Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (61)
Raspunsuri - Pagina 17
dayanara spune:
iar n.am somn...si pe aici slaba miscare!
s.a culcat ivan si mor de plictiseala, nu.mi ajunge nici tv nici internet, cred ca.mi lipseste ceva de mancare :))
roxana
25
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
castelanaC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Nu, deloc! Mergem la el in camera si il alaptam pe 'pleasca' (sac din acela umplut cu ceva bilute, pe post de scaun, foarte comod pt. spatele meu) sau, daca eram foarte obosita, il luam in pat la mine si il alaptam culcata. El mai mult de 20-30 de minute nu sugea, adormea si apoi inapoi in patut. Nu se trezeam mai des de 3 ore, dormea chiar si 5-6 uneori chiar 7 ore legate. Mai tarziu, cand era mai maricel, sugea 10-15 minute. Eu oricum preferam sa dorm 1 ora dar bustean, singura in pat cu sotul, decat 3 ore intre alaptari cu grija copilului in pat langa mine. In plus, stiu mamici care dormeau cu bebelusul si acesta sugea cate putin, dar era aproape non stop la san...si mai tarziu au aparut dereglari la somn din cauza asta, plus ca se obisnuise la fel si peste zi si biata mamica era epuizata. Oricum, asta cere la inceput un efort mare din partea mamei si mult calm si respectarea rutinei. In plus, am avut norocul de o asistenta buna care, atunci cand a venit la controlul de 1 saptamana acasa, mi-a spus sa nu mai schimb copilul de scutec noaptea, indiferent daca a facut kk. si la noi chiar a functionat, nu se trezea decat pentru papa si adormea la loc si schimbatul era doar dimineata, asa ca foarte repede a invatat diferenta dintre zi si noapte. =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a) |
yaia, eu cam asa vad situatia cum ai descris-o tu, cat va fi nevoie voi fi acolo langa el, lasandu-i spatiul necesar odihnei si incet incet obisnuindu-se cu un program cat de cat normal.
cat despre efortul mamei, prefer sa ma chinui eu la inceput dar dupa sa fie bine pentru toata lumea.
Uitandu-ma in jurul meu, mamicile care au facut ca tine au rezultate diferite fata de celelalte, referitor la programul de noapte al bebelusului, dormitul in patutul sau, tinutul in brate (excesiv sau nu)etc. cam asta visez si eu sa fiu acolo si sa-l observ, sa "invat " limbajul si mesajele sale fara excese si frici care mi se pare ca duc la dependenta. Cred ca al nostru cordon s-a taiat la spital si apoi stam doar in preajma, nu-l relegam la loc.acum... cum au spus si fetele, fiecare bebe e unic, ca si fiecare mama ce incearca sa faca tot ce-i mai bun pentru pruncul sau.
te pup si sanatate!

wk-end placut
castelana fericita
23+
castelanaC spune:
citat din mesajul lui Yaia
La mine primele doua am mers fara niciun fel de problema de la inceput. La ultimele 2 mai lucram, dar avem timp pana la 18 ani! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a) |
Ha ha ha, hai ca-mi mai dai sperante ca se poate.
Oare daca incep direct cu ultimele doua? poate se invata si face primii pasi cu banii de lapte la minimarketul ce-l avem la condo.
hai ca te pup

castelana fericita
23+
castelanaC spune:
Multumesc, sigur ca toate mamele sunt bune, nu cred ca exista una altfel. Imi plac copii, am lucrat cu ei si am facut mult voluntariat, cred si ca ceva reguli nu strica sau macar anumite tendinte de urmat, flexibil in functie de situatie.
Oricum asa cum ai zis si tu nu conteaza decat fericirea sa, a copilului, noi parintii ne vom hrani cu asta!
wk-end placut si sanatate!!!

castelana fericita
23+
castelanaC spune:
citat din mesajul lui oanaiacovita
Castelana deja mi-am facut o imagine de cum va fi viata ta dupa venirea lui bebe. ![]() Oana 29+ Eric Nicholas AMR 10+![]() Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi! Bebe mic ![]() Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange! |
Merci, la cat vad ca sporesc fizic cred ca am toate sansele sa ocup tot apartamentul simultan, cate o bucatica din mine peste tot, ca closca
Fetele va pup, merg sa pregatesc pranzul ca deja e ora 13,30 si mi se intoarce si motociclistul de sot acasa (a fost cumnite si i-am dat voie sa se "distreze" singur cu moto, inainte nu pleca fara mine, acum eu stau cu "atasul" acasuca")
va pup si pregatiri fructuase de sarbatori!!!!!!!!!!!!!!!

