Fiv in Ungaria 81
Raspunsuri - Pagina 10
violeta70 spune:
Buna fetelor!
Acum am citit si eu de intalnire, asa ca va rog mai adaugati 2 persoane: Violeta si Espe .
Este suficient sa anuntam aici, sau am inteles sa dam PM lui Shery.....dar cine este Shery? sa nu va suparati pe mine dar chiar nu am inteles
Retam de ce zici ca este negativ, spera ca atat ne-a mai ramas.
Espe
Patricia te asteptam pe tine cu vestea buna...
va las acum, dar mai intru
Pupici
Dumnezeu este alaturi de noi
mirela2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ala77 MIRELA, toate chiuretajele se fac in anestezie generala. Mi se pare barbar ca cineva, in secolul 21,sa mai faca asta cu anestezie locala. Cat despre dilatarea colului medicamentos, ma indoiesc de existenta acestei metode... Poate ar fi bine sa ceri si parerea altui medic... |
iubita am ramas si eu cu gura cascata cand mi s-a spus ca mi se face xilina loca si o perfuzie cu algocalmin, iar pentru faptul ca eu sunt alergica la medicamente, iar antiinflamatoarele contin oareshce compusi ce sunt interzisi in astm, mi se va forta deschiderea colului prin "hegare" daca am inteles un termenul bine, cica la anestezia totala uterul se relaxeaza si exista risc de perforare, iar la anestezie local uterul ramane rigid si ...spanac ca nu mai inteleg nimic
de ce o fi trebui copilul asta sa nu vrea sa creasca si acum sa ma chinui sa il dau afara, nu stiu...
mi-e groaza de chiuretajul asta, am citit ca exista si avortul medicamentos:
"Medicamentele folosite in prezent pentru inducerea avortului sunt:
- Misoprostol – acest hormon induce travaliul prin dilatarea colului cervical si prin producerea de contractii uterine. Misoprostolul poate fi administrat singur, dar este mult mai eficient daca este asociat cu Mifepristona sau Methotrexat, pentru avorturile din primul trimestru
- Mifepristona si Misoprostol - Mifepristona cunoscuta si ca Mifeprex sau RU-486, blocheaza folosirea progesteronului, acesta opreste cresterea placentei, dilata colul cervical si pregateste uterul pentru travaliu. Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-98% pentru sarcinile de pana la 9 saptamani
- Methotrexat si Misoprostol – Methotrexatul opreste cresterea placentei, fiind mai putin eficient decat Mifepristona; Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-99% pentru sarcinile de pana la 7 saptamani."
de ce cand am intrebat mi s-a spus ca alta metoda nu mai este??????????
offfffffff.......mai bine nu mai spun nik ca iar apare cineva care o sa imi spuna ca "barfesc sau eu mai stiu ce".........dar sincer, decat sa dau pe un chiuretaj 1200 de lei sau poate un pic mai putin.... mai bine o sa mai cer si alte pareri, nu vreau chiuretaj chirurgical, culmea pe net scrie clar ca in aspiratie nu se foloseste chiureta, vad ca sunt medici care o aplica in aspiratie la final pt verificare, verificare care se face blind, fara a se previzualiza inainte daca mai este necesara sau nu folosirea chiuretei.
offfff
mirela2 spune:
citat din mesajul lui violeta70 Buna fetelor! Acum am citit si eu de intalnire, asa ca va rog mai adaugati 2 persoane: Violeta si Espe . Este suficient sa anuntam aici, sau am inteles sa dam PM lui Shery.....dar cine este Shery? sa nu va suparati pe mine dar chiar nu am inteles Retam de ce zici ca este negativ, spera ca atat ne-a mai ramas. Espe Patricia te asteptam pe tine cu vestea buna... va las acum, dar mai intru Pupici Dumnezeu este alaturi de noi Adriana |
vio, sheri este o fata de pe "fiv", ea face rezervarea la restaurant
mirela2 spune:
fetelor ii dau eu PM lui shery, dar sa imi spuneti cate mergem ca sa stie cate locuri sa mai rezerve
tveety spune:
Dia_na cum a scris si Balanta_TM TSH marit spoereste riscul la avort spontan (probleme cu tiroida sunt cauze de avort) si chiar poate influenta si implantarea.
