Au trecut alegerile, ce urmeaza?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule de catre Biroul Electoral Central

Curtea Constitutionala (CRR) a decis vineri, 11 decembrie, reexaminarea si renumararea celor 138.476 de voturi nule de catre Biroul Electoral Central. Reamintim ca Traian Basescu a cistigat alegerile prezidentiale la o diferenta de aproximativ 70.000 de voturi. Curtea a cerut potrivit unui comunicat de presa, reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

...mda, ramane sa asteptam sa vedem ce mai urmeaza; fraude s-au facut, si de o parte si de alta, sa vedem daca chiar pot fi demonstrate

http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Am primit azi acest articol in email. Din pacate scenariul pare credibil. Deci alegerile s-au incheat si asta va urma. Nota: se pare ca intervievatorul e senatorul Iulian Urban

Piata imobiliara romaneasca, se va prabusi in 2010; Afla cine sunt cei care trag sforile din umbra, pentru a cumpara pe nimic activele majore ale Romaniei , in 2010; Cum au fost inrobiti romanii!
4 Dec, 2009 Banci, Dezbateri Publice
Recomanda acest articol
In vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile. Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.
Un fost sef de la CIA spunea " daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui"

UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ?
Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;

UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?
Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;

UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?
Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca : [1] nu mai produceati nimic; [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.

UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ?
Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.

UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.
Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara;

UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ?
Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.

UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului.
Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei.



UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ?

Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; " investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica", spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.

UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ?

Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.

UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ?

Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid


1) CCR declara legea privind trecerea registrului comertului de la MJ la camera de comert neconstitutionala. PNL+PSD fierbe de draci. Nici nu vreau sa ma gandesc ce omor ia in clipele astea cristian david de la socru'so.



Adica?
Dezvolta un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Monabella, acel asa zis articol este o fantasmagorie. Este scris de catre unul Iulian, renumit pt scenarita cronico-paranoida...
Cand am citit despre asa zisul complot al bancilor de a fura casele romanilor, m-am oprit. Ce sa faca bancile cu mii de locuinte ?! Ele au nevoie de bani lichizi pt a supravietui.


allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

dar de demiterea lui irinel popescu de la casa nationala de asigurari si numirea unui anumit dutu din pd-l ce mai spuneti?

Povestea mai pe larg, cu motive cu tot: www.evz.ro/articole/detalii-articol/879503/MIRCEA-MARIAN-Doi-nemernici-Emil-Boc-si-Adriean-Videanu/" target="_blank">Doi nemernici: Emil Boc si Adriean Videanu.

Articol scris de un jurnalist portocaliu, intr-o publicatie ultra-portocalie. Daca pina si el a fost scirbit...

Apropo de "au trecut alegerile, ce urmeaza?". Pai, din astea. "Ce face acum Emil Boc: rasplateste cu demnitati publice pe cei care au pus umarul (de fapt, au pus bani!) la realegerea lui Basescu".



Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Iata ce se intampla dupa alegeri. Intalniri si discutii confidentiale despre...




