Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (61)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Rebiana -- desi nu prea inteleg exact care e problema, ma intreb daca nu cumva este agravata de faptul ca ai mers la serviciu, stat in picioare, nu ai facut repaus, etc? Ce se poate intampla in cazul ca situatia se agraveaza? Si ce se poate face ca sa se remedieze?

Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!

Noi ne pregatim sa iesim putin, Coleman si cu mine, sa mancam cu niste prieteni. Am mers din nou la doctor si mi-a schimbat medicatia, mi-a dat un antibiotic si mai puternic si niste steroizi pentru tuse. Deja nu mai tusesc decat rar si o tuse "sanatoasa". Lui John i-au luat sange din degetel -- vai ce a mai plans si s-a mai jelit, se vede ca e baiatul lu ma-sa care era sa nu mai dea la liceu ca a fugit de la vaccinul din clasa a 8-a. Dar e bine, are o infectie virala, asa ca nu trebuie sa ia antibiotice.

Va pup si sa auzim numai de bine!!

26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

Buna dimineata!
M-am intors de la eco cu vesti rele si cu o stare intoarsa pe dos. Rezistenta este mai ridicata pe artera uterina dreapta decat era la morfologia fetala, ceea ce indica faptul ca tratamentul nu da roade inca. A mai scazut putin pe cea ombilicala insa nu semnificativ. Bebelina a luat foarte putin in greutate si inregistreaza un retard de crestere de o saptamana. M-as lovi cu capul de toti peretii dar stiu ca n-ajuta la nimic, asadar incerc sa gandesc ca totul va fi bine si cu ajutorul lui Dumnezeu voi naste un copil sanatos.
Pupici O zi cu bine!

Mami de Luca again ~ Eva-Ioana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

draga mea, linisteste-te, of doamne.
Toate data astea cu dezvoltarea copilului sunt acum niste cifre (valori) ce se iau in calcul matematic , cf unor masuratori.
Exista si cazuri in care copilul e mai mic de statura, nu ne ptem naste toti de 4 kg si 50-60 cm!!!!
Tot asa calculeaza calc si varsta gestationala, in baza programului cu care opereaza, ca la contabilitate.
Laa fel iese si la mamicile carora copii sunt mai mari cu o saptamana, si ele ar trebui sa fie ingrijorate sa stii din acest punc de vedere.
deci linisteste-te si sanatate sa fie, sa fie bebe sanatos!!!
te pup si ai grija de tine!

castelana fericita 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Denisa de astazi am intrat in saptamana 26. Trebuie sa spun ca IR-urile au fost crescute si-n sarcina cu Luca insa valorile scazusera la 3 saptamani de la inceperea tratamentului. Problema a fost, atunci, ca-n trimestrul III am facut preeclampsie si am nascut la 36 de saptamani.
Anca am citit un articol semnat de dr. Tutunaru in care scria ca pot aparea intarzieri de crestere intrauterina a fatului, in luna a VI-a; m-am documentat si despre cauzele acesteia. Ca si tine am gandit si eu.. nu cred in greutate-sablon dar asa te sperie si indispune cand fatul e diagnosticat cu retard de crestere ca iti faci mii de ganduri.
Delia mi-a trecut prin minte si faptul ca insistenta mea de a merge la scoala si a ma expune factorilor de stres, in primul rand, dublati de efort fizic sa fi aportat desi doctorita sustine ca nu e o cauza. Ce pot face ca sa diminuez problema existenta este sa urmez tratamentul, sa evit orice situatie stresanta pentru ca ar putea avea impact asupra tensiunii arteriale, sa fac exercitii fizice pentru a imbunatatii circulatia arteriala (asta se cam bate cap in cap cu repausul fizic datorat cerclajului), sa ma alimentez corespunzator.
Antecedentele sarcinii trecute (unde problema IR-urilor crescute a determinat patologia de trim III - preeclampsia) face sa ne mentinem suspiciunile pana la o viitoare eco Doppler. In cazul in care bebelutza nu va lua constant in greutate, probabil se va impune o nastere prematura (dr mi-a spus ca in conditiile date va creste mai bine in incubator decat in mediul intrauterin). Nu stiu de ce.. dar creste in mine speranta ca bebe va fi bine si cu tratament si credinta in D-zeu se va naste sanatoasa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Multumesc pt urari la adresa patutului bebelunei
Anca - ma bucur sa fie asa cum zici tu . Eu nu prea am auzit de bine despre primii pasi. Am dat pe patut 260 Ron, era la oferta si am zis ca si un an daca tine merita.

