*Mamicile de cozonacei (mai si) gatesc! (1)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

TORT DE IAURT (specialitatea sotului meu)

iaurt 400g
compot de ananas (sau de mandarine sau de ce vreti voi)
3 plicuri gelatina
400g zahar (Costi pune de obicei doar 250g, caci noua ni se pare prea dulce varianta cu 400g)
500g frisca

Se pune zeama de la compot la inchegat cu gelatina (10 minute).
Se bate iaurtul cu zaharul; in alt vas se bate frisca.
Compotul&gelatina se pun pe foc pana se subtiaza.
Se amesteca toate ingredientele (se adauga fructele din compot sau alte bucatele de fructe sau fulgi de ciocolata sau ce mai vrea fiecare, dupa imaginatie) si se pune in forma de tort sau intr-un castron la frigider. Se incheaga destul de repede la rece, insa noi de obicei pregatim tortul de cu seara si-l papam abia dimineata... ca altfel n-avem rabdare sa asteptam....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

N-am facut pana acum papanasi fierti, am mancat o singura data si au fost ok.
Dar pt copii, sigur sunt mai sanatosi decat cei prajiti, asa ca dau copy/paste retetei postate de o alta mamica (scuze ca n-am retinut cine! am salvat doar reteta si acum am regasit-o), la cozonacei:

"Papanasi fierti cu branza de vaci (reteta lu' buni)

1kg branza de vaci
150g gris
3-4 oua (3 daca-s mari, 4 daca-s mici) cu albus cu tot
pesmet

Se amesteca si se pune totul la frigider macar 30 min., dar se poate face amestecul si dimineata si folosi la cina.
Se pune apa la fiert, cam 3 litri intr-o oala larga la gura, cu un pic de sare. Cand fierbe apa se pun mingiute (ca de ping-pong la dimensiune) facute din amestecul de la frigider, mingiutele se fac in mana uda. Ies in jur de 35 de papanasi. Se pun in oala si se fierb cel putin 15-20 min, pt bebei zice-se ca-i recomandat minim 20 min sa se fiarba orice fainos. Se scot, se scurg si noi Alexandrei i-am pastrat 4 bucati asa cum le-am scos din oala iar pentru restul gastii am dat ceilalti papanasi prin pesmet. Se pot da si prin zahar, noi in schimb i-am mancat cu sirop de merisoare. Inclusiv Alexandrei i-am dat cu un strop de sirop de merisoare, daca tot e racita, ca merisoarele au multa vitamina C. A bagat 2 bucati pe nerasuflate, mai mult mi-a fost teama sa-i dau din prima, mai ales ca a fost prima data cand a avut contact si cu albusul de ou."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Acum cateva luni, va ceream idei pt a prepara DOVLEACUL. Iata retetele salvate atunci, de la voi:

1. un sfert de dovleac copt in coaja (in vas de yena cu capac sau folie de aluminiu). separat faci orez cu lapte (rosotto de la scotti cu bobul mare e foarte bun). le amesteci cu scortisoara. foarte bun.
aceeasi vaianta o poti face si cu mar copt.

2. supa de dovleac. fierbi dovleac cu o ceapa mica si putina sare si piper.
le blenduiesti sa-ti iasa o supa crema.
separat poti coace cateva bucatele de dovleac sa le pui in supa, sa arate frumos si sa aiba consistenta. si poti sa pui cateva seminte prajite de dovleac.
o varianta mai fitoasa este cu felii foarte subtiri de mar date prin zahar si foarte putina scortisoara, bagate la cuptor pana se ususca. le pui peste supa.

3. poti sa razi dovleac crud si sa-l pui in tigaie de teflon cu unt si scortisoara.
este ca si scum ai face umplutura pentru placinta de dovleac.

