PCOS (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamira

Extractul acesta nu e cumva recomandat barbatilor pt. probleme de prostata? Cel putin eu asa am citit pe net

Citat:
citat din mesajul lui adijo

Fetelor, ati luat careva, pt excesul de testosteron ,extract de palmier pitic( serenoa repens)? Eu iau de vreo 2 luni si sunt f. multumita de rezulatat ( fata m-e f curata si sanii s-au marit putin). Dar doresc sa raman insarcinata si nu stiu daca acest palmier pitic nu dauneaza( eu am si probleme de infertilitate). ce ziceti?

Te astept minune mica sa vii la mama in burtica :)

anamira,

Eu am luat Proscar (finasterida) care este un antiandrogenic folosit pt hirsutism. Daca e sa te uiti pe prospect, vei vedea ca este dat barbatilor pt probleme de prostata si este interzis femeilor.
Trebuie sa te gandesti ca un prospect este facut pentru populatia target a produsului. Substanta activa insa, poate avea mult mai multe indicatii terapeutice.
Mie medicamentul mi-a fost recomandat de dr-ta mea, eu am incredere in ea si m-a ajutat mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Fetelor poate ma ajutati cu ceva sfaturi.

AM luat Siofor pe care nu l-am suportat. Ca sa imi scada cat de repede insulina mi-a dat dr Competact. Intr-adevar am ajuns la valoarea de 68, dupa care am luat Meguan ca nu mi-a mai putut da dr-ta (si ca sa o cumpar e in jur de 200 ron) si iar mi-a urcat insulina la 103.
Ce sa ma pot face? Daca iau si din meguan 2 tb mi-e rau la fel de la siofor. Competactul nu e permisi intr-o eventuala sarcina.

Offf , nu stiu ce sa ma fac.

in asteptarea unui ingeras

[ font=Tahoma][teal]Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot[teal][/font=Tahoma]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamira spune:

Gudinde recunosc ca nu ma am cu astea. Si eu sufar de putin hirsutism dar pana acum n-am luat nimic, doar epilation
Mie testosteronul mi-e in limite normale si nu stiu dc sunt asa paroasa,la fel si analizele pt. ovare polichistice. Oare unde sa fie problema de nu ovulez?
Voi ati mai patit ceva asemanator?

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Citat:
citat din mesajul lui anamira

Extractul acesta nu e cumva recomandat barbatilor pt. probleme de prostata? Cel putin eu asa am citit pe net

Citat:

Fetelor, ati luat careva, pt excesul de testosteron ,extract de palmier pitic( serenoa repens)? Eu iau de vreo 2 luni si sunt f. multumita de rezulatat ( fata m-e f curata si sanii s-au marit putin). Dar doresc sa raman insarcinata si nu stiu daca acest palmier pitic nu dauneaza( eu am si probleme de infertilitate). ce ziceti?

anamira,

Eu am luat Proscar (finasterida) care este un antiandrogenic folosit pt hirsutism. Daca e sa te uiti pe prospect, vei vedea ca este dat barbatilor pt probleme de prostata si este interzis femeilor.
Trebuie sa te gandesti ca un prospect este facut pentru populatia target a produsului. Substanta activa insa, poate avea mult mai multe indicatii terapeutice.
Mie medicamentul mi-a fost recomandat de dr-ta mea, eu am incredere in ea si m-a ajutat mult.

_

Mergi la inceput

anamira,

Ciclul anovulatoriu poate avea foarte multe cauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Fetelor , ati auzit/ facut dozarea insulinei dupa ingestie de glucoza? Un fel de test de toleranta la glucoza, dar in loc sa se urmareasca glicemia dupa ce se beau chestiile alea dulci , se dozeaza insulina. Eu sunt suspecta de ovare polichistice dar toate testele de insulina si ttgo au iesit in limite normale. Mi s-a recomandat sa-mi dozez insulina si in modul descris mai sus.Ati facut careva asa ceva?

Mergi la inceput

Citat:

Fetelor , ati auzit/ facut dozarea insulinei dupa ingestie de glucoza? Un fel de test de toleranta la glucoza, dar in loc sa se urmareasca glicemia dupa ce se beau chestiile alea dulci , se dozeaza insulina. Eu sunt suspecta de ovare polichistice dar toate testele de insulina si ttgo au iesit in limite normale. Mi s-a recomandat sa-mi dozez insulina si in modul descris mai sus.Ati facut careva asa ceva?

Da, am facut dozarea insulinei impreuna cu TTGO-ul pt a se urmari atat curba glicemica, cat si variantiile de insulina, a jeune si dupa ingestia de glucoza. E o analiza comuna in PCOS si importanta. In special cand alte analize ies bine, aici se observa modificari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

aruam, multumesc mult de tot!

gudinde... si pt scumpa de tine!

eu... astept sa ajung la un echo sa imi evaluez ovarele. hirsutismul... e inapoi in drepturi depline, oricum...

HAI, PRIMAVARA, HAI!!!

Plateea, fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios, si tati pentaxist ! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece!

www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firicel spune:

Buna ziua .

Si eu se pare ca am PCOS-astept sa vad care este urmatorul pas deoarece pana acum n-am luat nici un medicament.Nu mi s-a confirmat niciodata suta la suta,dar in genere peste 90% sufar de aceasta problema.Voi merge la ecografie maine dimineata si inapoi la doctor cu rezultatele luni.
Nu am incercat pana acum sa avem copii-sper mai intai sa scap de inca 6 kg(am scapat de 4 kg din Ianuarie).E greu mai ales ca nu prea pot face sport din cauza unei prob de sanatate dar dupa ce o rezolv ma apuc de sport zilnic.Voi vedea si un dietetician in Aprilie(de abia astept) si sper sa ajung la greutatea ideala cat de curand.Apoi poate vom incerca sa avem un bb-sincera sa fiu mi-e tare frica de pasul asta doar din pricina faptului ca am avea probleme.

Plateea si pe mine m-a impresionat povestea ta-felicitari pt bebe!Sunt curioasa daca ovarele se vor "curata" de chisturi acum.

Adrriana-in genere,ca stil de viata e bine sa adopti un regim LOW GI-cu index glicemic mic(scazut).
Daca vrei sa citesti in engleza uite aici cateva linkuri:
http://www.lowgihealth.com.au/glycemic-index-list-of-foods/
si carti:http://books.google.com/books?q=PCOS&lr=&sa=N&start=30 .Sunt foarte multe-nu toate au "preview" dar asha ca sa-ti faci o idee merita rasfoite.

Fetelor care incearca sa aiba un bebe-din inima va doresc sa va bucurati de momentul in care va tineti bebelusul in brate!
Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Dragele mele,
Va doresc o primavara minunata!!!

Plateea, inca o data felicitari pentru minunea ta!!! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate sa te bucuri de ea(minunea)/el(puiul)!

Gudinde, Aruam

Eu ma pregatesc de drilling ovarian in aprilie, dupa Pasti.
Intre timp mi-am incercat norocul si la noi in oras, la cel mai bun medic endocrinolog, Mihaela Popescu.
Am avut surpriza sa constat ca imi recomanda ACO
Deci...no comment!

Dupa drilling astept cele 6 luni sa vedem daca obtin rezultate, iar daca nu...in toamna ma duc la Bucuresti la endocrinolog.

Numai bine scumpele mele!
Sa ne auzim cu vesti bune!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Ellyshor tin pumnii sa fie un drilling care sa se lase cu ochisori.

Firicel succes in continuare.

plateea ma bucur mult ca reusesti sa mai intri si pe aici. Cum te mai simti cu bila?

Mergi la inceput