Fulgusori (179) - Hai DANKUTZA!!!Bravo DORIS!!!
Raspunsuri - Pagina 14
Ancutza_Bro spune:
alinus, laura, monis acum am vb cu o prietena care are copilas de 1 an jumate si asa mi-a zis si ea...sa nu ii mai dau completare...Sabina nu a plans niciodata de foame...chiar daca de multe ori cerea cam la o ora, o ora jumate a avut dati cand dormea si cate 2-3 ore si nu ii era foame...oricum o sa imi fac o programare la pediatru sa merg cu ea sa vad ce-mi zice....si o trimit intr-un loc intunecos pe doctorita de fam ![]()
va multumesc de sfaturi 
edit: monis pai daca se calculeaza cat a luat de la scaderea fiziologica asta inseamna ca se mai aduna ceva si iese mai mult 
de la 2900 g pana la 3800 g in 3 saptamani... si mie mi se pare ca a luat cat trebuie in greutate, o sa renunt sigur la lapte praf 
Anca HAPPY MUMMY de
SABINA IOANA
MI-AM DESCOPERIT 
POZE
monis5 spune:
citat din mesajul lui coquelicot
Vorbind de medicamente, vad ca ati incercat multe medicamente anticolici. Eu sunt naiva sa consider ca problema ne ocoleste inca? nu cred ca esti naiva, si la noi au aparut mai tarziu si ma minunam ce citeam pe forum la vremea aia...![]()
Adica Maieutzul meu nu isi freaca piciorusele. Este mai agitat seara, dar o pun pe seama acumularii de tensiuni si emotii diverse din timpul zilei; dar eu astept dovezi clare
. Eu nu am incercat inca nici un medicament.
Alte intrebari:
1. a fost vreun pitic diagnosticat cu stridor laringian? initial, la maternitate, m-am speriat, inspira foarte zgomotos si imi parea ca nu are aer. Mi s-a explicat ca e de la rigiditatea laringelui, pentru ca este imatur (laringele, nu bb-le) si ca dispare dupa un an. Deja mi se pare mai bine. Bb inspira mai zgomotos doar cand e infometat.
Noi nu avem diagnostic de stridor, dar si Iulian respira ciudatel si face des ca o gaina... am intrebat pediatrul si a zis ca e normal si ca dispare
2. Mie pediatra mi-a spus si a insistat ca vom incepe Vigantolul la 1 luna, nu la 7 zile cum se recomanda. Fiind ok si la termen, asa imi recomanda. Inainte de a lua vigantolul, bebelushii aveau spasme/ tremor date de lipsa de calciu? Inteleg ca vor fi pana la 3 luni. Voi ati observat ameliorari dupa vigantol, in cazul in care initial aveau spasme, tremurat al barbiei, picioruselor?
Pediatra e alta decat cea de la spital? Ca aia recomanda vigantolul incepand de la 2 saptamani... ma rog, neimportant. Iulian are spasme si la barbiti si la maini / picioare si au mai scazut in ultima vreme, dar chiar nu stiu daca de la medicament sau pentru ca a crescut si i se dezvolta si lui sistemul nervos...
3. Cum este cu cascatul? Asta, daca este foarte frecvent (mai mult de 3 cascaturi in 10-15 minute cf. Capraru), poate fi de la o suferinta neurologica. Dar, de cele mai multe ori este dat de o problema digestiva. Iar Mateiutz al meu casca dupa masa. Nu imi fac griji, just asking... ai vostri cat de des casca?
Iote de aia am citit eu Caprau fix pe sarite ![]()
![]()
In rest, avem deja un kg luat, peste 4.600, bebe doarme bine noaptea si pare sa aiba chiar un program neimpus , desigur. Se trezeste la 3 si la 7. Pe la 2 saptamani se trezea o singura data, pe la 4. Mi s-a parut foarte mult sa stea nemancat 5 ore. In aceeasi perioada am vazut o pata roz pe scutec si pediatrul mi-a explicat ca e de la deshidratare. Atentie, deci, nu ar trebui lasat prea mult nemancat daca eset alimentat exclusiv la san. O pauza de 4-5 ore este prea mare pentru bblusii mici, repet , daca nu primesc altceva decat san.
