La Multi Ani Licurici de ian-feb2009(72)
Raspunsuri - Pagina 22
anna-mama spune:
Mai, am votat Dariuta si Anusca, astia au bagat si cod de verificare pt fiecare vot, ce i-o fi apucat? 
Edit: Cand se termina concursul?
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
Poze Vladut la 10 luni
www.youtube.com/watch?v=43YgLgNVMpM" target="_blank">Asa merge Vladut la 9 luni
IRINA.C spune:
Miere cum ai fct tortul ala misto cu piscoturi ?Nu de alta dar maine vine so-acra si as vrea sa o otravesc oleaca
POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
Daiopri spune:
Eu pe motan l-am alaptat pana la 1 an si at ma gandeam sa trec pe lapte de vaca. Dar dr mea mi-a zis sa ii dau cel putin pana la 2,5 ani lapte praf ca e mai bine, ca s-au facut studii ca e bun si pt creier etc
Eu asa am facut si acum vreau sa ii dau tot praf. Si eu cred ca ratiunea e ca e mai scump asa. Acum ii mai dau din ala si cu omega 3 si bifidus, dar dupa un an il las cu cel simplu cred.
Noi nu avem succes cu canita, si zau nu stiu cum reusesc sa scot biberonul si suzeta
Miere dar tu de care cana zici ca ai? Si eu am vaut sticle din alea gen tub care au cantitate mai mare si aveau parca si cu cioc moale. Dar acu ma intreb ce consider eu cioc moale![]()
Felicitari pt slujba si tot inainte.
Andreea am uitat ca am uitat:) Da macar nu mi-a dat prin cap sa pun o banana acolo (vorba lui rox) ca la noi am pus bineinteles, ca sa aibe motanul cat mai multe:))
Aalina, aha, deci boieresti?:)
Al meu doarme doar in patutul lui. Da numai ca nu se lasa de apa si papa:((
Sanatate multa la cei bolnaviori.
Stiu ca mai vroiam sa raspund ceva dar iar am uitat
Numai bine tuturor
pyc spune:
Bine ca este si in Ro, m-am linistit!
Nu e ok vaccinul de porcina cu cel de gripa sezoniera! Trebuie sa fie interval de minimum 3 saptamani intre ele. Si stiu sigur, ca pe noi ne-au rechizitionat o zi pe saptamana pt centrele de vaccinare, ca medicii respectivi nu mai faceau fata. Asa ca toti rezidentii si toti medicii din spital mergem cam o zi pe saptamana la vaccinari:) Eu ma bucur, ca e mai lejer decat la spital si ne si distram!
In schimb e compatibil cu alte vaccinuri "clasice", doar ca nu trebuie facut fix in aceeasi zi, dar se poate face la 24 de h de la un vaccin "clasic" din calendarul de vaccinare al copilasilor.
Copiii pot fi raciti in momentul vaccinului, adica raceala usoara, curs de nas, tuse usoara etc, dar sa nu fi avut febra 3 zile anterior.
Vaccinul fara adjuvant e extrem de bine tolerat. Personal nu am auzit pe nimeni sa se planga ca ar fi avut copiii febra sau altceva de la el.
Cel cu adjuvant care ni s-a administrat noua (GSK firma) a dat reactii urate cam la 9 din 10 persoane.....desi scria pe prospect ca poate da sindrom gripal usor la 1 din 10 cazuri doar......
Si eu sunt mai linistita de cand l-am facut si nu mai tremur la ideea ca-l duc pe Paul prin aeroporturi.....
anca_ spune:
pyc, am sunat acu' la cabinet si mi-a zis ca sa le fac in aceesi zi, ca sigur nu are nimic..Mi-a zis doar de alea nazale ca nu se fac in aceeasi zi. Am vb cu asistenta la telefon, dar o sa luam o hotarare cand mergem acolo poate aflam mai multe.
daiopri, vezi sa nu-l uiti si de Mos Craciun
!
pyc spune:
Nu stiu ce sa zic Anca....probabil difera recomandarile de la tara la tara...
In Franta asa scrie pe prospect, ca nu se face odata cu vaccinul de gripa obisnuita si sa se respecte intervalul minim de 3 saptamani, atat intre cele 2 doze de vaccin de gripa porcina, cat si intre vaccinul de porcina si vaccinul de gripa sezoniera. Tot asa scrie si in circulara primita de la Ministerul Sanatatii....
iuliacris spune:
Anca, sa stii ca si Carlei i-a facut programare initial in acelasi zi pentru boosterele la ambele vaccine. Pana la urma i-a facut cel pentru seasonal flu cand a avut controlul de 9 luni pentru ca aveau in stoc, de fapt chiar m-a intrebat asistenta daca il vreau si pe celalalt, insa trecuse doar o saptamana de cand ii facuse prima doza si nu s-a putut.
