Ce stiti despre laptele UHT ?
Raspunsuri - Pagina 6
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bagoiu "Laptele de tip UHT este obtinut prin incalzirea laptelui pana la o temperatura de 136 grade Celsius. Efectul unei astfel de tratari abuzive este, in primul rand, transformarea proteinelor benefice in proteine periculoase pentru organism, cu efecte cancerigene", declara dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, specialist tratamente naturiste. preluat deaici Irina & trupa Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta. |
Asta e idiotul care a propus medicina crestina, a afirmat ca sarea de bucatarie e cancerigena, se opune medicinii traditionale si propune antibiotice din radacini de ciubotica cucului.
Aici confunda omogenizarea cu fierberea. Proteina buna nu se schimba in una rea. Exista schimbare numai la nivelul dimensiunilor. Ramine aceeasi proteina.
Laptele UHT e absolut cel mai sanatos lapte din comert la ora actuala.
ankaa spune:
Noi am cumparat lapte UHT si i-a placut.Acum insa suntem pe lapte de vaca pentru ca suntem la tara.pe ambele le bea cu aceeasi placere.
anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni
batool67 spune:
Nu imi place gustul, parca e apa cu lapte praf si termenul de garantie e suspect de lung. Napolact si Zuzu sunt preferatele mele.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui batool67 Nu imi place gustul, parca e apa cu lapte praf si termenul de garantie e suspect de lung. Napolact si Zuzu sunt preferatele mele. |
De ce ar fi mai suspecte cele cateva luni garantie ale laptelui UHT decat cele 20 de zile garantie ale laptelui pasteurizat (cum sunt Napolactul si Zuzuul tau)?
arleena spune:
noi cumparam uht si e f bun chiar daca are gust cam ciudat pt unii.
termenul de valabilitate "suspect" este asa de mare pentru ca numarul total de germeni este foarte mic fata de laptele proaspat de la tarani. prin procesarea termica(in unele fabrici pana la 160 grade - de aici si diferenta de gust intre o firma sau alta) NTG-ul este ff mic.
daca intr-un ml de lapte uht sunt cam 2 bacterii la astea le trebuie ffff mult timp sa ajunga la 100.000 cate sunt in laptele proaspat neprocesat termic si pana sa ajunga la peste 1 mil cand se strica laptele trec cateva zile. deci laptele uht depozitat la temp camerei nu are cum sa se strice daca e sigilat pt ca bacteriile alea nu se inmultesc anaerob adica in lipsa aerului. de aceea e recomandata depozitarea la friiggder dupa deschidere. de la 4,5 grade in jos este inhibata activitatea bacteriilor chiar si in prezenta aerului
zicea cineva mai sus ca a auitat laptele uht afara si nu s-a stricat....eh, poate daca il lasa mai mult timp se strica, probabil nu a ajuns ntg-ul la peste 1 mil.
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
De ce ar fi mai suspecte cele cateva luni garantie ale laptelui UHT decat cele 20 de zile garantie ale laptelui pasteurizat (cum sunt Napolactul si Zuzuul tau)? |
Iti amintesti cate zile putea pastra bunica ta laptele? Napolactul si Zuzu nu e al meu.... sau poate sunt propietatea mea si nu stiu?
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui batool67 Iti amintesti cate zile putea pastra bunica ta laptele? Napolactul si Zuzu nu e al meu.... sau poate sunt propietatea mea si nu stiu? |
Daca laptele pe care il consumi tu si fetita ta nu este cumparat de tine sau din banii vostri atunci da, nu este al tau.
Dar ce treaba are bunica in toata povestea asta? Bunica mea n-avea instalatie de pasteurizare sau de tratare termica la peste 100 grade in casa.
Intrucat fierberea in oala este cu totul altceva decat pasteurizarea sau tratamentul termic UHT, termenele de garantie ale ultimelor metode nu se pot compara cu cele 2-3 zile ale garantiei laptelui proaspat fiert in oala.
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca laptele pe care il consumi tu si fetita ta nu este cumparat de tine sau din banii vostri atunci da, nu este al tau. Dar ce treaba are bunica in toata povestea asta? Bunica mea n-avea instalatie de pasteurizare sau de tratare termica la peste 100 grade in casa. Intrucat fierberea in oala este cu totul altceva decat pasteurizarea sau tratamentul termic UHT, termenele de garantie ale ultimelor metode nu se pot compara cu cele 2-3 zile ale garantiei laptelui proaspat fiert in oala. |
Iti place sa ironizezi, dar se pare ca nu prea gusti ironiile cand sunt la adresa ta.....Esti liber sa cumperi lapte UHT sau orice alta marca, eu nu cumpar UHT si cu asta am incheiat orice discutie cu tine. Nu sunt atat de ignoranta ca sa nu inteleg prin ce difera pasteurizarea de fierbere.....