Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010(67)
Raspunsuri - Pagina 7
al3csa spune:
cris_mario ms mult am crezut ca sunt singura care gandeste asa .. Am vazut in ikea un fel de covoroas pt caditza .. din ala de se pune si pe jos in baie .. sa nu alunece .. si gata mi se pare mai ok asa .. decat sa ne complicam cu tot felul de chestii pe care sa nu putem sa le folosim decat 3-4 luni
30+ Yannis Andrei
Poze
catalutza81 spune:
Sterilizator mi se pare jenant pretul pe care il cer astia l asteriliztoare, plus ca daca iti iei pompa de san de la avent, parca vad ca nu incape in sterilizator de la alta firma. Eu mi-am facut calculul asa: vreau sa alaptez exclus la san cel putin 6 luni, nu am nimic care sa indice ca nu as putea face asta. In cazul asta o sa am nevoie de sterilizat doar pompa de san si recipientul in care se strange laptele. Asta pot sa o fac bine mersi in oala cu apa fiarta (mi-a zis o mamica, cu un pic de otet). Daca ramane lapte o sa vreau sa il depozitez la conge', exista pungi speciale sterile pt asa ceva.
Scenariul nr 2: nu am lapte suficient si e nevoie de alaptat cu biberonul continuu: cumpar si biberoane si sterilizator dacae cazul. Am 4 farmacii in raza de 100 m de casa, toate au si unele si altele...deci nu am de ce sa ma omor acuma cu sterilizatorul. Si si eu am o problema, ma mult un feeling, nu ceva demonstrat stiintific, cu sterilizatorul de microunde. As cumpara de ala cu abur.
daca as fi in situatia lui Larisel cu doi copii, as lua deja bibe si sterilizator ca sigur as avea nevoie. Sau daca as fi mama de bb2 si cu probleme la primul copil la alaptat...poate as lua inainte.
Na ca iar am facut teoria chibritului....
Catalutza 30+ Irina
Nik0le spune:
Citat: |
citat din mesajul lui al3csa Fetelot lamuriti-ma si pe mine cu cadita .. Cum e mai bn sa fie .. ?? Simpla, normala .. sau cu locas special pt bn?? Zicea cineva la un moment dat ca aia cu locas ar deveni neincapatoare in scurt timp .. deci? Si daca e simpla si nu are locas cum spalam bebe?? .. Si cu sterilizatorul .. Eu am o retinere .. nu stiu de ce .. mi se pare cam scump. Am inteles ca cel pt microunde ar fi mai ieftin .. Dar totusi nu se pot steriliza prin fierbere pur si simplu?? 30+ Yannis Andrei Poze |
al3csa, cadita e bine sa aiba suport pentru bebe daca urmeaza sa-i faci baie singura, parerea mea. Daca ai ajutor, poate sa fie si simpla, cineva il tine pe bebe si tu il speli.
Poti sa sterilizezi biberoanele prin fierbere fara nicio problema, doar ca trebuie sa ai grija sa le pazesti, am auzit cazuri in care au fost uitate pe foc si s-au topit...
Nico de Isabela si 30+ cu Irina
cris_mario spune:
al3csa ma bucur ca ti-am fost de ajutor
nik0le,lasa ca mai ai putin si apoi toate sacrificiile astea se uita
Andreea 28+ -Alexandra Elena si Mario Andrei 16.08.2005
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
haircut spune:
eu as vrea sa iau o cadita cu suport anatomic, insa 100ron mi se pare f mult pt asta , o sa incerc sa ajung la miniblu, parca zicea cineva ca acolo sunt cu 40 ron, nu?
30+
haircut spune:
Fetelor, voi ma intimidati total. Numai eu sunt ingrozita de nastere? Mie imi e foarte frica de nastere, am inceput sa ma mai invat cu ideea ca nu mai am scapare, ca o s-o vad pe bebe, ca o sa scap, bla, bla...da tot mor de frica Cand va aud pe voi asa curajoase....
