Pufuleti 01.02-2010 (64) Bravo Andre_lina!!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Cristies la lama ma refer la rezultatul secretiilor de jos, e vorba de lama de trim III, in fiecare trimestru am facut pentru secretii si papa nicolau; pentru vitamine cred ca se fac analize de sange (ai dreptate si alea se pun pe lama), si eu am luat elevit de la inceputul sarcinii pana acum doua saptamani, dar de acum a zis dr. ca pot sa iau Ca, cam aveam nevoie.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

lorex din pacate terapiile cu celule stem din cordonul ombilical sunt inca in teste. Se presupune ca vindeca anumite boli dar e necesara si proba timpului. Noi am decis sa nu recoltam. Am mai multa incredere in terapiile cu celule stem de la donator.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 32+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

Scuze ca dau buzna si eu ...v-am mai citit dar aveti un ritm...nu tin pasul nicicum desi am aceeasi varsta a sarcinii ca voi. Eu sunt o graviduta prin Fiv si am activat mai mult acolo. Am si eu doua intrebari daca stie cineva si nu va suparati de interventie:

1. Care sunt analizele care ar trebui facute la intrarea in trimestrul III?
2. Stiti cumva daca vaccinul impotriva virusului A/H1N1 poate fi administrat si la femeile gravide?

Am vazut la stiri azi dimineata ca o gravida in 32 de sapt. a murit si m-am cam socat. Dr. mea de familie zice ca singurul risc este ca virusul fiind nou nu se stie cum afecteaza fatul...si ca in caz de infectare trebuie facuta cezariana de urgenta si ar trebui sa fie ok dar ....Eu stiu ce sa zic? E o isterie generala si nici nu mai stim ce sa facem sa ne protejam puiutii, si nu numai.

Nico 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolcris22 spune:

Ma bag si eu in subiectul cu celulele stem!Si noi vroiam sa facem aceasta procedura...dar am aflat dupa cursul de puericultura ca nu prea se merita,doctora aceasta ne-a spus ca totusi sunt foarte multi bani si nimeni nu-ti garanteaza aproape nimic.Se face apel la sufletul unui parinte care de teama ar face si acest pas, e mai mult un "santaj emotional"...asa ca noi nu vom recolta celule si ne rugam la Dumnezeu sa nu fie vreo problema.mama imi spunea ceva d egenul " daca e doamne fereste ceva mai faci un copil si recoltezi atunci"...nu stiu cat de valabil este si acest lucru.
Am mai auzit acum o chestie, tot la curs ca poti dona celulele stem ale copilului tau tot prin cord-blood centre dar trebuie sa platesti kitul tu.Adica tu donezi, tu dai si banii.Alta tampenie.

32+ ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...
AMR 8 saptamani!!!
http://community.webshots.com/user/nicolcris22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Lorex eu iau utrogestan si no spa pentru mentinere, sa nu se declanseze contractii, avand in vedere ca voi face cezariana. Multumesc pentru pontul cu magazinul de langa Cotnari, chiar am sa ma duc sa-l caut.
Dastefa doctorita mea este Diana Popovici si cred ca voi naste la Elena Doamna, daca nu e gata Arcadia.....
Urat ca intr-un centru universitar cum se da Iasul nu avem si noi o maternitate privata ; nu zic din snobism dar am o problema mare cu spitalele si cu nesimtirea multor din personal, nesimtire pe plan profesional.

Voi iesencelor la ce doctori mergeti si unde?

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

Citat:
citat din mesajul lui bulinanico79

Scuze ca dau buzna si eu ...v-am mai citit dar aveti un ritm...nu tin pasul nicicum desi am aceeasi varsta a sarcinii ca voi. Eu sunt o graviduta prin Fiv si am activat mai mult acolo. Am si eu doua intrebari daca stie cineva si nu va suparati de interventie:

1. Care sunt analizele care ar trebui facute la intrarea in trimestrul III?
2. Stiti cumva daca vaccinul impotriva virusului A/H1N1 poate fi administrat si la femeile gravide?

