea asta in cap 
asa ca...aveti grija cum si ce scrieti 

28+ ....9 kile
  28+ ....9 kile   

lorex spune:
lorex spune:
 Gata, ma duc in pat ca m-am saturat eu de mine, vad ca numa eu vb pe-aici (fuge lumea de mine  ), dar nu inainte sa le mai urez inca o data Simonetei si Ilikay, just in case, nastere usoara si...tin majoretele in buzunar, voi numa sa dati semnalul
), dar nu inainte sa le mai urez inca o data Simonetei si Ilikay, just in case, nastere usoara si...tin majoretele in buzunar, voi numa sa dati semnalul 
Noapte buna urez fetelor din specia "pufuletus dependentus"
(..si din partea sotului meu  )
)
Adina, sper sa rezolvi cu partea financiara cat mai repede.
Te vom ajuta si noi cat vom putea 

28+ ....9 kile
  28+ ....9 kile   

arwen92 spune:
arwen92 spune:
| citat din mesajul lui lorex Gata, ma duc in pat ca m-am saturat eu de mine, vad ca numa eu vb pe-aici (fuge lumea de mine  ), dar nu inainte sa le mai urez inca o data Simonetei si Ilikay, just in case, nastere usoara si...tin majoretele in buzunar, voi numa sa dati semnalul  Noapte buna urez fetelor din specia "pufuletus dependentus" (..si din partea sotului meu  ) Adina, sper sa rezolvi cu partea financiara cat mai repede. Te vom ajuta si noi cat vom putea    28+ ....9 kile    AMR....18 de zile pana la urmatorul eco  www.flickr.com/photos/44547000@N05/sets/" target="_blank">album | 
sunt si eu pe aici!!!te citesc

si in acelasi timp mai recitesc ptr a4aoara povestea ingerasului Emma-Nicole

arwen92
 29+s cu
29+s cu  Darius-Matei(mai negociem)
 Darius-Matei(mai negociem)

Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!!

www.flickr.com/photos/arwen92/" target="_blank"> avem si noi cateva pozici

haircut spune:
haircut spune:
 Si au mai sunt prin preajma
Ma bag si eu la citit povestea Emmei, sper sa nu regret si sa mai pot dormi apoi, desi am deja o stare aiurea dupe ce am citit de fetita Adinei
 31+
 31+ 

arwen92 spune:
arwen92 spune:
| citat din mesajul lui haircut Si au mai sunt prin preajma  Ma bag si eu la citit povestea Emmei, sper sa nu regret si sa mai pot dormi apoi, desi am deja o stare aiurea dupe ce am citit de fetita Adinei   31+  | 
la mine nu mai este asa de socanta din cauza ca am citit-o si m-am informat mult.prima oara plangeam in hohote,cei drept nu eram
 ...dar acum ca stiu cum este sa-l simti pe bebe ma doare si mai rau...
...dar acum ca stiu cum este sa-l simti pe bebe ma doare si mai rau...arwen92
 29+s cu

catalutza81 spune:
catalutza81 spune:
 Adina am mai putea face in felul urmator: facem un ONG sau discutam cu unul deja infiintat (chiar cei care strang bani pt MArie Curie) pe care noi sa donam cei 2% din impozitul pe anul 2009. Se face in ianuarie. E un formular special care se completeaza si se depune la Administartia financiara. Unele din noi am cotizat la greu cu impozitul pe venit. Banii deja au fost retinuti de stat si fiecare are dreptul de a dona cei 2% catre o asociatie, fundatie etc. Si cred ca toate am putea face asta, pt ca oricum banii ar ajunge altfel la stat.
Catalutza  30+
 30+   Irina
 Irina

arwen92 spune:
arwen92 spune:
  sa ne inveselim
sa ne inveselim
1.Animalele se plimba cu avionul. Rata ii da o palma ursului si
spune:
- Da, ba, o tigara!
Ursu se executa. Dupa 5 minute iar; - Da, ba, un foc!
Ursu ii da. Dupa 10 minute faza se repeta.
Din spate, vulpea sa se dea rotunda, ii da o palma ursului si ii
cere o tigara.
Ursu se enerveaza, ia rata si vulpea si le arunca pe geam.
La care rata catre vulpe:
- Vulpe stii sa zbori?
- Nu!
- Si atunci de ce faci figuri in avion?
2.- Cum se conjuga mamaia?
- Eu m-am aia, tu te-ai aia, ei s-au aia...
3.Trei femei, una logodita, una casatorita si o amanta stateau de vorba despre relatiile lor si au hotarat sa-si uluiasca barbatii. In acea seara toate trei s-au imbracat sexy, purtand pantofi cu tocuri cui, corset de piele si o masca pe ochi. Ziua urmatoare s-au intalnit din nou. Fata logodita a spus:
- Aseara, cand logodnicul meu a ajuns acasa, m-a gasit imbracata cu corsetul de piele, pantofii cu tocuri cui de 7 cm si masca. mi-a spus "Esti femeia vietii mele, te iubesc". dupa aceea am facut dragoste toata noaptea. 
Amanta s-a laudat si ea
- Si la mine a fost incredibil! Ne-am intalnit in biroul lui. Purtam corsetul de piele, tocuri cui foarte inalte, masca si o pelerina. Cand am descheiat pelerina, n-a scos nici un cuvant. Am facut doar sex ca nebunii toata noaptea! 
In cele din urma, femeia casatorita si-a spus si ea povestea:
-Eu am trimis copiii la mama, m-am pregatit, m-am echipat cu corsetul de piele, pantofii cu tocuri cui si masca pe ochi. Sotul meu s-a intors de la lucru, a luat telecomanda si o bere din frigider si a spus:
- Ia zi Batman, faci si tu ceva de mancare?
4.Relaxare in 5 pasi
Relaxarea este o modalitate psihofiziologica de depasire a crizei de adaptare. In mod normal, o minte care este supusa incontinuu unui efort considerabil va avea de suferit de pe urma acestei presiuni. 
Iata mai jos o metoda de relaxare in 5 pasi simpli, foarte eficienta,care te poate ajuta intotdeauna: 
1. Imagineaza-ti ca te afli la munte, langa un izvor. 
2. Pasarile se aud ciripind in aerul rece si curat. 
3. Nimic nu te poate deranja aici. Nimeni nu cunoaste locul tau secret. 
4. Sunetul unei mici cascade creaza un fundal sonor linistitor. 
5. Incearca sa-ti imaginezi cu claritate figura persoanei pe care o tii cu capul sub apa.
arwen92 29+s cu