Strumfi de iul-aug 2007 (165)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

in situatii nasoale - gen tentative de a fugi in mijlocul strazii, facut scandal la restaurant, cu intentia de a varsa farfuriile, cu tipete & stuff, nu prea stau la discutii. ii spun o data sa inceteze, ii explic consecintele si daca continua, il iau pe sus si gata. poate sa planga pana s-o auzi in China, ca nu-mi pasa.
in general, incerc sa-i menajez si pe cei din jur, ca poate omul vine la restaurant sa manance in liniste o ciorba, nu sa inghita cu noduri in tipetele lui David. cam in 50% din cazuri se intampla asa cand iesim la restaurant, ca se plictiseste, asa ca eu si sotul mancam pe rand. cam nasol, dar asta e.

palmuta peste fund i-am mai scapat si eu, fff rar, cand chiar mi-am iesit din pepeni. dar fara durere, doar gestul mai mult. bineinteles, s-a ofensat rapid si a inceput sa jeleasca si mai tare. dar recunosc, am facut-o pt mine, sa ma descarc, ca asupra lui n-a avut niciun efect decat de umilire. eu nu vreau sa-mi reprim sentimentele, ba chiar ii spun ca sunt nervoasa, ca sunt suparata, etc., eventual imi cer si scuze fata de el daca mi se pare ca am depasit limita. ii spun ca am fost nervoasa asa cum si el e nervos cateodata si ca asta e ok.

nu stiu daca asta e cea mai buna varianta, dar incerc sa-l tratez ca pe un adult. daca un adult ma enerveaza, nu-l pocnesc. ii spun ce am de spus, ne certam, dar nu ajungem niciodata la violenta fizica. mi se pare absurd sa ajungi sa lovesti un individ doar pentru ca e mult mai mic decat tine.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 13+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

mussodraga mea, musca pe caciula avem toti, de la mame experimentate pana la mame neexperimentate cum sunt eu. Tu ce crezi ca eu am ajuns la acesste conluzii fara sa experimentez...nu, iubita, am tipat si eu la Matei de cateva ori si mi-am primit rasplata cu varf si indesat. De atunci stiu cum sa-l iau. Noroc ca si intelege (de multe ori).
Pupici si numai bine

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Housepocket scuze, m-am gandit la Ralucapio pe moment, nu stiu de ce. Mielul il dau cum nu, daca aduci tu Matei frumos la London si ne vedem.

Musso . Si eu ma simt cu musca pe caciula in anumite privinte, si sunt convinsa ca toate avem o mica musca. Si eu am adoptat metode citite pe aici, chiar am zis in urma, asta cu optiunile tot pe DC am citit-o.

Vivela total de acord. Cum ma port in viata de zi cu zi ma port si cu Adelise (cu Cosmin ma controlez mai greu, recunosc, asta e marele meu of, ca mor de dorul lui insa cand ajung acasa si face vreo prostie care i-am reptat sa nu o faca de o suta de ori incep sa tip) cum nu lovesc adulti nu-i lovesc nici pe copii, iar acum noul motto e: cum nu tip la adulti sa ma fac inteleasa nu (mai) tip nici la copii. De cateva zile reusesc si cu Cosmin, ii vorbesc frumos si numar pana la 10 cand simt ca plesnesc. Dar recunosc e la o varsta dificila pentru care eu nu eram pregatita. De exemplu sare mereu, copilul asta nu merge, sare, de pe o canapea pe alta, de pe scara jos pe podea, de pe scaun pe masa, etc. Efectiv simt ca inebunesc. Pentru ca repet de peste un an "nu mai sari" si el nu o face pana....uita. Si dupa ce sare, cada o data prost si plange ca s-a lovit. Am senzatia ca nu e capabil sa invete, un copil daca pune mana pe soba zice au frige el tot sare...sare... si asta e doar un exemplu.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

faza, acum cateva luni, la Tusnad, la niste prieteni ai nostri. eram in bucatarie, palavrageam, David in centrul atentiei. si incepe sa-i scoata omului toate cratitele si oalele de prin dulapuri. eu m-am simtit cam aiurea, ca na, nu-ti vin in fiecare zi musafiri sa-ti analizeze tie ce ai prin dulapuri. si eu cu gura pe el: david, ca o fi, ca o pati, hai lasa sertarele, uite aici jucaria...el si mai si, continua sa scoata. si ii vine o idee gazdei, sa-l lasam si sa nu-l mai bagam in seama. si am inceput toti sa discutam despre altceva, ignorandu-l total. a lasat al meu totul balta si a venit la mine in brate, sa-mi atraga atentia, nu i-a mai trebuit nicio oala si niciun sertar.

concluzia mea: unele lucruri, in special cele pe care insisti sa nu le faca, le face doar pt a-ti atrage atentia. nu stiu pana la ce varsta se intampla asta, n-am decat experienta de pana la 2 ani si 3 luni.

