Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *118*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Sunt asa entuziasmata ca era sa uit de la multi ani Nicoletelor, Nicolailor, Nicholasilor! Si ghiocicai Maya. Si lu' bb3. Si... tuturor.

Sa ma laud. Azi Cristi a plecat la plimbare singurel. Abia l-am insfacat de gluga (eram afara) ca mi-era ca-si rupe nasul. Si am batut juma' de loc de joaca tinandu-ma de gluga lui. M-a lasat paf ca nu credeam ca se tine pe picioare asa de bine. De maine iesim cu ham A, si cat a mers era sa pice de muuulte ori, bine ca l-am prins de gluga, da' nu se lasa, dom'ne!
Dat fiind ca totusi l-am agatzat un pic, nu se pune la primii pasi, nu? :(

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Felicitari pentru primii pasi singurel! A plecat si a mea la fel acum cateva zile, dar dupa 3 pasi am adunat-o de pe jos! Si nu a mai incercat!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009)
8 luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Buna ziua mamici si pitici
Azi este randul nostru sa facem cinste, am facut doua lunite, asa ca va invitam la masa noastra virtuala!!!

spunem si noi LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR DE ASTAZI

La Multe Lunite...sa te faci mare, sanatoasa si sa iti bucuri in fiecare clipa parintii!

Georgiana

8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

No, am intrerupt brusc ca a batut soacra la usa. Sa-mi termin efuziunea: toate de la club imi sunteti dragi, chiar daca pe unele le iubesc, de-a dreptu'!
Cris_tinaus, tu glumesti cu cuvintele cu sens?! Bine ca nu intrebi daca mai e vreun bebelus care nu tine inca discursuri Pai Sophiphi zice bu, ghe, da da da, be be be, aida etc; poate ca in capul ei au sens, dar in exterior nu!:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pentru urarile de ieri!

La multi ani tuturor sarbatoritilor de astazi, celor ce isi serbeaza lunitele si celor care serbeaza onomastica! !

Georgiana

8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ayla, ma simt cu musca pe caciula, nu pt ca as fi simtit invidie, cum spui tu, ci pt ca stiu ca eu sigur spuneam ce multe face Luana in comparatie cu Pisilinca.
Sa stii ca nu, nu e invidie. pisilinca e mai...statica (sa nu spun lenesa), am observat asta si cu alte ocazii, si nu o inscriu in nici un concurs de "cine e primul" la nici un fel de achizitii. Ca uneori ajung sa ma intreb daca e ok, avind in vedere ca alti ghiocei de la odisee, nascuti dupa ea, fac mai multe chestii, e adevarat; dar mi se pare o intrebare legitima pe care cred ca toate mamele si-o pun la un moment dat.
Despre grijile si emotiile si durerea si spaimele prin care a trebuit sa treci pt ca Luana e mai mare cu 2 luni decit majoritatea ghioceilor, sa-ti spun cu mina pe inima ceva: nu stiu ce ai simtit tu, ca n-am "umblat in papucii tai". Dar stiu mai multe despre riscurile si implicatiile prematuritatii decit alte mame (nu de aici neaparat, ci de oriunde) o data gratie pregatirii medicale (in cu totul alt domeniu, dar care imi ofera o imagine de ansamblu mai completa decit a altora) si a doua oara "multumita" faptului ca si eu am numarat cu frica zilele si saptaminile rugindu-ma sa mai treaca inca una, si inca una, si inca una si informindu-ma de la cite saptamini de sarcina riscul de hemoragie intracerebrala se reduce cu x%, de la cite saptamini de sarcina putem spera macar sa respire singura si asa mai departe. Asadar, daca eu sint cea care ti-a creat impresia ca ar fi invidioasa pe achizitiile si reusitele fetitei tale, sa stii ca gresesti; ca abia astept sa o vad si pe a mea facind ce face a ta acum, e foarte adevarat.

In legatura cu vestile despre Alex, eu in locul tau as incerca sa fiu putin mai optimista; chiar daca mai aveti de trecut un hop (operatia), mie mi se pare imbucurator faptul ca nu exista riscul ca accidentul sa se repete in alta zona. O vad ca pe o "ridicare a satirului de deasupra capului", in sensul ca din punctul meu de vedere ar fi mult mai infricosator sa stiu ca se poate repeta oricind nenorocirea, si nu am de unde sa stiu nici cind, nici cu ce urmari. Sint sigura ca tu ai mai multe info pe tema asta de la medici, si daca gresesc cu felul in care am interpretat ce ai relatat aici, imi cer scuze.

Nu in ultimul rind, felicitari pt primul pas facut singurica. Si sa stii ca mi-au placut tare mult pozele de la baie; mai intreb o data pt ca nu stiu daca ai apucat sa citesti: nu e tentata sa bage spuma in gura? Sau e un spumant special pt copii, si daca da, care? Multumesc !