castelana fericita
23+
babyangel spune:
Buna dimineata,
Uite ca am facut si eu ochi , dupa o onoapte in care 'm-am mucait" non stop si m-am trezit de n ori sa beau apa ca ma durea gatul
..Azi voi trece la planul B..adica gargara cu sare si felul 2..gargara cu otet de mere, ca vad ca nu mai merge doar cu Propolis C si tantum verde
Marina, citeam paginile din urma si m-am oprit la mesajul rau cu translucenta nucala..Vreau sa zic ca in momentul in care mi-a aratat medicul , la 13 saptamani, ce este pliul asta si cum se masoara, am considerat eu ca e o masuratoare care nu merita sa te alarmeze. Adica , pe o vena groasa in medie de 1.5 milimetri trebuie sa dea un click cu mousul intr-o parte , un click cu mous-ul in celalat capat si aparatul ii da valoarea masuratorii...Mi s-a parut total irelevant, cand eu ma chinuiam sa vad dungulita alba pe care mi-o arata el
DAR, mi-a spus ca la copii cu probleme, se vede la ochiul liber ca e groasa linia, fara nici o masuratoare, pentru ca dungulita are mai bine de 2.5-3 milimetri. Sper ca te-am linistit eu, daca doctorul tau nu a reusit

Anca

cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 28 saptamani
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Yaia -- ei da, daca tu ai avut copilul perfect care din ziua 1 a dormit cateva ore legate, a adormit fara sa planga singur in pat, nu a plans sa fie tinut in brate, nu a avut perioade cand il dureau dintii sau era bolnavior si dormea bine numai in brate la mama -- atunci intr-adevar, nu te incadrezi in generalizare. Pentru ceilalti 99.9% din copii insa, generalizarea e valabila -- se vor invata sa doarma singuri plangand cica "controlat". 26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)POZE |
Freedelia , eu nu vreau sa te contrazic si cu atat mai putin sa spun cuiva cum e corect.
Dar am citit foarte mult pe tema asta, si tendinta psihologilor in zilele noastre este sa-ti recomande cel putin pat separat pentru copil daca nu se poate camera separata.Ei stiu mai bine de ce!
Dar nu cum spuneai tu sa-ti lasi copilul sa adoarma plangand
..nu stiu ce mama ar putea sa-si lase mogaldeata sa adoarma plangand
Doamne fereste!Eu am inteles ca era vorba de unde sa adoarma bebelusul si nu cum sa adoarma. Pentru ca intr-adevar este incomod pt noi mamele sa ne trezim de 10 ori pe noapte sa mergem in alta camera cand merge copilul.
Dar eu prefer sa fac orice lucru decat sa doarma cu noi in pat. O fiinta atat de pura si fragila, sa doarma sub respiratia nu la fel de pura a adultilor

Nu as putea!Anca

cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 28 saptamanisi mami de
Lucas-Sebastianhttp://community.webshots.com/user/babyanca
andra_s spune:
neata burtici frumoase si iepurasi dragalasi

dupa cum va spuneam ca am de gand, am fost aseara la concert la stefan banica jr. a fost suuuuper
la inceputul concertului, s-au cantat colinde si melodii mai lente si bebe misca si el putin, probabil simtea vibratiile muzicii. apoi, in a doua jumatate a concertului au urmat "melodiile nebune" ale lui banica, toata sala era in delir, se aplauda incontinuu, iar bebelashul meu batea ritmul acela nebun cu picioarele in capul pieptului meu 

il simteam cum se bucura el acolo si danseaza, se vedea in lumina reflectoarelor cum mi se misca burtica si micutul nu s-a potolit decat cand am plecat. in masina ii spuneam ca peste vreo 5 anisori, cand o sa fie mai marisor, ne mai intalnim cu banica life. asadar, aseara ne-am distrat pe cinste 

!!!!!!!! era nevoie si de putina distractie, ca am tot stat in pat in ultima perioada.
noi astazi o sa ne facem niste pofte ramase restante, ca ai mei taie azi porcul si chiar "-am comandat" lui mami niste jumari impanate 

citesc din urma si revin 
POZE
27+
- (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!
babyangel spune:
Andira ce leucocite are fetita? Sa stii ca branula va trebui schimbata cel putin o data in intervalul de 7 zile...Nu ii va suporta vena si se va umfla..Ideea e ca sunt si tratamente intramusculare cu antibiotice dar depinde de diagnostic
Eu am stat internata 10 zile cu Lucas, in urma unor leucocite de 27 000 unitati
. Diagnosticul a fost :Stare septica, si ne-abagat pe cefalosporine: Rocephin si Pierami-intramuscular.
A fost reactia de criza a medicilor care au stabilit ca nu au timp de analiza a cauzei, si ca trebuie combatuta septicemia cu ce au ei mai puternic si spectru pentru orice gen de infectie.Stiu ca atunci , in 2002, costa 1 milion/zi tratamentul
Dar siropelele sunt asa..o gluma sa zicem, pentru rosu in gat sau boli usoare. Pentru infectii serioase e mlt mai eficient tratamentul intravenos sau intramuscular.
Sanatate multa micutei si tie putere maxima
Anca

cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 28 saptamani
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

AMR 10+