Luna, pe tine de ce te deranjeaza ca sare Cosmin? ti-e frica sa nu se raneasca? eu nu stiu cum se comporta copiii la varsta lui, dar pot sa-ti sugerez sa incerci sa ignori cand s-a lovit (bineinteles, daca nu e f. grav). e un fel de indemn de a-si asuma si consecintele: sari- iti face placere, dar exista riscul sa cazi, deci asuma-ti si durerea!

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 13+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, partea cu optiunile o folosim la Saby la fel ca voi, de regula functioneaza. Si ea m-a innebunit sarind, mai ales in pat si aproape de capusorul Larisei, mi-e teama sa nu cada pe ea din greseala, dar nu se potoleste niciodata si ajung sa ridic tonul. Evident ca-mi pare rau dupa aceea, incerc sa ma stapanesc mai mult.
Sunt convinsa ca se poate face educatie foarte bine fara sa ridici tonul la copil, fara sa fii pe o pozitie de forta fata de el, dar pentru asta este nevoie ca mama sa fie calma, odihnita si sa nu aiba alte prioritati in momentul respectiv. Sper sa ajung in curand sa fac asa cum imi doresc.
Felicitari pentru noaptea fara pampers!
Georgi, daca lui Mihnea i-a placut de Saby atunci o sa le facem cunostinta anul viitor, poate asa uita si fii-mea de alti golani de pe aici .
Oaana, sanatate multa lui Aaron.
Mychy, daca mergem in grup organizat in Congo poate primim vreo reducere .
Stefania, sanatate multa, sa treaca repede raceala.
Vivela, nici Saby nu suporta caciula, o mai pacalesc cu glugile. Foarte tare replica ta .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vivela cam asta fac acum, ignor cand se loveste sau cateodata ii zic ca nici nu vreau sa aud, sa-si asume consecintele. Insa tot eu ma simt cu musca pe caciula, la a mica ii dau pupici cand se loveste si lui... Ma intelegi. Si de ce ma deranjeaza...nu stiu, efectiv ma exaspereaza, imagineaza-ti un David mai mare, care un merge NICIODATA ci doar sare, pe mobile, pe scari...Cred ca mai mult ma exaspereaza faptul ca de un an de zile (nu ma intreba de ce un an si de ce l-a apucat) ii repet "NU MAI SARI!" si el tot o face. Un an. Zilnic de cateva ori. Aceeasi problema cu acvariul de pesti, scaun in dreptul lui (scaun la masa deci nu puteam sa mutam masa si scaunul) el se aseza pe scaunul acela si se legana pe picioarele din spate, deci clar ca ar fi putut sa cada pe spate, direct in geamul acvariului, deci accident nashpa cu taieturi etc. DUpa un am am dat acvariul ca nu mai sportam.

E la varsta dificila, nu se mai joaca cu masinute, doar cu bicicleta (si afara e urat acum deci cam imposibil) pe pc sau pe Nintendo Wii. Iar astea le am cu program caci acum fiind vremea urata ar sta si 12 ore pe ele ori eu nu sunt de acord. Si deci fiind plictisit cand eu am de facut altceva, doar sare, de pe pervaz pe podea, de pe canapea pe cealalta... Iar eu acum ma auto-educ sa fiu calma, respir adanc, sa nu tip. AM noroc ca daca ma apuca tipatul mai imi da sotul cate un sut pe sub masa.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

La multi ani celor ce si-au serbat ieri onomastica !
nma la multi ani si multa fericire iti doresc.

Am vazut filmulete si poze cu fetite frumoase, talentate, ambitioase ce mai incolo si-n coace adevarate domnisoare. Pupam pe Eli, Saby si Lis.

Luna ce fain ca ai reusit sa o obisnuiesti pe Lis cu pijama din 2 piese. A mea nu le accepta, chiar si la una intreaga fara picior trebuie sa-i dau sosetute si nici un argument n-o convinge sa treaca la una din 2 piese.
Ati ajuns sa va puneti jacheta? Au si acolo tehnica de pus jacheta pe podea si pe urma se ia peste cap?
Soph isi manifesta si ea dorinta de-a fi independenta, vrea sa faca totul singura si ori de cate ori ne permite timpul o las ca doar asa o sa invete. Ii place sa ma ajute si mai nou pune farfuriile pe masa, sta calare pe noi sa terminam cafa sa ne ia canile sa le puna la spalat (ne merge cafa tot cu noduri ca-i insistenta nu gluma).

