Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (342)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Giova, inteleg ca mama ta a avut concediu fara plata?
Pai si noi (fiind la privat) am avut 5 zile de concediu fara plata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

da, naspa.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Mai jos redau reteta de racitura cu adaugarile si observatiile personale

RACITURA (PIFTIE)

- 4-5 picioare de porc crude (neafumate)
- ½ cap cu urechi sau shorice
- 300-400 gr carne macra (eu de obicei pun de vita)
- un os mare de vita (preferabil fluierul piciorului)
- 2 cepe mici
- 1 morcov
- 1 felie de radacina de telina
- boabe de piper
- 1 frunza de dafin
- 8-9 catei de usturoi (in functie de cat de usturoiat va place)
- sare
- apa, cat sa acopere carnea cam de o palma

Se pārlesc picioarele si bucata de cap daca e cazul, se spala foarte bine, se oparesc scurt si iar se spala in apa rece. Se aranjeaza intr-o oala mai mare picioarele, capul de porc si carnea macra, se adauga ceapa, dafinul, piperul boabe,sare, se acopera cu apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cel putin 3 ore. Se aduna spuma de cate ori e cazul si trebuie avut grija sa nu fiarba in clocote compozitia pentru a nu se tulbura zeama. Nu se adauga apa.
Cand carnea se desface de pe oase si zeama a mai scazut (se lipesc buzele dupa ce o gusti) este gata. (se mai poate pune pe o farfuriuta intinsa niste zeama si se da la frigider, e gata daca se incheaga rapid )
Se strecoara zeama si se degreseaza cu lingura sau cu servetele (eu folosesc tare mult degresarea cu servetele), se alege carnea de pe oase dupa ce s-au mai racorit, se adauga usturoiul pisat bine ca pt mujdei in zeama luata de pe foc. Se amesteca usturoiul cu zeama ca sa se aromeze bine si iar se strecoara (ideal ar fi chiar printr-un tifon, ca sa fie cat mai limpede zeama). Se strecoara usturoiul din zeama pt ca altfel capata o culoare urata verzuie si zeama s-a usturoiat oricum suficient.
Carnea si soricele plus ce s-a desprins de pe picioruse se portioneaza si aseaza in farfurii, se toarna cu grija zeama in fiecare vas cat sa acopere carnea si se dau la rece! Personal prefer sa pun doar carnea macra si sa las mai mult aspic. Carnea cu soric ce o desprind de pe oase o mancam pe loc
Se servesc cu zeama de lamaie sau otet sau hrean ras, in functie de gusturi!
Marele secret pt inchegarea perfecta este osul de vita - parerea mea....nu mi s-a intamplat NICIODATA sa nu imi iasa racitura dupa reteta asta!

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 18 cuSonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Ioana am salvat reteta merci acum ramane sa vad daca gasesc os din ala de vita si cap de porc , parca vazusem din asta pe la Cora , caut eu pana gasesc. Nu ai zis cata apa pui (cat sa treaca doar pee toate? ) si cam ce oala iti trebuie eu cea mai mare am oala sub presiune de 8 litri nu stiu daca o sa imi incapa acolo.... Vad eu cum fac poate mai scad din cantitati daca nu.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Silvia eu cred ca oala de 8 l e suficienta....apa pui pana trece cam cu 8-10 cm peste carnuri, este suficienta. Cap de porc eu nu prea pun, prefer sa pun sorici (e muuuult prea gras capul de porc dar reteta initiala asa era). Cu osul de vita eu cred ca poate fi si un rasol sau doua. Sigur o sa gasesti bucatile alea de carne de manzat feliate cu os in mijloc (stiu ca tipul ala de rasol se foloseste pentru reteta "ossobuco", genul www.shootingstarsofthought.com/wp-content/uploads/2008/08/homegrown.jpg&imgrefurl=http://www.shootingstarsofthought.com/2008/08/10/ols-week-10-osso-buco/&usg=bqS6AygWXnlLmYlig9_Vb-QJgXQ=&h=750&w=1000&sz=270&hl=ro&start=30&tbnid=rUkyAP4P_YidzM:&tbnh=112&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Dosso%2Bbuco%26ndsp%3D20%26hl%3Dro%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D20" target="_blank">asta) si daca pui 4 bucati din alea e super. Mie personal imi place mai mult carnea de vita in racituri, cea de porc are un gust mai greu ...digerabil (pt mine)....asa ca in general eu pun muschi de vita la racituri. Dar repet, secretul este sa fie mult os, ca de acolo iese gelatina care incheaga racitura!