Am vazut la stiri azi dimineata ca o gravida in 32 de sapt. a murit si m-am cam socat. Dr. mea de familie zice ca singurul risc este ca virusul fiind nou nu se stie cum afecteaza fatul...si ca in caz de infectare trebuie facuta cezariana de urgenta si ar trebui sa fie ok dar ....Eu stiu ce sa zic? E o isterie generala si nici nu mai stim ce sa facem sa ne protejam puiutii, si nu numai.

Nico 30+

nico, nu s-a testat pe gravide vaccinul, deci nu este recomandat

analizele se fac la 28vs si apoi din nou la 36 (acum fiecare medic cu ale lui). ce am facut eu:
HLG
probe coagulare
biochimie sange:
- acid uric
- uree
-creatinina
- bilirubina
- glicemie
- calcemie
- TGO
- TGP
- FE, MG, CA
sumar urina
culturi col (pt streptococ gr. B)

Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Cristies la lama ma refer la rezultatul secretiilor de jos, e vorba de lama de trim III, in fiecare trimestru am facut pentru secretii si papa nicolau; pentru vitamine cred ca se fac analize de sange (ai dreptate si alea se pun pe lama), si eu am luat elevit de la inceputul sarcinii pana acum doua saptamani, dar de acum a zis dr. ca pot sa iau Ca, cam aveam nevoie.

32+

Am inteles acum. Papanicolau in fiecare trimestru? Eu stiam ca in sarcina nu e indicat pentru ca secretiile modifica rezultatele. Eu am facut in luna a doua si gata.
Si inca ceva, elevitul n-are Ca? Eu n-am luat nimic pana nu mi-a iesit Ca mic... Of...

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Azi o sa ies la cafea cu niste prietene, una din ele fiind mamica unui baietel de 1 an si 3 luni si mi-a zis (ea fan carutz Inglesina, actual proprietar) ca deja lui bebe ii este mic carutul!!! adica dau aproape 3000 RON pe lamborghini-ul carucioarelor ca sa il folosesc numai un an? landoul numai 6 luni?!?!?! Off nu merita, cred ca ma orientez catre cel mai ieftin 3 in 1 si apoi dupa 1 an si ceva cand ii ramane mic o sa iau un carutz sport fain si usor si gata am terminat povestea. mi se pare mult sa dai atatia bani si sa folosesti numa un an
Sterilizator la fel, cik nu o sa trebuiasca folosit mai departe de primele luni ptr ca mai incolo Bebe oncepe oricum sa bage in gura ce prinde la mana si nu are rost sa te mai stresezi ca nebuna sa sterilizezi chestii
detergent de rufe pentru copii la fel cik e indicat sa fol in primele 2 maxim 3 luni
.....

Mai aflasem de la o alta prietena mamica ca i-a zis dr. ca Bebe dupa ce papa trebuie tinut ma rog stiti..sa regurgiteze si apoi CAND IL PUI IN PAT SA IL PUI PE STANGA! daca bb sta pe dreapta atunci sta pe ficat si mai regurgiteaza laptic in pat pe haine lenjerie prosopel etc... Daca il pui in schimb pe stanga cik bebe numa ragaie gaze atat fara a mai da afara lichide, ei i s-a spus lucrul asta cand bebelina ei terminase cu perioada regurgitarilor si m-a rugat pe mine sa pun in practica sfatul primit sa vedem daca merge, asa ca va zic si voua ca mie mi se pare logic

.....altceva ce am aflat de la matusi-mea (medic pediatru) ea lucrand in sinaia sinaia oras mic e si un fel de neonatolog se duce mereu si la maternitate si apoi vede nou nascutii periodic si mi-a zis ca toti nou nascutii pe care i-a vazut cu pielea f uscata de la unii se si cojea si a intrebat parintii ce folosesc cik parintii foloseau baby oil jonson so...ea din practica a ajuns la concluzia sa recomande schimbarea acestui produs. A zis ca nu ar sti sa-mi spuna exact care e cel mai bun dar atata ea unde a vazut piele f uscata a intrebat si raspunsul e invariabil jonson, deci NU jonson. Eu cred ca o sa incerc cat mai mult cu naturale (masline, migdale la baitza si dupa baitza) si daca mai e nevoie de altele o sa iau Bubchenu ala de il lauda fetili

