America (184)
Raspunsuri - Pagina 9
anca_ spune:
Eu sunt in pana de idei cu cadourile de Craciun, nu stiu ce sa-i iau lui Alex, trebuie ceva pt Mos Nicolae, vreo 3 pt Craciun si e si ziua lui inainte de Craciun.. pana acum i-am comandat setul complet de carti Harry Potter, mi-a zis ca vrea un lego cu nu stiu ce scorpion de la Halo3, sotul se ocupa de asta, i-am luat si un video game..dar mai trebuie vreo 2 cadouri macar. Ceva idei pt baieti mai marisori?
Pt Andy e mult mai usor, e micut si pt bebei sunt jucarii in prostie...dar Alex nu prea se mai joaca cu jucarii, nu vreau sa-i iau doar video games (el cred ca asta ar visa), de carti sigur n-o sa fie prea incantat, din punctul lui de vedere cartile nu se pot numi cadouri ..sunt in pana..
Ramona J spune:
Multumesc pentru lamuririle cu HSA. Alina, suna bine ce spui tu. Mi se pare ca nu contribuie firma, o sa double-check.
Eu tin minte ca la noi e cum spune Liris, pierzi banii daca nu-i folosesti pina la sfirsitul anului. Pentru mine asta a fost deal-breaker.
liris spune:
pe Robert il spalam de pe la vreun an pe dinti. in ultimul an jumatate regulat. folosim weleda ptr ca inca nu stim sa scuipam calumea cind ne clatim .
eu ma gindeam sa-i cumparam o periuta electrica de copii dar poate ar trebui sa raminem la cea clasica?
mai, si ai vostri copii sunt asa www.evz.ro/articole/detalii-articol/877991/George-prichindelul-de-3-ani-e-doctor-de-injectii/" target="_blank">precoci. al meu, la 3 ani si 2 luni, nici romana n-o prea vorbeste, nici engleza 9merge la gradinita de 2 luni jumatate). de jocuri si inventii de genul celor din articol nici nu poate fi vorba.
anca_ spune:
Eu vad 2 feluri de SA: Health Savings Account (HSA) si Flexible Spending Account (FSA). Banii pusi in HSA sunt tax free, si se pot transfera de la an la an, nu se pierd, dar trebuie cheltuiti doar pe medical stuff, aia din FSA sunt tot tax free, dar se pierd la sfarsitul anului daca nu sunt cheltuiti. FSA sunt bani pt medical expenses sau child care expenses (gradinita doar daca ambii parinti lucreaza).
corinadana spune:
Liris ce este weleda?? eu pe Ralu o stergeam cu tifon cand nu scuipa.
Ciuf ii iau temperatura sub brat! tot peste 101 e febra sau cum?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
LucasMom spune:
Eu am initiat spalatul pe dinti de cateva luni, ma spal eu si il las sa vada ce si cum apoi ii dau periuta cu pasta de dinti dar mai mult se joaca nu se spala si pe mine nu ma lasa sa-i perii dintii. Pe doi dinti din fata are ceva depunere si se vede cumva d culoare mai inchisa. O sa mergem la un dentist pt copii cat de curand ca sa-i curete dintii.
La varste asa mici cum ii conving dentistii sa stea cuminti sa le faca ceva in gura? Lucas nu prea se lasa si nici macar nu deschide gura la cerere.
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_ Eu vad 2 feluri de SA: Health Savings Account (HSA) si Flexible Spending Account (FSA). Banii pusi in HSA sunt tax free, si se pot transfera de la an la an, nu se pierd, dar trebuie cheltuiti doar pe medical stuff, aia din FSA sunt tot tax free, dar se pierd la sfarsitul anului daca nu sunt cheltuiti. FSA sunt bani pt medical expenses sau child care expenses (gradinita doar daca ambii parinti lucreaza). |
Multumesc Anca. Iau hirtoagele la studiat, sa vedem ce ofera.
buflea spune:
citat din mesajul lui anca_ Eu vad 2 feluri de SA: Health Savings Account (HSA) si Flexible Spending Account (FSA). Banii pusi in HSA sunt tax free, si se pot transfera de la an la an, nu se pierd, dar trebuie cheltuiti doar pe medical stuff, aia din FSA sunt tot tax free, dar se pierd la sfarsitul anului daca nu sunt cheltuiti. FSA sunt bani pt medical expenses sau child care expenses (gradinita doar daca ambii parinti lucreaza). |
Chiar ma intrebam ce o fi HSA-ul asta ..eu n-am auzit pana acum.
Dar Flex Plan avem si noi si punem in fiecare an cam $400 - atat am stimat ca platim noi pe doctor - din asta platesc copaymenturile de fiecare data cand ne ducem la doctor si medicamentele. Si intr-adevar banii trebuie cheltuiti in decurs de 1 an, astfel se pierd.
Nu e are saving - $400 tax free - dar e ceva ...
lexi spune:
citat din mesajul lui LucasMom La varste asa mici cum ii conving dentistii sa stea cuminti sa le faca ceva in gura? |
Alina, eu am vazut vreo 2-3 variante: ii pune in scaun si le monteaza ochelarii cu desene animate, asa ca fiecare isi vede de treaba lui, copilul casca gura si dentistul casca bine ochii, doi - ii lasa sa apese pe butoanele scaunului, sa-l ridice, sa-l coboare, sa-l invarteasca, si ce copil rezista tentatiei de a-l calari personal?, sau, trei, cum a fost in cazul nostru, copiii stiau ce se intampla de pe vremea cand ne insoteau pe noi la vreun cleaning simplu si primeau jucarele ieftine, de unde trageau concluzia ca doctorii sunt si ei oameni, la urma urmei.
De prima vizita depinde relatia, asa ca iti doresc succes!