Votul diasporei....
ar trebui sa aiba o greutate mai mica , spune Nastase pe blogul sau vis a vis de contributia votului romanilor din diaspora la rezultatul scrutinului de duminica.
nu stiu exact daca mi se permite sa pun acest mesaj la diaspora... ar fi important de citit de catre toata lumea care face sau nu politica de acolo ..
"Nu romanii din diaspora au decis castigatorul alegerilor. De ce sa-i consideram pe acesti romani responsabili de rezultat doar pentru ca au votat mai tarziu, din motive naturale, ce tin de fusul orar? De ce nu voturile din 3-4 judete precum Cluj, Timis, Alba sau Arad sa fie cele care au inclinat decisiv balanta? Cred ca în acest caz simplificam foarte mult realitatea electorala"
" cei care locuiesc de mai multi ani în strainatate "nu au contact direct cu realitatea".
"Nu sunt afectati, direct, de reglementari, de taxe si impozite, chiar si de o viziune sau alta asupra viitorului – în sanatate, educatie, etc. Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, în viitor, o dezbatere pe acest subiect",
"Sper ca toata lumea este constienta de faptul ca legislatia electorala, în special cea referitoare la campania electorala, se aplica doar pe teritoriul romanesc, adica în consulate si ambasade, acolo unde sunt organizate sectiile de vot. Ce control avem însa în afara acestor spatii, care nu sunt sub jurisdictia statului roman? Deplasarea cu autocare pentru turisti electorali poate ca nu este sanctionata în tarile respective. Sau oferirea de daruri sau bani, în afara ambasadelor. Cum depistam mita electorala, spre exemplu, în cazul comunitatilor de romani din Spania? Sau în Republica Moldova, unde primarul Chisinaului nu este tinut de regulile electorale din Romania în ziua votului?"
deci pe viitor se-ncearca reducerea "intensitatii " votului de catre diaspora.. asta-n conditiile in care ambasadele/consulatele alearga cu "arcanul" dupa noi la vot.. ..
in plus .. la bruxelles s-a stat la cozi de 2 ore.. pe timp de ploaie .. frig si vant puternic..
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
columbiana spune:
Nastase, acest Machiavel al Roamaniei!
din pacate daca ajung iarasi hotii astia la putere vor reusi s-o faca si pe asta; e ca si cu adoptiile, nu avem dreptul la adoptie daca locuim in afara tarii;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ardeiash spune:
asta este trist , cu adevarat.., nu stiam, desi o amica incearca adoptarea unui copil din ro, cred ca nu e la curent ..
insa e trist si ca se-ncearca acum indepartarea noastra.. .. prima oara cand am avut un cuvant de spus.. jup.. la o parte!
s-auzim numai de bine! si
Ica 1975 spune:
aici de ambele dati s-a stat la coada, niste romani aflati in tranzit (in scop de serviciu) au ramas blocati, sa stea la coada sa voteze Si nu, nu era nimeni adus cu autocarul ci pe cont propriu pentru ca fiecare se gandea la cei de acasa, sau poate n-avem voie? Oare pana unde merg? Unde-i domnule' campania bunului simt?
Si inca ceva, semnai declaratie pe propria raspundere ca nu mai votezi si in alta parte ... mai stii, poate ne plimbam cu autocarul ...
Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!
columbiana spune:
Ar trebui sa revizeze si drepturile ardelenilor de vot odata cu ale diasporei, pentru ca si ei au votat masiv cu Basescu; si ei sunt vinovati ca privesc spre o alta Romanie :((
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Marina spune:
Hei diasporaaaa, strange-ti randurile la un singur subiect sa nu imprastiem discutia chiar asa rau:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145961
Si again...multumim