Strumfi de iul-aug 2007 (165)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Mai fetelor s-a trezit in mine un spirit revolutionar de care nu ma credeam in stare. Fierb de nervi. Cum e posibil sa iasa tot mitocanul asta? Cand il auzeam aseara la nasu cum ii facea pe ceilalti 'nenoroiti de oameni' nu-mi venea sa cred. Pai ce presedinte vorbeste asa?
Nu mai pot de nervi, tremur toata.
Nici Geoana nu era mare lucru dar barem e diplomat si intelectual.
Offf

Luna nu ma superi cu nimic. Cam asa gandeam si eu pana acum vreo doua luni, dar uite ca intre timp a intrat Daria in crize. DAriuca mea, sincer, chiar e un copil cuminte. Cand suntem plecati, la restaurant, intre straini e fff cuminte. In schimb cand e cu mine si cu sotul, adica cu totii acasa e jale. Nu ne crede nimeni ca e cu totul si cu totul alt copil. SE rasfata si ne testeaza limitele la maxim, de fiecare data. Un mic ex - daca in timpul saptamanii, zilnic, se culca singura la pranz in jur de 1-2, in weekend trage de ea pana la 5-6, stam si langa ea, poate, poate, tot tacamul de optiuni, povesti, desene, fara desene, bla, bla si nimic. Adoarme de franta ce e pe la 5 si nu o mai poti trezi vreo 2-3 ore (dc incerci plange isteric) astfel ca noi vrem, nu vrem stam sambata si duminica pana pe la 2 noaptea. Pai? nu ma scoate din pepeni de fiecare data? Plus faza cu statul la pervaz de care nu stiu cum o sa scapam.
Cat despre strict ca metoda aplicarea unei palmutze la fund sincer dc e pe sistemul pleosc-pleosc dupa explicatii date degeaba mi se pare a fi eficienta uneori. PLus ca, recunoastem sau nu pe parinte, de multe ori, il calmeaza asta. Bineinteles, a nu se intelege ca incurajez bataie, nici pe departe, Doamne fereste. Eu consider doua lucruri total diferite bataia cu palmutza la fund. Cred ca la cea din urma e de fapt un tot cu privirea, tonul.... si in nici un caz nu fortza acesteia. Ca, Doamne iarta-ma nu dai sa doara fizic. Plus ca trebuie sa stie ca si parintele are nervii sai. Asa cum prin educatie e bine sa-ti inveti copilul sa-si exteriorizeze sentimentele asa si tu parinte trebuie sa o faci. Eu, recunosc, ca nu am numai zile roz. Vivela a explicat mai bine ce si cum ii cu reprimarea sentimentelor.

Cat despre Cosmin, sincer parca pare tras la indigo tot ce ai zis cu ceea ce face nepotul meu Bogdan. Ti-am zis ca are tot 8 ani si e leit. Tot numai pe calculator e si el. I-am cumparat niste jocuri gen monopoly, table... de ziua lui si nici nu le-a bagat in seama. Iar cu saritul in sus iti povesteam capitolul trecut cum am venit cu DAria dupa o saptamana cu el. Asa ca nu am sfaturi, poate gasesti tu o metoda si ne zici si noua Mai grav e ca a inceput sa si minta ca cica nu are teme de facut, sora-mea suna apoi la alte mamici si afla ca are...si, tot asa. Si, sincer, chiar e un copil inteligent dar, se pare puturos, nemotivat gratuit (ca il tot motiveaza cu diverse).

Hai ca am scris o gramada si nu stiu dc m-am facut inteleasa.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Michy ce mi-a adus mie 'Mos Coaie'? Am fost cuminte se pare ca mi-a lasat in bascheti niste cercei cu topaz, si doua seturi de baie care mie imi plac fff mult, cu tot feluri de geluri/lotiuni de corp si picioare, o relaxare.
Lui Dariuca i-a lasat o masinutza cu Mini nebagata in seama, o carte de pictat insotita de acoarele, o incantare pentru mica artista si o cutie mare de ciocolatele din care am tot sutit toata seara si eu si ADI ca altfel le-ar fi mancat singura pe toate.

