Bulgarasi si globulete de nov-dec '07-LMA!!!(203)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeirina spune:

pentru bia: eu am o fetita de 2 ani si am avut de 2 ori probleme cu programul dat peste cap, nemancat si nedormit: o data la 1 an si 2 luni cand i-au iesit 3 masele in acelasi timp si inca o data acum o luna cand i-au iesit la interval de 2 zile 4 canini si o masea. De fiecare data a tinut cam 3 saptamani si apoi a revenit la normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

SOFTURELA - am cautat, dupa descrieri, conf Cernatescu ne-a vazut...el a fost primul care ne-a zis ca nu e pneumonie, apoi dr noastra, apoi dr de salon...dar daca la radiografie se vede ceva...au lasat-o pneumonie...ce nu mi-a placut la conferentiar a fost ca ar mai fi incercat sa ii faca penicilina, desi avea testare facuta si scris cu rosu ca e alergica, el imi spunea ca poate fi alergica la impuritati...vazand ca ma impotrivesc la penicilina a trecut pe klacid si a lasat a doua branula in mana pt interventii(hemisuccinat la nevoie);

scuzati ca am monopolizat discutia;

acum fata e bine, a mancat binisor, azi noapte nu a tusit deloc, in timpul zilei tuseste si se aud secretiile alea coapte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

bunaaaa!
am ajuns si eu la servici ....dar prima data ma bag p-aci...apoi la lucru...
bb...[pup]pe unde umbli?tii suparare?
pussi...prima varianta exista oricum, la a doua mai lucram...la eco tre sa ma programez..undeva prin 14, 15 dec...abia astept!...sa-mi spulbere grijile privitoare la artera aia....mi se pare ok si varianta cu gradi...
adelamaria...salutare ....da.. si Ana mai face asa...se caraie se maraie...mamaica , vino...vrea doar s-o iau in brate ...o iau apoi adoarme si inapoi in patut
victo... as rezista si eu la un plans de cateva min...dar la Ana nu e asa
eladea,nu stiu ce sa zic...eu lucrez de la 8-13 sau de la 14-19...in rest sunt acas cu ea...cred ca sunt mamici care stau mai putin cu copilasii decat mine si nu se comporta copii asa...totusi cred ca e o faza....aseara parca a fost mai bine..cu exceptia faptului ca din 4 suzete doar una a scapat negaurita...si pe aia nu o gaseam si se tanguia de mama focului ca bibi nu buna, aita!si ne-a trecut transpiratia pe toti pana am gasit bibi buna
ellis..pt. Alessia

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

bianca, ellis, nu sunt suparata, nu am mai intrat prea des (dar am intrat sa urez la multi ani sarbatorirtilor!) pt ca de multe ori in ultimul timp am fost luata peste picior...:( la unele intrebari , raspunsuri.

ce sa va zic, de cateva zile iasmi tuseste , astazi mergem la un alt dr, ca, am fost la dr ei si, bineinteles, ca i a prescris iarasi augmentin.....avem deja 4 cutii in casa....

in rest, am vazut ca vb de copii care trec prin anumite faze.....iasmina mea de vreo 4 luni nu o mai recunosc!! e atat de cuminte, ascultatoare, sensibila ca nu imi vine sa cred....ea aia repezita, nazdravana, neastamparata.....mi se pare un vis acum... e domn'soara deja!!!

toata ziua canta, spune poezioare, se joaca de-a mama cu papusile, cu lego , imita personajele din desene.....

fugggg ca iarasi a inceput sa tuseasca tareeee....offf.....

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

aaa ca uitasem: diseara facem bradu'!!!!! ca m a inebunit de cap ca vrea pom si "mos caciun"

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

Mergi la inceput

BB - pai cu antibioticele astea le facem praf sistemul imunitar...hai ca suntem in top cu racelile sezonul asta...plus alti doi-trei musterii...of, Doamne..ca nu mai trec...

ma bucur ca Iasmi e cuminte;
bradul il faceti asa devreme? nu va plictisiti de el?

o intreb pe a mea ce vrea sa ii aduca mos Nicolae in ghete? imi raspunde 'geaca'...deci...are preferinte...dar geaca nu ii iau ca are vreo 4 de iarna...mai incerc poate vrea si ea altceva...