Primarul Capitalei Sorin Oprescu si senatorii PSD Miron Mitrea si Cristian Diaconescu s-au intalnit vineri, la un restaurant, Mitrea a spus ca au discutat "ca prieteni vechi", iar Oprescu a comentat ca membrii PSD "au nevoie de medicamente" dupa alegeri, ei negand ca ar fi discutat despre sefia PSD, informeaza NewsIn."Sunt distrusi astia, au nevoie de medicamente ca a pierdut PSD. Trebuie sa ma apuc sa ii tratez. Nu auzi, ma, ca sunt distrusi ca a pierdut PSD. Au nevoie de medicamente asti (....) o sa ii sprijin putin cu medicamente sa iasa. Niste...niste antidepresive", a spus Oprescu razand, la iesirea din restaurant, potrivit RealitateaTv. Depre Mitrea si Diaconescu a spus ca sunt "tufliti de chestia asta".Intrebat daca a discutat cu cei doi despre schimbarea lui Mircea Geoana de la sefia PSD si preluarea functiei de unul dintre ei, Oprescu a negat. "Nu, e chiar o prostie, pe cuvantul meu. Nu, nu, sa vorbim serios...", a spus Oprescu, sustinand ca "se tine de cuvant" si nu va reveni in PSD.
Oprescu a spus ca o eventuala schimbare a sefului PSD "nu o hotaraste nici Mitrea, nici Diaconescu, cu atat mai putin Oprescu sau altcineva" si ca nu aveau de ce sa vorbeasca despre Mircea Geoana, caruia i-a urat, ca doctor, "tarie de caracter".Miron Mitrea, cunoscut pentru disputa pe care o are cu Viorel Hrebenciuc, seful de campanie a lui Mircea Geoana, si cu grupul apropiatilor acestuia, a negat si el ca s-ar fi discutat despre schimbarea conducerii partidului. "Nu am discutat asemenea lucruri. Ne-am intalnit, am baut o cafea. Am mancat o mamaliguta cu branza. Am discutat ca prieteni vechi. Am discutat de multe lucruri ca prieteni vechi. Am discutat de multe lucruri. Nu e momentul acum sa dicutam asa ceva", a spus Mitrea la iesirea din restaurant.Mitrea a spus ca a discutat cu Oprescu si cu Diaconescu despre situatia politica actuala, au discutat "si multe lucruri care nu au de a face cu politica"."Ne gandim si noi la ce se intampla", a mai spus Mitrea.Gusa: Doi din acest triunghi, Mitrea si Oprescu, au facut tot ce au putut pentru ca Mircea Geoana sa nu castigePrezent la o emisunea la Realitatea TV cand au fost difuzate imaginile cu cei trei politicieni, consilierul lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, a declarat ca Miron Mitrea si Sorin Oprescu au fost impotriva actualului sef al PSD."Vreau sa fac o singura mentiune... doi din acest triunghi, Mitrea si Oprescu au facut tot ce au putut pentru ca Mircea Geoana sa nu castige. Atunci e vorba de o consecventa. Nu stiu ce a cautat Cristi Diaconescu saracul in aceasta "ciorba" sau in aceasta "mamaliguta cu branza", dupa cum a zis Mitrea, dar in mod evident atat Mitrea cat si Oprescu, chiar daca se declara oameni de stanga, au fost impotriva ca Mircea Geoana sa castige presedintia Romaniei. Deci, la ei e vorba de o consecventa", a comentat Gusa.El a spus ca "o rupere in interior", in PSD, este complicata in acest moment. "Dupa parerea mea nu exista un alt lider in acest moment in PSD care sa il concureze pe Mircea Geoana. Daca ar exista unul de aceeasi magnitudine cu Mircea Geoana am discuta, am putea vorbi de o lupta foarte dura si de o ruptura", a mai spus Gusa.


allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alte evenimente de dupa alegeri :


Johannis s-a retras, UDMR joaca, asa cum ne-am obisnuit, la doua capete, īn PNL si PSD creste numarul celor nemultumiti de liderii actuali, iar Vīntu a recunoscut victoria lui Basescu.

Dar spiritul coalitiei „Grivco” bāntuie scena politica romāneasca. Mircea Geoana, Crin Antonescu si cei care-i manevreaza din umbra fac un efort pentru a da substanta unei noi aliante anti-Basescu.

Nu cred ca vreunul dintre aceste personaje spera īn mod serios ca judecatorii Curtii Constitutionale sa infirme victoria lui Basescu si sa ceara organizarea unor noi alegeri - pe care, este foarte posibil, Geoana le-ar pierde la scor.

Dar ceea ce vor perdantii acestor alegeri este ca, pe termen lung, sa decredibilizeze victoria lui Basescu. Sa transmita publicului ca cel ales nu este presedintele lor, ci o greseala a unui electorat stupid.

Sa ne amintim de ceea ce spunea Orban: Basescu este votat de prostituate, tigani si drogati. Acum, la aceasta lista, Adrian Nastase, Valeriu Steriu si Victor Ciutacu (marile spirite...) i-au adaugat pe cei din diaspora - cetateni de categoria a doua, dupa cum sugereaza acesti "democrati", adversari declarati ai "dictatorului" Basescu.

Pe termen lung, conducerea echipei anti- Basescu īsi contureaza un plan cu ajutorul caruia sa poata mentine moralul trupei. PSD, PNL si UDMR detin majoritatea īn parlament si tot ceea ce le mai lipseste acum este un īnlocuitor al lui Klaus Johannis.

Ieri Geoana a rezolvat si aceasta problema: Crin Antonescu ar putea fi premierul coalitiei PNL-PSD. Īn fond de vreme ce Caligula a vrut sa-si proclame calul consul si preot (sustine Suetoniu) de ce n-ar deveni premier si bichonul liderului PSD.