Denisa, 23 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Rebiana La Luca ai facut clexane??? nu prea am auzit de cazuri in care sa nu dea rezultate.

POZE

Mergi la inceput

Castelana sunt absolut convinsa ca nu toti copiii se inacadreaza in sabloanele create de acele programe prin care medicii masoara lungimea si greutatea fatului. Exemplu concludent sunt eu, copil nascut dupa termen si avand sub 3 kilograme.. sau fii-miu - nascut prematur in sapt 36 si avand 3 kg.
M-a speriat putin rezistenta in fata tratamentului pe care-l iau de doua saptamani. IR-ul nu a scazut deloc ba chiar a crescut. Ma duce gandul (ce l-as opri!!!) la preeclampsie in trim III si-mi zic "not again!!" dar pana atunci mai e si fac tot ce-mi sta in putere sa fie totul bine la eco viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

rebiana ce tratament iei? aspirina cardio?
eu stiam ca l.ai nascut pe luca la 36, dar nu stiam de preeclampsie
din pacate asta nu se poate evita, dar tu daca ai mai facut esti deja pusa in garda si atenta
cum s.a manifestat la luca?

roxana 25 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Neata si de la mine!

Rebiana imi pare tare rau ca esti necajita. Eu zic ca daca ai mare incredere in bebelina ta, totul va fi bine. Noi suntem aici alaturi de tine si poate totusi ar fi bine sa nu mai mergi la scoala dupa sarbatori, sa stai sa te relaxezi, sa iti urmezi tratamentul si totul va fi bine.

Denisa sa doarma bebeluna bine in patut.E foarte frumusel.

Andra ma bucur ca ai ajuns la concert ca si v-ati simtit bine.

Eu am una bucata sot bolnav, gripat. L-am izolat in camera mica, am fost la farmacie sa ii iau medicamente. Sper sa nu iau si eu mai ales ca sunt pe antibiotice.

Oana 29+ Eric Nicholas
AMR 10+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

Rebiana La Luca ai facut clexane??? nu prea am auzit de cazuri in care sa nu dea rezultate.

POZE

Nu am mers pe Clexane ca dadea randament tratamentul ce-l luam. La 3 saptamani dupa ce-l initiasem am repetat Doppler si totul a fost in parametrii normali. In luna a opta au inceput semnele preeclampsiei sa se arate (dureri de cap, scaderea acuitatii vizuale-desi purtam ochelari, greata si varsaturi zilnice, edeme-astea pot aparea pe parcursul sarcinii si din alte motive) insa o perioada le-am ignorat. In momentul in care devenisem sigura ca ceva nu e in regula, am nascut... Slava Domnului Luca a fost si este un copil sanatos!!

Mergi la inceput

Fetele iertare ca am monipolizat discutiile!! Sper numai sa foloseasca si altor fete care citesc!!
Roxana acum iau Aspenter si Actovegin. De astazi iau si vitamine (sper sa nu-mi mai fie rau de la ele) Am descris in postarea de mai sus cum s-a manifestat preeclampsia.
Oana iau in calcul foarte serios sa nu mai reiau cursurile in ianuarie. Ma temeam ca asa va fi (am avut tot soiul de premonitii zilele trecute) insa decizia va inclina clar spre sanatatea mea si a bebelutzei.

Mergi la inceput