PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 7
elizbeth spune:
La multi ani! sa fiti sanatoase, pline de ganduri bune si sa vi se implineasca toate dorintele.
Anul asta o sa fie cel mai bun si nu va pierdeti speranta, ca se anunta un an cu multe berze si realizari.
--------------------------------------------------------------
Sfarsitul anului nu este nici un sfarsit, nici un inceput, ci o continuare a toata intelepciunea pe care ne-o poate da experienta.
tutidana spune:
Seara buna fetelor.
Va doresc la toate fetele ce imi doresc si eu,multa sanatate si multaaaaaa rabdare,in noul an sa avem cat mai multe vesti bune,si barza sa vina cat mai repede.
ferdydurke;
Ce voiam sa scriu de multa vreme si am uitat. Pentru persoanele interesate sa abordeze boala prin acupunctura. Eu am facut sedinte de acupunctura timp de 8 luni in 2008 la dr. Codrut Tutu (devenit intre timp destul de cunoscut) fara absolut niciun rezultat, desi mi s-a garantat vindecarea. Dr. Tutu nu stie aproape nimic despre PCOS, dar garanteaza vindecarea. Probabil mizeaza pe efectul placebo in mintea bolnavului. In cazul meu insa nu a functionat. Au fost 8 luni de zile, 5 sedinte pe saptamana, cu un efort financiar imens care s-a prelungit atat de mult pt ca la fiecare evaluare mi se garanta vindecarea cu o siguranta absoluta. Daca sunteti interesate de un astfel de tratament poate va foloseste experienta mea.
Am trecut si eu prin faza asta anul trecut,eu am facut decat 3 luni acupunctura,a fost greu si rezultate Zero,imi pare rau ca am dat atatia bani,dar macar am incercat ce mi s-a recomandat.
Pe 6 ianuarie ac.sunt programata la laparascopie cu dr. Tutu,imi este o frica de mor,sper sa fie totul bine,am inteles ca dr T. nu mai face operatii la sp. nu stiu din ce cauza???O seara placuta in continuare.
trutzi spune:
La multi ani!!!
Multa sanatate atat voua cat si familiilor voastre si un an mai bun decat cel care a trecut
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica
plateea spune:
La multi ani! fetelor...
sa fie un nou an plin de realizari, si... in primul rand, de SANATATE!
sa ne vedem toate visele implinite, si sa reusim, mai presus de toate, sa gasim in noi pacea de care avem nevoie..
tuturor...
Gudinde!
36+ cu bbTo...+ 3 kg, ... -3 milioane de neuroni dar inca... satena si... lista continua!
AMR teoretic 4 sapt., practic "cica" 2 sapt.
ALINAOPREA spune:
La multi ani fetelor!
Un an nou cu sanatate si multe realizari!
Va poop dulce si sa auzim de bine!
Alina in asteptarea unei minuni de
ALINAOPREA spune:
Buna fetele,
Am luat si eu rezultatele analizelor cerute de endocrinolog,dar nu am reusit sa-mi fac o programare la dansa pt. interpretare mai devreme de 3 februarie......
Si as vrea sa va rog sa va dati cu parerea....ca nu mai suport asteptarea.
Va voi scrie si valorile de referinta .
TSH - 0,94 (0,3500-4,9400)
Estradiol - 36 (21-251)
FSH - 4,19 (3,03-8,08)
LH - 4,12 (2,39-6,60)
Testosteron - 0,93 (0,13-1,08)
ATPO - 260,03 (<5,61)
17-OH progesteron - 0,97 (0,1-0,8)
Mai am de ridicat analiza progesteronului din ziua 25.
Pt depistarea PCOS nu trebuia sa-mi verifice rezistenta la insulina?
Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg daca aceste analize(mai ales ATPO) arata o afectiune a glandei tiroide.
Multumesc anticipat si scuze daca sunt off topic.
