Au trecut alegerile, ce urmeaza?
Raspunsuri - Pagina 5
Monnvas spune:
Update: uite ce urmeaza:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6718086-madalin-voicu-psd-mircea-geoana-trebuie-retraga-din-fruntea-partidului.htm
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Alizee spune:
"""Madalin Voicu a declarat sambata ca liderul PSD, Mircea Geoana, trebuie sa se retraga din fruntea partidului. "Echilibrat cum il stiu, ar trebui sa recurga la aceasta forma eleganta. PSD are nevoie de o alta conducere", a spus Madalin Voicu, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.
Apelul lui Madalin Voicu vine la o saptamana de la al doilea tur al alegerilor prezidentiale si in plin proces de renumarare a voturilor nule. Social-democratii au depus marti, la Curtea Constitutionala, cererea de anulare a turului doi. "Sunt camioane de probe", declara atunci secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.""""
Comentariul meu : PSD-ul ar fi avut nevoie inca de la inceputuri de o alta conducere.
allinta
marius spune:
Problema la PSD nu este cine anume in mod special este presedinte ci faptul ca acest partid are pe de o parte oameni ce au mentalitate depasita chiar daca sunt social democrati iar pe de alta parte hoti in haine social democrate.
Din nefericire pentru acest partid nu au si nu vor avea acces persoane care sa aiba viziune corecta de centru stanga. Tin sa precizez ca un echilibru corect in lume este dat de aceste doctrine centru stanga si centru dreapta. Ambele doctrine au puncte comune si bineinteles viziuni si solutii socio economice diferite. Insa nu e cazul PSD nu ca nu ar putea sa aiba ci pentru ca cei care acced sunt doar oportunisti fomisti cum s-ar zice ce nu au absolut nimic in comun cu vreo politica sau vreo doctrina ca o fi de stanga ca o fi de dreapta. Sunt acolo pt ca nu sunt dincolo.
Cat despre intrebarea topicului dat fiind rezultatele aproape certe date de alegeri si cu mici ajustari si acelea favorabile tot celui confirmat pana in prezent eu prevad un guvern PDL-UDMR si eventual PNL.
Insa in egala masura prevad masuri economice dure, deloc populare dar care in finele anului 2010 vor duce la stabilizarea economica. In egala masura prevad miscari sindicale de anvergura deci un an extrem de agitat. Vor fi multe falimente insa firmele care vor rezista vor avea un boom economic incepand cu semestrul 2 al anului 2010. De asemenea cursul de schimb nu cred ca va avea o involutie spectaculoasa in raport cu alte monede.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Problema la PSD nu este cine anume in mod special este presedinte ci faptul ca acest partid are pe de o parte oameni ce au mentalitate depasita chiar daca sunt social democrati iar pe de alta parte hoti in haine social democrate. Din nefericire pentru acest partid nu au si nu vor avea acces persoane care sa aiba viziune corecta de centru stanga. Tin sa precizez ca un echilibru corect in lume este dat de aceste doctrine centru stanga si centru dreapta. Ambele doctrine au puncte comune si bineinteles viziuni si solutii socio economice diferite. Insa nu e cazul PSD nu ca nu ar putea sa aiba ci pentru ca cei care acced sunt doar oportunisti fomisti cum s-ar zice ce nu au absolut nimic in comun cu vreo politica sau vreo doctrina ca o fi de stanga ca o fi de dreapta. Sunt acolo pt ca nu sunt dincolo. Cat despre intrebarea topicului dat fiind rezultatele aproape certe date de alegeri si cu mici ajustari si acelea favorabile tot celui confirmat pana in prezent eu prevad un guvern PDL-UDMR si eventual PNL. Insa in egala masura prevad masuri economice dure, deloc populare dar care in finele anului 2010 vor duce la stabilizarea economica. In egala masura prevad miscari sindicale de anvergura deci un an extrem de agitat. Vor fi multe falimente insa firmele care vor rezista vor avea un boom economic incepand cu semestrul 2 al anului 2010. De asemenea cursul de schimb nu cred ca va avea o involutie spectaculoasa in raport cu alte monede. |
Sint de acord cu tine, Marius! Asa cred si eu despre PSD... si ma mir ca nu toata lumea ii vede la fel si chiar nu mi se pare chestie de optiune... pentru ca adevarul sare in ochi si fara sa vrei sa vezi. Eu nu-i vad departe nici PNL-ul si pe ai lui, dar m-as bucura sa puna umarul la treaba cu ce au si cei bun de adus, nu sa se mai fitiie atit dupa fundul PSD-ului. UDMR-ul sa-si aduca si ei contributia, se plingeau ca nu au loc, acum sa-i vad cu ce vin... Si cu putina vointa, cred ca ar fi pregatit terenul sa se treaca la treaba.
