Burtici de fluturasi de Mar-Apr 2010 (57)
Raspunsuri - Pagina 4
stefimic spune:
CARMEN ma bucur ca sunteti bine si calatorie placuta sa aveti.
OANA ce program dragut ai de cand stai acasa, parca i-mi aduci aminte de mine cand eram graviduta cu STEFI si aveam program de sef, dar am si luat mult in greutate, acum daca nu mai am timp sa stau linistita decat sera nu se mai pun kg asa pe mine, desi pana la final mai avem destul.
sper sa reusesti sa te odihnesti si sa te relaxezi cat mai mult, o sa ai mare nevoie dupa nastere.
aseara am fost si eu la medicul de familie si am facut toate masuratorile, desi ea zice ca bebelina mea este mai mica decat normal, o sa ma duc si la dr mea saptamana viitoare si vreau sa mai facem un eco sa o mai vad pe bebelina ca mi s-a facut dor de ea si voi vedea atunci ce spune dr.
acum va pup, sunt la zi cu cititul, deci ma pot culca linistita.
o noapte linistta sa aveti.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si
28+
IOANA
kitzy spune:
Oana eu din p-ta marasti de la nico claus au luat finet la metru, e chiar vis-a-vis de piata.
Mai sunt si prin centru, prin spate la Central, pe stradutele alea pe langa canalul morii, unul e chiar intre un magazin cu haine de bb si unul de pantofi, se coboara cateva trepte la el, nu mai stiu acuma cum ii zice la strada, e vis-a vis de Maestro, mag ala de mezeluri.
Pe Eroilor mai este ceva de tasaturi, pe partea dreapta cum mergi catre centru, sper ca nu s-a inchis intre timp. Acolo erau 2 de fapt.
Si mai este unul de tesaturi tot in marasti, tot pe partea vis-a-vis de piata, mai jos un pic de nico claus, e langa o cofetarie, are si terasa afara.
Daca mai imi amintesc, iti spun 
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de
Diana (24.04.2008)
Delia13 spune:
Buna seara burticute! Intru scurt sa fac prezenta ca aseara am intrat sa citesc si cum aveam mult de recuperat m-a luat un somn si nu am mai apucat sa scriu nik, acum am citit 2 pag. si iar mi se inchid ochii sper ca maine sa pot recupera ce ati scris. Votez si eu pt fluturasi. IOANACT, felicitari prietenei tale sa aiba parte de un bebe papacios, sanatos si nu prea galagios![]()
.am citit aseara mai multe, dar de la oboseala nu mai stiu cui si ce vroiam sa scriu. Pe maine dragele mele, sa aveti un somnic linistit cu vise frumoase
Delia13 25+
David Andrei http://good-times.webshots.com/photo/2899562120105762323iEhPsO
http://family.webshots.com/album/575707444ESBpxP ultimele poze cu burtoanca
asteropipan spune:
pt oanaiacovita. asa e.am luat si eu revista 'ce se intampla doctore' parca anul trecut tot pt acest dvd.si chiar e f interesant,numai ca m-a cam speriat un pic partea cu alaptarea cand am vz ce dureri au femeile din filmulet si cat se chinuie sa alapteze. sper sa nu am canalele infundate,in orice caz o sa ma inarmez si cu o pompita electrica pt orice eventual;litate
e f ok dvd dar oricum eu am incredere in instinctul nostru matern pe care il are fiecare dintre noi.dar cu cat mai multe informatii cu atat mai bine. pupici.
alina
26+
asteropipan spune:
ATB multumim pt felicitari.sa de-a Doamne Doamne sa avem toate parte de copii sanatosi,frumosi si norocosi. pupici
alina
26+
P.S -fetelor si eu tot pt "fluturasi" votez.daca stau sa ma gandesc bine are dreptate ANDRA-S ca primul sentiment in burtica a fost fal-fal.
Yaia spune:
Seara buna!
V-am citit repede-repede, ca mi-e un soooomn. Nu mai stiu ce voiam sa raspund.
Doar ca voiam sa-i spun Andirei ca nu am de ce sa ma supar, fii-miu e departe de a arata ca un Papanas, el e mai degraba la categoria musca!
Si oriucm, ele mancau in Bucuresti gogosi din acelea cu branza. La noi, in moldova, papanasii se fac din muuulta branza de vaci si putina faina, sare, oua si bicarbonat, deci nici macar nu erau papanasi de care imi plac mie.
Dar grupul de la dulceturi si papanasi e un grup de fete super si copii...ei bine...sunt pretiosi! Ca toti puncii!
Daca tot am uitat ce voiam sa raspund, sa va spun ca am uitat si propunerile pentru noul nume.
De, sunt gravida! Parca erau:
- nume de flori de primavara (gen zambile, toporasi, branduse)
- fluturasi
- buburuze
- iepurasi
- zane si spiridusi
Si habar nu am ce sa aleg...toate sunt dragute, nu ma atrage insa iepurasi de primavara, dar doar iepurasi e ok.
Eu votez cu Buburuze!![]()
Va urez noapte buna!
PS Selina, sper ca-s toate bune la voi!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
atb spune:
Oana, daca nu ai timp sa cauti, zi-mi si-ti iau eu de la noi din Manastur, avem 3 magazine de tesaturi in zona, trec zilnic pe langa ele. Si atunci ne vedem marti sigur. ![]()
Adriana
24+
Denis Alin si mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)
anca_iary spune:
Fetelor
ioanact, oanka80,oanaiacovita va multumesc pentru raspunsuri. Chiar mi-a placut patutul ioanact cel din poza ai putea sa-l iei ca are culori neutre

oanaiacovita nu m-am gandit ca salteluta este atat de necesara. Eu de pe net o sa cumpar patutul, am gasit unul exact ca al tau numai ca e cu bleu foarte deschis in loc de galben. Daca nu-s prea indiscreta
cam cat te-a costat salteaua?![]()

Sper ca nu am uitat sa nominalizez pe cineva, stau cam prost cu memoria
...si daca tot n-am somn o sa pun si pozicile cu ce-am mai primit![]()
anca
sapt.23
Deyan si mami de
Karla20.08.2003
http://picasaweb.google.com/teokarla03
Dianami spune:
Yupiii, am schimbat prefixul, am intrat in saptamana 30!
Suna altfel, nu? 
Am insomnii, ca de obicei, astept si ameteala de la ora 1, deja ma distreaza
.
V-am promis listele mele.
Bagajul 1 (internare inainte de nastere):
-1 camasa de noapte
-2 pijamale
-3 tricouri comode
-halat
-papuci
-3 perechi sosete
-3 sutiene
-6 chiloti
-prosop mare
-prosop mic
-prosop bucatarie
-2 batiste de bumbac
-servetele de masa
-pungi pt. diverse
-spirt (pt sters dulapul si alte chestii)
-tacamuri, farfurii si pahare de unica folosinta (f. practice daca stai cu perfuzii si nu te poti deplasa), o cana, o farfurie normala
-hartie igienica
-sapun lichid, pasta, perie dinti, floss
-produse de ingrijire (antiperspirant, o crema de corp, cateva cosmetice), perie si ceva de prins parul
-1 pachet mic de vata
-1 pachet de absorbante
-daca e internare pt nastere naturala - tampoane mari de vata invelite in tifon
-2 paturici absorbante (de la Bella), pt. evitarea patarii lenjeriei
-1 aparat de ras
-telefon, incarcator, aparat foto cu baterii noi (daca urmeaza sa vina bebe in curand
)
-dosarul de sarcina, buletin, bani, un card
-medicamentele pe care le iau de obicei
-in plus: leucoplast de hartie (am alergie la cel normal), supozitoare cu glicerina, 1 gel dezinfectant (Touch)
-apa, ceva de mancare, fructe
-2-3 reviste, o carte, 1 pix, un notes, ceva de lucru (eu iau un goblen ori ceva de crosetat daca voi sta mai mult)
Cantitatile se ajusteaza in functie de cate zile veti sta in spital. Daca e internare mai lunga, pt. tratament, va mai pregatiti acasa pijamale, prosoape, etc, sa vi le aduca sotul. Daca stati doar pt. nastere, sunt de ajuns. Eu la prima nastere m-am externat dupa 2 zile (am prins o duminica), iar la a doua dupa 23 h
. In travaliu am stat cate o zi. In alte maternitati stiu ca se sta mai mult, depinde de fiecare acum.
Bagaj 2 (pt. perioada imediat de dupa nastere):
-2 sutiene alaptat (eu nu pot sta fara sutien)
-cateva tampoane pt. sani (la prima nastere nu e cazul, insa la a doua, a treia laptele poate veni mai repede)
-supozitoare cu diclofenac (pt. epiziotomie) si cu glicerina
-fier si calciu (se iau pana la 6 luni dupa nastere)
-Garmastan, Galactogil
-acasa las pregatita pompa de san si 2 biberoane mici, sterilizate, intr-o cutie etansa. Daca e nevoie, mi-o aduce sotul
-tot acasa las pregatita o punguta cu haine si incaltaminte pt. externare, nu are rost sa le tin in spital dupa mine
Bagaj 3 (pt. bebe; hainele se calculeaza in functie de nastere: 1-2 randuri la normala, 2-3 la cezariana). Iarasi, depinde de cate zile va tine in spital. In maternitati este f.f. cald!
-3 body cu maneca scurta
-3 pantalonasi cu labuta
-2-3 salopete cu totul (sleepsuit)
-1 prosop cu gluga
-1 pachet mic de scutece
-servetele umede, gel spalat (eu am Nivea cu pompita)
-comprese sterile, ser fiziologic
-o suzeta sterilizata plus cutia ei
-acasa las punguta pt. externare: body cu maneca scurta, sleepsuit subtire + salopeta groasa sau sleepsuit subtire + salopeta de exterior + paturica (va alegeti combinatia in functie de sezon), o caciulita
Pt. acasa mi-am pregatit:
-absorbante de bumbac
-tampoane pt. san
-ceai de alaptat Fares
-daca veti avea epiziotomie e f. bun un spray cu Lidocaina, betadina si Baneocin pudra, ceai de galbenele si pelin (cicatrizant) si Tantum Rosa (antiinflamator, il folositi doar pt. spalaturi externe!), un colac medicinal
-Sab Simplex
-alcool de 70 gr, preparat in farmacie, pt. ombilic sau gauri pt. cercelusi
-Vigantol
-scutece
-cosmetice bebe (gel spalat, o crema de corp, una usoara pt. fundulet, eu am Sanosan pflegecreme, nu ramane pe piele ca acelea cu zinc)
-hainute bebe
-paturici, scutece de finet pt. diverse, sac de dormit
-paturici absorbante (aleze)
-prosoape
-termometru
-pompita nas (eu am Batista bebelusului)
Fiecare lista de mai sus incape intr-o geanta, mie mi-e mai usor sa le am separat si sa gasesc cu ochii inchisi ce-mi trebuie. Din experienta a doua nasteri naturale, zic ca e suficient bagaj. La prima nastere am carat o gramada dupa mine, inutil.
Acum ma gandesc ce mai trebuie pt. cezariana. M-am gandit la cateva paie de baut (ca nu o sa pot ridica o sticla de 2 l din prima zi), lichidele sa le am in sticle de 0.5 l.
Trebuie sa aflu si daca spitalul mai are oxitocina, nu prea se mai gaseste si vreau sa am eu la mine.
Cam atat, cred...![]()
Edit. Bineinteles, trebuie si carut, patut, etc...dar eu nu le mai cumpar, am deja
.
Diana
30 s cu
, mami de Iulia (15.07.2005) si Andrei (23.06.2008)