4. Mancare de dovleac:
Dovleacul se taie cuburi.
Se caleste o ceapa, morcovi, ardei verde, ardei capia, gogosar, se stinge cu putina apa, se adauga dovleacul se caleste si el putin. Separat in alta craticioara se caleste carnea tocata, se adauga peste legumele din prima cratita, sare piper, boia si se fierbe totul la foc inabusit, cand aproape e gata se adauga suc de rosii dupa gust si la sfasrit patrunjel tocat si putin marar (optional)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

...Si ce mi-a mai placut mie... meniul de la botezul mezinei de Alra (Alra, tare mi-a facut cu ochiul si am vrut sa-l salvez si aici sper sa nu te superi!):

"- pahare transparente cat un deget de groase umplute cu crema de branza (merge mascarpone) cu condimente+pesto rosu un strat / alt strat de somon afumat, alternativ cateva straturi, ornate cu un fir de marar sus

- gustari mici in pahare speciale sau cartonase de unica folosinta: o juma de felie de sunca uscata (parma, serano) impaturita peste un amestec cremos (ciuperci prajite cu ceapa si verdeata, sare, piper amestecate cu mascarpone cand s-au racit)

- tot in pahare de gustare: salata de vinete cu o rosie cireasa in pahar, servite pe platou cu crackeri langa

- tot pahare transparente, pe straturi de data asta: rosie cubulete, creveti mici gri, porumb - servite cu un strop de sos cocktail pus fix inainte de servit

- frigarui de creveti bine marinati si condimentati, lasati de cu seara in frigider si bagati la cuptor inainte de servit, astia cu un sos diabolique (adicatelea o ceapa calita, smantana pusa la fiert, sos de rosii pana se face roz si piper de cayenne cu simt de responsabilitate). sosul facut de seara si incalzit inainte de servit. puse pe un platou cu un castron de sos in mijloc.

- frigarui de pui, tot asa marinate de cu seara, astea cu sos de ciuperci cu smantana (ciuperci prajite cu ceapa, dres cu smantana). pe frigaruile de pui puteti alterna carnea cu cate o ciuperca si chiar si un cartof mic fiert. idem sosul in mijloc

- un fel de budinca de paste cu peste servita in cochilii de scoici, cu mozzarella rasa pe deasupra si data la cuptor tot atunci pentru rumenit. budinca = paste fierte + sos de peste cu smantana, ingrosat cu faina, si foarte bine condimentat. eu am amestecuri de condimente speciale pentru peste si creveti ca sa nu imi bat capul

eu pe masa pun (in loc de alune si chipsuri) un platou cu morcov felii, rosii cirese, felii lungi de ardei gras colorat, masline si in mijloc un castron de sos cocktail si unul de maioneza. mai merg buchetele de conopida crude si bucati de tulpina de telina. mie nu imi plac insa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

Buna seara,

Va propun o reteta pe care Radu o adora si o mananca de fiecare data cu mare placere :


Ingrediente

- 2 fructe avocado
- 700 ml supa de pui
- 100 gr smantana
- 1 lingura zeama de lamiae
- 1 lingura ulei
- 1 crenguta patrunjel verde
- Sare
- Piper alb


Preparare

Tai fructele de avocado in doua,indepartezi samburii si scoti miezul. Incalzesti supa de pui pana la momentul de fierbere. Mixezi miezul de avocado,adaugi smantana si supa, omogenizezi si pui din nou sup ape foc, adaugand uleiul,patrunjelul,sare si piper. Dupa 1-2 clocote,dai supa la o parte,scoti patrunjelul si adaugi zeama de lamaie.
Eu nu am facut-o niciodata din doua fructe de avocado. Fac reteta pe jumatate. Si un lucru foarte important, fructul de avocado trebuie sa fie copt bine.
Pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Am si eu o reteta de Chec aperitiv
4 oua
3 linguri ulei de masline
100 g faina
1 lingurita praf de copt
putina sare

250 g bacon ( eu am pus 2 cremwusti de copii Cristim , dar am mai facut si cu piept de pui luat din supa)
100 g masline negre (am pus mult mai putine max 30g caci atat am avut in casa)
1/2 ardei rosu ( eu am pus 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde)
60 g cascaval ras

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele.
Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna usor uleiul mixand in continuare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga apoi restul ingrendientelor amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava de chec si se coace aproximativ 45 de minute.
Odata am uita sa pun uleiul, si am bagat cu lingura pe margini si mi s-a parut mai bine iesit asa, caci atunci cand se adauga uleiul se lasa compozitia;

Lui Vlad ii place sa manance cam doua feliute de "chec"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Galuste cu prune

pentru aluat pun :
-aproximativ un kg de cartofi,
-2,3 oua
-faina cat cuprinde
-1, 2 linguri zahar
-un praf de sare.