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Denisa Madalina gasesti aici frame-urile cerute.

Am mai adaugat alte modele de card cu foto unde pot scrie jos in cateva cuvinte o urare. (ultimele 4) Ca si aceasta.

Incarc si pozele de azi cu Luana.

*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*
Luana 10 months *..*..*..* Light a candle for Alma *..*..*..* Sea drop Maria

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for in my ever hopeful quest for life fulfilled.
You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Aho aho, copii si fratz, pai io-i verificam zilnic gingia sus fatutzei ca nu stiam de ce balosheste asa masiv...si azi ma prind ca e ceva in "neregula" jos! Era ditamai incisivul lateral iesit, ma mir cum naiba nu l-am vazut cand radea, cred ca-mi acaparau atentia cei centrali ca-s mai mari...No, avem 3 dinti, da' io credeam ca regula e sa urmeze incisivii centrali de sus. Eh, cine mai respecta regulile in ziua de azi?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Felicitari Sophiphi!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009)
You are the shining star I reached for in my ever hopeful quest for life fulfilled.
You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Sunt asa entuziasmata ca era sa uit de la multi ani Nicoletelor, Nicolailor, Nicholasilor! Si ghiocicai Maya. Si lu' bb3. Si... tuturor.

Sa ma laud. Azi Cristi a plecat la plimbare singurel. Abia l-am insfacat de gluga (eram afara) ca mi-era ca-si rupe nasul. Si am batut juma' de loc de joaca tinandu-ma de gluga lui. M-a lasat paf ca nu credeam ca se tine pe picioare asa de bine. De maine iesim cu ham A, si cat a mers era sa pice de muuulte ori, bine ca l-am prins de gluga, da' nu se lasa, dom'ne!
Dat fiind ca totusi l-am agatzat un pic, nu se pune la primii pasi, nu? :(

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Felicitari pentru primii pasi singurel! A plecat si a mea la fel acum cateva zile, dar dupa 3 pasi am adunat-o de pe jos! Si nu a mai incercat!

Georgiana

8 luni

Felicitari Cristian, copilas cu motoras, cum iti zice mami...pe buna dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Damian Calin,Luca,Andreea Diana,Radu Mihai,Robert Adrian,Maya Andreea

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ayla, ma simt cu musca pe caciula, nu pt ca as fi simtit invidie, cum spui tu, ci pt ca stiu ca eu sigur spuneam ce multe face Luana in comparatie cu Pisilinca.
Sa stii ca nu, nu e invidie. pisilinca e mai...statica (sa nu spun lenesa), am observat asta si cu alte ocazii, si nu o inscriu in nici un concurs de "cine e primul" la nici un fel de achizitii. Ca uneori ajung sa ma intreb daca e ok, avind in vedere ca alti ghiocei de la odisee, nascuti dupa ea, fac mai multe chestii, e adevarat; dar mi se pare o intrebare legitima pe care cred ca toate mamele si-o pun la un moment dat.
Despre grijile si emotiile si durerea si spaimele prin care a trebuit sa treci pt ca Luana e mai mare cu 2 luni decit majoritatea ghioceilor, sa-ti spun cu mina pe inima ceva: nu stiu ce ai simtit tu, ca n-am "umblat in papucii tai". Dar stiu mai multe despre riscurile si implicatiile prematuritatii decit alte mame (nu de aici neaparat, ci de oriunde) o data gratie pregatirii medicale (in cu totul alt domeniu, dar care imi ofera o imagine de ansamblu mai completa decit a altora) si a doua oara "multumita" faptului ca si eu am numarat cu frica zilele si saptaminile rugindu-ma sa mai treaca inca una, si inca una, si inca una si informindu-ma de la cite saptamini de sarcina riscul de hemoragie intracerebrala se reduce cu x%, de la cite saptamini de sarcina putem spera macar sa respire singura si asa mai departe. Asadar, daca eu sint cea care ti-a creat impresia ca ar fi invidioasa pe achizitiile si reusitele fetitei tale, sa stii ca gresesti; ca abia astept sa o vad si pe a mea facind ce face a ta acum, e foarte adevarat.

In legatura cu vestile despre Alex, eu in locul tau as incerca sa fiu putin mai optimista; chiar daca mai aveti de trecut un hop (operatia), mie mi se pare imbucurator faptul ca nu exista riscul ca accidentul sa se repete in alta zona. O vad ca pe o "ridicare a satirului de deasupra capului", in sensul ca din punctul meu de vedere ar fi mult mai infricosator sa stiu ca se poate repeta oricind nenorocirea, si nu am de unde sa stiu nici cind, nici cu ce urmari. Sint sigura ca tu ai mai multe info pe tema asta de la medici, si daca gresesc cu felul in care am interpretat ce ai relatat aici, imi cer scuze.