La Szeged, daca este in limita nu i se da importanta. Aceasta valoare fluctueaza, se poate testa in orice zi din ciclu. Esti considarat bolnav daca valoarea este peste 10!!! si atunci este indicat tratamentul. (Asta mi-a spus endocrinoloaga la care am fost). Daca nu esti linistita fa si analizele T3, T4, anti TPO si anti Tg. Daca toate sunt ok inseamna ca nu ai de ce sa-ti faci grija, mama natura te-a facut sa ai aceste valori mai ridicate si nu vei avea probleme din cauza lor.
La mine valoarea marita se datoreaza numarului putin mai crescut a celor doi anticorpi, care-i dau tiroidei comanda de a produce mai multi hormoni. Am facut si un eco pentru linistea mea. Momentan si eu iau medicament Euthirox 25mg 1 tableta/zi. Inainte de FIV insa trebuie sa verific valoare, sa vedem daca se necesita marirea dozei pentru a scadea valoarea in jur de 2. Pe parcursul sarcinii mi s-a recomandat repetarea testului trimestrial, imediat dupa nastere (valoarea ridicata a TSH-ului dupa nastere poate fi cauza depresiei dupa nastere). Iar dupa ce voi naste mi s-a recomandat analize in fiecare an nu cumva sa creasca peste limita admisa.
Sper ca ti-am fost de folos oricum numai un endocrinolog te poate lamurii si neaparat sa-i spui ca vrei sa faci FIV, altfel poate nu-ti da nicun tratament.
http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png
mirela2 spune:
"MIFEPRISTONE – PILULA ABORTIVA
Cea mai utilizata formula pentru avortul medical este combinatia Mifepristone + Misoprostol.
Mifepristone blocheaza hormonul denumit progesteron, care este necesar pentru mentinerea sarcinii. Ca urmare, endometrul (tesutul care captuseste uterul) incepe sa se desprinda, colul cervical se inmoaie si se produce o sangerare. Ulterior, dupa administrarea orala a comprimatelor de Misoprostol, apar contractii uterine si, in 2-8 ore, se produce expulzarea embrionului."
asta am gasit pe net, mi se pare mult mai ok decat avortul chirurgical, voi ce credeti, as putea sa i propun medicului asa ceva???
dia_na spune:
multumesc balanta_tm
si eu am in limite normale restul ca si tine
medicatia de L-Tyroxine nu interfereaza cu cea de la FIV?
continui in paralel cu ambele? nu ti-au zis nimic cei de la Vienna, doar ca trebuie sa reduci nivelul?