Alina in asteptarea unei minuni de
adyrem spune:
Dragele mele,
Tot rasfoiesc prin topicul vostru de cateva zile in speranta ca voi gasi raspuns la intrebarile mele. Ceea ce ma framanta pe mine este faptul ca dr meu mi-a dat de facut 17-Cetosteriozi si vad ca niciuna dintre voi nu a facut aceasta analiza. Noi incercam de 3 ani de acum pentru un , dar rezultatul se lasa foarte mult asteptat. De 2 ani tot merg pe la doctori pentru a depista cauza infertilitatii, fara nici un rezultat concret pana acum. Nu mi-a fost pus diagnosticul de PCOS pana acum, cu toate ca as prezenta cateva din simptome: tendita de ingrasare, chiar cateva kg in plus, hirsutism, CM diminuat cantitativ, dar vine in jur de 28-31 zile, parul se subtiaza si chiar a inceput sa-mi creasca pe degetele de la picioare si in jurul mamelonului. Dr la care merg acum, mi-a spus ca am 4-5 chistulete mai mititele pe OS dar ca nu deranjeaza si nu sunt de bagat in seama. Am facut analize hormonale in urma carora a iesit ca nu ovulam natural si pe langa acestea cei 17-Cetosteroizi la care am avut rezultatul de 40.57 in conditiile in care limitele erau intre 11.00 - 19.00. Am facut tratament timp de 3 luni de zile cu DIANE 35 dupa care am repetat analiza si rezultatul a iesit 33.80, mai scazut, dar tot valoare mare. Din cate am cercetat pe internet, prin aceasta analiza se determina daca organismul secreta hormoni de tip androgen.
Ma intreb si va intreb, nu ar fi trebuit ca dr meu in urma acestui rezultat cu muuuult peste limita maxima, sa-mi spuna ceva despre PCOS?
Va rog sa-mi spuneti daca a mai facut cineva aceasta analiza si cum a reusit sa scada valorile. Mai trebuie sa mentionez ca am un endometru foarte subtire, maxim 6.4 si stiu ca in nici un caz nu se poate fixa o sarcina pe un endometru atat de subtire. Ma puteti indruma spre ce medicamente sa iau, sau sa ma duc sa intreb doctorul de ele? Am programare maine seara si as vrea sa ma duc cu "temele facute".
A, mai trebuie sa mentionez ca sotul meu a facut spermograma si nr gigeilor e aproape de limita inferioara, adica 23 mil, dar sunt putin cam "obositi", sta prost cu motilitatea. Ce tratament naturist ar putea lua pentru a-l revigora? A luat deja 3 luni BU dar nu a avut nici o schimbare.
Va pup
Vreau sa fiu mamica si asta ma face sa pot muta muntii din loc.
dariana29 spune:
Buna seara, fetelor!
Adyrem, din pacate eu nu te pot ajuta, nu am auzit niciodata de aceasta analiza, dar sunt sigura ca fetele mai "experimentate" de aici iti vor raspunde. Eu am fost diagnosticata cu Sindromul ovarelor polichistice,pe baza raportului mare LH/FSH si a anovulatiei, acneei, tendintei de ingrasare pe abdomen. Chiar si analiza de testosteron am facut-o la propria initiativa, pt ca medicul mi-a spus ca nu e necesar...am celelalte caracteristici. Oricum, testosteronul a fost 0,63 iar limita maxima 1 si ceva..Chiar as vrea sa intreb si eu fetele ce inseamna aceasta valoare a testosteronului? E mare? Mie mi se pare ca e undeva la mijlocul intervalului(dar eu am terminat Litere:)
Ceea ce ma intereseaza si va rog sa-mi raspundeti daca stiti careva...Sioforul(metformin) se ia la ore fixe? Eu trebuie sa il iau de 3 ori pe zi, dar nu reusesc nicium sa il iau in fiecare zi la fel.
va doresc o seara minunata1
gudinde spune:
dariana29 si eu iau Siofor de 3 ori pe zi si niciodata nu l-am luat FIX la aceeasi ora.
Testosteronul ideal este bine sa fie max 0.5, dar 0.6 pt o femeie cu PCOS e foarte bine.
adyrem nu stiu ce sa-ti zic de dr tau ginecolog. In orice caz simptomele pe care tu le descrii nu sunt ok. Poate ar trebui sa vezi si o a doua opinie sau mai bine sa consulti si un endocrinolog specializat pe endocrinologie reproductiva.
ALINAOPREA Anti-TPO-ul mare indica tiroidita autoimuna. Oricum diagnosticul se pune doar de dr endocrinolog dupa ce coroboreaza mai multe informatii. Deci, nu te speria, ci vezi ce va zice dr.