Plata in cont gresit la asigurarile sociale

Plata in cont gresit la asigurarile sociale | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Astazi am surprins o discutie intre seful meu si colega de la contabilitate, care e nou venita, deci nici ea nu stie prea multe. Sefului meu i-a atras atentia medicul lui de familie ca nu-si are asigurarile sociale platite de o gramada de vreme, desi la noi se platesc lunar si la scadenta toate obligatiile salariale fata de stat si asigurari, iar cand a fost sa verifice in contabilitate a descoperit ca noi platim in alt cont decat cel in care trebuia.
Vinovatii sunt cei de la firma de contabilitate care ne fac ordinele de plata pentru salarii (noi tinem doar contabilitatea primara in firma, iar de restul se ocupa o firma de contabilitate).
Am descoperit astfel ca noi platim in contul de la sectorul 2, si nu 3, unde-si are sediul social firma. Cei de la contabilitate ne-au spus ca in caz ca avem nevoie undeva de dovada platii la asigurarile sociale, sa completam o adeverinta pe care sa o semneze directorul si la care sa atasam copiile de la ordinele de plata.
E oare suficient? Nu cumva va avea implicatii asupra mea in momentul cand o sa imi iau concediile pre si post natale??
Cine ma poate ajuta cu un sfat de specialitate? Ca eu deocamdata figurez ca si cum nu mi-as fi platit asigurarile sociale de 1 an si ceva, si sunt deja gravida in 3 luni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da este suficient, insa iti recomand sa iti tii si pentru tine un al doilea set de fotocopii.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Merci pentru confirmare.

Mergi la inceput