Fierb cartofii in coaja, ii curat ,dupa care ii zdrobesc fierbinti(se zdrobesc mai bine). Cand cartofii sunt calduti adaug celelalte ingrediente.
Faina pun aproximativ 500gr,treptat,cat sa obtin o pasta mai moale dar care nu se lipeste de maini.
Scot samburii din prune(daca sunt prune care se desprind mai greu de pe samburi le las intregi) si le umplu cu un amestec facut din zahar si scortisoara .
Fac galustele, rupand din aluat o cantitate care sa acopere prunele(in totalitate, daca sunt gaurici iasa toata umplutura de zahar si scortisoara in timpul fierberii si e mare pacat) si le pun in apa care fierbe.
Le las cam 15 minute dupa care le scot cu o paleta in strecuratoare (atentie sa nu le taiati cu paleta). dupa ce s-au scurs le trec prin pesmet prajit putin in ulei sau unt.
Cand dau atacul mai presar putin zahar si peste ele.

Cand am facut cu prune din compot, le-am lasat mai putin la fiert, cam 10 min.

Nu am pus cantitati exacte pentru ca nu am reteta scrisa, daca va apucati de treaba mai adaugati una alta daca consistenta aluatului nu va convinge. in orice caz nu exagerati cu faina.




mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Tarta de mere:

Preparare : 7 min
Gatit : 30 min

-aluat foietaj (7days)
-3 mere golden
-putin unt
-zahar pudra

-Se curata merele si se taie in sferturi dupa care le taiem feliute foarte subtiri. Se calesc in tigaie cu untul, aprox 5 min.
-Aluatul se pune intr-o tavita rotunda pentru tarta si il intepam usor cu furculita (pentru a nu se umfla). Apoi asezam deasupra feliile de mere si turnam zahar pudra deasupra.
-Se baga la cuptor la 180 de grade circa 30 de minute.
Pofta buna!

EDIT : aluatul il intepam bine, bine peste tot! (tocmai ce fac tarta si mi s-a umflat coca fiindca am intepat-o prea putin )...si s-a si ars un pic, deci la cuptorul meu era de ajuns 20 de min

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Galuste cu prune cu aluat oparit

Ingrediente Aluat:
- 400 ml de apa
- 2 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 3 cani de faina (cani obisnuite, de apa)
- 3 oua
- un praf de sare.

Ingrediente Umplutura:
- prune din compot sau proaspete, zahar, scortisoara

Umplutura
Daca se folosesc prune din compot se scurg de zeama, se scot samburii si se lasa intr-o strecuratoare pana vor fi folosite. Inainte de a le folosi se amesteca cu scortisoara.DAca se folosesc prune proaspete se scot samburii, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa intr-un vas pana vor fi folosite.

Aluat
Apa, uleiul, zaharul, sarea se pun intr-o oala la fiert.Cand clocoteste se ia de pe foc, se toarna faina in bloc si se mesteca repede cu o furculita pana se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca cateva minute (7-10 minute) apoi se pun ouale si se amesteca bine.

Se pune o oala de 4-5 litri cu apa, un praf de sare si o lingura de ulei la fiert, astfel incat atunci cand sunt gata galustele apa sa fie clocotita.

Mentru modelarea galustelor am pus pe maini un pic de ulei, altfel aluatul se lipeste de degete. Am rupt bucati din aluat si le-am umplut cu jumatate de pruna.Galustile modelate le-am pus pe o tava unsa cu ulei.Mi-au iesit 25 de bucati la cantitatile de mai sus.

Dupa ce le-am facut pe toate le-am pus in apa clocotita si le-am lasat sa fiarba 10 minute din momentul in care s-au ridicat la suprafata.Le-am scos cu paleta si le-am dat prin pesmet prajit in unt si amestecat cu zahar si nuca macinata.

Timp total de lucru o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Placinta cu mere (reteta rapida)

2 cani faina
2 cani pesmet
2 cani zahar
1 praf de copt (merge si fara sau jumatate)
2 kg mere rase
scortisoara
1 pachet unt sau margarina

Se amesteca prafurile si se imparte rezultatul in 3.
Se unge tava cu unt si se alterneaza cele 3 straturi de praf cu 2 straturi de mere rase. Deasupra se rade un pachet de unt (sau margarina).
Se coace la foc potrivit 1 ora.

Pofta buna!

Mergi la inceput