Sint de acord si cu continuarea mesajului tau, asa vad si eu o evolutie (multora li se va parea involutie, dar trebuie sa inteleaga a fara asta nu se poate), adica masuri economice dure si deloc populare. Aici e problema, ca daca nu se fac aceste lucruri acum si cei de la putere nu sint destul de hotariti si tari sa o faca, cazind mereu in plasa celor care sar cu gura pe ei ca au ce au cu poporul, atunci iar se vor taragana lucrurile pina la sfintu' asteapta si nu ne mai clintim niciodata. Daca aceste masuri erau luate dupa alegerile din 1995 sau macar dupa cele din 2000... eram muuult mai departe acum. Dar nu s-au luat cu adevarat, s-a lungit agonia pina cins s-a ajuns la un pas de sucombare, criza economica mondiala nefacind decit sa sape si mai adinc mormintul.
Si nu presedintele trebuie sa faca, toata lumea trebuie sa o faca: guvern, parlament, popor... s-a terminat cu joaca de-a democratia. Dar si pentru Basescu este sansa lui de a demonstra impreuna cu echipa lui ca nu degeaba au avut acele citeva milioane bune de romani increre in ei cind i-au votat si in 2004 si acum.
Miscarile sindicale si sociale sint bune, sa tina acolo din aproape mersul lucrurilor, dar atunci cind lupta pentru cauze reale, nu pentru buzunare groase dintr-un buget in care nu pune nimeni nimic, ci doar se fura. Sindicatele trebuei sa se epureze si ele, sa se consolideze si sa lupte cu adevarat pentru drepturile celor pe care ii reprezinta, nu sa sara dintr-un interes in altul, nu al lor, ci al celor care detin, prin frauda si coruptie, puterea financiara actuala. Bani vor fi, daca se vor primi ajutoarele asteptate, totul este cum se vor folosi, in ce vor fi investiti...
Da, vor fi multe falimente, dar cine va rezista intr-un an sau doi de reforma corecta, aceia vor fi cei care vor pune pe roate economia romaneasca. Singura chestie in care eu sint mai pesimista este ca nu stiu daca masurile vor dura doar un an, cum prevestesti tu, eu le vad intinse pe 2 sau pe 3, iar boom-ul economic, care va aparea numai daca aceste masuri vor fi luate cu cap si cu scopul de a salva tara, nu alti parveniti emanati, va fi un pic si mai tirziu... De fapt, nu numai ca va fi tirziu, dar din punctul meu de vedere, asta este singura sansa sa se faca cu adevarat ceva. In scenariul meu, rezultate bune se vor vedea clar in nivelul de trai al romanilor cam in 4-5 ani de acum incolo... si nici alea neaparat spectaculoase, dar vor arata clar ca tara merge pe drumul cel bun si in alti vreo 25 de ani asa, vad si eu o Romanie moderna, democratica, in care oamenii sa traiasca asa cum traiesc in tarile civilizate.
