Trombofilia o cauza a infertilitatii - 19 -
Raspunsuri - Pagina 7
balanta_tm spune:
Creatza, da, LA inseamna anticoagulant lupic. Mie imi iesise megativ la Synevo, dar pozitiv la Fundeni. Am repetat analiza la Bioclinica si a iesit tot negativ, asa ca mi-am permis sa cred ca s-a gresit la Fundeni, din moment ce la cele mai mari laboratoare din Timisoara a iesit negativ. Limitelele de referinta de la Bioclinica sunt: 31-44 secunde; la Synevo scrie doar ca e negativ, fara valori de referinta, iar pe buletinul de analize de la Fundeni, nu inteleg valorile de referinta .
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
Creatza11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Creatza, da, LA inseamna anticoagulant lupic. Mie imi iesise megativ la Synevo, dar pozitiv la Fundeni. Am repetat analiza la Bioclinica si a iesit tot negativ, asa ca mi-am permis sa cred ca s-a gresit la Fundeni, din moment ce la cele mai mari laboratoare din Timisoara a iesit negativ. Limitelele de referinta de la Bioclinica sunt: 31-44 secunde; la Synevo scrie doar ca e negativ, fara valori de referinta, iar pe buletinul de analize de la Fundeni, nu inteleg valorile de referinta . mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota Balanta mersi de raspuns, eu nu stiu daca am vreo problema si la asta. Data trecuta cand nu eram insarcinata, am avut LA 25 sec (mai mic decat intervalul de referinta) si SAFL negativ. Ieri am avut LA 22 sec si SAFL tot negativ....Este clar ca LA e mai mic deat normalu dar nu stiu ce inseamna asta.... insuficienta venoasa cronica bilaterala |
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)
Creatza11 spune:
Balanta, scuze ca m-am bagat intre mutatiile tale....
balanta_tm spune:
Creatza, uite: http://www.synevo.ro/anticoagulant-lupic/.
La limite si inetrferente scrie: 'Testul poate fi folosit la pacientii aflati sub tratament cu anticoagulante orale, desi este preferabil sa se evite acest lucru1.'. Ma gandesc ca poate Aspenterul a influentat un pic rezultatul tau de la LA.
N-are nimic ca te-ai bagat intre mutatiile mele .
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
rocris75 spune:
Buna fetelor!
Sunt noua pe site si nu ma prea descurc.
As vrea sa le intreb pe clujence (si nu numai) daca stiu un hematolog bun in Cluj.
Va multumesc, si va doresc la toate sa vina copilasul pe care-l asteptati atat de mult!
danny1 spune:
rocris,eu am fost la urianu laura.dar mai am 2 recomandari:pt cucuianu si pt anca bojan.poti merge la oricare cu trimitere de la medicul de fam.eu te-as ruga sa mergi la cucuianu sau bojan,ca sa putem compara.cum vrei.ce probleme ai tu?
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
danny1 spune:
creata,am intrebat hematologul din cluj daca prea multe vit sau prea mult clexane face rau,sau nu a lasat sarcina sa se fixeze.a zis ca nu,pt ca la vit se elimina surplusul,iar clexane numai rau nu face.a mai zis ca pt MTHFR,clexane e mai mult profilactic,decat absolut necesar.MTHFR,da trombi in situatii speciale cum e sarcina,dar nu mereu.
eu trebuia sa am probleme si in sarcina trecuta,ca nu am facut clexane.ptMTHFR absolut necear e acid folic.
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
rocris75 spune:
Multumesc Danny!
Eu am pierdut 2 sarcini (6 si 8 sapt.), analizele de SAFL negative, dar medicul nu m-a incurajat deloc sa-mi fac analizele de trombofilie.
Imi spui te rog la ce ginecolog mergi?
Marti ma duc la doctorita de familie sa-mi dea trimitere pt. hematolog.
Oare pot sa iau Clexane de capul meu (0,4) sau sa-mi schimb medicul?...
Creatza11 spune:
danny, mersi pt informatii, deci am sa iau in continuare toate vitaminele. Dar problema e ca si la sarcina trecuta am luat acid folic, si chiar stiu ca-l luasem si cu cateva luni inainte de a ramane gravi.Tu cat acid folic ai luat in timpul ultimei sarcini?
danny1 spune:
creata,am uitat sa raspund la jumatate din intrebarea ta:am 58-60 kg si la ultima sarcina am facut clexane 0.4,degeaba.am pierdut la 4 sapt si jumatate. deci,spera.
si eu am luat inainte de ultima sarcina(octombrie)de 6 luni acid folic(2 pe zi) si de toate,inclusiv clexane.degeaba.imagineaza-ti ca la sarcina cu fetitza nu am nici macar o pastila de ceva vitamina.chiat nimic si e perfect sanatoasa.ori,aceste mutatii fiind genetice le am de cand sunt.si atunci ramane intrebarea,cum?pt ca medicina e relativa,pt ca exista miracole si Dumnezeu.alta explicatie nu exista.spera,deci, si ai grija:fara efort,stres,greutati,etc.
rocris,nici eu nu am SAFL.nu are importanta,poti avea mutatiile.ori ti le faci la synevo,ori la ceva Centru Genetic din Zorilor.fac sapaturi si revin cu numele exact al clinicii daca nu stii.nu asculta de medic,ginecoloaga mea radea ca mi-era medic de 7 ani,avusesem o fetita si o sarcina super.zicea ca nu s-ar explica vreo problema la cum se comportase corpul meu intotdeauna.si uite surpriza.deci nu-l asculta,fa analize.nu cred ca are rost sa iei clexane fara sa stii ce ai.ai nevoie de investigatii.nimeni nu te ia in serios daca nu ai rezultatele.eu zic ca sunt absolut necesare.