din cite stiu eu, va trebui sa continui cu L-Tyroxine si pe parcursul sarcinii pt ca altfel poti avea probleme (poti dar nu e sigur)
multumesc anticipat de raspunsuri
citat din mesajul lui balanta_tm dia_na, TSHul meu a fost primavara si vara in jur de 1, iar cand vremea a inceput sa se raceasca, a inceput sa creasca aiurea, asa incat in Noiembrie a ajuns la 2,3. La Viena se tine cont de TSH (cel putin in cazul meu), in sensul ca daca este mai mare decat 2, se considera fie ca exista riscul de a raspunde prost la stimulare, fie ca exista riscul de avort spontan in cazul in care FIVul reuseste. La mine FT3, FT4, anti TPO si anti tiroglobulina sunt in limite normale, si cu toate astea mi s-a spus ca nu incep protocolul FIV pana nu scade TSHul sub 2 folosind 25 mcg L-Thyroxin/zi. De asemenea, mi s-a recomandat sa mananc si sa beau chestii calde si sa am grija sa nu imi fie frig in general. Din cate am observat, dr K, in cazul in care TSH este in limite, nu tine sa il scada sub 2 (zapp a avut in jur de 3 TSHul in luna in care a facut FIVul castigator). tamy, nu stiu exact cum se procedeaza daca iese HPV pozitiv dar totusi PAP este ok. Ma gandesc ca probabil se da tratament pt HPV chiar daca PAP este ok. Incearca sa fii un pic mai optimista. Stiu ca ai trecut prin multe, dar trebuie sa fii pozitiva. Poate nu ai HPV si iti faci griji degeaba. Mie mi-a venit rezultatul de la secretia din col unde la PAP imi iesisera niste coci; rezultatul este negativ, asa ca Dumnezeu stie ce a vazut doctora care mi-a facut PAP testul Vineri... mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota insuficienta venoasa cronica bilaterala |
dia_na spune:
multumesc teety
eu luam doar supliment de iod si acum endocrinoloaga la care merg vrea sa imi schimbe pe Euthyrox de 25 si nu stiu ce sa fac - daca afecteaza sau nu posibile tratamente viitoare, daca nu cumva da o dependenta de pe urma trebuie luat permanent, etc
cam astea sunt temerile mele :-)
citat din mesajul lui tveety Dia_na cum a scris si Balanta_TM TSH marit spoereste riscul la avort spontan (probleme cu tiroida sunt cauze de avort) si chiar poate influenta si implantarea. La Szeged, daca este in limita nu i se da importanta. Aceasta valoare fluctueaza, se poate testa in orice zi din ciclu. Esti considarat bolnav daca valoarea este peste 10!!! si atunci este indicat tratamentul. (Asta mi-a spus endocrinoloaga la care am fost). Daca nu esti linistita fa si analizele T3, T4, anti TPO si anti Tg. Daca toate sunt ok inseamna ca nu ai de ce sa-ti faci grija, mama natura te-a facut sa ai aceste valori mai ridicate si nu vei avea probleme din cauza lor. La mine valoarea marita se datoreaza numarului putin mai crescut a celor doi anticorpi, care-i dau tiroidei comanda de a produce mai multi hormoni. Am facut si un eco pentru linistea mea. Momentan si eu iau medicament Euthirox 25mg 1 tableta/zi. Inainte de FIV insa trebuie sa verific valoare, sa vedem daca se necesita marirea dozei pentru a scadea valoarea in jur de 2. Pe parcursul sarcinii mi s-a recomandat repetarea testului trimestrial, imediat dupa nastere (valoarea ridicata a TSH-ului dupa nastere poate fi cauza depresiei dupa nastere). Iar dupa ce voi naste mi s-a recomandat analize in fiecare an nu cumva sa creasca peste limita admisa. Sper ca ti-am fost de folos oricum numai un endocrinolog te poate lamurii si neaparat sa-i spui ca vrei sa faci FIV, altfel poate nu-ti da nicun tratament. http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png |
RETAM spune:
Fetelor pana joi ma imbat cu ,,apa chioara'' am sunat si mi-au zis ca nu am o valoare detectabila deci nu sunt ....dar Zadori a zis ca pana miercuri nu are cum sa se vada ceva la beta deci sa repet joi asa cum a zis el si ca nu trebuia sa fac aceasta analiza acum ...imi venea sa-i zic ca unei fete i-a iesit in a 5-a zi o valoare ,,detectabila'' ....iar mie pana jjoi imi trece si CM si ma mai indop de utrogestan si pe urma voi avea CM din nou ca le voi opri si uite asa o voi tine toata luna decembrie
Oricum sunteti dragute si va multumesc pt sustinere va
cornelia1172 spune:
balanta_tm din cate stiu eu nu exista tratament pentru HPV, doar pentru intarirea imunitatii. Dr a spus ca recomanda analiza pentru a afla ce tulpina este(in cazul in care este HPV).
Mirela vreau sa vin si eu la intalnire.
multumesc