PUP si sorry pentru pauza, am avut si eu momente de clacare. Acum am inceput sa anticipez nevoile piscotzelului meu.
Mami de bebe MATEI
[/quote]
Pupam mamica si puiul Matei 

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun 
poze de azi de ieri
dymomo77 spune:
Apropo de cafea eu am intrebat neonatologa si mi-a zis ca e ok sa beau o cafea pe zi obligatoriu dimineata(eu de cand eram insarcinata datorita problemelor cu tensiunea beau un amestec cu/fara cofeina) ea ajungand in lapte dupa 4 h. Cola nu am baut deloc dar cum au mai zis si fetele evit sucurile acidulate.
Lalu saru'mana de informatii. Ar fi super un nr de tel in caz ca am vreo urgenta. Daca nu poti pe forum te rog sa imi dai un PM.
Ionelamaria bine ca pleca soacra
. Si al meu e mai agitat cand avem musafiri asa ca poate fi si asta o cauza.
Apropo de legat bebelusii eu una il mai leg pe Danut mai ales noaptea cand e f nervos pt ca tresare din 5 in 5 minute si se sperie si se trezeste intr-un urlet general. Se mai confrunta cineva cu asa problema?
Ancutza eu zic ca a luat fff bine in greutate asa ca nu vad de ce sa iti dea supliment. Au dreptate fetele cu invatatul cu biberonul ca al meu a supt bibe din prima zi de viata si tare greu mai e cu alaptatul. Eu zic sa renunti la "sfaturile" medicului de fam.
Dankutza felicitari iubita. Ma bucur asa tare ca Cezara e bine sanatoasa.
Acu o intrebare mare pt fetele care alaptati.
Ieri m-am uitat la televizor la emisiunea despre alaptat de care zicea laurairina si am depistat care e cauza pt care al meu strumf nu suge cum trebuie. Probabil ca din cauza ca a papat din prima zi bibe(pt ca dupa cum stiti a foat dismatur si nu a avut forta sa suga) nu deschide gurita suficient de mare si astfel de multe ori apuca doar sfarcul, suge ce curge usor si apoi adoarme iar dc il trezesc si tot insist incepe sa planga si trecem la bibe. Ideea e ca nu stiu cum sa fac sa deschida gurita mai tare ca sa apuce mai mult din san. Oare la iasi pot gasi un consilier pt alaptare cum zicea monis? Imi e asa ciuda ca pierdem lapticul 
mami fericit de
Dan Mihail
ionelamaria spune:
Monis, a plecat... sper sa ne revenim repede.... sau macar sa fie apogeul colicilor si apoi sa ne lase.... sper!!
Daca nu era "prelucrata" probabil se gandea sa ma si convinga ca ce spune ea e bine... asa doar si-a spus parerea.... apoi... sigur simtea nevoia sa imi explice ca trebuie sa merg si eu cu sotul pe la ea... ca altfel or sa spuna vecinii ei ca fiu-su e divortat si o fac de rusine
. Asa s-a limitat sa-mi povesteasca niste chestii... de imi era mila de sot si de cumnata... si de nepotelul de la cumnata.... dar e prea lunga povestea ![]()
Ancutza... pt ce sa mai dai lapte praf? pai daca o tine asa piticuta ta ia 1,5kg intr-o luna.. nu? pai.... atunci? cat sa ia mami? sa-si dubleze greutatea?????
Mami fericita de Mihnea Mihnea creste mare Mihnea papa
aniversarea nuntii POZE
ionelamaria spune:
Lavi, e o idee cu preotul... chiar daca eu nu prea cred in ea.... pana acum... cred ca nu m-am dus numai sa nu ajunga soacra la concluzia ca d-aia fii'miu creste... bla bla... ( am si eu dracii mei... si fac invers decat vrea ea... naaaa!!!)