Eu clar o sa iau trusa de epidurala, in cazul in care o sa stabilesc cu gine ca nasc natural, macar sa stiu ca-i acolo in geanta
30+
cris.dogarel spune:
lylika, mi te si inchipui cu tampoanele intr-o mana si salopetica in alta, pe patul de nasterehai, mai, pune in geanta, ca nu nasti dupa ce inchizi fermoarul. poate asa o sa te si simti "pregatita" sa te intalnesti cu puiul.
alexutzza, adica tu nu ai simtit contractia aia de pe masa de eco? e aiurea, ca inseamna ca poti sa mai ai, dar tu sa te ..plimbi linistita/gatesti/conduci, etc. dr. s-a mirat ca dupa "2 sapt de no-spa si stat la pat" s-a mai scurtat? pai, i-a zis cineva ca nu prea a fost deloc partea cu "stat la pat?"P.S. din pacate, nu ne poate nimeni garanta ca orice bebe se poate naste de 3,2kg, sanatos si la 35s...te rog, ai grija de voi
nikole, pai nu trebuia sa fii printesa si sa nu faci nimic tu, de ziua ta??
catalutza, eu am ceva asemenator cand se impinge mandra in vezica mea: o fi de la par, de la presiune, dar cred ca e vezica: la fel, si in picioare, si culcata.
mie mi-a trecut febra de cumparaturi, si pentru bebe si pentru restul. in fiecare decembrie am acest" sindrom" de mers contra valului; cred ca am destule din cele necesare la inceput, sterilizator nu iau, pompa nu iau, interfon nu iau.... am hainute, patut, cadita, si niste tzitzi maaari . sper sa fie multumita printesa pentru inceput. dupa, daca e cazul, ne orientam.
Cris, 33+cu Ema si Ana(2003)
poze
AMR 6 sapt.!!
Nik0le spune:
cris_mario
haircut, ce anume te sperie legat de nastere? Durerea propriu-zisa? Ti-e teama de ceva mai grav? Eu cred ca toate privim nasterea cu o oarecare ingrijorare, ca na, n-o sa fie placut cu siguranta, dar s-ar putea sa ai surpriza sa fie mai usor decat te astepti. Incearca sa fii optimista, nu-i face bine lui bebe sa te stresezi.
lorex spune:
catalutza, de unde iei pungi speciale sterile pentru pastrat laptele matern la congelator?
arwen, cred ca o sa aveti un bebe f scumpel la cat de frumosi sunteti amandoi, cu chipuri candide
imi place de voi fetelor ca nu suflati o vorba despre ce se intampla in tara, cu alegerile astea...pe mine m-a convertit sotul ca nu aveam nici o treba cu politica, acuma am ajuns de am stat asnoapte la tv pan al 2 sa vad cine iese presedinte..pe cand el sforaia..
hm...
a, si azi e cruce neagra in calendar
28+ ....9 kile
AMR....22 de zile pana la urmatorul eco
www.flickr.com/photos/44547000@N05/" target="_blank">album
Nik0le spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris.dogarel nikole, pai nu trebuia sa fii printesa si sa nu faci nimic tu, de ziua ta?? mie mi-a trecut febra de cumparaturi, si pentru bebe si pentru restul. in fiecare decembrie am acest" sindrom" de mers contra valului; cred ca am destule din cele necesare la inceput, sterilizator nu iau, pompa nu iau, interfon nu iau.... am hainute, patut, cadita, si niste tzitzi maaari . sper sa fie multumita printesa pentru inceput. dupa, daca e cazul, ne orientam. Cris, 33+cu Ema si Ana(2003) poze AMR 6 sapt.!! |
cris, asa-i teoria, dar stii cum e, practica ne omoara! Oi trece cu bine si peste asta... Imi place de tine ca esti organizata si ca te-ai relaxat. Ma uit la AMR-ul tau si ma bate gandul sa-mi pun si eu... deocamdata imi fac curaj.