Dar toate acestea se vor intimpla daca nu vor fi bete in roate, daca nu vor incepe PSD-ul si alte partide ca el sa-si faca deja capital electoral pentru alegerile viitoare pe neajunsurile si incordarile perioadei ce va urma, pe slabiciunile guvernantilor, care vor exista fara doar si poate, nimeni nu stie exact la ce se inhama... vor trebui sa schimbe macazul de multe ori, oameni la fel, toti invata acum cum se face treaba intr-o tara cu adevarat democratica.
Nu stiu daca am dreptate in ceea ce spun, poate ca sint prea optimista sau poate prea pesimista... dar stiu sigur ca ii doresc Romaniei si locuitorilor ei, din tot sufletul meu - de roman pe jumatate plecat, pe jumatate ramas-, mult tarie si multa bafta sa ajunga pe drumul cel bun!
iileana spune:
Allinta, hai sa-ti spun eu cum se face: cind iei un copy-paste (kilometric, cum iti place tie, sau nu) dintr-un articol, fie pui ghilimele, fie il pui cu caractere italice, dar, oricum ai proceda, mentionezi neaparat si sursa.
Macar din respect pentru ceilalti useri.
Triunghiul portocaliu *
ioanadara spune:
Problema principala atunci cand vorbim de "masuri dure, nepopulare" in Romania este punerea lor in practica.Ele vor fi probabil hotarate.Se vor duce la capat cu adevarat? Am mari indoieli.Mari de tot.
Om trai si om vedea, vorba bunica-mii.
Sa va dau un exemplu.Fostul institut in care am lucrat eu "merge in pierdere" de ani buni. Si nu numai el.Adica, exista comenzi de proiecte de la diferite centrale, proiectul se face(deci lumea lucreaza la program si de doua ori pe luna fiecare isi ridica salariul mai mic sau mai mare, mai intarziat, mai cu prima mai cu penalizari, astea sunt chestii ce depind de multe chestii neclare).Centrala insa ia proiectul se foloseste de el(uneori doar, pentru ca de cele mai multe ori nici macar nu era necesar ci a fost comandat doar pentru a circula banii in unele buzunare) insa nu plateste institutul.De ce? Unii au ei insisi intarzieri de plata de la altii, altii sunt in faliment, altii au cine stie ce alte probleme, etc.Vor plati, dar dupa 2,3 ani timp in care banii au fost miscati din firma lui taticu in firma bunicii, etc.Banii astia fac bani la randul lor in timpul asta bineinteles dar in buzunarele altora. Statul va da in continuare bani centralei pentru ca" exista o documentatie clara pe baza careia au fost acordati" si totul reincepe.Alta centrala comanda, alti sefi misca banii, alti sindicalisti devin zeii datorita carora "in conditiile astea negre, vedeti, avem inca de lucru "si tot asa.
Deci, cine va aplica masurile astea dure? Se va putea opri tot arborele asta? Nu cred.Sincer.
Nu stiu cat de clara am fost(probabil foare putin) dar este si tarziu insa, serios vorbind, nu ajunge un om cinstit aici.Nici 52% dintre toti mi-e teama ca nu sunt de ajuns.
Daca se trupe o veriga din Transilvania vor lua legatura cu alta din Moldova sa spunem si tot asa.Se va inchide si acolo? OK, vorbim la Cet x in Bucuresti si continuam un timp pe partea asta.Cum ne inchid daca aparem cu plan?Plus ca avem sindicatul in spate si lumea ne sustine, nu? Sunt acelasi tip de oameni si deja de 15 ani asa se lucreaza.Oricine ii va pune piedica celuilalt va pica si el.
Va fi greu de pus in aplicare ceva dur.E o caracatita deja.
Poate nu e asa in toate domeniile sau poate chiar daca e asa va fi o minune.
Dar mie tare mi-e teama ca vorbim acum de generatia copiilor nostri abia.Adica singura sansa este ca cei din increngatura sa iasa natural din joc.Doar nu or fi nemuritori.
