Se trezeste de 2 zile noaptea plangand tare....
Buna mamici,
Baietelul meu sambata trecuta a facut brusc febra, a varsat, l-am dus la urgenta, diagnostic: faringita. Dar nu a tusit, nu i-a curs nasul, nu nimic, rosu putin in gat, dar in schimb spunea ca-l doare burtica. Nu stiu exact ce-a fost. In fine, i-am dat antitermice si antibiotic Ceclor.
Dar, ieri noapte s-a trezit plangand foarte tare, cu tipete, m-am dus la el, nu a vrut sa ma primeasca, se intorcea de pe-o parte pe alta, se incorda de nevi, m-am speriat deoarece a durat cam 20 de minute. In final, l-am luat cu forta in brate si atunci s-a calmat, dar suspina foarte tare.
Azi noapte la fel, cam pe la aceeasi ora, 3.30, a inceput sa planga din nou, m-am dus, l-am luat in brate si a tacut, dar ma sperie, ca nu stiu ce este. Mama mea doarme cu el in pat, si mi-a spus ca in ambele cazuri el era aproape treaz, ca-i ceruse ceai (el mai bea ceai noaptea si acum), si dintr-o data incepe sa planga si sa tipe.
Poate e pavor nocturn, care trece, poate e de la boala care a avut-o, nu stiu ce sa spun. Poate v-ati confruntat si voi cu asa ceva, si ma sfatuiti ce sa fac. Sunt destul de suparata.
Multumesc,
Zina si Rares (26.10.2006)
Raspunsuri
coraly spune:
S-ar putea sa-l doara burta de la antibiotic. Probiotice ii dai?
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
lulu77 spune:
Ceva vise? Retrairi de peste zi?
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
CorinaDani spune:
Zina, mergi cu copilasul la urgente !!!
Fetita mea exact asa a patit, dar a fost vorba despre enterocolita bacteriana, mai exact infectie digestiva cu Campylobacter Pylori, confirmata prin rezultatul de la coprocultura.
Boala a inceput cu cateva scaune mai moi si mai dese, timp de 2 zile, nu avea alte simptome, doar spunea uneori ca o doare burtica. Apoi, din senin mi-a facut febra, ajungand la convulsii febrile intr-un interval de 10-15 min de la inceputul puseului de febra.
Am chemat Salvarea, ne-am internat de urgenta in spital, a primit tratament injectabil cu antibiotic (ampicilina si gentamicina), am stat doar o noapte si o jumatate de zi in spital, mi-a dat drumul acasa cu tratament injectabil cu antibiotic Ceftamil la 12 ore.
Fetita s-a pus rapid pe picioare, dar, din pacate, durata tratamentului injectabil a fost prea scurta, bacteria nenorocita nu a fost distrusa complet si a avut o revenire a bolii, care de data aceasta s-a manifestat prin varsaturi si apoi febra; de data aceasta nu am mai stat pe ganduri, am sunat medicul pediatru de la spital si mi-a recomandat Eritromicina sirop, timp de 5 zile cate 2,5 ml la interval de 8 ore.
Tot medicul de la spital ne-a spus ca e jale, au internat o gramada de copilasi cu aceeasi boala, se pare ca aceasta bacterie s-a inmultit excesiv din cauza vremii prea calduroase si umede din ultimul timp.
Cel mai bine mergi din nou la medic, chiar si la urgente, fa-i si coprocultura+coproparazitologic. Toxina eliberata de bacterie in organism este foarte periculoasa, daca se extinde la alte organe sau organismul este slabit, urmarile sunt din cele mai grave.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
pisellino spune:
il doare ceva dar e marisor ar trebui sa-ti arate ce-l doare
pup copilasului
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
mayaione spune:
Zina fa-i si coproparazitar si coprocultura sa vezi daca are ceva. Cat despre crizele pe care le descrii eu trec prin aceeasi situatie cu fetita mea, acum un an au inceput. Dar are si perioade cand nu mai face, nu stiu exact daca e vorba de pavor nocturn dar cam asa se manifesta. Bine acum un an a resimtit si ea toata suferinta noastra, pierderea mamei, a bunicului, a sarcinii etc si ma gandesc ca au afectat-o destul de puternic. In prezent incercam sa-i reducem stresul cu toate fortele, ne comportam calm, ii vorbim frumos, ii aratam ca o iubim f f mult si s-au rarit destul de mult.
Zina spune:
I-am facut coprocultura, dar maine sunt gata analizele. Nu mai stiu ce sa spun. A luat antibiotic, doamne fereste daca ar iesi ceva in scaun, atunci banuiesc ca antibioticul si-a facut efectul. Scaun a avut numai unul pe zi, mai moale, dar poate fi si de la cate supozitoare a luat si si de la antibiotic.
Este agitat si peste zi, astazi m-au sunat de-acasa sa-mi spuna ca nu-i convine nimic, plange din orice, nu a vrut sa manance, sunt terminata de emotii.
Sa vad ce iesie maine la rezultatul scaunului, m-am saturat de virusii astia din aer. Nici nu mai poti sa scoti copilul afara, de frica sa nu ia ceva. In casa se plictiseste, ce sa mai fac?
Zina si Rares (26.10.2006)
dry_votka spune:
Mai asteapta cateva zile si fii atenta la el pe timpul noptii. Poate boala, mersul la spital l-au speriat cumva.
Ceclorul e foarte bun. Sper ca i s-au mai etenuat simptomele.
Daca nu, peste cateva zile mergi din nou cu el la doctor - ma refer la crizele din timpul noptii.
http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului
mayaione spune:
Zina vezi ca si giardia da simptomele astea, scaun mai moale, aparent normal, agitatie, mai ales noaptea. Fa-i parazitarul, du de 3 ori probe la laborator sau poti opta pt antigen giardia sange sau fecale.
Adriana mica spune:
Verificati urechea, sa nu aiba otita.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...