Trombofilia o cauza a infertilitatii - 19 -
Raspunsuri - Pagina 9
lavinia78 spune:
nicoleta_ior sa fie totul bine si fetita sa vina sanatoasa si voioasa la parintii ei care o asteapta cu drag iar voi sa va bucurati de ea si cu ea.
Creatza11 spune:
fetelor, va multumesc, dar am reusit si am facut rost de clexane pt luna asta, insa dupa multe tel, alergatura mare si multi nervi.....asta este Romania....
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)
rocris75 spune:
Danny, nu reusesc sa trimit mesaj privat, nici tie nici Dezamagitei. Dar mi-am facut programare pentru maine la Blue Life, la doctorita Militaru, am inteles ca acolo e cam 100 de lei o analiza, plus ca ea e genetician. Va tin la curent!
dezamagita spune:
Danny,
cum ti s-a parut Urian? Ce a zis?
Buna rocris75:)
care analize costa 1200 lei?!?!?
eu am facut testele pentru Factorul V leiden si MTHFR (mutatia C677T si A1298C) la Laboratorul de Genetica de la Gine, acum 2 ani, la dr Militaru, ea are cabinet particular acum, daca vrei o sa-ti dau e-mailul sa-i scrii....
Anul asta m-am trezit si eu c-ar putea fi o problema, citind forumul, atfel stateam mult si bine linistita, dr Militaru mi-a spus atunci doar de acid folic. Acuma nu stiu ce sa zic, ea are cabinet particular, dar nu stiu cu ce solutii lucreaza, unde trimite la analiza probele de sange.
COsta in jur de 200-300 lei.
Cu rezultatele astea si cu Danny si Gabi ne-am dus la Bucuresti, la Fundeni, unde ni s-au facut testele pentru trombofilie (LA-anticoagulant lupic, proteina C, proteina S, INR, antitrombina III).
Astea se fac parca si la Synevo, e in prima pagina...un link cu profilul de trombofilie. La clinica de hema, de pe bdul 21 decembrie, fosta Lenin, nu stiu daca se fac astea...aia-s mai mult specializati pe sindromul Hogdkins. Sunt curioasa ce o sa-ti zica dr. Cucuianu.
dezamagita spune:
astia mi-a scris mie dr Militaru (geneticiana)
Intrucat sunteti heterozigota pt. mutatia 677 trebuie sa luati o tableta de 5mg acid folic cu cel putin 3 luni inainte de o sarcina si in primele 4 luni dupa ce s-a confirmat sarcina.Aspenter nu este absolut necesar deoarece nu sunt prezente mutatii in factorii de coagulare ai sangelui.
In ceeace priveste sotul d-voastra exista studii recente care arata ca deficienta in acid folic influenteaza calitatea spermatozoizilor.De aceea ar fi recomandabil sa-si faca si dansul testele.
Testele se pot face la CLUJ la Genetic Center,str.Observatorului nr. 109,cartierul Zorilor(in cadrul Blue life medical center),tel. 0264-438791 si costa toate cele 4 mutaii- 400 RON.Daca doriti puteti sa va faceti programare acum la receptie pentru luna septembrie 2009 intrucat acum sunt in concediu.
rocris75 spune:
Cucuianu m-a trimis la Militaru . Deci dupa ce-mi fac astea 4 analize cu 400 de lei, trebuie oricum sa le fac si pe alea de la Synevo?
danny1 spune:
rocris,asta e clinica si asta e si doctorita.ea lucra la gine1,dar s-a mutat.oricum,nici la stat nu se compenseaza aceste analize.
dezi,urianu parea cam plopista la prima intalnire.apoi,la a2-a,parca se pusese la punct.merge pe mana lui uscatescu.a zis ca trombofiliile sunt de multe feluri. ca nu strica clexane,din astea.ca sa merg si pe mana lui militaru ca geneticianul stie cel mai bine.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
danny1 spune:
dezi,si rocris mie mi-a facut anal de coagulare &comp si aici,la urianu.cereti anal specifice pt trombofilie.
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
danny1 spune:
rocris,militaru e genetician,nu ginecolog.aici nu este hematolog obstretician.asa ca voi lua vit date de uscatescu,clexane,aspenter si vizita la gine.atat.