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 18 cuSonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Cosmi sa-ti traiasca domnisoara. Bianca la multi ani! Sa fii sanatoasa si norocoasa. Distractie placuta la petrecere.
Giova, sora-ta putea doar sa stie ca s-a votat pt ea, cu cine nu are cum sa stie! Nu scrie nicaieri cine cu cine a votat! Se poate afla doar daca s-a fraudat! Si in plus in Italia, Spania, Base a luat 80%, cum tocmai pe sora-ta s-o fi fraudat PSD-istii?
Piua, fara politica, da? Vreti sa-mi pierd laptele de grija? Asta fiindca nu-s gravida. Ca mi-au ajuns apelative de genul: carpa, 4 clase, manipulata, nu gandesti cu capul, reproducerea speciei ti-a aplatizat creierul, tu nu mergi la supermarket, nu citesti presa pe net, deci nu gandesti, esti manipulata, etc. De la unii si altii (fara vreo legatura cu voi fetele).
Ana, sanatate la pitici. Sper sa fie ok Alex. Melancolica Anastasia zici? lamureste-ne: fu coada de 4-5 ore la voi la Paris> Ca la Bucuresti murim de grija asta! cica au votat 3.700 de persoane la voi. Cu cine, se stie deja.......
Hai la toti, da? Si niste fulgi de zapada proaspeti de la noi!

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oachi_79 spune:

Buna dimineata!
Eu inca la cafea. De dimineata tot trag de ea.

La multi ani Bianca! Cosmi sa va traiasca domnisoara!

Noi am inceput ziua prost. S-a trezit Razvan la 8 ca ii e rau, ca ii vine sa vomite. Ceea ce a si facut pe la 9. Pe cuvertura mea super groasa. Si un partz cu stropi. Gatul e doar putin rosu, nu face febra. Acum e bine, tot cere portocale. Dar nu vreau sa-i incarc stomacelul prea tare. Am pus sa-i fac un bors de perisoare, sa-i dau de mincare mai moale.
Bee trimite si la noi niste zapada. M-am saturat de iernile astea uscate. Vreau zapada, parca nici nu vine Craciunul.

Oana, mamica de Razvan-Stefan (13.02.2006) si 19 S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Oachi iti trimit eu zapada.Da la Constanta ninge .Marunt dar suficient cat sa se aseze in strat mic si suficient ca Mario sa iasa afara.E in culmea fericirii.Nu intelege care emanevra de se topeste fulgul, de e pe masina as amulta zapada.Fug sa mai privesc pe geam ca eu nu am voie.
Revin dc pot mai tarziu.

Irina 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Hello, heloo...

LA MULTI ANI BIANCA de COSMINA! Sa cresti sanatoasa, inteleapta si ascultatoare draguta domnisoara. Petrecere frumoasa si la muuuuulte cadouri!

A dat si la noi un dar acum aproape s-a topit.
Macar am avut niste rufe pe sarma la uscat afara si am adus zapada si in casa cu ocazia asta.

Eu am tras o tura de adunat rufe/strans/sortat, bagat perdele la spalat, sters putin praful (inca nu peste tot)... asa cu viteza melcului turbat ca alftel nu pot. Pai cum naiba fac treaba 15 min si pauza juma de ora sa-mi revin... in stilul asta nu e de mirare ca nu reusesc niciodata sa termin treburile.

Acum trebuie sa mai pun cate ceva in ordine si sa intind si perdelele. Robert nu-i acasa... are treburi la seviciu... eheee decand n-a mai fost el sambata la serviciu. Macar de-ar fi sa pice si niste "cascaval".

IOANA - mi-ai facut pofta cu reteta ta de PIFTIE (noi asa ii spunem). Desi nu mananc in cantitati prea mari... macar de pofta tot ar manca putina. Eu nu fac asa ceva pt ca Robert nu mananca... nimic din ce contine SORICI... si mai si tremura... adica nu sorici, piftie, toba... sunca. Asta habar n-are ce-i bun pe lumea asta. El mananca DOAR piept de pui... nimic mai fad si mai atos de-atat as zice eu.
Doamna te-am vazut in poze... esti o frumoasa ca intotdeauna... evident ca te face si mai si.... Razvanel ca deobicei un zambilici... dulcic si frumusel ca mami a lui.

Fetelor piua... merg sa continui ce mai am de facut pe-aici... si mai revin eu...
Va doresc o sambata frumoasa.

LILIANA 31+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

La multi ani Bianca. Cosmi sa-ti traiasca domnisoara.
Eu...am fost la piata, am facut mancare, am mai trabaluit prin casa si acum intentionez sa merg sa fac nani (de frumusete)
Si un Bucuresti ninge.
Marunt dar ninge
Oana, sanatate multa piticului
O fi mancat ceva ce nu i-a priit

Mergi la inceput