Sezatoarea canadiana (164)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

acum 20 de ani eram pe munte cu colegii de grupa sa o serbam pe o colega. habar n-aveam ce se intampla la timisoara. dupa ce am ajuns inapoi in bucuresti, apoi au venit profesorii in camin sa ne trimita fortat acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

pe mine m-ati pierdut daca ma bagati la facut cornulete, chestii cu untura...asa ca azi incerc reteta Olgai ..

ange, nu am emotii... ...dar mai vorbim mai incolo

ana, wow...de mult nu te-am mai citit asa optimista ...iaca a iesit soarele si pe strada ta.... ma bucur ca poti intra in Craciun mai vesela.

daiopri ..hai indrazneste ...pai ce numai eu sa sufar dupa escapada ta la SanDiego ?

inacanada ai lipsit motivat vad. multa sanatate! pupici Theei! dar la album nu am curaj sa ma uit...si-asa am primit zilele astea numai mesaje cu soare, ocean si caldura si m-am ofticat rau

nelia, nu te mai necaji cu ganduri de-astea ...lasa'l la poala mamii lui ...ca asta si-a dorit toata viata..nu ii e usor, sunt sigura...dar are cine-l alinta sa-i treaca.

danapodeanu, va pup pe toti 4 si va urez calatorie linistita si vacanta placuta!! te-as fi sunat dar stiu ca poate numa de mine n-ai chef...asa ca sper sa ma descurc singura intre timp ..abia astept sa va intoarceti cu povesti....fetelor, cred ca tre sa programam o intalnire imediat la inceputul lui ianuarie ....sa fie Dana fresh cu povestile si sa le spuna odata pt toate , ce ziceti ??

am mai bagat 3 poze cu noi ....ca prea erau frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

rocs , wow....ce frumosi s-au facut copiii!!!! si ce-au crescut!! parca-mi faci chef de vizita ..dar astept sa treaca olimpiada..c-o fi nebunie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, felicitari!!! Inchin si eu cu Octav o cana cu vin fiert cu scortisoara si mar in cinstea ta.

E atit de bine sa ai copiii la gradinita/scoala si noi sa fim amindoi acasa, singurei si necontrolati de nimeni. Ne facem de cap... Daca nu as avea teme de predat, as putea spune ca sint chiar fericita...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Ktrinel vezi ca atunci ncand le scoti din cuptor sunt moi (se vad rumenite ) dar tre sa le scoti cu grija si se intaresc atunci cand se racesc. Sper sa citesti in timp....

Vazui poze.
Ktrinel, Mamaana, Donia, Diana superbi copiii si mamicile.

Inacanada te urasc Pai fata arati tanara, relaxata, coleg pe masura. La cat mai multi ani impreuna si sa stiii ca vreau si eu!!!!!!!!!!(in vacanta acolo)

Merci de colindele lui Stefan Hrusca!

Ma intorc at some point.
Ana felicitari si merci de Rodiola. Cred ca incep si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetele, stiu ca n-am mai dat de foarte mult timp pe aici, dar zau ca parca fuge timpul asta, nu mai avem vreme de mare lucru...
Anyway, cu mii de rugamintimamicile de fetite unde gasesc eu in toiul iernii o rochita de Belle?Asta i-a cerut fiica-mea lui Mosu' si insista in cerinta ei.Eu m-am uitat pe la, La Baia, dar nu vazui nimic, si nu am nici ce-a mai mica ideie incotro, pe la ce magazin sa ma duc.
Saru'mana de raspunsuri si numai bine tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, vreau si eu Rodiola, tu de unde cumperi? Ca nu se mai poate, am ajuns sa-mi caut geanta cite o jumatate de ora si exact cind sint mai presata de timp, imi spune Octav ca se mira ca nu am uitat vreun copil pe undeva... culmea este ca, desi in rest sint total dezorganizata si ametita, in privinta copiilor sint mai mult decit in regula, ma mir si eu... stiindu-ma cum ma descurc in rest. Probabil ca m-am axat atit de mult pe copii in ultimii ani, incit creierul meu pur si simplu nu intelege decit comenzile legate de ei si atit... ii aud si cind nu pling.

Ktrinel, sa stii ca de multe ori ma gindesc la voi... eu, daca as fi barbat, nu as lasa asa fete din mina nici daca m-ar fugari ele de acasa, cu . Dar eu pe el il pling, pe bune, pentru ca in privinta ta chiar nu-mi fac probleme... doar sa nu vrei, ca la ce ai de oferit sint convinsa sa totul va fi bine. Iar in privinta fetitei cu gropite dulci, viitorul este cit se poate de luminos, sanatoase sa fiti voi amindoua!

Cornulete (reteta de la bunica mea)

- un borcan de 800 g de untura
- o cana cu bors sau smintina
- drojdie cit o nuca
faina (cit cuprinde) - asa scrie, dar trebuie sa iasa un aluat de o consistenta normala, care sa se poate intinde dupa ce creste in foaie subtire

- Faina se pune intr-un castron, se presara un pic de sare si se amesteca.
- Untura/u] la temperatura camerei, apoi cite putin smintina sau borsul si se amesteca incet cu lingura de lemn ca sa nu se taie untura.
- [u]Drojdia
se moaie cu un pic de apa calduta si o lingura de zahar, se lasa pina se dizolva, se pune si o lingura de faina si se bate bine (maia). Apoi se lasa la crescut.

Dupa ce drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii si untura la fel si se incepe framintatul pina cind se omogenizeaza totul. Se lasa la crescut cam jumatate de ora, apoi se intind foi pe masa tapetata cu faina, nu foarte groase, se taie in patratele cam de 5 cm sau cit doriti sa fie cornuletele de mari. Se umple cu: crema de nuca ca cea de la cozonac, cu nutela, cu gem, cu rahat si chiar cu brinza ca pentru placinte... Se pun pe o tava unsa si tapetata daca e nevoie (daca sint din alea care nu se lipesc nu e nevoie) cu distanta intre ele pentru ca ele mai cresc un pic la cuptor si se tin in cuptor la foc mediu pana incep sa se coloreze usor pe margini (cam 10-15 minute la 350°F, pe grilajul din mijloc). Fierbinti se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Poftiti la noul capitol 165!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput