Burtici de fluturasi de Mar-Apr 2010 (57)
Raspunsuri - Pagina 6
honeybaby spune:
Neata! Suntem si noi la o cana de ceai ( renunt la cafea ) cu martipan alaturi. Ce cimbinatii mai fac si eu!!
Anca-iary - frumoase hainutele pt bebe.
dianami - mie tot multe mi se par pt spital
. Inca nu m-am lamurit ce trebuie sa iau cu mine in sala de travaliu si ce las in salon. Stiu de cand ma internez in ce salon o sa stau dupa nastere ?? Sau trebuie sa car tot bagajul in sala de travaliu/nastere ? Numai grija bagajului nu o s-o am atunci...
Denisa,
22 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
andira spune:
Anca_iary - foarte dragute hainutele, sa le poarte sanatos!!
Eu n-am luat absolut nimic... Mai degraba sunt ca Freedelia (parca tu ziceai), trebuie sa ma urnesc sa scot pachetele de hainute de bebe de la pastrat, sa vad ce imi mai trebuie.
De fapt stiu sigur ca imi mai trebuie niste salopetele, dar am zis ca le iau dupa ce trec de sapt 32. Si la fel si carutul, si ala imi mai trebuie. In rest... Ca tot veni vorba de saltea, intentionez sa iau si de-asta, parca totusi ar trebui una noua - pe cea de acum o am de la Irina.
Dar tot mai peste vreo 2 luni o iau.
Dianami - felicitari!! uau, saptamana 30!!
Pai, mai ai putin si ajungi la 32, nu se poate sa nu stea bb pana atunci in burtica. Si deja discutam altfel ![]()
Foarte frumoase lucrusoarele crosetate, imi plac tare mult.
Eu m-am oprit la pulovarase si vestute, la fel ca tine, crosetam cand stateam in pat, de voie de nevoie, la a doua sarcina.
De atunci insa n-am mai avut timp, dar mi-au ramas bumbac, lana si cateva chestii incepute, la care ma uit cu jind.
andira spune:
Honey - eu din lista pusa de Dianami as mai scoate din sutiene, prosoape, batiste. Cremele de ingrijire - eu stiu ca n-am avut nici timp, nici nevoie, nici mai ales unde sa ma dau cu crema de corp. De paturicile absorbante de la Bella nu stiam, dar nici n-am avut probleme cu patatul (mai putin imediat dupa nastere, cand se elimina oricum mai mult).
La fel si hainele bebelusului, o sa-mi iau doar 2 randuri de hainute.
Creme nu voi lua, decat una cu galbenele pt funduletul bebelusului.
Ce-am scris mai sus se refera doar la ce imi trebuie mie, sunt mamici pentru care tot ce a scris Diana e important, deci eu zic sa va ajustati lista in functie de nevoile personale, si in functie de "accesoriile" fara de care nu puteti sta
. Si mai ales, cum zicea si ea, depinde cum nasteti si cat veti sta internate.
Eu as vrea sa ajung acasa a doua zi, daca se poate, dar nu se stie niciodata.
Eu de ma lipsesc bucuroasa pentru 2 zile de crema de corp, insa sunt disperata sa am tampoane tot timpul curate - deci o sa-mi iau vata si fese sterile in cantitati suficiente.
Si nu in ultimul rand - Diana multumim pentru efortul de a scrie listuta, ca e destul de lunga 
oanaiacovita spune:
Neata si de la mine!
Am o stare tare ciudata de aseara. Si eu vreau sa stiu ce se simte cand se intoarce bebe si mai ales cand are de gand pentru ca acum are forta si loveste in colul meu si simt ca nu mai pot de durere.
De azi m-am mutat cu laptop cu tot in pat si incerc sa stau cat mai mult intinsa. Toata noaptea m-am rugat sa ajung cat mai aproape de termen. A intrat o teama in mine de nedescris. Marti cand merg dupa medical musai sa imi verifice colul ca am o senzatie tare ciudata. 
Cu cerceii si eu imi aduc aminte cand mi i-a pus, eram la camin si m-am dus singurica la fosta mea educatoare de la cresa si mi-a facut, dar nu imi aduc aminte daca a durut. Daca as avea fata i-as pune in maternitate. Sunt acum niste modele mici mici rotunde la care cheita intra undeva in interior si nu e posibil sa se agate in haine.
Cata de ingrasat mi-e frica si mie pentru ca aseara la ora 1 noaptea eu eram la bucatarie sa pap si este pentru prima data in sarcina cand patesc asta.
Mi-am zis eu ca mai sunt 11 sapt, poate nu iau chiar un kg pe satpamana si as ajunge la 18 kg luate...eeee, nu e asa mult.
![]()
Ralu, mersi de informatii cu finetul.
Poate ajung prin Marasti candva. Acum ca imi zici stiu de magazinul care e unde lucrai tu.
2anke imi zici te rog o singura alegere dintre Buburuze si Fluturasi?
Adriana esti o draguta, dar merg eu, stai linistita. Noi ne vedem si fara finet.
Anca iary la mine patutul a fost la set cu saltea si lenjerie si a fost 470 de lei, dar separat salteaua cred ca era 130 sau 150 de lei, nu mai retin.
Foarte foarte frumoase hainutele. Sa le poarte bebe sanatos, ca sunt superbe.Si tu esti numai burta, in rest arati super.
Diana extraordinara lista ta. Multumim mult! O sa imi permit sa o copiez in docs pe google sa nu se piarda.
Anca pe mine ma dor toate pe acolo. Dar cel mai tare ma ingrijoreaza durerea de col dupa ce loveste bebe.
Andira multumim de completari.
Oana
28+
Eric Nicholas
AMR 11+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Erina spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui honeybaby . Inca nu m-am lamurit ce trebuie sa iau cu mine in sala de travaliu si ce las in salon. Stiu de cand ma internez in ce salon o sa stau dupa nastere ?? Sau trebuie sa car tot bagajul in sala de travaliu/nastere ? Numai grija bagajului nu o s-o am atunci...Denisa, 22 + cu bebe roz Maya - SophieDoamne ajuta sa fie bine de data asta ! ![]() POZE |
Honeybaby in sala operatie nu am luat decit pachetelul pentru moasa (asistenta)-asa e traditia in Moldova-prosop, sapun si bani.
Acum mai exista in unele spitale si practica reglarii datoriilor fata de anestezist, doctor, asistenta etc.
Bagajul il poate recupera sotul sau mama din salonul unde ai stat si il poate aduce la terapie sau in salonul de la nou-nascuti.
Dianami, completa si foarte interesanta lista. Eu am avut la Daria o super valiza care a stat aproape neatinsa la bagaje. Am tinut-o in scutecelele de la spital si doar in a 4-a zi cind am plecat acasa am dat hainutele asistentelor si au inbracat-o de plecare.
Bagajul pentru mine l-am folsit integral:
camasile de noapte, halat, lenjeria intima, produse cosmetice, carti.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
24+ cu
DavidL'amor che move il sole e l'altre stelle
bianka1 spune:
Neata fetelor,
Babyangel multumim de invitatie, chiar am nevoie de o cafea, pt ca nu am dormit decat cateva ore. Toata noaptea m-am uitat la pereti si nu puteam sa adorm deloc
Anca sunt super hainutzele lui bebe. Sa le poate sanatos.
Dianami multumim pentru listutze, mai ales pentru noi, cele care suntem la prima sarcina, sunt foarte utile.
Oanka felicitari pentru nota buna obtinuta.
Oana vreau si eu DVD-ul de care vorbeai. Stiu ca exista un site transfer.ro, dar parca acolo se pot trimite documente de pana la 1GB. In cazul in care il arhivezi poate reusesti sa il trimit acolo.
Bianca
25+
Erina spune:
Am citit si eu tot din urma. Am vazut si pozele la care este link direct. Numai mamici frumoase si lucrusoare dulci!!!
Sa aveti o vineri usoara si un sfirsit de saptamina minunat!!!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
24+ cu
David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
andira spune:
Honey - bagajul de principiu il vei avea cu tine tot timpul, ca nu te vei plimba prea mult. Eu am ajuns de fiecare data de ex direct in sala de travaliu, iar bagajul statea dedesubtul patului.
In sala de nasteri nu-l vei lua
, iar dupa ce nasti te repartizeaza ei intr-un salon, nu ai de unde sa stii dinainte.
Imediat dupa ce nasti insa mai ramai oricum putin in sala de travaliu (cred totusi ca depinde de la spital la spital - la Municipal asa s-a intamplat, insa la Elias, m-au dus intr-un salon intermediar, vecin cu sala de nasteri), unde stai sa iti revii si masezi burtica bine ca sa se elimine tot (asta parca tine vreo ora jumatate, ca deja obosisem
), si abia apoi te duci in salonul de mamici.
Asa ca apoi iti iei bagajul din sala de travaliu (sau te ajuta sotul / o asistenta) si-l duci in salonul unde vei fi repartizata.
Nu stiu insa nimic sa-ti spun despre nasterile cu cezariana, ca la astea stiu ca mai treci si pe la Terapie Intesiva. Poate stie Diana mai multe detalii.
oanaiacovita spune:
Biank nu pot sa arhivez ca e format DVD si are multe TS-uri. Incerc cu sotul in weekend sa vad ce putem face.
Oana
28+
Eric Nicholas
AMR 11+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!