Noi incercam sa negociem (de ex daca ea ne face favorul de-a sta in carucior pt ca ne grabim atunci cand ajungem aproape de casa o lasam sa mearga singura, sau primesta acasa fructe uscate/suc etc) sau ii oferim posibilitatea de-a alege. In general cand vine vorba sa aleaga are 2 optiuni: vrei A sau B. In 90% din cazuri nu-i zic ca mergem la nai ci mergem sa citim o poveste si aici poate alege orice poveste vrea, constantele in cazul asta sunt ca citim la ea in pat si DOAR o poveste.
Daca o loveste pe sora-sa merge la coltz, la fel daca are crize care nu reusim sa le atenuam negociind. La coltz sta pana e pregatita sa-si ceara scuze pt ceea ce-a facut, dupa care ne pupam si ne inbratisam.
Daca face pe ea ii zic ca sunt necajita, dezamagita pe un ton usor mahnit si imediat adaug "dar nu-i asa ca o sa te straduiesti sa nu mai faci in chilotei ca doar esti fetita mare", nu fac o tragedie din faptul ca a scapt un pic pe ea, ii arat ca nu aprob ceea ce-a facut dar sunt oprimista si am incredere in ea in acelasi timp.
In general ne straduim sa mergem pe recompense (verbale) si mai putinpe pedepse. Doamne ce mai aplaudam si ce-o mai laudam toti 3 cand vrem sa incurajam un nou obicei sau o reusita de-a ei (oricat de minora ar fi).
Uneori daca e cazul sa stea in carucior o rog sa ma ajute sa o invatam pe Saya un cantec sau sa o invatam cateva cuvinte de ex sa-i spuna cum ii zice la apple pe romaneste, la rosu in engleza si uite asa in joaca ajungem repede la destinatie, nu tine faza intotdeauna.
Sunt cazuri cand chiar trebuie sa ma impun si asta e deobicei cand are crize dimineata si negocierile au dat gres, din pacate nu pot sa-mi permit sa ajung prea tarziu la serviciu.
De lume nu-mi prea pasa ce zice, nu ma bag in treburile altora si nici altii n-au ce sa se bage in ciorba mea.
Sunt departe de-a fi o mama perfecta si n-am ambitii sa ajung sa fiu perfecta dar ma straduiesc sa fiu o mama buna pt fetele mele, sa le arat ca le iubesc indiferent ce fac, ca e ok sa greseasca dar ca sunt si limite.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Luna mi-ai amintit sa v apove ce se intampla la noi cu loviturile. Niciodata nu-i vina lui Sophie!!!!!
Ea e intotdeauna in viteza a 5-a ceea ce duce si la multe accidente. Vai ce brazdate-s piciorusele ei zici ca ia cate o nuia peste picioare in loc de mesele principale. Fie se loveste in mobila fie cade si paraste "this one did it" aratand catre parchet, sau "masa pushed me" aratand catre masa si mama sau tati trebuie sa pupe buba si sa certe parchetul,cimentu, masa, dulapul care sa sarit s-o loveasca pe Sophie a noastra cea cuminte.
Mi s-a parut brutal sa-i zic "auzi e vina ta deci asuma-ti responsabilitatea pt faptele tale" caci zau in timp as vrea sa ajunga sa-si asume responsabilitatea pt ceea ce face. De-o vreme am inceput prin a pupa buba, dupa care cert nenorocitul care mi-a lovit fata dar ii spun si "Sophie a fost si vina ta, te rog sa fii mai atenta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Luna eu voi veni cu siguranta in ianuarie la Londra, dar nu cu Matei ci cu job-ul. Deci daca vrei sa ne vedem, vom vorbi atunci, eu cu mare drag vreau sa ne cunoastem.

Timi, in multe din cate ai descris tu ma regasesc si eu.
Daca ma supara cu ceva ii arat cu dezaprobare ca nu imi place si sunt dezamagita de comportamentul lui si ca el e un baiat mare si nu ma gandeam ca o sa faca asa si ca de la el ma astept sa faca altfel, atunci par suparata si vine si isi cere iertare si ma pupa. De altfel si afara la joaca asa l-am invatat. Se mai intampla sa ridice lopetica cu nisip si sa dea cu nisip pe vreun copil si l-am invatat sa spuna "imi pare rau" si sa dea mana cu baiatul sau sa pupe fata (in caz ca a si lovit).

Si eu ma straduiesc sa nu-l pedepsesc si ii explic de fiecare data cand a gresit ce i se poate intampla (cateodata exagerez ca sa vada unde poate merge o mica greseala) si il recompensez cu "bravo" de fiecare data cand face lucruri bune ca sa vada ca e apreciat.

De asemenea nici eu nu cred ca sunt perfecta si nici nu vreau sa pretind ca asta e obiectivul meu, dar incerc sa fiu o mama buna pentru Matei.

De asemenea, ii arat si ii spun de nenumarate ori ca il iubim si vreau sa se simta protejat si iubit de familia lui.

Eu am invatat multe de la soacra mea care are 5 copii si NICIODATA nu a dat in ei. I-a mai certat, i-a pedepsit, dar nu a dat niciodata in ei. Si acum o respecta si o iubesc asa cum si-ar dori orice mama.

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

housepocket felicitari soacrei tale.
Eu doar cu doua si-mi mai pierd rabdarea, mai ales cand sunt epuizata fizic, dar nici atunci nu e scuzabil ca doar eu am 35 de ani (by the way nu 33, Karli ) iar Sophie doar 2 anisori.

Mergi la inceput