Constipatie la bb 1 an
De cel putin 2 luni ne confruntam cu contipatia la bb nostru de 1 an...I-am scos din alimentatie tot ce stiu ca poate duce la constipatie(morcov,banana,mar copt),orez nici n-am indraznit sa-i dau pana acum,cu toate ca ar cam tb sa pape si el un orez cu lapte,pilaf cu carnita...,i-am dat Lassbaby,insa nimic nu functioneaza
Durerea mare este ca el are probleme cu inimioara si cardiologul ne-a sfatuit sa evitam cat putem constipatia,pentru ca efortul ii poate crea probleme.
Aveti ceva sfaturi,ceva remedii care pe voi v-au ajutat?
Multumesc anticipat
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Buna. Un laxativ ai incercat? Stiu ca Dulcopic se da si la copii mici... Dar ar fi bine sa intrebi mai intai dr de fam sau pediatrul...
De asemenea, apa multa si/sau sucuri de mere, pere, caise, piersici sau cirese.
Citeam acum pe un site medical ca o cauza pt constipatie ar putea fi si o alergie la un aliment...
Mai multe n-as putea sa-ti spun, imi pare rau...
Sanatate va doresc!
Mami de Denis (17.06.2006)
flori76 spune:
Natalia,multumesc pt sfaturi
Pere ii dau zilnic,iaurtul este papica lui preferata,asa ca profit si-i dau cat mai mult,ii dau si mancare din conopida,pentru ca stiu ca-i laxativa...Nu mai stiu cum sa procedez...
Citeam la un alt subiect ca medicii considera ca e constipatie daca bb nu are scaun 4 zile si daca face kk tare.Rares face zilnic,insa uneori face fff tare.
mgabi spune:
Buna.
Nu stiu care ar fi cauza pentru care bb este constipat, dar as intreba daca ii dai cereale. Daca nu sau in cantitate mica incearca sa-i oferi cel putin 1- 2 mese de cereale in special dimineata ca unica masa amestecate in iaurtul lui preferat si seara. Le poti incerca si in amestec cu lapte. Ma refer la cerealele speciale pentru copii. Si apa multa dupa ce consuma cereale.
Un alt remediu pe care il foloseam cand aveam copii mici era ceaide musetel indulcit cu miere.
lui bb.
anna-mama spune:
Eu baietelului meu i-am dat siropel Lass Baby cateva zile si i-a reglat tranzitul. La noi a functionat. A avut o constipatie f puternica in perioada respectiva. Incearca iaurtele cu cereale si prune uscate. F multe lichide, ciorbite la pranz.
sanatate multa!
flori76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi Buna. Nu stiu care ar fi cauza pentru care bb este constipat, dar as intreba daca ii dai cereale. Daca nu sau in cantitate mica incearca sa-i oferi cel putin 1- 2 mese de cereale in special dimineata ca unica masa amestecate in iaurtul lui preferat si seara. Le poti incerca si in amestec cu lapte. Ma refer la cerealele speciale pentru copii. Si apa multa dupa ce consuma cereale. Un alt remediu pe care il foloseam cand aveam copii mici era ceaide musetel indulcit cu miere. lui bb. |
Nu,cereale nu-i dau,insa ideea cu ceaiul de musetel este excelenta O sa incerc,sper sa functioneze.
flori76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anna-mama Eu baietelului meu i-am dat siropel Lass Baby cateva zile si i-a reglat tranzitul. La noi a functionat. A avut o constipatie f puternica in perioada respectiva. Incearca iaurtele cu cereale si prune uscate. sanatate multa! |
I-am dat LassBaby,asa cum scriam si mai sus,in 2 ture,cate 1 sapt,insa constipatia a disparut doar in perioada in care-i dadeam siropelul.Cand il opream...revenea....
asteryaro spune:
Flori , mai intai si mai intai un mare de la noi.
Pentru Piscotel, uite aici ceva: http://www.homeopatie.ro/plumbum-metallicum-115.htm
Razvan ia in mod curent acest remediu homeopat, recomandat de medicul curant de la Bucuresti.
Daca te hotarasti, dupa ce te mai informezi, da-mi un semnal, data viitoare cand merg la Bucuresti iti cumpar si iti trimit, gasim solutia optima. Eu toate remediile le cumpar de acolo, de la o farmacie care le si prepara, fiindca nu cred ca Boiron si Plantextrakt le fabrica.
Dupa cum probabil stii, homeopatele nu au efecte adverse, nu interactioneaza neaparat cu alta medicatie (daca este cazul), si daca nu fac bine, adica nu au efect, atunci nu fac nici rau, ceea ce, dupa parerea mea, este excelent.
Mult noroc!
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
radu.anca spune:
Buna,
Cerealele sunt esentiale, au continut mare de fibre care ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal. Sunt atatea feluri si gusturi, ca sigur vei gasi ceva care sa ii placa lui Rares.
Si noi folosim homeopate pentru constipatie, dar alt produs, Ambra Grisea 30CH. Oricum, pentru homeopate trebuie sa vezi un medic, tratamentele sunt personalizate. Merg foarte bine la noi.
dennissa spune:
flori76- am avut si noi problema asta!
Luni bune la rand a fost piticul meu constipat si pediatra mea mi-a recomandat asa:
1. exista la farmacie HUMANA MILCHZUCKER pe care il pui in laptele copilului o dat pe zi (scrie pe cutie exact cantitatea in fctie de varsta)- eu i-am dat o cutie intreaga si s-au dus problemele
2. DULPHALAC- 5ml intr-o singura priza dimineata pe stomacul gol (la noi asta a facut minuni, dar dupa 3 zile avea deja diaree, asa ca ne-am oprit cu el)
Noi cu asetea ne-am descurcat de minune si ne-a reglat tranzitul excelent, dar pe langa astea ii dau zilnic ciorba (fara exceptie) si pot sa spun ca de trei luni face caca "OK" in fiecare zi chiar de doua ori/zi + suc de mere (max 100 ml) tot la doua zile.
Daca pana acum trei luni nu am putut sa-i dau orez, morcovi fierti, banana, acum pot sa-i dau de toate si caca e super
Pune-i in mancare dovlecel, scapa-te cu mai mult ulei de masline in supica, pireuri.
La noi astea au functionat toate
Acum nu mai ii dai nici HUMANA MILCHZUCKER, nici DUPHALAC si suntem f bine