Problema lor este ca, dupa un an īn care a stat departe de resursele bugetului, dupa trei campanii electorale extrem de costisitoare, protipendada din PSD si PNL este disperata sa se īntoarca la putere.

Crin Antonescu are, separat de majoritatea liberalilor, o agenda proprie: se vrea presedinte īn 2014. Dar asta nu tine de foame celor care au pierdut bani mizānd pe coalitia „Grivco”.

Nu vom sti niciodata cāti bani s-au cheltuit la ultimele alegeri - de catre ambele tabere -, dar, neoficial, toata lumea recunoaste ca a fost vorba de sume imense.

Potrivit unor relatari, s-au vāndut īn avans, īn schimbul a zeci de mii de euro, posturile din administratie - de la director de spital la inspector-sef īn īnvatamānt. Va īnchipuiti ce frustrari imense au cei care au pariat pe o mārtoaga ce a lesinat la potou?

Īn consecinta, Basescu este dator sa caute o majoritate larga si transparenta, dar numai pāna la un punct. La limita, el poate sa fie multumit cu o coalitie formata din PDL si UDMR, plus nemultumitii de la liberali si social-democrati.

Nu este frumos sa īncurajezi dezertarile, dar nici nu poti sa stai cu māna īntinsa la bunavointa bisonilor lui Vīntu si Patriciu. Daca Geoana si Antonescu vor totul - desi au pierdut alegerile - n-au decāt sa se racoreasca īn opozitie si la televiziunile mogulilor lor.

Dar īn curtea partidelor se aud murmurele creditorilor flamānzi, īnselati si nervosi.




allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

dar de demiterea lui irinel popescu de la casa nationala de asigurari si numirea unui anumit dutu din pd-l ce mai spuneti?

Povestea mai pe larg, cu motive cu tot: www.evz.ro/articole/detalii-articol/879503/MIRCEA-MARIAN-Doi-nemernici-Emil-Boc-si-Adriean-Videanu/" target="_blank">Doi nemernici: Emil Boc si Adriean Videanu.

Articol scris de un jurnalist portocaliu, intr-o publicatie ultra-portocalie. Daca pina si el a fost scirbit...

Apropo de "au trecut alegerile, ce urmeaza?". Pai, din astea. "Ce face acum Emil Boc: rasplateste cu demnitati publice pe cei care au pus umarul (de fapt, au pus bani!) la realegerea lui Basescu".



Triunghiul portocaliu *

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details


Mircea Marian este unul dintre putinii jurnalisti care gandesc cu capul si nu cu portofelul. Cinste lui!

Da, mizerii de-astea se intampla in orice guvernare, de orice culoare. Si trebuie sanctionate. Inclusiv de electoratul propriului partid.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Hai sa ma bag si eu in seama

Scenariul 1: Sper ca urmeaza un guvern PDL-PNL. Cum exista idiosincrazii in ambele partide, va trebui ca anumiti oameni care au fost in esalonul I sa intre un pic in umbra. N-ar fi rau sa mai iasa si altii noi la rampa. Dupa care va urma binecunoscuta epurare politica (dupa cum s-a vazut in postul Iilenei). Dar macar SE VA STI.

Scenariul 2: Patriciu zice NU, PNL-ul, oficial, zice NU. Cei care vor totusi la putere se vor desprinde si PDL+UDMR+independenti+minoritati+transfugi = guvern cu minima sustinere. Lupte in parlament pt orice initiativa legislativa. Bineinteles, epurarea functionarilor.

Despre PSD... "Independentul" a obtinut un scor prea mic ca sa poata avea pretentii, asa ca nu cred in scenariul cu Oprescu presedinte de partid. Probabil va mai juca rolul independentului cativa ani, pregatindu-se pt urmatoarele prezidentiale.

Nu cred intr-o lupta la fel de incrancenata intre partide ca pana acum. Au mizat de esecul lui TB, dar acum trebuie sa-si reevalueze pozitia in functie de noile date, adica TB presedinte, care nu va numi un premier decat de la PDL (in conditiile actualului legislativ), asa ca PDL va deveni din ratzusca cea urata brusc lebada curtata. Cu toate invectivele de rigoare, in jurul lor se va forma o majoritate.

Anticipatele mi se par improbabile, nu cred ca mai au resurse acum, dupa campania asta, pt inca o campanie.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput