Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(22)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Apropos!
Sambata am fost la Kidex, ce preturi uriase am vazut la carucioare si patuturi textile.
iglesina imi plac foarte mult, dar nici 4000 si ceva de RON nu dau pe ele.
Mi s-a parut saracacios (putini expozanti), in schimb am mancat o inghetata asa buna.....
Eu mananc inghetata si pe ploaie si pe ger fara probleme.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Buna!!
ma mai tineti minte??
fetelor sa ma iertati ca nu am mai intrat dar majoritatea timpului DORM!!!
acum sunt in concediu medical pt relaxare...nu ca as avea ceva doamne fereste, ba din contra ma simt extraordinar de bine, luni mergem la dr. sa il vedem pe bebelin si sper sa ni se confirme sexul ca deh am facut si noi 14 sapt....
felicit si eu din toata inima pe fetele care au venit cu vesti bune si carucioare de la eco
am o intrebare la fetele care sunt la prima sarcina voi l-ati simtit pana acum pe bebe?? sau trebuie sa mai astept...ca am citit pe net ca unele fete l-au simtit si la 15 16 sapt...
pai cred ca atat am avut de zis...daca am uitat ceva revin ...
ufff m am lungit cam mult....dar tare dor imi era de voi

asa creste bebicu
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

Buna fetelor,

Nu am mai scris de mult aici, din lipsa de timp; la serviciu abia reusesc sa va citesc, sa scriu nici atat; seara ajung acasa rupta si nu mai am nici timp nici chef sa mai deschid calculatorul.

Totusi, vreau sa va impartasesc si voua experienta nasterii cumnatei mele de saptamana trecuta. Nu va speriati, nu este ceva traumatizant, doar dezamagitor pt mine.

Deci cumnata a nascut la maternitatea CFR2, prin cezariana, din cauza ca bebe nu s-a intors in pozitia de nastere; ea ar fi vrut sa nasca normal, dar daca bebe nu a vrut…a trebuie sa o taie.

Eu auzisem de pe la alte persoane ca maternitatea CFR2 este renovata de curand si ca este super; intradevar este curatel prin saloanele alea, dar de-a lungul celor 4 zile cat a stat internata s-au intamplat:

- I s-a inmanat de catre doctor inainte o lista cu ce trebuie sa cumpere, printre care enumar: ace, seringi, branule, leucoplast, manusi unica folosinta, pansamente sterile, vata medicinala, ketonal pt pus in perfuzie dupa nastere…asta imi amintesc; a avut o punga intreaga de chestii cumparate
- Nu a primit nimik de mancare din spital, nici macar de baut ceai sau apa
- A platit doctorul care a operat-o; si care doctor la 2 zile a venit sa ii spuna ca trebie sa ii dea bani si la doctorul “mana a doua” pe care nu stia, nici inainte nici dupa operatie
- A platit anestezist, asistenta sefa, si toate asistentele / infirmierele care s-au perindat pe acolo – niciodata aceiasi persoana:
- A platit serviciile personalului (infirmiera sau ce o fi fost ea) care ii facea baie la bebe si toaleta ei - scor: 10 ron / pt fiecare chestie…aici vreau sa subliniez ca atitudinea nesimtita era inclusa;
- A platit neonatalog/pediatru care a mai si speriat-o ca e ar avea bebe ceva la picior si a invitat-o sa mearga la cabinetul ei particular la control
- Nu mai enumar restul chestiilor pe care trebuie sa le ai cu tine: sapun /crema pt bebe, hainute si scutece si tot-tot-tot, ca ei nu au absolute nimik!

Eu am fost foarte dezamagita! Spitalul ala a fost hotel!!!!...ca restul si le-a platit singura! Putea sa nasca acasa in conditiile astea!!!

Si povestind astea la o colega, imi dau seama, ca ea fost chiar norocoasa! Pt ca la alte maternitati din bucuresti ai parte de aceleasi tratamente si bonus – mai sunt si mizerabile; la ea macar a fost curat!!! Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la spitalele din provincie!

Am vrut sa va spun si voua toate astea pentru a va pregati moral pentru ce ne asteapta!
Aceasta este sistemul de sanatate din tara noastra…si bineinteles, acesta este bugetul alocat de conducatorii nostrii!

In rest, de bine; le-a dat drumul acasa dupa 4 zile, sunt bine amandoua…bebita este fetita

Si la final, sa va zic si de mine 2 vorbe: facem 13 saptamani!!!
Avem control saptamana asta si speram ca bebe ne va arata ce model este!
Greturi nu am avut…maxim 1 zi / saptamana, mancam mult, dormim mult, muncim la fel de mult…nu am luat deloc in greutate si asta ne ingrijoreaza putin....sa vedem ce ne zice la control.

Va pup pe toate si va doresc in continuare sarcina usoasa

Camelia

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

multumesc mult fetelor.....abia astept sa vad si eu pozicile

burticile

15s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Bine ai revenit alesicoo!Si sa nu mai lipsesti atat
Eu la 16 sapt am simtit prima oara miscarile bebelului.

poze
my baby18+

Mergi la inceput

crissper sa pot tine pasul cu voi...inseamna ca trebuie sa incep sa il simt si eu pe bebelin

asa creste bebicu
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

buna fetelor,

si noi pe aici, trecem mai rarut din motive de program aglomerat si copil mare incapatanat peste masura, caruia trebuie sa-i aloc 100% din timpul meu liber. sper sa-i treaca, sa pot si eu sa respir.

noi doi, adica eu si bebe din burtica suntem bine, cred. n-am mai fost la doctor de vreo 3 saptamani, am programare pentru TT pe 14, deci saptamana viitoare. nu stiu daca o sa aflu si sexul lui bebe, dar desi mi-e absolut egal daca e fetita sau tot baietel, tot sunt foarte curioasa .

felicitari celor care deja au aflat ce e in burtica, sa creasca mari si sanatosi, e cel mai important. sexul, indiferent care ar fi, nu mai conteaza, dupa ce il tinem in brate o sa avem impresia ca nici nu ne-am dorit altceva vreodata.

am vazut ca sunt mamici care se tem ca nu se vor descurca cu ingrijirea putulicii baieteilor. nu e mare scofala, nici eu nu aveam habar, numai ca eu nici nu-mi pusesem problema inainte de prima baita . nu trebuie facut nimic in mod special, natura face singura multe lucruri.

despre patut, noi avem de ambele feluri- unul de lemn si unul de panza. cel de lemn l-am luat primul, a dormit o vreme in el, a fost ok pentru ca era mai inalt, nu trebuia sa ma aplec asa mult sa-l ridic pe bebe. nu stiu de ce, imediat dupa nastere si inca cateva luni bune am avut dureri de spate cand il ridicam, mi-era foarte greu si sa-l schimb pe pat, ca trebuia sa stau aplecata. si doar eu n-am avut nicioadata probleme cu spatele.
se zice ca patul de lemn, cu gratii e mai bun pentru ca atunci cand vine vremea, bebe va incerca sa se tina de el sa se ridice, isi va exersa musculatura, ceea ce nu prea poate sa faca la cel de panza.
cel de panza noi l-am luat pentru calatorii, dar l-am folosit fix de 2 ori, ca nu i-a placut sa stea in el. asta e, il tin ca poate bb2 o sa fie mai cooperant.

despre pompa de san, eu n-am avut. adica pardon, am cumparat una si nu m-am descurcat deloc cu ea, ma chinuiam cate 30 de minute si abia reuseam sa scot 20 de ml pe care david nu-i accepta din biberon. dupa 3-4 incercari am renuntat si am aruncat-o intr-un dulap. david n-a acceptat niciodata tetina, am trecut de la san direct la cana cu pai. uneori mi-as fi dorit foarte mult sa accepte biberonul, sa pot si eu sa mai ies din casa si sa las pe altcineva sa-l hraneasca, dar n-am reusit sa-l conving.

alesicoo, eu primul bebe l-am simtit miscand la 17 saptamani. dar nu e o regula, stiu mamici care l-au simtit de la 13 saptamani, altele la 24, deci stai calma si ai rabdare . si somn usor .
a, si succes la eco luni, si eu tot luni ma duc.

despre politica si alegeri, nu vreau sa tulbur apele aiurea, prea multa pasiune si energie se consuma in directia asta si nici macar nu merita vreun candidat. avem preocupari mult mai importante decat desemnarea persoanelor care vor fura in continuare.

ma iertati, fetelor, ca nu spun ceva frumos fiecareia, suntem/sunteti multe si eu inca nu am reusit sa va invat pe toate pe nume. incerc insa, pe cat posibil, sa-mi aduc aminte de subiectele dezbatute si sa-mi spun si eu parerea, chiar daca nu nominalizez pe nimeni.

sanatate multa va doresc si voua si bebeilor vostri

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 13+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

AndraIulia, iti multumesc pentru sfat si te mai asteptam pe la noi, sigur ai ce ne impartasi. Mai incolo o sa citesc si povestea naasterii puiului tau!

Alinutza, Andradap: si eu la fel... e un fel de surogat de dormit pe burta....dar mai comod decit fix pe stinga pentru ca ma trezesc amortita de la dormitul pe stinga.

La fel am judecat si eu: un rau mai putin rau... si care sfideaza mai putin! Nefericita Romanie! Ca bine zice NicoletaB: deloc nu pare ca mergem spre bine! Sa auzim insa de mai bine la capitolul stabilitate politica in Romania, ce suna acum a paradox. Intre paranteze fiind spus: mi-a crescut rata la banca cu 200 lei intr-o luna, pe fondul ... "stabilitatii politice". Iar Gabitza: sa ne-ntelegem: nu facem politica si nu influentam nimic, ne plingem pe umar pentru deziluzii. Fiecare le stie pe ale lui! Nu e de noi Alegeri 2009 - nu cistigam nimic, drept care ne oprim aici si ii lasam pe marii politicieni sa isi faca jocurile.

Mommy_to_be, daca si tu cu toti cunoscutii si eu ...si altii si altii... au dat un vot negativ actualei puteri... cum de a mai iesit??? Asta e intrebarea ce ne macina, vedeti? E drept, Bucurestiul nu a avut mecanisme de furat: Bucurestiul care de regula este inovator si anticomunist acum a votat foarte clar: antisfidare, anticurvasarii si intretinuti din banii statului. Insa ... din pacate suntem prea mici pentru un razboi asa de mare.

Una peste alta: sa fim noi sanatoase si bebelusii la fel; succes la echo de azi. Si eu numar zile pina vineri cind voi merge! Sunt tare nerabdatoare. Si tre' sa mai fac un sumar de urina si o hemoleucograma - pina vineri.

Aniska80, abia de-acum incolo ne vom intelege poate mamele, cit de prapastioase devin cind ni se intimpla ceva, dak noi de pe-acum ne facem griji. E bine insa ca ai un bebe cuminte care a simtit temerea ta si a reactionat in consecinta;).

Lauriciu si Murica felicitari pentru vestile bune si la mai bine in continuare!

Alinutza: ai multa dreptate! vor apare teme de discutie dintre cele mai diverse si asta nu trebuie sa ne infurie, ci sa dovedim prietenie unele fata de altele!

Alesicoo bine ai revenit, chiar intrebau fetele de tine pe aici azi! Ne era dor de tine! E bine ca te relaxezi, in concediu medical. Mai asteapta, il vei simti si tu curind pe bebe: pe la 14 a inceput si la mine, acum e destul de activ, dar ink e doar un fulgusor acolo!:)

ck_29, am inteles ca in spitale (gratie ministrului MOZAICAR) nu mai sunt materiale pentru cezariana de mult timp, mai bine de o luna, spunea Alinetero, burtica de-a noastra... celelalte aspecte se intimpla peste tot cred, cu zimbetul pe fata inclus:))... Urita treaba! Sper sa nu nimerim noi in asa calvar! Bine ca sunt ele bine, asta e cel mai important. Tara in care traim ne surprinde pe zi ce trece!...

Mary 15+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

vivela, bafta si tie la eco...si sarumana

asa creste bebicu
13+

Mergi la inceput

madamar, si eu dorm inca pe burta si asa de bine eeeedar banuiesc ca daca l ar deranja pe "domnul"nu as mai putea sa dorm...

referitor la patut eu il voi lua de la cumnata mea care finutul meu nu a dormit absolut deloc in el.... il tine pe post de suport de jucariidar pana cand voi naste ma mai gandesc eu

cat despre politicanoi ne batem gurile degeaba ca ei tot ce stiu ei fac asa ca noua sa ne fie bine ca lor le este si mai bine...Romania nu este si pt noi, este doar pt ei
parerea mea..

asa creste bebicu
13+

Mergi la inceput