daca mai imi amintesc ceva , revin
Daca azi la cafea mai aflu ceva iar...revin

32+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ofe_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza
Ofe eu nu inteleg ptr un sterilizator ptr cuptorul cu microunde e ENORM DE SCUMP. Pentru un sterilizator electric cu aburi e ok numai daca este cel IQ 24, desi pe site la bebeshop e mai ieftin da la tine cu tot cu transportul si ca sa nu mai pui ca cine stie daca vine vreodata de pe site ul ala ....deci numai daca e sterilizatoru ala electric digital cu aburi care tine bibe sterile 24 de ore e ok pretu. Nu inteleg de ce ai pus cu aburi si ptr microunde in aceasi propozitie eu stiu ca alea cu aburi sunt electrice alea ptr cuptoru cu microunde sunt si 20 de lei sau ma rog sub 100 sunt cele mai ieftine e practic o cutie in care pui bibe si apa si la bagi la microunde

Off, cred ca era prea de dimineatza si nu m-am exprimat bine.
Reiau, este vorba de un set de produse Avent ce contine urmatoarele:
- sterilizator pt microunde (aia de la farmacie mi-a zis ca e cu aburi, presupun ca s-a referit la faptul ca face si abur in momentul in care fierbe apa 2-3 min. in microunde)
- pompa de san manuala
- 2x biberon 125 ml
- 2x biberon 260 ml
- 2x tetine 1 orificiu
- 2x tetine 2 orificii
- 40 tampoane pt sani
- 2 capace
Tot setul asta costa 395 ron. Si din cate am socotit eu e cu vreo 70 ron mai ieftin decat daca le cumpar individual.
Sterilizatorul asta pt microunde la Sensiblu este la pretul de 130 ron, iar cel cu aburi electric este 485 ron.

Stiu si eu ca nu e prea e ok cuptorul cu microunde, dar eu tot il folosesc.Nu gatesc in el , dar incalzesc mancarea in el. Insa folosesc doar vase de sticla sau ceramica, niciodata plastic.

Off, nu stiu ce sa fac, sa iau setul sau sa nu-l iau.Oricum sterilizatorul ala electric nu mi-l permit pt ca inca mai sunt chestii de luat si mi se pare prea scump totusi.
Am mai vazut sterilizatoare cu aburi de la Primii pasi (180 ron) sau de la Chico (160 ron), alea cum or fii? Or fii mai bune ca asta de la Avent pt microunde? Sau si alea se folosesc pt microunde?

30+ Bogdan Christian

Lucruri bebitza

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

cristies, in principiu o sa nasc natural si pe viu, adica fara anestezie, tot ca data trecuta. Nu ca n-as vrea anestezie, ca am trusa de epidurala cumparata de data trecuta, dar am avut un travaliu prea rapid ca sa apuc s-o folosesc. Sper ca de data asta sa nu-mi mai puna oxitocina in perfuzie ca sa aiba motiv sa-mi faca pe urma scobutil in plin travaliu... Ma gandesc sa refuz perfuzia cu totul, ca n-am incredere in ce-mi zic asistentele alea. Cu mancarea, eu de ex mai am niste ciorba de fasole, fasolea batuta cu usturoi am terminat-o ieri, mai am niste varza calita langa care mai pun cate un ou prajit.

catalutza, sa-ti fie de bine iesirea la munte! Nu-ti face probleme cu streptococul, trece cu antibiotic. Tin pumnii sa gasesti repede un dr bun.

larisel, bine ai revenit, ma bucur ca ati primit o parte din mobila si ca va place! O pentru cea mai bine pregatita viitoare mamica!

decenuela, ai grija cu drumurile daca ai deja colul scurt!

sagetutza, multumim pentru informatiile despre cum citesti ecografiile!

cris.dogarel, mariucasara imi pare rau ca aveti dureri asa mari, nu stiu ce ar putea sa ajute, cred ca n-ar fi rau sa vorbiti cu dr despre asta. mariucasara, inca mai elimini din dop? Sau a fost doar atunci?

satulica, bine ai revenit! Mai scrie-ne despre voi.

alecsa, cristies are dreptate, incearca sa dormi cat mai mult acum, ca dupa ce nasti nu cred ca o sa mai poti.

Nico de Isabela si 29+ cu Irina

Mergi la inceput