Hoasepocket noi chiar joi o sa venim la Bucuresti dar venim pentru aniversarea a 2 anisori a baietelului prietenilor nostri si tot joi vine si mosul la sot la servici. ASa ca, din pacate, nu avem acum timp, insa lumea-i mica, timpul trece repede... ne vedem sigur.
Imi place de tine ca ai deplasari multe, iesi din monotonie.

Ma duc sa vad ce mai zic astia la TV. Ma gandesc ca e rau si dc se contesta alegerile, ca se prelungeste criza politica si se amana iar transa de la fond.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Da Timisi eu zic la fel, DAR, sunt niste diferente mari. In primul rand dupa al treilea copil a stat aca nu a mai lucrat si eu cred ca asta spune totul. sa te dedici copiilor si casei e altceva decat sa te streseze serviciul si sa fi parinte de cateva ore pe zi si sa vreau sa ma si asculte Matei desi nu m-a vazut toata ziua. Iar eu sa las la usa toti nervii de la serv si sa ma comport ca si cum atunci m-am trezit si sunt noua nouta, iar nu pot.
Pe de alta parte ea avea 20 si ceva de ani iar eu treizeci si ceva de ani (nu spunem cat) si un copil singur la parinti si dorit foarte mult si s-ar putea sa ramana si unicul.

Nu mai pun ca pe timpul lui Ceausescu nu erau atatea provocari pt copii. O singura emisiune de desene animate si aceea de 10 minute si gata. Nici jucarii attea, etc. Toatea aceste lucruri le dau ocazia de a decide intre mai multe posibilitati (inclusiv canalele la TV cum face Matei) si uite asa copii cu posibilitati nesfarsite dar si cu probleme pe masura.

si diferentele dintre noi pot continua. ma bucur ca pot invata si eu pe langa ea si ca Matei e norocos si are o asemenea bunica.
in rest, sa-i dea Dumnezeu sanatate sa mai mi-l creasca.
pupici

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Housepocket te astept cu draga inima, daca imi dai detaliile cand ajungi si unde stai vin sa bem o cafea.

Timi cam asa si la noi, nu sunt o mama perfecta insa sper ca si copiii mei sa stie ca i-am iubit indiferent de circumstante.

Dana eu inteleg frustrarea si cum ziceam stiu ca nu o bati efectiv pe Daria, insa mai stiu ca palmuta respectiva nu rezolva nimic pe termen lung, decat descarcarea nervilor tai. Stii ca eu te admir si cred ca esti o mama foarte buna pentru Daria, crizele vor inceta, crede-ma, uneori mai repede alteori mai greu, depinde cred si de cat de mult intrii in contradictie cu ea. Eu cu Cosmin am facut ambitii, trebuie sa ma asculte ca sunt ma-sa, sa faca ca mine, deh, eram mai tanara, orgolii... si acum trag inca ponoasele, intre mine si el continua razboiul orgoliilor desi eu cred ca am pierdut demult.

Ce spuneai despre nepotul tau eu am noroc, Cosmin nu minte deloc, nu stiu cum si de ce, insa si in situatii in care se incrimineaza imi zice adevarul, si incerc sa nu fiu aspra si sa-i spun mereu ca apreciez adevarul si consecinta va fi mai mica datorita faptului ca nu m-a mintit. In rest, astept sa treaca timpul si in fiecare zi imi propun sa ii spun mai mult ca-l iubesc pentru ca este foarte multa frustrare in relatia noastra acum.