Pe http://www.flu.gov/individualfamily/vaccination/index.html
scrie ca se pot da in aceeasi zi.
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
Arriel spune:
In schimbul doi si eu...Ce sa fac, copilu' se culca pe la 1 eu la 3 si dimineata ne trezim amandoua dupa 10. Ne antrenam pentru revelion ![]()
Ledi ai toata admiratia mea, esti o mamica curajoasa, iar David este un copil atat de dulce...Va urez succes cu blogul, din pacate eu nu ma pricep
Iulia ai mare grija cu temperatura Carlei, sa o urmaresti cu atentie, stiu doua cazuri printre cunostintele mele care au ajuns cu copiii la spital cu convulsii datorita febrei
Lisa ma intrebai de unde "Thea". Pur si simplu, cautand nume de fete pe net, a fost printre putinele care a figurat si pe lista mea si a lui tati. In general nu prea ne-am potrivit, dar asta ne-a placut la amandoi foarte mult. Pe unele site-uri scrie ca ar deriva din Theodora, deci au cam aceeasi semnificatie: "dar divin" ![]()
Cu dieta nu fi suparata, nu era momentul potrivit acum, lasa ca ne apucam amandoua dupa sarbatori
Pe mine ma tenteaza dieta Rina, este tot o dieta disociata, dar ai voie tort si ciocolata
Citeam chiar aici pe DC ca fetele care au tinut-o au fost multumite.
justme25 eu nu-i voi taia parul Theei, nu stiu exact cum e obiceiul, dar am zis ca e fata si i se rupe turta, lasa taiatul motului pentru baieti
Chiar asa, fetele din Bucuresti, voi unde comandati turta?
Lapte de crestere ii voi da si eu pana la trei ani, sper numai sa ramana in continuare bautoare de lapte
Mami de Thea Bianca (03.02.2009)
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
oanaq spune:
Legat de lapte, cum zice si fil_lily aici se recomanda laptele de vaca sau capra de 3.25 % de la 9 (unii zic 12) luni incolo pana la minim 2 ani dupa care se poate introduce cel de 2%. Cantitatea maxima recomandata este de max 900 ml pe zi. DAR copilul trebuie sa manance in paralel regulat din toate tipurile/clasele de alimente care trebuie introduse pana la varsta asta, cantitatea zilnica necesara de cereale (imbunatatite cu fier) si cantitatea potrivita de carne. Daca nu, se poate sa aiba carente cum zicea pyc de fier, vit D, etc. Legat de cereale, cum ziceam, aici sunt imbunatatite cu elementele esentiale (acid folic, vit D, fier, etc) Acum depinde si de copil dar, daca va uitati pe cutia de cereale si calculati cantitatea de cereale necesare pt a suplini zilnic necesarul de fier, se nimereste cu cat papa bebe zilnic. Bineinteles, depinde si de "modelul" de bebe din dotare, daca e mancacios de cereale sau nu. Cateva linkuri gasite rapid dar pe google sunt cu gramada: francezahttp://www.petitmonde.com/iDoc/Chronique.asp?ID=23468http://www.meadjohnson.ca/fr/alimentation/faq/4-mon-bebe-de-6mois-neprouve-aucune-difficulte-avec-la-preparation-pour-nourrissons-et-ce-depuis-le-tout-debut-est-il-pret-a-passer-au-lait-de-vache.htmlengleza:http://www.babycenter.ca/baby/startingsolids/cowsmilkexpert/http://www.oxfordcounty.ca/Portals/_county/News/Introducing%20Cows%20Milk.pdfLuca a inceput cu lapte de capra cand a implinit 10 luni si nu i-a placut dar de cateva zile incoace bea cam 100 de ml de laptic de vaca pe zi. In paralel, continui sa-l alaptez de 3 ori ziua si noaptea in functie de apetit :). Ziua papa de toate: peste, carne, legume, fructe, cereale, produse lactate, oua, paste, paine. E un pofticios si ne intrecem care mananca mai mult (pentru moment, sa bat in lemn :)).Nu i-am dat niciodata lapte praf dar azi m-ati pus putin pe ganduri...poate incercam si noi, o fi mai plin cu toate cele, desi numai ideea de lapte praf parca nu ma atrage, oi fi eu defecta (ceea ce nu e exclus).So, maine dau o tura prin magazin sa caut o cutie d'asta miraculoasa.mami de Luca nazdravan