Help... cum as putea lucra in somaj?!

Help... cum as putea lucra in somaj?! | Autor: Angelinne

Link direct la acest mesaj

Momentan sunt inca in somaj pina in luna Aprilie... As vrea sa merg sa lucrez citeva ore la un salon cosmetic si nu stiu care ar fi modalitatea de colaborare ca sa imi pot pastra si somajul....va rog ajutati-ma sa gasesc o varianta legala.

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angelinne

Momentan sunt inca in somaj pina in luna Aprilie... As vrea sa merg sa lucrez citeva ore la un salon cosmetic si nu stiu care ar fi modalitatea de colaborare ca sa imi pot pastra si somajul....va rog ajutati-ma sa gasesc o varianta legala.

Angelinne

PFA, si poti castiga pana la un salariu minim brut pe luna, concomitent cu indemnizatia de somaj.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Adica sa imi deschid PFA si am incasari pina la 600 ron? poate nici atit nu o sa am.. nu am de unde sa stiu... mai ales ca as merge doar citeva ori din cind in cind.... Insa dupa PFA eu trebuie sa imi platesc singura toate contributiile la stat ...ma gindesc ca ma costa ceva pe luna//// ideea era sa nu ma risc acum la inceput ca nu stii cit merge treaba si somajul il mai pot inca citeva luni macar.

Mergi la inceput

Citat:

Adica sa imi deschid PFA si am incasari pina la 600 ron? poate nici atit nu o sa am.. nu am de unde sa stiu... mai ales ca as merge doar citeva ori din cind in cind.... Insa dupa PFA eu trebuie sa imi platesc singura toate contrbutiile la stat ...ma gindesc ca ma costa ceva pe luna//// ideea era sa nu ma risc acum la inceput ca nu stii cit merge treaba si somajul il mai pot inca citeva luni macar.

Angelinne

Sunt aceleasi contributii pe care le-ai plati si pe un contract de munca (ba chiar mai putine obligatorii), deci care ar fi problema? Platesti pentru cat castigi, niciun leu in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eeee... trebuie platit? Hmmm fara nu se poate?
PS sunt malitios

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Eeee... trebuie platit? Hmmm fara nu se poate?
PS sunt malitios

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Se poate, se poate...se cheama evaziune...platesti apoi de-ti iese pe nas!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Un contract de conventie civila cu 2 ore pe zi sau alta forma nu exista in afara de PFA? Firma se pare ca are ceva probleme... deoarece au plecat 6 angajati acuma deodata care nu si-au primit salariile din luna august unii///si de aceea imi e frica sa ma angajez ca poate ramin si fara salar si fara somaj. Poate peste o luna sunt in faliment/// poti sa stii?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Citat:

Un contract de conventie civila cu 2 ore pe zi sau alta forma nu exista in afara de PFA? Firma se pare ca are ceva probleme... deoarece au plecat 6 angajati acuma deodata care nu si-au primit salariile din luna august unii///si de aceea imi e frica sa ma angajez ca poate ramin si fara salar si fara somaj. Poate peste o luna sunt in faliment/// poti sa stii?

Angelinne

Cine a vorbit despre angajare???
PFA nu te angajeaza cu nimic. Cat ai de lucru, facturezi si ti se plateste. Cat nu - asta e. Nu vei avea salariu. Fara somaj nu ai cum sa ramai atata vreme cat nu obtii mai mult de o leafa minima pe luna. La venitul estimat iti declari o suma mica, si ai grija sa n-o depasesti.

Mergi la inceput