Cu politica... eu cred ca multi au votat impotriva a ceva, Goana- Iliescu, mai degraba, ma indoiesc ca il vroiau pe Basescu.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Dana, daca te grabesti, poate prinzi si tu un loc in Congo! Dar grabeste-te, ca am impresia ca se mareste gasca .

ps: nu mai pune atata la suflet, nu-ti mai face iluzii aiurea ca ne-ar fi mai bine cu unul sau cu altul, pentru noi, muritorii de rand, e doar o noua zi in Romania .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 13+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

...uite dana ca e posibil, pt ca dupa parerea mea romanii au votat cu picioarele. nu vreau sa intru in polemici cu nimeni , insa simt o mare dezamagire si chiar nu mai sper la nimic bun. iarasi udrea, iarasi berceanu, iarasi bambooista de baseasca junioara........si ce mi se pare o mare idiotenie e ca rezultatul a fost influentat de votul din diaspora! cum adica unu care a plecat, pe care-l doare-n cot de tara asta, sa-mi influenteze prin votul lui viitorul......macar aveam o speranta minuscula cu iohanis...acu si-a bagat si asta picioarele........incepe iar balciul si cu siguranta ajungem la alegeri anticipate..........hai ca am calcat p-alaturi cu politica, da' dana a inceput prima

www.220.ro/gkpg9gBtUt/5-Ani" target="_blank">Congo, here I come

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

Buna ziua, fetelor!

eu nu prea am avut chef de scris in ultima vreme, nici nu stiu ce v-am mai scris si ce nu. miercuri mergem la iasi la spitalul Sf. Maria, la o dr. pediatru gastroenterolog. bineinteles tot problema scaunelor proaste. dupa o diaree acuta in cursul celei cronice de care sufera, l-am tinut vreo saptamana cu regim alimentar, cu debridat, hidrasec 3 plicuri si enterol 4 plicuri. a avut baiatul meu o zi in care n-a facut kk deloc. apoi cand a facut, tot bine, legat...super. a zis dr. sa reintroducem treptat mancare obisnuita. i-am dat iaurt, a facut bine. apoi bors de perisoare, cu cartof, cu fidea...tot bine, dar de a doua zi s-au indesit scaunele. ii dadeam combinat, adica dimineta lapte de soia cu cereale de orez, la pranz mancarica de cartofi. asa ca nu stiu de la ce, cert e ca pe alimentatie normala si fara debridat, reincep scaunele, cam 3-4 pe zi si molcute. nu a baut lapte (doar de soia), nu a mancat fructe nerecomandate in diaree, doar banana si mar... i-am facut coprocultura, coproparazitologc in 3 zile la rand...nu a iesit nimic.

asa ca miercuri mergem si vedem ce analize facem acolo, poate aflam ceva, poate ii dam de capat. teama mea e ca ne va interna si sotul meu nu poate sta decat o zi. daca e vorba de mai multe, o sa fie tare greu cu mancarea, cu ce om mai aveam nevoie. poate totusi nu e cazul.

in rest, citesc si trag invataminte din experientele voastre. stiu si eu teorie multa, incerc sa aplic cat de multa, am cartea lui Supernanny - v-o recomand, e minunata - dar uneori copilul asta ma aduce la capatul rabdarii. saptamana trecuta i-am facut din carton o floare cu 7 petale. pe fiecare am scris o zi a saptamanii, pe miezul florii am scris Denis. si am lipi-o tot pe o bucata de carton, pe usa dulapului si i-am zis ca e floarea copilului cuminte. in fiecare zi ii aratam ce petala are si cand nu era cuminte, ii rupeam petala. dar pana sa ajug s-o rupem, negociam...faci aia, ca daca nu rupem petala. si accepta. insa a ramas doar cu 4 petale la sfarsitul saptamanii si asta datorita unor crize de isterie in care nu m-am inteles cu el.

acum el zice ca are floare urata, ca nu a fost cuminte si s-a rupt petala. inca ii mai si povestea lui taica-meu la telefon.

mos Nicolae a venit si la noi...cu un puzzle. e inebunit dupa puzzle, ar face toata ziua, de cum deschide ochii si pana se culca, numai puzzle ar face, dar evident cu mine alaturi sa-l ajut, desi nu are nevoie. noroc ca e ordonat si inainte sa se apuce de altceva, strange ce avea inainte (asta dupa lungi insistente si antrenamente, caci de buna voie e mai greu). si cum va spuneam, a primit cadoul duminica dimineata, in ghetute si a fost tare bucuros.