Nu in ultimul rind, felicitari pt primul pas facut singurica. Si sa stii ca mi-au placut tare mult pozele de la baie; mai intreb o data pt ca nu stiu daca ai apucat sa citesti: nu e tentata sa bage spuma in gura? Sau e un spumant special pt copii, si daca da, care? Multumesc !

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Pisigri, nu am spus ca ma refer la tine, si nu ma refer la nimeni in mod special. Si am precizat de la inceput ca poate asa am simtit eu si nu asa a fost realitatea. Ma refer la vorbe de genul "vai cat a crescut", "vai cate face"...pai da, a crescut ca-i normal sa creasca, si e normal sa faca atatea, ca nu-i handicapata daca e prematura. La asta ma refer, nu la altceva si spun cu mana pe inima ca nu doresc sa deschid alta discutie lunga si nepotrivita.
Poate si datorita starilor mele interpretez totul altfel, la fel ca si cu diversificarea-alergiile, si acesta este cel mai serios motiv pt care in ultimele zile m-am retras de buna voie de pe forum, atunci cand am simtit ca ori inteleg eu gresit, ori sunt inteleasa gresit.

Cat despre comparatia care o faci cu Ilinca, fiecare copil are propriul lui ritm. Claudiu a mers de la 6 luni jumate de-a busilea, dar abia la 13 luni a plecat singur in picioare. Acum nu sper eu ca daca azi a pasit singura, maine fug dupa ea pe strada.
La fel cu ghioceii. Dar ce e enervant ca uneori o compar eu destul pe Luana cu un copil de varsta corelata, si-mi da cu zecimale, ma enerveaza cand altii nu inteleg ca e nascuta de 10 luni, chiar daca arata de 7. Probabil e frustrarea mea, si pt asta ma eschivez exclusiv in fata ta Pisigri, pt ca doar cu tine am mai conversat pe aceasta tema.
Cand am zis "invidie" m-am referit strict la acea gelozie care apar atat de frecvent intre mamici, ca al aleia uite ce face si al meu nu, sau ca al meu e cel mai frumos, destept, cuminte, al meu e cel mai cu mot. Iar acest gen de invidie este de neevitat. Si acest gen de invidie l-am simtit si eu uneori privindu-va copiii crescand si neavand atatea probleme cu ei, asa ca nu spune ca nu exista. Toate mamele se uita cu invidie la alt copil care este mai mare, mai inalt, mai gras, mai cu ochii albastrii, care scrie mai frumos, vorbeste mai frumos, are mai multi dinti, doarme singur, nu se trezeste noaptea, nu face mofturi la mancare... si as scrie mult si bine.
Da, la asta ma refeream. Si la cuvintele care imi erau de neinteles, si am scris mai sus. "cat a crescut, cate face?", etc.
Cat despre problema medicala, nu stiu ce sa spun, atata timp cat operatia nu se refera la clamparea anevrismului care era simpla, la inceput, ci la chirurgicale de reconstructie, care, desi spunea dr ca este mai simpla chiar decat un avc, are anumite riscuri, si pt ca tu stii mai multe in domeniu medical, ma refer la procedurile necesare, ca "bypass, and cooled to relatively low temperatures (profound hypothermia)". Oricum nu este decizia mea. O secure deasupra capului este partea rea a ce ni s-a spus joi la szeged, si ce nu ma asteptat atat de curand. Este teama cu care ma confrunt ceas de ceas, si din cauza careia ma si simt asa. O sa merg la psiholog de saptamana viitoare pt ca eu realizez ca nu e ok ce si cum ma simt, chiar daca practic nu stiu ce solutii mi-ar putea da. teoretic...or fi.
Da, partea buna este ca daca decidem sa trecem si peste ultimul, Doamne ajuta sa fie ultimul hop, operatia, riscul e mic sa o ia de la capat. Dar in situatia in care el are probleme cu circulatia cerebrala, chiar sub tratament in ultimele 3 luni, acolo unde ar putea fi o zona sensibila, riscul de ruptura si hemoragie va exista. De aceea e nevoie ca acea zona de risc sa fie inlocuita.
Pt mine oricum este deja mult, mult prea mult. Nu scriu si incerc sa nu ma plang, pt ca nu vreau ca altii sa ma judece ca am atatea motive sa fiu multumita si fericita de tot ce mi-a dat viata asta...dar de atatea ori am vazut pierzand, sau am fost in situatia de a trai cu teama ca pierd ce am. Iar gandurile astea sunt deja prea mult pt mine.

Mergi la inceput