Alizee spune:
Iileana, daca ai fi deschis linkul pus de Monnvas, ai fi stiut ca este vorba despre asta :
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6718086-madalin-voicu-psd-mircea-geoana-trebuie-retraga-din-fruntea-partidului.htm
Stiam ca nu toti deschid linkurile, de aceea am dat copy/paste.
Imi pare rau ca nu avem aceleasi convingeri politice; poate atunci ai fi fost mai blanda in exprimare.
allinta
magdalena67 spune:
"Sint de acord si cu continuarea mesajului tau, asa vad si eu o evolutie (multora li se va parea involutie, dar trebuie sa inteleaga a fara asta nu se poate), adica masuri economice dure si deloc populare. Aici e problema, ca daca nu se fac aceste lucruri acum si cei de la putere nu sint destul de hotariti si tari sa o faca, cazind mereu in plasa celor care sar cu gura pe ei ca au ce au cu poporul, atunci iar se vor taragana lucrurile pina la sfintu' asteapta si nu ne mai clintim niciodata. Daca aceste masuri erau luate dupa alegerile din 1995 sau macar dupa cele din 2000... eram muuult mai departe acum. Dar nu s-au luat cu adevarat, s-a lungit agonia pina cins s-a ajuns la un pas de sucombare, criza economica mondiala nefacind decit sa sape si mai adinc mormintul.
Si nu presedintele trebuie sa faca, toata lumea trebuie sa o faca: guvern, parlament, popor... s-a terminat cu joaca de-a democratia. Dar si pentru Basescu este sansa lui de a demonstra impreuna cu echipa lui ca nu degeaba au avut acele citeva milioane bune de romani increre in ei cind i-au votat si in 2004 si acum."
Draga mea cum poti evolua, intro tara in care va domina somajul si pensiile medicale sau cele la varsta?daca nu facem nimic, doar dam oamenii afara cum se va ridica aceasta tara?
este foarte usor sa vorbesti cand nu traiesti cu securea deasupra capului , dar te-ai gandit la cei care or sa ramana fara servici, fara sa aiba ce le oferi copiilor?
este foarte usor sa vii sa spui dam afara, reducem cheltuielile, dar mai departe?
cati oameni sunt care lucreaza la patron, si care lucreaza bine, si pe fondul crizei au primit salariile injumatatite cu toate ca poate patronatul a incasat la fel sau chiar mai mult decat inainte de criza?
stii cati patroni sunt in acaesta tara care platesc darile catre stat corect? poate 2-3 %
si ce masuri a luat guvernul in ultimii 5 ani pentru asta?
nici una.
nu-l mai ridica in slavi pe basescu si ai lui pentru ca nu a facut nimic, dar nimic bun in acesti ani.ti se pare normal sa demiti un om cum e irinel popescu si sa pui la conducerea casei de asigurari pe unul care a fost director la sare, ce stie el despre acest sistem, in afara de culoare politica?
vrei sA ITI SPUN EU DE CE?
PENTRU CA SA TERMINE DE FURAT SI ULYIMII BANII AI SANATATII, CARE SI ASA ERAU FOARTE PUTINI.
ne miram ca sunt conditii jalnice intr-un spital, ca noi platim asigurari dar stiti cumva cati din banii pe care ii dam noi luna de luna, ajung acolo?
nici 10%, si aia dupa multe certuri si scandaluri.crezi ca afara se practica la fel?
eu nu.
si sunt foarte multe de spus, asa ca nu astepte\a sa faca de acum incolo ceva bun, doar poate sa o pregateasca pe fisa sa candideze la urmatoarele alegeri.in primii ani cand a venit la putere am sperat in el, am crezut ca se va schimba ceva , dar mi-am dat seama ca nu a facut nimic pentru aceasta tara, pentru oamenii de aici.