eu am vazut multe poze, minunate cu Cristina si Ingrid, cu Elisa, cu Lis cea independenta si descurcareata, cu frumusetile de Karina si Iris, Sarah si Sophie, cu minunatele Sabina si Larisa... nici nu mai stiu cu cine...

ma amuz si-mi place teribil de ceea ce scrieti... Vivela, cred ca David e campionul incapatanarii, nu stiu cum mai rezisti, dar esti tare comica cum povestesti. asa si eu le distrez pe fete la servici cand le povestesc, pana si eu rad, dar bineinteles dupa ce a trecut criza...

Karli , ma bucur ca rezultatul la analize a fost bun si poti fi linistita. tuturor va doresc sa fiti sanatosi/sanatoase, sa nu aveti grija asta, ci doar ce sa va aduca mosul, ce vise sa vi se indeplineasca in noul an.

musso ti-am mai spus, imi place in mod deosebit de tine, mi-as dori si eu sa se petreca intalnirea aceea din visul meu, dar pana atunci poate vrei sa vorbim pe mess. daca da, trimite-mi pe PM adresa ta.

mamicilor cu copii bolnaviori, oaana si restul... putere si multa sanatate va doresc!

as mai avea multe de spus ca n-am mai scris de mult.... dar deocamdata..."la multi ani" sarbatoritilor de ieri si sper sa vin cu vesti bune de la iasi!

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"

Mergi la inceput

Gata asta-i ultimul mesaj pe tema asta, intelegeti-ma si pe mine, ca decat sa ies in strada
Eu tot nu inteleg de unde 50,3 la 49,6, nu inteleg de unde cca 5 mil de romani care sa voteze cu Base? eu nu am nici un cunoscut care sa-l fi votat. Ma rog, o sa ma resemnez asa cum am invatat sa tot o facem, in legatura cu multe din tara asta. Pacat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mychy sunt total de acord cu tine privind diaspora, de aceea n-am votat. Am considerat ca nu mai este dreptul meu sa decid cine conduce tara insa mi s-a dat peste nas ca sunt romanca, ca ar trebui sa-mi pese, si ca poate vreau sa ma intorc. Voi vota daca ma voi intoarce pana atunci va doresc succes si sa traiti bine! Fac haz dee necaz, haide fetelor ca mai e o speranta la urmatoarele alegeri.

Sunflower sanatate multa. Te cred ca esti ingrijorata, si eu as fi.

Alina.a am vazut pozici cu Eli cea delicioasa.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

vreau si eu ceva idei de mancare...nu stiu ce sa mai fac. ieri andrei n-a mancat mai nimik toata ziua. nu stiu ce a avut. si-a ros toata ziua mainile, mai are doua masele "pe vine" si banuiesc ca de aici lipsa poftei de mancare. am incercat de toate sa-l fac sa pape ceva dar fara niciun rezultat. i-a luat moshu un fel de puzzle din ala cu litere si cifre, gen covorash, o chinezarie urat mirositoare si vad ca inca-l tine foarte ocupat! cu crizele, sa nu vb intr-un ceas rau , inca n-a dezvoltat prea multe. le are si el pe ale lui dar nu asa cum povestiti voi. eu recunosc sa l-am mai lovit peste labute cand l-am prins la priza sau la aragaz! oricum nu intelege nimik din mustruluiala mea, pt ca daca-l intreb: mai umbli si alta data la prize, imi zice : da!

acu ma gndesc la un mesaj urat, sa-l scriu pe hartie si sa-l pun pt ala de mi-a furat floricicile! ceva de genu: tu zdreantza care esti zdreantza!!!

www.220.ro/gkpg9gBtUt/5-Ani" target="_blank">Congo, here I come

Mergi la inceput