Dymomo, eu nu il leg... il infasor in paturica de bumbac noaptea cu manutele mai lipite de el... dar sa le poata scoate daca vrea... si sta bine asa... nu se sperie... dar sa-l leg la propriu
... pai mie daca mi-ar lega cieva mainile as muri de ciuda.... ![]()
Cat despre deschis gurita... si al meu mai face figuri... dar ii scot tzitzi din gura daca face asa... chit ca se enerveaza.... si nu il las sa adoarma.... Daca plange prea tare... il plimb 1 minut... si o luam de la capat..... sau schimb scutecul si apoi iar la san ( asta daca nu e deja schimbat)
aniversarea nuntii POZE
simonette spune:
Ancutza, parerea mea este ca Sabina a luat perfect in greutate!!! Sincer....nu stiu ce fel de femeie ti-a putut spune ca e nemultumita!!! Mai ales ca nu plange copilul de foame! Astea sunt femei de-alea care daca nu umfli copilul gata, nu e bun laptele!!!
Chiar asa.......Monis si alte fete care ati nascut natural.....nu ziceti nik de epiziotomie??? Va doare, s-a refacut??? Mie mi-e mai frica de asta decat de nastere, ca prea am tras cu ea la Iannis!
Monisu' laaasa ca si dupa alea 6 sapt incet incet revine apetitul si viatza reintra in normal!
mami de
Luca Anthony si de
Yannis-Cristian si
in
38+
cu Nicholas Ellan
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
AMR 1+!!!!!
ionelamaria spune:

Felicitari DANKUTZA! Sa fie sanatoasa printesa si sa veniti repede acasa!!

aniversarea nuntii POZE
laurairina13 spune:
Dymomo, nu stiu sa iti explic prea bine..intra pe site-ul asta, poate intelegi mai bine din filmulete!!
http://pepsi-flaviaworld.blogspot.com/
PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
pozici noi cu rechinas
ionelamaria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simonette Chiar asa.......Monis si alte fete care ati nascut natural.....nu ziceti nik de epiziotomie??? Va doare, s-a refacut??? Mie mi-e mai frica de asta decat de nastere, ca prea am tras cu ea la Iannis! |
Desi eu am avut probleme imediat dupa ( am facut un hematom si m-au descusut, curatat, recusut) pot spune ca dupa operatia 2 ( care a fost la cam 4 ore dupa ce coborasem de pe masa de nastere) nu a mai durut cand stateam intinsa, la 12 ore stateam pe fund ( dar pe o parte) la 24 ma asezam usor direct pe fund.... iar la 1 saptamana erau ore intregi in care uitam de taietura... Acum, la 3 sapt... parca nici nu ar fi fost... desi eu mai am firele... ca au pus mai groase la a doua taietura si dispar mai greu... zilele astea merg sa scot ce a mai ramas din fire... si vedem.... dar sunt ffffff bine... NU doare!!!!!!!!!!!! Si NU A DURUT TARE!!!!!
aniversarea nuntii POZE
coquelicot spune:
@ monis
- nu, pediatrul nu e din spital, e de la policlinica 10.
A-propos, chapeau pentru muzica pe care o asculti:P. Anul trecut eram si eu la Rock am Ring in germania pentru Serj in principal. Uof, ce vremuri:)
Se pare ca ne-au lovit si pe noi colicii:D. Matei a cam plans toata ziua. Plange la san dupa ce trage super infometat si nervos o scurta perioada. Trebuie sa il calmez, altfel nu merge... si tot asa
@ toate fetele care au intrebari despre alaptare: Cand mi-am cumparat slingul, le-am cunoscut pe Diana http://poarta-ma.blogspot.com si pe Rox http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/. Amandoua sunt pro alaptat la san, foarte documentate si mai mult decat saritoare sa ajute. Puneti o intrebare pe blog, daca nu aveti posibilitatea sa gasiti un consilier in alaptare. Chiar s-au specializat unii pe asa ceva in Romania (consilier alaptare)? In afara de Culcer, nu stiam vreunul Foarte tare!. Printre muntii de lapte praf recomandat se intrevede un pic de normalitate.
Dankutza, bravo, bun venit amazoanei!
39, mami de bebe MATEI