Mergi la inceput

am ajuns si noi de la dr. ne-a prescris aerius, robitusin, nurofen. deci nu e cazul de antibiotic. luni mergem din nou la un control.

ellis iasmi nu a mai fost racita de vreo luna si ceva....si acum inafara de tusa pe care o are cand doarme (mai rar in timpul zilei) nu are alt simptom!

nu, ne plictisim de brad. in fiecare an l-am facut devreme, iar anul asta avem un motiv in plus. si oricum nici eu si nici sotzu' nu vrem sa invatam copilul ca bradu' il aduce moshu'...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Simptomele astmului bronsic pot fi usoare sau severe. Copiii pot sa fie asimptomatici (nu au nici un simptom), sa aiba simptome severe zilnic sau, mai frecvent, simptomele sunt situate undeva intre aceste doua extreme. Intervalul la care apar simptomele se poate schimba.

Simptomele astmului bronsic cuprind:
- wheezing, un zgomot suierator, de intensitate variata care apare cand caile aeriene pulmonare (bronhii) se ingusteaza
- tusea, care uneori poate fi unicul simptom, este de obicei uscata (fara mucus) si apare mai mult noaptea
- senzatia de constrictie (strangere) toracica
- dispnee ce se manifesta ca respiratie dificila, rapida, superficiala
- tulburari de somn
- copilul oboseste repede in timpul exercitiilor fizice.

Daca copilul prezinta unul sau doua din aceste simptome, nu inseamna neaparat ca are astm bronsic. Cu cat are un numar mai mare de simptome, cu atat este mai probabil ca astmul sa fie cauza lor. Un episod acut astmatic apare atunci cand intensitatea simptomelor copilului creste mult.

Multi copii prezinta inrautatirea simptomatologiei in timpul noptii. In mod normal, fiziologic, functia plamanului se schimba pe parcursul ciclului zi-noapte. Copiii astmatici au aceasta variatie foarte evidenta, in mod special noaptea, astfel incat in timpul somnului apar mai frecvent tusea si dispneea. Daca copiii se trezesc din somn din cauza tusei sau a dispneei, inseamna ca astmul bronsic este slab controlat. Este dificil de contorizat severitatea episodului astmatic al copilului.

Diagnosticul la sugari si copiii mici este deseori foarte dificil. Simptomele sunt asemanatoare cu cele ale altor afectiuni, cum ar fi infectia cu virusul sincitial respirator, inflamatii ale plamanului, sinusurilor (sinuzite) sau ale cailor aeriene mici (bronsiolite).

Sursa : acest topic este si pe site-ul Desprecopii

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

am ajuns si noi de la dr. ne-a prescris aerius, robitusin, nurofen. deci nu e cazul de antibiotic. luni mergem din nou la un control.

ellis iasmi nu a mai fost racita de vreo luna si ceva....si acum inafara de tusa pe care o are cand doarme (mai rar in timpul zilei) nu are alt simptom!

nu, ne plictisim de brad. in fiecare an l-am facut devreme, iar anul asta avem un motiv in plus. si oricum nici eu si nici sotzu' nu vrem sa invatam copilul ca bradu' il aduce moshu'...

_

ma bucur ca nu e cazul de alta medicatie;

despre brad si eu sunt de aceeasi parere, sa il impodobim impreuna, dar acu..numai chef de brad nu am...sa ne mai linistim si noi si speram sa asteptam sarbatorile cu drag;

Mergi la inceput

SOFTURELA - am remarcat intrebarea "tuseste noaptea?" la toti cei trei doctori care ne-au vazut; A a tuit noaptea doar in prima noapte, cea in care s-a declansat totu, a doua noapte f putin, in prima noapte a internaii de doua ori, a doua noapte o data, azi noapte deloc; tuseste numai ziua, mai rar, dar de intensitate mare...iar tusea e coapta...

Mergi la inceput